MY.UAСтатті
Великдень 2019: що приготувати до свята
Великдень 2019: що приготувати до свята

Великдень 2019: що приготувати до свята

Уже зовсім скоро українці будуть відзначати велике свято – Великдень 2019.

Ми підготували оригінальні рецепти страв, які стануть ідеальним доповненням до святкового столу.

Серед всіх урочистостей, які відзначають в Україні, мабуть, найбільш улюблене свято – Світле Христове Воскресіння.

Великдень – найрадісніше і веселе православне свято, яке є символом перемоги життя над смертю, весни над зимою.

І це торжество несе особливу віру і надію на світле майбутнє.

Великдень ніяк не може обійтися без святкового застілля.

З давніх часів великодній стіл відрізнявся різноманітністю страв і пишністю.

Традиційно, прийнято подавати 48 різних страв, за кількістю днів Великого посту.

Готуватися починають ще з Чистого четверга, люди запікають особливу сіль, фарбують крашанки, готують паски, млинці і пряники.

Особливе місце на столі займають традиційні для українців паски і фарбовані яйця.

Ці страви готували в кожному будинку без винятку.

І сьогодні українці дбайливо ставляться до давніх традицій.

Великдень 2019: кращі рецепти страв.

Класична паска «Родзинка».

Щоб приготувати смачну паску, знадобиться:.

Волоські горіхи – 1 стакан.

Очіщенние насіння соняшнику – 1/2 стакана.

Ізюм – 1 стакан.

Яблука – 2 шт.

Банани – 2 шт.

Мед – 3 ст.

Какао порошок – 1 ст.

Як готувати:.

Перш за все слід замочити горіхи і насіння на кілька годин.

Потім висушити їх і перемолоти в блендері.

Додайте в суміш родзинки і трохи меду, вимішайте.

Візьміть кілька ложок з маси і змішайте з какао.

Викладіть горіховий шар, на нього покладіть порізані банани і яблука.

Зверху покладіть суміш з какао.

Частину горіхової суміші використайте для змащення бічних сторін майбутньої паски.

З фруктів слід вирізати літери «Х» та «У».

Додаткова прикраса – декоративні квіти або фігурки.

Залишити в холодильнику на кілька годин.

Что приготовить на Пасху.

Смачні паски в домашніх умовах.

Паска з цукатами.

Для приготування страви, знадобиться:.

Борошно - 1 кг.

Вершки - 1,5 ст.

Вершкове масло - 180 гр.

Яйца - 7 шт.

Дрожжі свіжі – 50 гр.

Ванільний цукор - 1 ч.

Сіль - 1/2 ч.

Цукати, горіхи, родзинки, курага - по 1/2 стакана.

Рослинна олія.

Як готувати:.

Спочатку слід підігріти вершки, розвести в них дріжджі, висипати половину борошна, додати 1 ст.

Дріжджове тісто поставте в тепле місце на годину.

Жовтки слід розтерти разом з цукром.

Розтопити масло, остудити його, змішати з жовтками.

Коли опара підійде, залийте в неї суміш, ванілін, сіль, горіхи, цукати, родзинки.

Потім потрібно збити і додати в тісто.

Після перемішайте все це з другою половиною борошна, залиште в теплому місці.

Покладіть тісто в форми, заповнюючи їх приблизно наполовину.

Випікати потрібно приблизно при 200 градусах.

Для прикраси використовується глазур.

Пасха 2019.

Сирна паска / запіканка.

Для приготування знадобляться такі продукти:.

Сир – 1 кг.

Сахар – 250 гр.

Вершкове масло – 250 гр.

Сметана – 250 гр.

Жовток – 4 шт.

Родзинки, ванілін – за бажанням.

Як готувати запіканку:.

Візьміть сир, протріть його через сито.

Так, щоб не залишилося ніяких грудок.

Змішайте з вершковим маслом.

Розітрійте цукор і жовтки, повинна вийти однорідна маса.

З'єднайте її з сиром, родзинками, додайте ванілін.

Всі інгредієнти ретельно перемішайте.

На дно формочки викладіть марлю, поверх покладіть масу і поставте в холодильник на кілька годин.

З'єднайте яєчні білки з цукровою пудрою і лимонним соком.

Збийте і покрийте сирну паску.

Сирна паска.

Розповідаємо, як приготувати сирну паску холодним способом.

Що знадобиться:.

Сир – 1,2 кг.

Сметана – 1/2 склянки.

Вершкове масло – 100 гр.

Соль – 1/2 ч.

