Навесні на травневі свята багато хто збирається на пікнік.
На природі можна швидко і смачно приготувати смачні страви.
Перед вами список кращих рецептів на багатті для вашого весняного меню.
Салати, закуски, мяние страви - вам точно сподобається.
Готуємо разом, щоб барбекю було незабутнім.
Плов для пікніка на багатті.
1 кг довгозернистого рису.
2-4 головки часнику.
1 кг моркви.
1 кг м'яса (баранина або телятина).
300 мл рослинного масла.
2 головки цибулі.
1 ст.
1 ст.
сіль за смаком.
В першу чергу рис потрібно замочити в чистій прохолодній воді, злити воду, повторити маніпуляцію до тих пір, поки вода не стане прозорою.
Над багаттям встановити казан, розігріти в ньому масло, кинути розрізану на 8 частин цибулину і обсмажити до коричневого кольору.
Тепер ибрасиваем цибулю з казана.
Далі обсмажити до золотистого кольору нарізану півкільцями цибулю, кинути в казан м'ясо (нарізати на невеликі шматочки).
Обсмажуємо баранину з цибулею, не забуваючи помішувати.
Температура повинна бути високою, не забувайте стежити за багаттям.
Як тільки м'ясо стало рум'яним, кидаємо в казан нарізану брусками морква, через 5 хвилин все акуратно перемішуємо.
Смажимо все разом близько 15 хвилин до появи приємного аромату.
Кидаємо в казан зиру, цільні головки часнику і барбарис, трохи солимо і ллємо окропу, поки вода все не приховає.
Тепер багаття потрібно зробити «тихіше» і тушкувати мляво побульківать суміш на повільному вогні півгодини.
Через 30 хвилин вкідиваем в багаття побільше дров, створюючи температурний максимум.
Закладаємо рис, рівняємо поверхню і заливаємо окропом, щоб все зникло.
Як тільки основна частина води випарується при інтенсивному кипінні, вогнище послаблюємо до мінімуму, а казан накриваємо кришкою.
Тепер плов постоїть попариться 20 хвилин.
Наш приголомшливий плов на природі готовий.
Овочі-гриль на решітці.
ріпчаста цибуля.
солодкий перець.
рослинна олія.
На пікніках і під час відпочинку на природі можна готувати не тільки м'ясо на багатті, а й овочі.
Вони відмінно доповнюють м'ясні страви і мають приємний смак.
Овочі повинні бути помитими і сухими.
Ріжемо їх на шматочки товщиною 1-1,5 см, цибулю кільцями, перець очищаємо від насіння і ділимо на 8 частин.
Кожен шматочок ретельно натираємо маслом і сіллю за смаком.
Кладемо шматочки овочів на мангального грати.
У мангалі не повинно бути язиків полум'я, а тільки тліючі гарячим жаром вугілля.
Овочі запікаються на решітці до золотистого кольору з обох сторін.
Подаються до шашлику або як самостійну страву.
Правильно приготоване овочеве барбекю може Показати навіть смачніше м'яса.
Салат зі свіжих овочів і зелені.
будь-які овочі за смаком (помідори, огірки, перець, цибуля, редиска і тд).
свіжа зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля, рукола).
будь-яка заправка за смаком.
Все що вам потрібно зробити для приготування цього салату: скришити в глибоку миску наявні помиті овочі і зелень.
Заправити майонезом, сметаною, маслом або будь-яким іншим соусом до смаку (відмінно виходить сік лимона + гірчиця).
Посолити, перемішати.
Подавати до м'яса.
Форель, запечена у фользі на вугіллі з овочами і картоплею.
600 г філе сьомги або форелі.
3 шт картоплі.
1 цибулина.
1 морквина.
овочі за смаком.
сіль і прянощі за смаком.
лимонний сік.
рослинна олія.
Овочі помити і почистити від шкірки (якщо потрібно), нарізати кубиками.
Сьомгу нарізати скибочками приблизно 2 × 2 см.
Шматочки овочів і риби збризнути маслом і соком лимона, розділити на 4 порції і загорнути кожну в окремий лист фольги.
Готувати страву на дуже розжареному вугіллі.
