/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F592ffb36eff4ddcce7d700b9f05f9914.jpg)
Готуємо смачну кутю: 5 небанальних рецептів для різдвяного столу
Кутя з перловки з журавлиною.
Рецепт від Євгенія Клопотенка.
Перлова крупа – 200-300 г.
Журавлин (сушена) – 50 г.
Лимонний сік (половини лимону) – 0,5 шт.
Мак – 50 г.
Родзинки – 30 г.
Грецькі горіхи – 50 г.
Мед – 1 ст.
Покроковий рецепт:.
Перлову крупу промийте і замочіть у холодній воді на ніч при кімнатній температурі.
Мак запарте окропом, дайте йому набрякнути 30 хвилин, процідіть через сито і перетріть в ступі або чаші блендера.
У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти, добре перемішайте, заправте медом і лимонним соком.
Дайте настоятися щонайменше 30 хвилин.
Кутя з булгуру з лаймом.
Рецепт від Євгенія Клопотенка.
Булгур – 250-300 г.
Журавлина (сушена) – 50 г.
Сок лайму (одного) – 1 шт.
Мак – 50 г.
Родзинки – 30 г.
Грецькі горіхи – 50 г.
Мед – 1 ст.
Покроковий рецепт:.
Відваріть булгур до готовності (15 хвилин).
Відкиньте на друшляк, промийте холодною водою і дайте йому стекти.
Мак запарте окропом, дайте йому набрякнути 30 хвилин, процідіть через сито і перетріть в ступі або чаші блендера.
У невелику миску висипте всі інгредієнти, добре перемішайте їх, заправте медом і соком лайму.
Дайте настоятися щонайменше 30 хвилин.
Кутя із рису з корицею.
Рис – 150 г.
Родзинки – 100 г.
Цукор – 100 г.
Кориця – 20 г.
Покроковий рецепт:.
Рис промийте, відваріть у великій кількості води до готовності, відкиньте на друшляк і остудіть.
Родзинки помийте і запарте на 30 хвилин окропом.
У кутю додайте родзинки, цукор, корицю і перемішайте.
Рисова кутя з цукатами.
Рис – 250 г.
Цукати – 200 г.
Мигдаль – 100 г.
Цукор – за смаком і за бажанням.
Покроковий рецепт:.
Рис промийте, залийте водою (1:3) і варіть до готовності.
Потім промийте на друшляку кип'яченою водою.
Мигдаль і цукати подрібніть.
Цукор розведіть в невеликій кількості теплої води.
Рис перемішайте з мигдалем і цукатами.
Полийте блюдо цукровим сиропом.
Кутя з мигдальним молочком.
Суміші круп (пшениця, рис, овес) – 400 г.
Мигдаль – 200 г.
Родзинки – 100 г.
Щіпка солі.
Цукор та мед – за смаком.
Покроковий рецепт:.
Зерна промийте і замочіть у холодній воді на ніч.
Потім знову промийте, залийте водою і варіть до готовності.
Додайте цукор і сіль.
Мигдаль розтовчіть у ступі і ретельно розітріть в кашку, поступово додаючи теплу кип'ячену воду.
Потім процідіть мигдальне молочко через марлю і відіжміть.
Додайте мед і перемішайте.
Мигдальне молочко не зберігається довго, тому додавайте його в кутю безпосередньо перед подачею.
Смачної куті та щасливого Різдва!.