MY.UAСтатті
Великодні рецепти 2019: як правильно приготувати паску
Великодні рецепти 2019: як правильно приготувати паску

Великодні рецепти 2019: як правильно приготувати паску

У нашій статті представлені різноманітні рецепти пасок.

Хтось шукає найпростіший варіант їхнього приготування.

Для когось важливо приготувати їх швидко в мікрохвильовій печі.

Інших господинь цікавить незвичайний склад.

Тут ви знайдете найкращі рецепти великодньої випічки.

Беріть на замітку паски з коньяком, вершками, мигдалем, родзинками, шоколадом, маком, цукатами або горіхами.

У народі здавна ходить повір'я: якщо паска вийде на славу, - це обіцяє благополуччя.

Тож готуємо вдома смачно! Вдалого всім приготування!.

Паски в духовці: 3 найкращих рецепта покроково.

Чистий четвер - той день, коли прийнято пекти паски та фарбувати яйця.

Щоправда, спочатку потрібно скупатися, потім - відвідати церкву, навести порядок у домі.

Після того, як усе блищатиме, можна приступати до приготування святкової паски.

Як правило, для неї відводиться найпочесніше місце на святковому столі.

Однак без багажу різних секретів господині навряд чи вдасться приготувати смачні паски.

Ми вам розкажемо, які тонкощі варто врахувати при їх приготуванні за допомогою духовки.

Нехай смачна свіжа випічка прикрашає ваш стіл на Великдень! Готуйте з серцем, любов'ю, душею та світлими думками.

Ми пропонуємо одні з найкращих рецептів, щоб ваші рідні та близькі могли насолодитися найсмачнішою домашньою випічкою.

Паска на дріжджах із родзинками та цукатами - покроковий рецепт.

Приготувати опару: влити в каструлю 500 мл молока.

Поставити на вогонь та трішки підігріти.

Додати в тепле молоко 11 г сухих дріжджів і 50 г цукру.

Залишити дріжджову опару на 15 хвилин в теплому місці.

Всипати в миску 500 г просіяного борошна.

Розбити 6 курячих яєць так, щоб білки та жовтки були в різних ємностях.

У жовтки додати 250 г цукру, збити.

Охолоджені білки збити до появи густої білої піни.

Змішати обидві маси.

Додати 200 г розтопленого на паровій бані вершкового масла та дрібку солі.

Всипати 100 г борошна, гарненько вимішати.

Додати білкову суміш.

Повільно всипати борошно, поки тісто не перестане прилипати до рук.

Основний момент тут - не переборщити з борошном, його не повинно бути занадто багато або мало, тому не поспішайте.

Додати родзинки і цукати, добре вимішати і залишити на 1 годину.

Через кожні 15-20 хвилин дріжджове тісто, що буде підходити, необхідно вимішувати.

Після того, як тісто буде розкладено по ємностях для випікання (до половини обсягу), його необхідно залишити ще на 10 хвилин для того, щоб підійшло.

Випікати 35-40 хвилин у духовці, розігрітій до 180°С.

Для глазурі збити до стану густої білої маси 2 білки.

Додати 100 г цукру потроху, акуратно збиваючи.

Прикрасити верх випічки, що остигла, - вилити зверху цукрову білу глазур.

Притрусити кольоровою присипкою.

При випіканні варто пам'ятати про те, що духовку краще не відкривати.

А якщо ви хочете порадувати свою сім'ю дріжджовою пишною сирною випічкою, то одне з правил смачної паски - трохи більше тіста в центрі, ніж по краях.

Адже готові сирні вироби завжди зменшуються в об'ємі, особливо в центрі.

Ви можете приготувати справжню святкову сирну паску зі сметаною.

Цей варіант відмінно підійде для тих, кому важлива калорійність.

Сирна повітряна паска буде не такою важкою.

І стане прекрасним доповненням до великоднього столу.

Сирна паску в сметані з родзинками та коньяком - покроковий рецепт.

200 г родзинок промити, залити коньяком.

Сухофрукти повинні настоятися день-два.

