MY.UAСтатті
Великодні рецепти 2019: як правильно приготувати паску
Великодні рецепти 2019: як правильно приготувати паску

Великодні рецепти 2019: як правильно приготувати паску

У нашій статті представлені різноманітні рецепти пасок.

Хтось шукає найпростіший варіант їхнього приготування.

Для когось важливо приготувати їх швидко в мікрохвильовій печі.

Інших господинь цікавить незвичайний склад.

Тут ви знайдете найкращі рецепти великодньої випічки.

Беріть на замітку паски з коньяком, вершками, мигдалем, родзинками, шоколадом, маком, цукатами або горіхами.

У народі здавна ходить повір'я: якщо паска вийде на славу, - це обіцяє благополуччя.

Тож готуємо вдома смачно! Вдалого всім приготування!.

Паски в духовці: 3 найкращих рецепта покроково.

Чистий четвер - той день, коли прийнято пекти паски та фарбувати яйця.

Щоправда, спочатку потрібно скупатися, потім - відвідати церкву, навести порядок у домі.

Після того, як усе блищатиме, можна приступати до приготування святкової паски.

Як правило, для неї відводиться найпочесніше місце на святковому столі.

Однак без багажу різних секретів господині навряд чи вдасться приготувати смачні паски.

Ми вам розкажемо, які тонкощі варто врахувати при їх приготуванні за допомогою духовки.

Нехай смачна свіжа випічка прикрашає ваш стіл на Великдень! Готуйте з серцем, любов'ю, душею та світлими думками.

Ми пропонуємо одні з найкращих рецептів, щоб ваші рідні та близькі могли насолодитися найсмачнішою домашньою випічкою.

Паска на дріжджах із родзинками та цукатами - покроковий рецепт.

Приготувати опару: влити в каструлю 500 мл молока.

Поставити на вогонь та трішки підігріти.

Додати в тепле молоко 11 г сухих дріжджів і 50 г цукру.

Залишити дріжджову опару на 15 хвилин в теплому місці.

Всипати в миску 500 г просіяного борошна.

Розбити 6 курячих яєць так, щоб білки та жовтки були в різних ємностях.

У жовтки додати 250 г цукру, збити.

Охолоджені білки збити до появи густої білої піни.

Змішати обидві маси.

Додати 200 г розтопленого на паровій бані вершкового масла та дрібку солі.

Всипати 100 г борошна, гарненько вимішати.

Додати білкову суміш.

Повільно всипати борошно, поки тісто не перестане прилипати до рук.

Основний момент тут - не переборщити з борошном, його не повинно бути занадто багато або мало, тому не поспішайте.

Додати родзинки і цукати, добре вимішати і залишити на 1 годину.

Через кожні 15-20 хвилин дріжджове тісто, що буде підходити, необхідно вимішувати.

Після того, як тісто буде розкладено по ємностях для випікання (до половини обсягу), його необхідно залишити ще на 10 хвилин для того, щоб підійшло.

Випікати 35-40 хвилин у духовці, розігрітій до 180°С.

Для глазурі збити до стану густої білої маси 2 білки.

Додати 100 г цукру потроху, акуратно збиваючи.

Прикрасити верх випічки, що остигла, - вилити зверху цукрову білу глазур.

Притрусити кольоровою присипкою.

При випіканні варто пам'ятати про те, що духовку краще не відкривати.

А якщо ви хочете порадувати свою сім'ю дріжджовою пишною сирною випічкою, то одне з правил смачної паски - трохи більше тіста в центрі, ніж по краях.

Адже готові сирні вироби завжди зменшуються в об'ємі, особливо в центрі.

Ви можете приготувати справжню святкову сирну паску зі сметаною.

Цей варіант відмінно підійде для тих, кому важлива калорійність.

Сирна повітряна паска буде не такою важкою.

І стане прекрасним доповненням до великоднього столу.

Сирна паску в сметані з родзинками та коньяком - покроковий рецепт.

