MY.UAСтатті
Торт-суфле "Пташине молоко": смачний покроковий рецепт
Торт-суфле "Пташине молоко": смачний покроковий рецепт

Торт-суфле "Пташине молоко": смачний покроковий рецепт

Час підготовки: менше 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Для бісквіта:.

4 жовтки.

100 г борошна.

60 г цукру.

60 г вершкового масла.

0,5 ч.

Для суфле:.

4 яєчних білка.

8 г желатину.

100 г цукру.

150 г вершкового масла.

250 г згущеного молока.

1 щіпка лимонної кислоти.

50 мл води.

Для глазурі:.

3 ст.

3 ст.

8 ст.

50 г вершкового масла.

Ми покажемо вам як приготувати рецепт торта "Пташине молоко" в домашніх умовах з фото.

Суфлейний торт може бути не тільки простий з вершками, а й з додаванням фруктів, желатином.

Також до нього можна приготувати шоколадне, апельсинове, ягідне або ванільне парфе або желе.

У торті найголовніше - це склад і правильно його зібрати.

Для торта-суфле ми використовуємо прості і доступні інгредієнти, а готується він дуже легко.

Торти суфле взагалі дуже прості в приготуванні, тому ці рецепти так люблять всі господині.

Приготування торта починаємо з того, що 4 курячих яйця потрібно розділити на жовтки і білки.

Жовтки йдуть на приготування бісквітного коржа, а білки потрібні для суфле.

Для бісквіта вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукром.

Зробити це можна просто міксером.

Потім додаємо жовтки і знову все збиваємо до однорідності.

У тісто просіюємо борошно і розпушувач.

Знову все збиваємо.

Отримуємо густе бісквітне тісто.

Тісто переміщаємо в форму і розрівнюємо.

Випікається такий корж хвилин 10 в розігрітій до 180 ° С духовці.

Діаметр моєї форми - 18 см.

На дно форми краще помістити коло з пергаментного паперу, а бортики нічим не змащувати.

Готовий корж вийняти з форми і остудити.

При необхідності його можна підрівняти.

Традиційно, торт Пташине молоко готується з двома бісквітними коржами.

Один корж кладуть на низ торта, другий - на верх.

Якщо ви хочете так зробити, то розріжте корж на 2 тонких коржа.

Перед приготуванням суфле потрібно залити желатин водою і залишити набухати.

Кількість желатину можна варіювати в залежності від бажаної структури майбутнього торта.

Більше 13 грам желатину на дане кількість продуктів брати не варто.

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо на маленькій швидкості міксера до легкого посветления.

Збиваємо близько 3-х хвилин.

В масло частинами додаємо згущене молоко кімнатної температури і все збиваємо в крем.

Приблизно 2-3 столові ложки крему для прикраси торта відкладаємо в окрему ємність і ховаємо в холодильник.

Що залишився крем можна залишити на столі.

Набряклий желатин поміщаємо в каструлю і додаємо до нього 50 грам цукру.

Ставимо все це на маленький вогонь і доводимо до розчинення цукру і желатину.

Чи не даємо суміші закипіти.

Білки збиваємо в пишну піну.

Додаємо 50 грам цукру і продовжуємо збивати до міцних піків.

У збиті білки вливаємо гарячий желатиновий сироп, не припиняючи збивання.

Потім частинами вводимо крем з масла і згущеного молока.

Все добре збиваємо.

Виходить пишне суфле.

Після додавання крему в білки, маса стає злегка рідкої.

Це нормальна реакція білків на вершкове масло, так і повинно бути.

Кільце від форми, в якій випікався бісквіт, встановлюємо на блюдо сервіровки.

Зсередини кладемо ацетатну або кондитерську бордюрную стрічку.

На дно поміщаємо бісквітний корж і зверху заливаємо суфле.

Відправляємо все в холодильник до застигання суфле.

Тим часом готуємо глазур.

У каструлі з'єднуємо молоко, цукор і какао-порошок (можна замінити шоколадним порошком).

Проварюємо цю суміш на невеликому вогні близько 5 хвилин при постійному помішуванні.

У гарячу глазур додаємо вершкове масло.

Перемішуємо до однорідності і охолоджуємо до кімнатної температури.

Остигнула глазур виливаємо на торт і відправляємо в холод до застигання.

Ця глазур навіть після охолодження залишається м'якою, тому не чекайте що вона застигне і стане як ганаш або шоколад.

Готовий торт витягуємо з форми і знімаємо бордюрную стрічку.

Залишається тільки прикрасити десерт відкладеним кремом.

Розміщуємо крем в кондитерський пакет з насадкою.

Крем можна злегка підфарбувати харчовими барвниками і додати трохи вершків, або ж залишити як є.

Зверху можна прикрасити білковим кремом, фруктами.

Легкий літній торт готовий, приємного апетиту! Найсмачніший тортик - це той, який подобається вам!.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Названы лучшие астрономические фото 2025 года по версии Королевской обсерватории Гринвича
Gloss
2025-07-16T12:28:30Z
Ким Кардашьян и ее 69-летняя мама снялись в рекламе купальников SKIMS x Roberto Cavalli
Gloss
2025-06-30T14:45:43Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
Вышел анимационный трейлер к сценарию будущей полнометражной игровой ленты «Хорт. Первый характерник» по мотивам книги Ольги Навроцкой
KinoFilms
2025-10-27T16:24:21Z
Украинский трейлер фильма ужасов «Старая с..ка»
KinoFilms
2025-10-27T15:45:26Z
Украинский трейлер триллера «Помогите» с Рэйчел МакАдамс
KinoFilms
2025-10-17T18:51:28Z
Украинский трейлер фильма «Гренландия 2: Миграция» с Джерардом Батлером
KinoFilms
2025-10-17T18:27:21Z
Финальный тизер-трейлер фильма «Океан Ельзи: Спостереження шторму»
KinoFilms
2025-10-17T18:03:23Z
Украинский трейлер мультфильма «Космическая принцесса-лесбиянка»
KinoFilms
2025-10-17T17:00:24Z
Лучшие сериалы года: триумфаторы премии Эмми-2025
Gloss
2025-09-15T17:27:39Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Тренировки со скакалкой
Men's Life
2025-11-05T09:21:46Z
Как бросать кости в кости: Лучшие техники бросания
Cineast
2025-11-03T16:03:39Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
10 лучших iGaming B2B-компаний в 2025 году
Cineast
2025-10-06T11:24:33Z
Медиабаинг в iGaming: Тенденции и прогнозы на 2025 год
Cineast
2025-10-06T11:12:36Z
Зерносушилки KMZ Industries: особенности и преимущества
Cineast
2025-09-26T16:06:42Z
HBO Max выходит на рынок Украины: сколько будет стоить подписка на стриминговый сервис
Gloss
2025-09-23T12:30:35Z
Как выбрать фрезер для маникюра и педикюра?
Gloss
2025-09-23T07:18:29Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z