Яйця – 2 шт.

Цукор – 1/2 сткана.

Родзинки – 3 ст.

Як готувати:.

Переберіть родзинки, промийте їх і висушіть.

Сир перетріть через сито два рази, щоб домогтися повітряного ефекту.

Після додайте туди сметану і вершкове масло, сіль, яйця і родзинки.

Суміш збийте до однорідної маси, доведіть до кипіння.

Після зніміть з вогню і розмішайте.

Отриману суміш залийте в форми, накрийте тарілками, залиште в холодильнику на 12 годин.

Что приготовить на Пасху.

Шоколадна паска.

Що знадобиться:.

Борошно – 1,5 ст.

Дріжжі – 1 пакетик.

Яйця – 8 штук.

Молоко – 1 ст.

Цукор – 2 ст.

Какао-порошок – 100 гр.

Ром – 2 ст.

Цукати – 0,5 ст.

Для глазурі: 1 яєчний белок, 1 ст.

цукру або плитка білого шоколаду.

Як готувати:.

Підігрійте молоко, змішайте його з дріжджами.

Додайте цукор і борошно, залиште в теплі.

Змішайте жовтки з цукром.

В опару вилийте жовтки, додайте какао, ром, борошно і цукати.

Вимішайте тісто, залиште в теплі.

Збийте вершки, всипте трохи солі.

Введіть все це в тісто.

Форми для запікання змастіть маслом, наповніть тістом.

Запікати 30 хвилин на 190 градусах.

Для прикраси використовуйте розтоплену білу шоколадку.

Что приготовить на Пасху.

Швидко і смачно: салати на Великдень.

Салат з беконом.

Молода картопля – 300 гр.

Рослинная олія – 2 ст.

Червона цибулина – 1 шт.

Копчений бекон – 4 смужки.

Печериці – 140 гр.

Мікс бебі-салатів – 100 гр.

Сир з блакитною пліснявою - 85 гр.

Як готувати:.

Відваріть картоплю в «мундирі», поріжте скибочками.

Смужки бекону обсмажте до золотого кольору.

Після у тому ж жирі обсмажити картоплю до золотавого забарвлення, додайте сіль і перець.

Червону цибулю наріжте і обсмажте на олії до м'якості.

Гриби також слід обсмажити, заправити перцем і сіллю.

З'єднайте в тарілці всі інгредієнти з листям салатів, сиром.

Полийте заправкою, перемішайте і подайте до столу.

Что приготовить на Пасху.

Теплий салат з куркою і помідорами.

Що знадобиться:.

Стегенця курячі – 2 шт.

Помідори черрі – 150 гр.

Лук червоний – 1 головка.

Сир «Російський» – 150 гр.

Йогурт – 1/2 стакана.

Масліни без кісточок – 12 шт.

Олівкова олія – 3 ст.

Соєвий соус – 1 ст.

Перець чорний.

Як готувати:.

Стегенце очистіть від шкіри, вийміть кісточки, поріжте скибочками, полийте малою кількістю соєвого соусу.

Залиште все це на 12 хвилин.

Поріжте цибулю і помідори, курку підсмажте до стану готовності.

Курячу м'якоть змішайте з овочами, маслинами і сиром, попередньо нарізаним кубиками.

Перед подачею салат слід полити йогуртом і посипати сиром.

Що приготувати на Великдень: страви з риби і м'яса.

Сирний рулет з ніжною фореллю.

Слабосолона форель – 200 гр.

Майонез – 100 гр.

Вершкове масло – 50 гр.

Яйца – 6 шт.

Борошно – 5 ст.

Твердий сир – 50 гр.

Молоко – 350 мл.

Кріп – 5 ст.

Петрушка – 3 ст.

Як готувати:.

Розтопити вершкове масло в каструлі з товстим дном.

Покладіть туди борошно і, помішуючи, готуйте до стану кремоподібної густої пасти.

Потім тонкою цівкою при постійному помішуванні ввести молоко.

Варити масу до загустіння, 1-2 хвилини.

Зняти каструлю з вогню і перелити її вміст в миску.

Збити міксером до зникнення грудочок, додати жовтки, 2/3 натертого сиру, всю подрібнену петрушку, 1/2 кропу.

Злегка посолити.

Перемішати до однорідності.

Акуратно вмішати в заварну масу окремо збиті білки.

Форму для запікання застелити пергаментом, вилити тісто.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин, не відкриваючи дверцята духової шафи в процесі приготування.

Злегка остудити.