200 г родзинок промити, залити коньяком.

Сухофрукти повинні настоятися день-два.

На початку приготування пасок взяти каструлю, налити 500 мл молока, злегка нагріти.

Додати 50 г свіжих пресованих дріжджів і 50 г цукру.

Залишити на 15 хвилин.

Збити 6 яєчних жовтків із 2,5 скл.

Додати 1 пачку ванілі, добре збити.

Окремо збити 6 яєчних білків, додавши в них дрібку солі.

Розтопити 200 вершкового масла, додати в збиту жовткова суміш, вимішати.

Взяти 200 г сиру.

Викласти його в окрему ємність.

Змішати сир із 200 г сметани, а потім - із основною масою.

Влити 50 г соняшникової олії, розмішати, додати збиті білки, вимішати.

Злити коньяк, покласти сухофрукти в тісто.

Борошно вводити поступово (вам знадобиться 1-1,5 кг).

Борошно буває різне, тому потрібно дивитися самому, якої кількості буде достатньо.

Сіяти краще через сито невеликими порціями.

Тісто не повинно прилипати до рук.

Залишити не 2-3 години.

Коли сирна маса буде викладена в формочки, необхідно залишити її ще на 10 хв.

Випікати в духовці, розігрітій до 180°С 45-50 хв.

Приготувати крем на паску з сиром.

Взяти глазур із охолоджених білків, збити з 50 г цукрової пудри і 1 ч.

лимонного соку.

Полити остиглі паски готовою глазур'ю.

Прикрасити присипкою.

Любителям солодкого варто віддати перевагу шоколадній пасці з горіхами.

Можна приготувати за цим рецептом і шоколадні завитки або кекси.

Шоколадна паска з горіхами - покроковий рецепт.

Змішати 30 г какао-порошку з ½ ч.

Додати 1 щіпку солі, 50 г цукру та 60 мл води.

Поставити на вогонь, довести до кипіння, остудити.

Тепле молоко (100 мл) розбавити живими дріжджами (15 г).

Додати 60 г борошна і 1,5 ст.

Залишити суміш на 30 хв.

в теплому місці.

Додати в опару 20 г розтопленого вершкового масла, суміш із какао, жовток 1 яйця, по щіпці гвоздики та кориці, 200 г борошна.

Вимісити тісто (воно має вийти м'яким і еластичним), обмастити рослинною олією (1 ст.

лож.), залишити на 1 годину.

Збити білок у піну.

Додати 45-50 г подрібнених горіхів (на свій розсуд можна замінити горіхи родзинками, цукатами або маком).

Залишити тісто ще на 1 годину підходити.

Викласти у форми до половини, залишити на 20-30 хв.

Випікати в духовці при температурі 100°С 10 хв.

Потім збільшити температурний режим до 180ºС.

І випікати ще 40 хв.

у тому випадку, якщо паска велика.

Для невеликих за об´ємом достатньо 20-25 хв.

Приготувати помадку: збити 1 яєчний білок із 50 г цукрової пудри та 1 ч.

лимонного соку.

Посипати гарною присипкою.

Якщо ви готуватимете шоколадні завитки, можете полити їх зверху розтопленим шоколадом.

І поставити в холодне місце для застигання.

Для тих, хто любить швидку кухню і вважає за краще готувати в мультиварці, пропонуємо інший рецепт паски.

Готуйте разом із нами швидко та нехлопотно! Паски повинні вийти пишними і дуже смачними.

Паска в мультиварці в домашніх умовах: готуємо смачно, швидко і правильно.

Якщо ваша мультиварка трилітрова, зменшіть порцію в 2 рази, оскільки нижченаведений рецепт розрахований на п'ятилітрову ємність.

Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти: 250 мл молока, 1 ч.

сухих дріжджів, 600 г борошна, 4 курячих яйця, 100 г вершкового масла, 100 г родзинок, 100 г маку, 1 лимон, щіпка солі, 150 г цукру, 50 г цукрової пудри.

