MY.UAСтатті
Що краще приготувати на травневі свята: цікаві рецепти для пікніка
Що краще приготувати на травневі свята: цікаві рецепти для пікніка

Що краще приготувати на травневі свята: цікаві рецепти для пікніка

Навесні на травневі свята багато хто збирається на пікнік.

На природі можна швидко і смачно приготувати смачні страви.

Перед вами список кращих рецептів на багатті для вашого весняного меню.

Салати, закуски, мяние страви - вам точно сподобається.

Готуємо разом, щоб барбекю було незабутнім.

Плов для пікніка на багатті.

1 кг довгозернистого рису.

2-4 головки часнику.

1 кг моркви.

1 кг м'яса (баранина або телятина).

300 мл рослинного масла.

2 головки цибулі.

1 ст.

1 ст.

сіль за смаком.

В першу чергу рис потрібно замочити в чистій прохолодній воді, злити воду, повторити маніпуляцію до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Над багаттям встановити казан, розігріти в ньому масло, кинути розрізану на 8 частин цибулину і обсмажити до коричневого кольору.

Тепер ибрасиваем цибулю з казана.

Далі обсмажити до золотистого кольору нарізану півкільцями цибулю, кинути в казан м'ясо (нарізати на невеликі шматочки).

Обсмажуємо баранину з цибулею, не забуваючи помішувати.

Температура повинна бути високою, не забувайте стежити за багаттям.

Як тільки м'ясо стало рум'яним, кидаємо в казан нарізану брусками морква, через 5 хвилин все акуратно перемішуємо.

Смажимо все разом близько 15 хвилин до появи приємного аромату.

Кидаємо в казан зиру, цільні головки часнику і барбарис, трохи солимо і ллємо окропу, поки вода все не приховає.

Тепер багаття потрібно зробити «тихіше» і тушкувати мляво побульківать суміш на повільному вогні півгодини.

Через 30 хвилин вкідиваем в багаття побільше дров, створюючи температурний максимум.

Закладаємо рис, рівняємо поверхню і заливаємо окропом, щоб все зникло.

Як тільки основна частина води випарується при інтенсивному кипінні, вогнище послаблюємо до мінімуму, а казан накриваємо кришкою.

Тепер плов постоїть попариться 20 хвилин.

Наш приголомшливий плов на природі готовий.

Овочі-гриль на решітці.

ріпчаста цибуля.

солодкий перець.

рослинна олія.

На пікніках і під час відпочинку на природі можна готувати не тільки м'ясо на багатті, а й овочі.

Вони відмінно доповнюють м'ясні страви і мають приємний смак.

Овочі повинні бути помитими і сухими.

Ріжемо їх на шматочки товщиною 1-1,5 см, цибулю кільцями, перець очищаємо від насіння і ділимо на 8 частин.

Кожен шматочок ретельно натираємо маслом і сіллю за смаком.

Кладемо шматочки овочів на мангального грати.

У мангалі не повинно бути язиків полум'я, а тільки тліючі гарячим жаром вугілля.

Овочі запікаються на решітці до золотистого кольору з обох сторін.

Подаються до шашлику або як самостійну страву.

Правильно приготоване овочеве барбекю може Показати навіть смачніше м'яса.

Салат зі свіжих овочів і зелені.

будь-які овочі за смаком (помідори, огірки, перець, цибуля, редиска і тд).

свіжа зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля, рукола).

будь-яка заправка за смаком.

Все що вам потрібно зробити для приготування цього салату: скришити в глибоку миску наявні помиті овочі і зелень.

Заправити майонезом, сметаною, маслом або будь-яким іншим соусом до смаку (відмінно виходить сік лимона + гірчиця).

Посолити, перемішати.

Подавати до м'яса.

Форель, запечена у фользі на вугіллі з овочами і картоплею.

600 г філе сьомги або форелі.

3 шт картоплі.

1 цибулина.

1 морквина.

овочі за смаком.

сіль і прянощі за смаком.

лимонний сік.

рослинна олія.

Овочі помити і почистити від шкірки (якщо потрібно), нарізати кубиками.

