/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Ffddb5dd587321f624bd719cc20894690.jpg)
Чізкейк New York: детальний рецепт десерту, котрий люблять усі
Велика кількість моїх підписників в інстаграмі на питання "Який рецепт ви б хотіли побачити в найближчому майбутньому?" відповіли, що їх цікавить рецепт чізкейка.
Чудовий вибір, хочу сказати.
В міру солодкий, ніжний як хмаринка, на смачній хрусткій основі – один з моїх улюблених десертів.
Ви просили – я розповідаю.
На чізкейк вагою 1 кг та 18см в діаметрі вам знадобиться:.
150г пісочного печива (домашнього виробництва або з магазину);.
75г розтопленого вершкового масла;.
Сирна маса (всі інгредієнти мають бути кімнатної температури!):.
500г сиру "Філадельфія" (або іншого крем-сиру);.
150г цукру;.
25г борошна;.
125г яєць;.
20г жовтків;.
35г жирних вершків (мінімум 30% жирності);.
Спосіб приготування:.
Печиво перемолоти на крихту.
Масло розтопити на повільному вогні та влити до крихти.
Перемішати до повного з'єднання.
Духовку розігріти до 160*С.
Дно форми 18см застелити пергаментом.
Втрамбувати печиво на дно, утворюючи основу для майбутнього чізкейку.
Пекти основу протягом 15-20хв до рум'яності.
Дати повністю охолонути.
Крем-сир збивати з цукром та борошном протягом 2-3хв.
В окремій посудині яйця змішати з вершками.
Влити до крем-сиру та збити до об'єднання.
*Довго збивати не можна, а ще краще просто легенько перемішати вінчиком, щоб об'єднати всі інгредієнти між собою.
Якщо у вас є стаціонарний міксер, то найкращий варіант – замішувати сирну масу насадкою "весло".
Духовку розігріти до 90*С та зробити водяну баню (я ставлю решітку, під низ посудину з 1 л води).
Вилити сирну масу на основу для чізкейка.
Стукнути кілька разів об тверду поверхню, щоб вийшли бульбашки.
Форму можна завернути попередньо у фольгу, але я печу зазвичай без неї, так як температура випічки і так низька.
Пекти протягом 3 годин.
В готового чізкейка краї добре схопилися, але серединка має легенько трястися, немов желе, якщо його порухати.
Залишити чізкейк в духовці, поки повністю не охолоне, потім поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.
Добре пропечений чізкейк має сам відстати від форми, як на фото.
Відкрити форму та обережно перенести десерт на тарілку для подачі.
Порада: якщо чізкейк погано відходить від форми, нагрійте стінки форми за допомогою газової горілки.
Тоді він легко вийметься, а краї залишаться рівними.
Прикрасити за бажанням.
Щоб акуратно нарізати чізкейк, рекомендую використовувати гарячий ніж (нагріти за допомогою комфорки).