Підігріти молоко.

Додати цукор і дріжджі.

Залишити на 20-30 хв.

в теплому місці.

3 білки збити з дрібкою солі.

В опару додати збиті з цукром жовтки, перемішати.

Додати розтоплене вершкове масло, гарненько вимішати.

Перемішати зі збитими білками.

Додати борошно - просіювати через сито потроху, щоб тісто вийшло м'яким і не липло до рук.

Залишити тісто на 1 годину в теплому місці, накривши рушником.

Періодично вимішувати (через кожні 15-20 хв.).

Додати попередньо замочені родзинки та приготований мак.

Натерти цедру лимона.

Перемішати, викласти у форму мультиварки, змащену вершковим маслом.

Дати 10 хв.

Включити мультиварку на режим «підігрів».

Залишити паску на 10 хв.

Змінити на режим «випічка».

Випікати півтори години.

Для помадки збити 1 білок, що залишився з цукровою пудрою.

Полити глазур'ю паску, що остила.

Посипати присипкою.

Така паска не буде рихлою, її смак - ніжний.

Ароматну домашню випічку не порівняти з тою, яку було придбано в магазині.

Готуйте вдома самі швидко й смачно.

Серединкою паски можуть стати літери «ХВ», що означають «Христос воскрес».

Прикрасьте паску на свій розсуд.

Нехай у цьому допоможе ваша фантазія.

Паска в хлібопічці з вершками: майстер-клас, фото покрокового приготування.

Можна спекти в хлібопічці маленьку італійську паску на жовтках та вершках.

Пропонуємо покроковий майстер-клас із фото з його приготування:.

Замочити 100 г родзинок, вийняти, обсушити, злегка пересипати борошном.

Розтопити 100 г вершкового масла.

У тепле масло додати 7 г швидкодіючих дріжджів (2 ч.

від хлібопічки) та 1 ч.

солі від хлібопічки.

Всипати 100 г цукру (8 ст.

від хлібопічки), розмішати, залишити на 5 хв.

Додати до маси 200 г вершків 10% жирності.

Потім збити 5 яєчних жовтків і 0,5 ч.

меленого кардамону.

Змішати всі інгредієнти, всипати 2 ч.

ванільного екстракту від хлібопічки.

Додати 400 г борошна.

Закласти тісто у відерце хлібопічки.

Включити основний режим тістозамісу.

Додати родзинки, перемішати.

Залишити тісто для бродіння в хлібопічці ще на півтори години.

Включити для готового тіста режим «випічка» на 50 хв.

Перевірити готовність італійської паски дерев'яною шпажкою.

Остудити, прикрасити за бажанням безе.

паска на яєчних жовтках.

Якщо хочете, можете приготувати італійську повітряну меренгу.

Вона робиться із заварного білкового крему.

Цією універсальною прикрасою можна прикрашати не тільки паски.

Її можна вдало використовувати для кексів або у якості прикраси для будь-якої випічки.

Адже італійська меренга досить стійка і відмінно тримає форму.

Приготувати сироп: до 3 ст.

води додати 150 г цукру.

Варити в сотейнику помішуючи, поки цукор не розчиниться.

Сироп буде готовий, якщо його взята крапля не розтечеться на блюдці, а збереже форму.

Збити 3 яєчних білка з 3 ч.

Додати в цю суміш нагрітий сироп.

Вливати тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб сироп не прилип до стінок чаші.

Збивати масу до утворення гарної блискучої консистенції.