Сирний корж змастити сумішшю майонезу, залишків сиру і кропу.

Зверху покласти тонкі довгі смужки форелі.

За допомогою пергаменту скрутити корж щільним рулетом, а потім замотати в харчову плівку.

Помістити в холодильник на 2 години.

Царська баранина.

Головне в цій страві – правильно вибрати м'ясо, тоді всі зусилля не пройдуть даром, і ви отримаєте справді царську баранину.

Що знадобиться:.

Баранина (ошийок) - 2 куска.

Спеціі (сіль, орегано, перець).

Оливкова олія.

Як готувати печену баранину:.

Ошийок ретельно промийте, познімайте м'ясо з кінчиків кісток, зачистите їх.

Приберіть зайві жири, якщо є.

Зшийте два шматки, при цьому захоплюйте кожне реберце, щоб вийшла «царська корона», стягніть її ниткою і закріпіть.

Змастіть все оливковою олією, спеціями, кінчики кісток оберніть в фольгу.

Всередину покладіть часник.

Запікайте в духовці протягом 1,5 годин.

Поки м'ясо готується, підготуйте начинку, наприклад, плов з обрізками баранини.

Але рис можна замінити і картоплею або овочами.

Царская баранина.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Хто така Луїза Джейкобсон — донька Меріл Стріп і нова it-girl у світі моди
Elle
2025-09-16T06:18:31Z
Кейт Гадсон відтворила свій культовий образ із 2000-х у сукні від українського бренду
Elle
2025-09-15T20:18:30Z
В Українській кіноакадемії пояснили, чому присвоїли "Золоту Дзиґу" звинуваченому в насильстві актору Темляку
Ukraine Art News
2025-09-15T12:39:30Z
Актор Костянтин Темляк відмовився від кінопремії "Золота Дзиґа": яка причина
Ukraine Art News
2025-09-15T06:30:29Z
Найкрасивіші зіркові образи на червоній доріжці «Еммі-2025»
Elle
2025-09-15T06:09:30Z
У Національному театрі Лесі Українки відбулася прем'єра вистави «Дім» Андрія Жолдака
Ukraine Art News
2025-09-14T08:12:28Z
Український міфологічний пантеон: погляд крізь об'єктив
Elle
2025-09-13T08:30:34Z
Аплодуватимуть не лише у Королівському оперному театрі, а й у Кремлі, - Залужний про виступ росіянки Нетребко у Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-11T08:30:38Z
Вбивці Джона Леннона вчотирнадцяте відмовили у достроковому звільненні
Ukraine Art News
2025-09-11T02:54:33Z
У Швейцарії встановили надувний концертний зал
Хмарочос
2025-09-16T09:00:50Z
У Львові презентують дві книжкові новинки про легендарний Львів
Photo Lviv
2025-09-16T05:06:16Z
Естетика смаку та комфорту: бренди Graff та Smile на Ukrainian Fashion Week SS26
Elle
2025-09-15T16:36:35Z
RITO презентує капсульну колекцію, натхненну творчістю Ганни Собачко-Шостак
Elle
2025-09-15T15:30:25Z
На ВДНГ відкрилася інсталяція китайського митця Ай Вейвея
Хмарочос
2025-09-15T13:45:43Z
Гардероб осені: пальта, тренчі й кашемір у нових колекціях українських брендів
Elle
2025-09-15T13:12:30Z
На Андріївському узвозі під час реставрації знищено всі інтерʼєри пам’ятки ХІХ століття
Хмарочос
2025-09-15T13:03:45Z
Українські вишивані рушники представили в музеї Осаки
Ukraine Art News
2025-09-15T11:36:33Z
Відкриття «Контрастів»: найстаріший фестиваль сучасної музики в Україні
Photo Lviv
2025-09-15T05:06:18Z
Медовий місяць | Думка
Cineast
2025-09-16T02:45:31Z
У Києві відбувся другий День дебютного кіно з Українською Кіношколою
Cineast
2025-09-16T02:33:57Z
Фільм Валентина Васяновича «За Перемогу!» переміг на 50-му Міжнародному кінофестивалі в Торонто
Cineast
2025-09-16T02:30:34Z
Одеський міжнародний кінофестиваль оголошує учасників пітчингів повнометражних фільмів на стадії Development та Work in Progress
Cineast
2025-09-16T02:27:36Z
34-годинну версію фільму Стівена Макквіна Occupied City показують у Рейксмузеї
Ukraine Art News
2025-09-15T22:12:29Z