Жар повинен бути сильним! При дотриманні цієї умови форель з овочами і картоплею у фользі спечеться на вугіллі хвилин за 20.
Шаурма гриль.
м'ясо на ваш смак.
1 свіжий огірок або помідор.
200 г сиру.
350 г свіжих печериць.
1 цибулина.
морквина за бажанням.
Для початку очистити і нарізати тоненько цибулину, гриби пластинками - обсмажити печериці з цибулею до м'якості і випаровування зайвої води.
Викласти обсмажені гриби на тарілочку, щоб охололи.
Копчену курку (відокремити філе) порізати тонкими брусочками.
Помідори дольками, огірки і сир натерти на об'ємної тертці.
Для соусу змішати в рівних пропорціях майонез і кетчуп.
На лист лаваша починаємо швидко викладати начинку (щоб лаваш не встиг розмокнути).
Порядок шарів може бути різним.
Коли начинка викладена, починаємо закручувати щільний конвертик з лаваша.
Скручуємо лаваш і відправляємо шаурму на решітку на вогнище.
Стежимо за шаурмою уважно.
Справжня шурпа на багатті.
Шурпа - це наваристий суп на баранині.
Традиційно готується на багатті.
500 г м'яса на кістці.
4 картоплини.
2 морквини.
кілька горошин чорного перцю.
2 лаврові листки.
2 цибулини.
прянощі за смаком: мелений коріандр, зіра.
1 помідор.
зелень для прикраси (кінза, петрушка, кріп).
Для приготування супу заливаємо промите м'ясо невеликою кількістю води, доводимо до кипіння і вилити воду.
Це перша погана вода.
М'ясо ще раз промити від навару і залити 2-ма літрами чистої води.
Варити на сильному вогні на багатті до закипання, зняти шум, кинути в казанок горошинки перцю і лавровий лист, а також спеції.
Варити на сильному вогні 15 хвилин.
Нарізану півкільцями цибулю закладаємо в каструлю, вогнище втихомирювати до допустимого мінімуму, накриваємо казанок кришкою і Томім суп 40 хвилин.
Додати в казанок нарізану кубиками картоплю і моркву, підкинути в багаття дров.
Варити до готовності овочів.
В кінці додати в казанок нарізану кубиками помідор, розлити по тарілках і прикрасити зеленню.
Печена картопля в фользі.
вугілля або дрова.
сіль і спеції за смаком.
Готувати цей рецепт гранично просто.
Спочатку ретельно миємо картоплю середнього розміру.
Потім прямо в шкірці загортаємо її фольгою і на 15 хвилин, не більше, закопуємо в вугілля багаття.
Дуже важливо не перетримати картоплю, так як спалити її легко, температура в вугіллі дуже висока.
За бажанням можна також трохи ускладнити рецепт.
Для цього розрізати уздовж картоплю і, чергуючи, засунути в кожну тонкий шматочок бекону та сиру.
Буде дуже смачно.
Скумбрія на мангалі.
1 скумбрія.
1/2 лимона.
соєвий соус.
соняшникова олія.
сіль, перець і прпяние трави за смаком.
В першу чергу скумбрію моєму, зрізаємо плавники і чистимо.
Потім розрізаємо рибу навпіл, солимо, перчимо, додаємо трави, сік половинки лимона, соєвий соус і соняшникову олію.
Ми залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
Викладаємо рибу на решітку.
Підсмажуємо над вугіллям до готовності.
Соус для шашлику з печених овочів.
солодкий червоний перець.
сіль, цукор за смаком.
4 зубчики часнику.
зелень за смаком.
сік з половини лимона.
оливкова олія.
Надягаємо на шампура кожен овоч окремо: перці окремо, помідори окремо, баклажани окремо.
Тепер ставимо запікатися на багатті (не дуже сильному) до готовності.
Коли спечуть - очищаємо від шкірки і перетираємо на крупній тертці і перемішуємо, повинна вийти пастоподібна маса.
Додаємо дрібно порізану зелень, часник (передавленной на чесночнице), цукор, сіль.
Заправляємо лимонним соком і оливковою олією.