Сьомгу нарізати скибочками приблизно 2 × 2 см.

Шматочки овочів і риби збризнути маслом і соком лимона, розділити на 4 порції і загорнути кожну в окремий лист фольги.

Готувати страву на дуже розжареному вугіллі.

Жар повинен бути сильним! При дотриманні цієї умови форель з овочами і картоплею у фользі спечеться на вугіллі хвилин за 20.

Шаурма гриль.

м'ясо на ваш смак.

1 свіжий огірок або помідор.

200 г сиру.

350 г свіжих печериць.

1 цибулина.

морквина за бажанням.

Для початку очистити і нарізати тоненько цибулину, гриби пластинками - обсмажити печериці з цибулею до м'якості і випаровування зайвої води.

Викласти обсмажені гриби на тарілочку, щоб охололи.

Копчену курку (відокремити філе) порізати тонкими брусочками.

Помідори дольками, огірки і сир натерти на об'ємної тертці.

Для соусу змішати в рівних пропорціях майонез і кетчуп.

На лист лаваша починаємо швидко викладати начинку (щоб лаваш не встиг розмокнути).

Порядок шарів може бути різним.

Коли начинка викладена, починаємо закручувати щільний конвертик з лаваша.

Скручуємо лаваш і відправляємо шаурму на решітку на вогнище.

Стежимо за шаурмою уважно.

Справжня шурпа на багатті.

Шурпа - це наваристий суп на баранині.

Традиційно готується на багатті.

500 г м'яса на кістці.

4 картоплини.

2 морквини.

кілька горошин чорного перцю.

2 лаврові листки.

2 цибулини.

прянощі за смаком: мелений коріандр, зіра.

1 помідор.

зелень для прикраси (кінза, петрушка, кріп).

Для приготування супу заливаємо промите м'ясо невеликою кількістю води, доводимо до кипіння і вилити воду.

Це перша погана вода.

М'ясо ще раз промити від навару і залити 2-ма літрами чистої води.

Варити на сильному вогні на багатті до закипання, зняти шум, кинути в казанок горошинки перцю і лавровий лист, а також спеції.

Варити на сильному вогні 15 хвилин.

Нарізану півкільцями цибулю закладаємо в каструлю, вогнище втихомирювати до допустимого мінімуму, накриваємо казанок кришкою і Томім суп 40 хвилин.

Додати в казанок нарізану кубиками картоплю і моркву, підкинути в багаття дров.

Варити до готовності овочів.

В кінці додати в казанок нарізану кубиками помідор, розлити по тарілках і прикрасити зеленню.

Печена картопля в фользі.

вугілля або дрова.

сіль і спеції за смаком.

Готувати цей рецепт гранично просто.

Спочатку ретельно миємо картоплю середнього розміру.

Потім прямо в шкірці загортаємо її фольгою і на 15 хвилин, не більше, закопуємо в вугілля багаття.

Дуже важливо не перетримати картоплю, так як спалити її легко, температура в вугіллі дуже висока.

За бажанням можна також трохи ускладнити рецепт.

Для цього розрізати уздовж картоплю і, чергуючи, засунути в кожну тонкий шматочок бекону та сиру.

Буде дуже смачно.

Скумбрія на мангалі.

1 скумбрія.

1/2 лимона.

соєвий соус.

соняшникова олія.

сіль, перець і прпяние трави за смаком.

В першу чергу скумбрію моєму, зрізаємо плавники і чистимо.

Потім розрізаємо рибу навпіл, солимо, перчимо, додаємо трави, сік половинки лимона, соєвий соус і соняшникову олію.

Ми залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

Викладаємо рибу на решітку.

Підсмажуємо над вугіллям до готовності.

Соус для шашлику з печених овочів.

солодкий червоний перець.

сіль, цукор за смаком.

4 зубчики часнику.

зелень за смаком.

сік з половини лимона.

оливкова олія.

Надягаємо на шампура кожен овоч окремо: перці окремо, помідори окремо, баклажани окремо.

Тепер ставимо запікатися на багатті (не дуже сильному) до готовності.