Найкращі серіали року: тріумфатори премії Еммі-2025
Gloss
2025-09-15T17:24:31Z
Переможці "Еммі-2025": головні нагороди отримали серіали "Юнацтво" та "Пітт"
Ukraine Art News
2025-09-15T16:30:32Z
Андрій Білоус повертається: у театрі “Культ” режисер поставить п’єсу Дмитра Корчинського
Ukraine Art News
2025-09-15T16:24:31Z
"Золота дзиґа" в епіцентрі скандалу через нагороду для Костянтина Темляка: реакція кіноакадемії
Ukraine Art News
2025-09-15T15:24:28Z
Імперські корони та папська тіара: хто змушував Львів завмирати від захвату?
Photo Lviv
2025-09-16T05:12:15Z
У Дніпрі презентували перший панорамний екскурсійний трамвай
Хмарочос
2025-09-15T09:09:39Z
Датський острів став прикладом енергетичної революції з від’ємним вуглецевим слідом. Як йому вдалося цього досягти?
Хмарочос
2025-09-15T07:33:41Z
Окупований Львів у 1941–1943 роках: світлини з архівів
Photo Lviv
2025-09-15T05:12:17Z
Забудовник отримав дозвіл на будівництво «Терас для Трускавця» за проєктом Drozdov & Partners
Хмарочос
2025-09-13T06:30:36Z
Цікаві сторінки історії Високого Замку. Частина 3
Photo Lviv
2025-09-13T05:12:17Z
Туризм і природа: як вулкани Азії формують унікальні ландшафти
Photo Lviv
2025-09-13T04:51:17Z
Новою євроколією рушили перші поїзди з Ужгорода до Європи
Хмарочос
2025-09-12T09:04:04Z
На Львівщині відреставрують костел і перетворять його на галерею та музей модерністської скульптури
Хмарочос
2025-09-12T08:51:49Z
Шахед влучив в склад Епіцентру на Київщині
Хмарочос
2025-09-16T08:57:44Z
Будівля Житнього ринку отримала статус об’єкта культурної спадщини. Що це дає?
Хмарочос
2025-09-16T07:48:40Z
Чотири причини, чому веганство втрачає у популярності
Хмарочос
2025-09-16T06:21:36Z
«Шкільні туфлі» — мастхев осіннього сезону, що замінить наші улюблені балетки
Elle
2025-09-16T05:51:33Z
Для захисту неба над Львівщиною військові ПвК «Захід» отримали сучасний авіаційний комплекс
Photo Lviv
2025-09-16T05:03:16Z
Коли тиск у скронях стає сигналом: як боротися з головним болем
Photo Lviv
2025-09-16T04:57:16Z
«Кожна історія роботи з тілом — унікальна»: інтерв’ю з нутриціологинею Софією Рожко
Elle
2025-09-15T19:36:29Z
Що варто знати про Пеґґі Ґуґґенгайм — артдилерку та одну з найепатажніших жінок XX століття
Elle
2025-09-15T18:48:32Z
Кейсеваки для військових: як команда «Аврори» підтримує полтавську автомайстерню Frame
Хмарочос
2025-09-15T11:39:41Z
Чому вам варто додати Maison de Beauté від Chanel у Парижі до свого travel-плану
Elle
2025-09-12T10:48:38Z
Картка для вигідних онлайн-покупок з безпекою, кешбеком і пільговим періодом
Хмарочос
2025-09-12T10:03:46Z
Вчені створили «живий» цемент, який накопичує енергію
Хмарочос
2025-09-11T13:30:47Z
Молодь 15-20 років може взяти участь в програмі для старту кар’єри або бізнесу
Хмарочос
2025-09-11T12:21:47Z
Атака Росії дронами по Польщі викликала хвилю мемів у соцмережах
Gloss
2025-09-10T14:31:02Z
У Швеції уклали першу у світі угоду про ліцензування музики зі штучним інтелектом
Ukraine Art News
2025-09-10T08:54:52Z
Оцифрування історичних архівів: кадрові потреби у сфері збереження спадщини
Photo Lviv
2025-09-09T04:57:24Z
В Польщі збудують завод з виробництва водневих локомотивів
Хмарочос
2025-09-08T04:54:38Z
Місячне затемнення 2025: як виглядав «Кривавий Місяць» з різних куточків світу
Ukraine Art News
2025-09-07T23:18:31Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z
Готуємо гаспачо за рецептом знаменитого іспанського шеф-кухаря Хосе Андреса
Elle
2025-07-09T12:21:43Z
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Elle
2025-07-08T15:36:36Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z