Готуйте паски з пристрастю! Нехай у вашій оселі витають аромати цедри лимона, ванілі та апетитний запах паски! Випічка, рецепти якої представлені в цій статті, виходить ніжною, запашною, м'якою та дуже смачною.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Кейт Гадсон відтворила свій культовий образ із 2000-х у сукні від українського бренду
Elle
2025-09-15T20:18:30Z
В Українській кіноакадемії пояснили, чому присвоїли "Золоту Дзиґу" звинуваченому в насильстві актору Темляку
Ukraine Art News
2025-09-15T12:39:30Z
Актор Костянтин Темляк відмовився від кінопремії "Золота Дзиґа": яка причина
Ukraine Art News
2025-09-15T06:30:29Z
Найкрасивіші зіркові образи на червоній доріжці «Еммі-2025»
Elle
2025-09-15T06:09:30Z
У Національному театрі Лесі Українки відбулася прем'єра вистави «Дім» Андрія Жолдака
Ukraine Art News
2025-09-14T08:12:28Z
Український міфологічний пантеон: погляд крізь об'єктив
Elle
2025-09-13T08:30:34Z
Аплодуватимуть не лише у Королівському оперному театрі, а й у Кремлі, - Залужний про виступ росіянки Нетребко у Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-11T08:30:38Z
Вбивці Джона Леннона вчотирнадцяте відмовили у достроковому звільненні
Ukraine Art News
2025-09-11T02:54:33Z
“Її голос заглушає крики українських дітей”: Залужний розкритикував виступ Анни Нетребко в Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-10T12:52:00Z
Естетика смаку та комфорту: бренди Graff та Smile на Ukrainian Fashion Week SS26
Elle
2025-09-15T16:36:35Z
RITO презентує капсульну колекцію, натхненну творчістю Ганни Собачко-Шостак
Elle
2025-09-15T15:30:25Z
На ВДНГ відкрилася інсталяція китайського митця Ай Вейвея
Хмарочос
2025-09-15T13:45:43Z
Гардероб осені: пальта, тренчі й кашемір у нових колекціях українських брендів
Elle
2025-09-15T13:12:30Z
На Андріївському узвозі під час реставрації знищено всі інтерʼєри пам’ятки ХІХ століття
Хмарочос
2025-09-15T13:03:45Z
Українські вишивані рушники представили в музеї Осаки
Ukraine Art News
2025-09-15T11:36:33Z
Відкриття «Контрастів»: найстаріший фестиваль сучасної музики в Україні
Photo Lviv
2025-09-15T05:06:18Z
У Чехії показали ілюстрації дітей з Херсона під час Днів української культури
Ukraine Art News
2025-09-14T19:12:34Z
У Харкові відкривається перше благодійне кафе
Хмарочос
2025-09-14T10:54:40Z
34-годинну версію фільму Стівена Макквіна Occupied City показують у Рейксмузеї
Ukraine Art News
2025-09-15T22:12:29Z
Найкращі серіали року: тріумфатори премії Еммі-2025
Gloss
2025-09-15T17:24:31Z
Переможці "Еммі-2025": головні нагороди отримали серіали "Юнацтво" та "Пітт"
Ukraine Art News
2025-09-15T16:30:32Z
Андрій Білоус повертається: у театрі “Культ” режисер поставить п’єсу Дмитра Корчинського
Ukraine Art News
2025-09-15T16:24:31Z
"Золота дзиґа" в епіцентрі скандалу через нагороду для Костянтина Темляка: реакція кіноакадемії
Ukraine Art News
2025-09-15T15:24:28Z
Чому нам всім варто подивитися документальний фільм Антона Птушкіна «Антарктида»
Elle
2025-09-15T14:54:29Z
Розкриваємо цікаві деталі про сюжет продовження серіалу «Баффі – переможниця вампірів»
KinoFilms
2025-09-15T13:03:21Z
Фільм про гурт Океан Ельзи вийде в кіно у листопаді
KinoFilms
2025-09-15T12:36:21Z
Вийшов трейлер 4 сезону серіалу «Ранкове шоу» з Дженніфер Еністон та Різ Візерспун
