MY.UAСтатті
Торт-суфле "Пташине молоко": смачний покроковий рецепт
Торт-суфле "Пташине молоко": смачний покроковий рецепт

Торт-суфле "Пташине молоко": смачний покроковий рецепт

Час підготовки: менше 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Для бісквіта:.

4 жовтки.

100 г борошна.

60 г цукру.

60 г вершкового масла.

0,5 ч.

Для суфле:.

4 яєчних білка.

8 г желатину.

100 г цукру.

150 г вершкового масла.

250 г згущеного молока.

1 щіпка лимонної кислоти.

50 мл води.

Для глазурі:.

3 ст.

3 ст.

8 ст.

50 г вершкового масла.

Ми покажемо вам як приготувати рецепт торта "Пташине молоко" в домашніх умовах з фото.

Суфлейний торт може бути не тільки простий з вершками, а й з додаванням фруктів, желатином.

Також до нього можна приготувати шоколадне, апельсинове, ягідне або ванільне парфе або желе.

У торті найголовніше - це склад і правильно його зібрати.

Для торта-суфле ми використовуємо прості і доступні інгредієнти, а готується він дуже легко.

Торти суфле взагалі дуже прості в приготуванні, тому ці рецепти так люблять всі господині.

Приготування торта починаємо з того, що 4 курячих яйця потрібно розділити на жовтки і білки.

Жовтки йдуть на приготування бісквітного коржа, а білки потрібні для суфле.

Для бісквіта вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукром.

Зробити це можна просто міксером.

Потім додаємо жовтки і знову все збиваємо до однорідності.

У тісто просіюємо борошно і розпушувач.

Знову все збиваємо.

Отримуємо густе бісквітне тісто.

Тісто переміщаємо в форму і розрівнюємо.

Випікається такий корж хвилин 10 в розігрітій до 180 ° С духовці.

Діаметр моєї форми - 18 см.

На дно форми краще помістити коло з пергаментного паперу, а бортики нічим не змащувати.

Готовий корж вийняти з форми і остудити.

При необхідності його можна підрівняти.

Традиційно, торт Пташине молоко готується з двома бісквітними коржами.

Один корж кладуть на низ торта, другий - на верх.

Якщо ви хочете так зробити, то розріжте корж на 2 тонких коржа.

Перед приготуванням суфле потрібно залити желатин водою і залишити набухати.

Кількість желатину можна варіювати в залежності від бажаної структури майбутнього торта.

Більше 13 грам желатину на дане кількість продуктів брати не варто.

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо на маленькій швидкості міксера до легкого посветления.

Збиваємо близько 3-х хвилин.

В масло частинами додаємо згущене молоко кімнатної температури і все збиваємо в крем.

Приблизно 2-3 столові ложки крему для прикраси торта відкладаємо в окрему ємність і ховаємо в холодильник.

Що залишився крем можна залишити на столі.

Набряклий желатин поміщаємо в каструлю і додаємо до нього 50 грам цукру.

Ставимо все це на маленький вогонь і доводимо до розчинення цукру і желатину.

Чи не даємо суміші закипіти.

Білки збиваємо в пишну піну.

Додаємо 50 грам цукру і продовжуємо збивати до міцних піків.

У збиті білки вливаємо гарячий желатиновий сироп, не припиняючи збивання.

Потім частинами вводимо крем з масла і згущеного молока.

Все добре збиваємо.

Виходить пишне суфле.

Після додавання крему в білки, маса стає злегка рідкої.

Це нормальна реакція білків на вершкове масло, так і повинно бути.

Кільце від форми, в якій випікався бісквіт, встановлюємо на блюдо сервіровки.

Зсередини кладемо ацетатну або кондитерську бордюрную стрічку.

На дно поміщаємо бісквітний корж і зверху заливаємо суфле.

Відправляємо все в холодильник до застигання суфле.

Тим часом готуємо глазур.

У каструлі з'єднуємо молоко, цукор і какао-порошок (можна замінити шоколадним порошком).

Проварюємо цю суміш на невеликому вогні близько 5 хвилин при постійному помішуванні.

У гарячу глазур додаємо вершкове масло.

Перемішуємо до однорідності і охолоджуємо до кімнатної температури.

Остигнула глазур виливаємо на торт і відправляємо в холод до застигання.