Коли спечуть - очищаємо від шкірки і перетираємо на крупній тертці і перемішуємо, повинна вийти пастоподібна маса.

Додаємо дрібно порізану зелень, часник (передавленной на чесночнице), цукор, сіль.

Заправляємо лимонним соком і оливковою олією.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Хто така Луїза Джейкобсон — донька Меріл Стріп і нова it-girl у світі моди
Elle
2025-09-16T06:18:31Z
Кейт Гадсон відтворила свій культовий образ із 2000-х у сукні від українського бренду
Elle
2025-09-15T20:18:30Z
В Українській кіноакадемії пояснили, чому присвоїли "Золоту Дзиґу" звинуваченому в насильстві актору Темляку
Ukraine Art News
2025-09-15T12:39:30Z
Актор Костянтин Темляк відмовився від кінопремії "Золота Дзиґа": яка причина
Ukraine Art News
2025-09-15T06:30:29Z
Найкрасивіші зіркові образи на червоній доріжці «Еммі-2025»
Elle
2025-09-15T06:09:30Z
У Національному театрі Лесі Українки відбулася прем'єра вистави «Дім» Андрія Жолдака
Ukraine Art News
2025-09-14T08:12:28Z
Український міфологічний пантеон: погляд крізь об'єктив
Elle
2025-09-13T08:30:34Z
Аплодуватимуть не лише у Королівському оперному театрі, а й у Кремлі, - Залужний про виступ росіянки Нетребко у Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-11T08:30:38Z
Вбивці Джона Леннона вчотирнадцяте відмовили у достроковому звільненні
Ukraine Art News
2025-09-11T02:54:33Z
У Львові презентують дві книжкові новинки про легендарний Львів
Photo Lviv
2025-09-16T05:06:16Z
Естетика смаку та комфорту: бренди Graff та Smile на Ukrainian Fashion Week SS26
Elle
2025-09-15T16:36:35Z
RITO презентує капсульну колекцію, натхненну творчістю Ганни Собачко-Шостак
Elle
2025-09-15T15:30:25Z
На ВДНГ відкрилася інсталяція китайського митця Ай Вейвея
Хмарочос
2025-09-15T13:45:43Z
Гардероб осені: пальта, тренчі й кашемір у нових колекціях українських брендів
Elle
2025-09-15T13:12:30Z
На Андріївському узвозі під час реставрації знищено всі інтерʼєри пам’ятки ХІХ століття
Хмарочос
2025-09-15T13:03:45Z
Українські вишивані рушники представили в музеї Осаки
Ukraine Art News
2025-09-15T11:36:33Z
Відкриття «Контрастів»: найстаріший фестиваль сучасної музики в Україні
Photo Lviv
2025-09-15T05:06:18Z
У Чехії показали ілюстрації дітей з Херсона під час Днів української культури
Ukraine Art News
2025-09-14T19:12:34Z
Медовий місяць | Думка
Cineast
2025-09-16T02:45:31Z
У Києві відбувся другий День дебютного кіно з Українською Кіношколою
Cineast
2025-09-16T02:33:57Z
Фільм Валентина Васяновича «За Перемогу!» переміг на 50-му Міжнародному кінофестивалі в Торонто
Cineast
2025-09-16T02:30:34Z
Одеський міжнародний кінофестиваль оголошує учасників пітчингів повнометражних фільмів на стадії Development та Work in Progress
Cineast
2025-09-16T02:27:36Z
34-годинну версію фільму Стівена Макквіна Occupied City показують у Рейксмузеї
Ukraine Art News
2025-09-15T22:12:29Z
Найкращі серіали року: тріумфатори премії Еммі-2025
Gloss
2025-09-15T17:24:31Z
Переможці "Еммі-2025": головні нагороди отримали серіали "Юнацтво" та "Пітт"
Ukraine Art News
2025-09-15T16:30:32Z
Андрій Білоус повертається: у театрі “Культ” режисер поставить п’єсу Дмитра Корчинського
Ukraine Art News
2025-09-15T16:24:31Z