KinoFilms
2025-09-15T11:57:21Z
У Дніпрі презентували перший панорамний екскурсійний трамвай
Хмарочос
2025-09-15T09:09:39Z
Датський острів став прикладом енергетичної революції з від’ємним вуглецевим слідом. Як йому вдалося цього досягти?
Хмарочос
2025-09-15T07:33:41Z
Окупований Львів у 1941–1943 роках: світлини з архівів
Photo Lviv
2025-09-15T05:12:17Z
Забудовник отримав дозвіл на будівництво «Терас для Трускавця» за проєктом Drozdov & Partners
Хмарочос
2025-09-13T06:30:36Z
Цікаві сторінки історії Високого Замку. Частина 3
Photo Lviv
2025-09-13T05:12:17Z
Туризм і природа: як вулкани Азії формують унікальні ландшафти
Photo Lviv
2025-09-13T04:51:17Z
Новою євроколією рушили перші поїзди з Ужгорода до Європи
Хмарочос
2025-09-12T09:04:04Z
На Львівщині відреставрують костел і перетворять його на галерею та музей модерністської скульптури
Хмарочос
2025-09-12T08:51:49Z
На Полтавщині відновили сторічну будівлю колишньої школи в стилі українського модерну
Хмарочос
2025-09-12T06:09:50Z
«Кожна історія роботи з тілом — унікальна»: інтерв’ю з нутриціологинею Софією Рожко
Elle
2025-09-15T19:36:29Z
Що варто знати про Пеґґі Ґуґґенгайм — артдилерку та одну з найепатажніших жінок XX століття
Elle
2025-09-15T18:48:32Z
Кейсеваки для військових: як команда «Аврори» підтримує полтавську автомайстерню Frame
Хмарочос
2025-09-15T11:39:41Z
Скандинавська філософія прання: Від інновацій до досконалості
Elle
2025-09-15T11:09:31Z
Найкрасивіші beauty-образи «Еммі-2025», які стануть трендами осені
Elle
2025-09-15T10:51:30Z
«Єдиний правильний шлях для Каховської ГЕС – стати заповіником» – еколог
Хмарочос
2025-09-15T10:48:57Z
"Одна із найсумніших речей, які я коли-небудь бачив": принц Гаррі підсумував візит до Києва
Ukraine Art News
2025-09-15T10:45:37Z
Делегація Нацгвардії на виставці у Лондоні ініціювала переговори з провідними виробниками озброєння
Ukraine Art News
2025-09-15T10:18:41Z
Цей універсальний принт захопив вулиці Нью-Йорка восени-2025
Elle
2025-09-15T08:30:32Z
Чому вам варто додати Maison de Beauté від Chanel у Парижі до свого travel-плану
Elle
2025-09-12T10:48:38Z
Картка для вигідних онлайн-покупок з безпекою, кешбеком і пільговим періодом
Хмарочос
2025-09-12T10:03:46Z
Вчені створили «живий» цемент, який накопичує енергію
Хмарочос
2025-09-11T13:30:47Z
Молодь 15-20 років може взяти участь в програмі для старту кар’єри або бізнесу
Хмарочос
2025-09-11T12:21:47Z
Атака Росії дронами по Польщі викликала хвилю мемів у соцмережах
Gloss
2025-09-10T14:31:02Z
У Швеції уклали першу у світі угоду про ліцензування музики зі штучним інтелектом
Ukraine Art News
2025-09-10T08:54:52Z
Оцифрування історичних архівів: кадрові потреби у сфері збереження спадщини
Photo Lviv
2025-09-09T04:57:24Z
В Польщі збудують завод з виробництва водневих локомотивів
Хмарочос
2025-09-08T04:54:38Z
Місячне затемнення 2025: як виглядав «Кривавий Місяць» з різних куточків світу
Ukraine Art News
2025-09-07T23:18:31Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z
Готуємо гаспачо за рецептом знаменитого іспанського шеф-кухаря Хосе Андреса
Elle
2025-07-09T12:21:43Z
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Elle
2025-07-08T15:36:36Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z