Ця глазур навіть після охолодження залишається м'якою, тому не чекайте що вона застигне і стане як ганаш або шоколад.

Готовий торт витягуємо з форми і знімаємо бордюрную стрічку.

Залишається тільки прикрасити десерт відкладеним кремом.

Розміщуємо крем в кондитерський пакет з насадкою.

Крем можна злегка підфарбувати харчовими барвниками і додати трохи вершків, або ж залишити як є.

Зверху можна прикрасити білковим кремом, фруктами.

Легкий літній торт готовий, приємного апетиту! Найсмачніший тортик - це той, який подобається вам!.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Кейт Гадсон відтворила свій культовий образ із 2000-х у сукні від українського бренду
Elle
2025-09-15T20:18:30Z
В Українській кіноакадемії пояснили, чому присвоїли "Золоту Дзиґу" звинуваченому в насильстві актору Темляку
Ukraine Art News
2025-09-15T12:39:30Z
Актор Костянтин Темляк відмовився від кінопремії "Золота Дзиґа": яка причина
Ukraine Art News
2025-09-15T06:30:29Z
Найкрасивіші зіркові образи на червоній доріжці «Еммі-2025»
Elle
2025-09-15T06:09:30Z
У Національному театрі Лесі Українки відбулася прем'єра вистави «Дім» Андрія Жолдака
Ukraine Art News
2025-09-14T08:12:28Z
Український міфологічний пантеон: погляд крізь об'єктив
Elle
2025-09-13T08:30:34Z
Аплодуватимуть не лише у Королівському оперному театрі, а й у Кремлі, - Залужний про виступ росіянки Нетребко у Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-11T08:30:38Z
Вбивці Джона Леннона вчотирнадцяте відмовили у достроковому звільненні
Ukraine Art News
2025-09-11T02:54:33Z
“Її голос заглушає крики українських дітей”: Залужний розкритикував виступ Анни Нетребко в Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-10T12:52:00Z
У Львові презентують дві книжкові новинки про легендарний Львів
Photo Lviv
2025-09-16T05:06:16Z
Естетика смаку та комфорту: бренди Graff та Smile на Ukrainian Fashion Week SS26
Elle
2025-09-15T16:36:35Z
RITO презентує капсульну колекцію, натхненну творчістю Ганни Собачко-Шостак
Elle
2025-09-15T15:30:25Z
На ВДНГ відкрилася інсталяція китайського митця Ай Вейвея
Хмарочос
2025-09-15T13:45:43Z
Гардероб осені: пальта, тренчі й кашемір у нових колекціях українських брендів
Elle
2025-09-15T13:12:30Z
На Андріївському узвозі під час реставрації знищено всі інтерʼєри пам’ятки ХІХ століття
Хмарочос
2025-09-15T13:03:45Z
Українські вишивані рушники представили в музеї Осаки
Ukraine Art News
2025-09-15T11:36:33Z
Відкриття «Контрастів»: найстаріший фестиваль сучасної музики в Україні
Photo Lviv
2025-09-15T05:06:18Z
У Чехії показали ілюстрації дітей з Херсона під час Днів української культури
Ukraine Art News
2025-09-14T19:12:34Z
Медовий місяць | Думка
Cineast
2025-09-16T02:45:31Z
У Києві відбувся другий День дебютного кіно з Українською Кіношколою
Cineast
2025-09-16T02:33:57Z
Фільм Валентина Васяновича «За Перемогу!» переміг на 50-му Міжнародному кінофестивалі в Торонто
Cineast
2025-09-16T02:30:34Z
Одеський міжнародний кінофестиваль оголошує учасників пітчингів повнометражних фільмів на стадії Development та Work in Progress
Cineast
2025-09-16T02:27:36Z
34-годинну версію фільму Стівена Макквіна Occupied City показують у Рейксмузеї
Ukraine Art News
2025-09-15T22:12:29Z
Найкращі серіали року: тріумфатори премії Еммі-2025
Gloss
2025-09-15T17:24:31Z
Переможці "Еммі-2025": головні нагороди отримали серіали "Юнацтво" та "Пітт"
Ukraine Art News
2025-09-15T16:30:32Z