"Золота дзиґа" в епіцентрі скандалу через нагороду для Костянтина Темляка: реакція кіноакадемії
Ukraine Art News
2025-09-15T15:24:28Z
Імперські корони та папська тіара: хто змушував Львів завмирати від захвату?
Photo Lviv
2025-09-16T05:12:15Z
У Дніпрі презентували перший панорамний екскурсійний трамвай
Хмарочос
2025-09-15T09:09:39Z
Датський острів став прикладом енергетичної революції з від’ємним вуглецевим слідом. Як йому вдалося цього досягти?
Хмарочос
2025-09-15T07:33:41Z
Окупований Львів у 1941–1943 роках: світлини з архівів
Photo Lviv
2025-09-15T05:12:17Z
Забудовник отримав дозвіл на будівництво «Терас для Трускавця» за проєктом Drozdov & Partners
Хмарочос
2025-09-13T06:30:36Z
Цікаві сторінки історії Високого Замку. Частина 3
Photo Lviv
2025-09-13T05:12:17Z
Туризм і природа: як вулкани Азії формують унікальні ландшафти
Photo Lviv
2025-09-13T04:51:17Z
Новою євроколією рушили перші поїзди з Ужгорода до Європи
Хмарочос
2025-09-12T09:04:04Z
На Львівщині відреставрують костел і перетворять його на галерею та музей модерністської скульптури
Хмарочос
2025-09-12T08:51:49Z
Чотири причини, чому веганство втрачає у популярності
Хмарочос
2025-09-16T06:21:36Z
«Шкільні туфлі» — мастхев осіннього сезону, що замінить наші улюблені балетки
Elle
2025-09-16T05:51:33Z
Для захисту неба над Львівщиною військові ПвК «Захід» отримали сучасний авіаційний комплекс
Photo Lviv
2025-09-16T05:03:16Z
Коли тиск у скронях стає сигналом: як боротися з головним болем
Photo Lviv
2025-09-16T04:57:16Z
«Кожна історія роботи з тілом — унікальна»: інтерв’ю з нутриціологинею Софією Рожко
Elle
2025-09-15T19:36:29Z
Що варто знати про Пеґґі Ґуґґенгайм — артдилерку та одну з найепатажніших жінок XX століття
Elle
2025-09-15T18:48:32Z
Кейсеваки для військових: як команда «Аврори» підтримує полтавську автомайстерню Frame
Хмарочос
2025-09-15T11:39:41Z
Скандинавська філософія прання: Від інновацій до досконалості
Elle
2025-09-15T11:09:31Z
Найкрасивіші beauty-образи «Еммі-2025», які стануть трендами осені
Elle
2025-09-15T10:51:30Z
Чому вам варто додати Maison de Beauté від Chanel у Парижі до свого travel-плану
Elle
2025-09-12T10:48:38Z
Картка для вигідних онлайн-покупок з безпекою, кешбеком і пільговим періодом
Хмарочос
2025-09-12T10:03:46Z
Вчені створили «живий» цемент, який накопичує енергію
Хмарочос
2025-09-11T13:30:47Z
Молодь 15-20 років може взяти участь в програмі для старту кар’єри або бізнесу
Хмарочос
2025-09-11T12:21:47Z
Атака Росії дронами по Польщі викликала хвилю мемів у соцмережах
Gloss
2025-09-10T14:31:02Z
У Швеції уклали першу у світі угоду про ліцензування музики зі штучним інтелектом
Ukraine Art News
2025-09-10T08:54:52Z
Оцифрування історичних архівів: кадрові потреби у сфері збереження спадщини
Photo Lviv
2025-09-09T04:57:24Z
В Польщі збудують завод з виробництва водневих локомотивів
Хмарочос
2025-09-08T04:54:38Z
Місячне затемнення 2025: як виглядав «Кривавий Місяць» з різних куточків світу
Ukraine Art News
2025-09-07T23:18:31Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z
Готуємо гаспачо за рецептом знаменитого іспанського шеф-кухаря Хосе Андреса
Elle
2025-07-09T12:21:43Z
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Elle
2025-07-08T15:36:36Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z