Андрій Білоус повертається: у театрі “Культ” режисер поставить п’єсу Дмитра Корчинського
Ukraine Art News
2025-09-15T16:24:31Z
"Золота дзиґа" в епіцентрі скандалу через нагороду для Костянтина Темляка: реакція кіноакадемії
Ukraine Art News
2025-09-15T15:24:28Z
Імперські корони та папська тіара: хто змушував Львів завмирати від захвату?
Photo Lviv
2025-09-16T05:12:15Z
У Дніпрі презентували перший панорамний екскурсійний трамвай
Хмарочос
2025-09-15T09:09:39Z
Датський острів став прикладом енергетичної революції з від’ємним вуглецевим слідом. Як йому вдалося цього досягти?
Хмарочос
2025-09-15T07:33:41Z
Окупований Львів у 1941–1943 роках: світлини з архівів
Photo Lviv
2025-09-15T05:12:17Z
Забудовник отримав дозвіл на будівництво «Терас для Трускавця» за проєктом Drozdov & Partners
Хмарочос
2025-09-13T06:30:36Z
Цікаві сторінки історії Високого Замку. Частина 3
Photo Lviv
2025-09-13T05:12:17Z
Туризм і природа: як вулкани Азії формують унікальні ландшафти
Photo Lviv
2025-09-13T04:51:17Z
Новою євроколією рушили перші поїзди з Ужгорода до Європи
Хмарочос
2025-09-12T09:04:04Z
На Львівщині відреставрують костел і перетворять його на галерею та музей модерністської скульптури
Хмарочос
2025-09-12T08:51:49Z
«Шкільні туфлі» — мастхев осіннього сезону, що замінить наші улюблені балетки
Elle
2025-09-16T05:51:33Z
Для захисту неба над Львівщиною військові ПвК «Захід» отримали сучасний авіаційний комплекс
Photo Lviv
2025-09-16T05:03:16Z
Коли тиск у скронях стає сигналом: як боротися з головним болем
Photo Lviv
2025-09-16T04:57:16Z
«Кожна історія роботи з тілом — унікальна»: інтерв’ю з нутриціологинею Софією Рожко
Elle
2025-09-15T19:36:29Z
Що варто знати про Пеґґі Ґуґґенгайм — артдилерку та одну з найепатажніших жінок XX століття
Elle
2025-09-15T18:48:32Z
Кейсеваки для військових: як команда «Аврори» підтримує полтавську автомайстерню Frame
Хмарочос
2025-09-15T11:39:41Z
Скандинавська філософія прання: Від інновацій до досконалості
Elle
2025-09-15T11:09:31Z
Найкрасивіші beauty-образи «Еммі-2025», які стануть трендами осені
Elle
2025-09-15T10:51:30Z
«Єдиний правильний шлях для Каховської ГЕС – стати заповіником» – еколог
Хмарочос
2025-09-15T10:48:57Z
Чому вам варто додати Maison de Beauté від Chanel у Парижі до свого travel-плану
Elle
2025-09-12T10:48:38Z
Картка для вигідних онлайн-покупок з безпекою, кешбеком і пільговим періодом
Хмарочос
2025-09-12T10:03:46Z
Вчені створили «живий» цемент, який накопичує енергію
Хмарочос
2025-09-11T13:30:47Z
Молодь 15-20 років може взяти участь в програмі для старту кар’єри або бізнесу
Хмарочос
2025-09-11T12:21:47Z
Атака Росії дронами по Польщі викликала хвилю мемів у соцмережах
Gloss
2025-09-10T14:31:02Z
У Швеції уклали першу у світі угоду про ліцензування музики зі штучним інтелектом
Ukraine Art News
2025-09-10T08:54:52Z
Оцифрування історичних архівів: кадрові потреби у сфері збереження спадщини
Photo Lviv
2025-09-09T04:57:24Z
В Польщі збудують завод з виробництва водневих локомотивів
Хмарочос
2025-09-08T04:54:38Z
Місячне затемнення 2025: як виглядав «Кривавий Місяць» з різних куточків світу
Ukraine Art News
2025-09-07T23:18:31Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z
Готуємо гаспачо за рецептом знаменитого іспанського шеф-кухаря Хосе Андреса
Elle
2025-07-09T12:21:43Z
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Elle
2025-07-08T15:36:36Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z