На початку приготування пасок взяти каструлю, налити 500 мл молока, злегка нагріти.

Додати 50 г свіжих пресованих дріжджів і 50 г цукру.

Залишити на 15 хвилин.

Збити 6 яєчних жовтків із 2,5 скл.

Додати 1 пачку ванілі, добре збити.

Окремо збити 6 яєчних білків, додавши в них дрібку солі.

Розтопити 200 вершкового масла, додати в збиту жовткова суміш, вимішати.

Взяти 200 г сиру.

Викласти його в окрему ємність.

Змішати сир із 200 г сметани, а потім - із основною масою.

Влити 50 г соняшникової олії, розмішати, додати збиті білки, вимішати.

Злити коньяк, покласти сухофрукти в тісто.

Борошно вводити поступово (вам знадобиться 1-1,5 кг).

Борошно буває різне, тому потрібно дивитися самому, якої кількості буде достатньо.

Сіяти краще через сито невеликими порціями.

Тісто не повинно прилипати до рук.

Залишити не 2-3 години.

Коли сирна маса буде викладена в формочки, необхідно залишити її ще на 10 хв.

Випікати в духовці, розігрітій до 180°С 45-50 хв.

Приготувати крем на паску з сиром.

Взяти глазур із охолоджених білків, збити з 50 г цукрової пудри і 1 ч.

лимонного соку.

Полити остиглі паски готовою глазур'ю.

Прикрасити присипкою.

Любителям солодкого варто віддати перевагу шоколадній пасці з горіхами.

Можна приготувати за цим рецептом і шоколадні завитки або кекси.

Шоколадна паска з горіхами - покроковий рецепт.

Змішати 30 г какао-порошку з ½ ч.

Додати 1 щіпку солі, 50 г цукру та 60 мл води.

Поставити на вогонь, довести до кипіння, остудити.

Тепле молоко (100 мл) розбавити живими дріжджами (15 г).

Додати 60 г борошна і 1,5 ст.

Залишити суміш на 30 хв.

в теплому місці.

Додати в опару 20 г розтопленого вершкового масла, суміш із какао, жовток 1 яйця, по щіпці гвоздики та кориці, 200 г борошна.

Вимісити тісто (воно має вийти м'яким і еластичним), обмастити рослинною олією (1 ст.

лож.), залишити на 1 годину.

Збити білок у піну.

Додати 45-50 г подрібнених горіхів (на свій розсуд можна замінити горіхи родзинками, цукатами або маком).

Залишити тісто ще на 1 годину підходити.

Викласти у форми до половини, залишити на 20-30 хв.

Випікати в духовці при температурі 100°С 10 хв.

Потім збільшити температурний режим до 180ºС.

І випікати ще 40 хв.

у тому випадку, якщо паска велика.

Для невеликих за об´ємом достатньо 20-25 хв.

Приготувати помадку: збити 1 яєчний білок із 50 г цукрової пудри та 1 ч.

лимонного соку.

Посипати гарною присипкою.

Якщо ви готуватимете шоколадні завитки, можете полити їх зверху розтопленим шоколадом.

І поставити в холодне місце для застигання.

Для тих, хто любить швидку кухню і вважає за краще готувати в мультиварці, пропонуємо інший рецепт паски.

Готуйте разом із нами швидко та нехлопотно! Паски повинні вийти пишними і дуже смачними.

Паска в мультиварці в домашніх умовах: готуємо смачно, швидко і правильно.

Якщо ваша мультиварка трилітрова, зменшіть порцію в 2 рази, оскільки нижченаведений рецепт розрахований на п'ятилітрову ємність.

Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти: 250 мл молока, 1 ч.

сухих дріжджів, 600 г борошна, 4 курячих яйця, 100 г вершкового масла, 100 г родзинок, 100 г маку, 1 лимон, щіпка солі, 150 г цукру, 50 г цукрової пудри.

Підігріти молоко.

Додати цукор і дріжджі.

Залишити на 20-30 хв.

в теплому місці.

3 білки збити з дрібкою солі.

В опару додати збиті з цукром жовтки, перемішати.

Додати розтоплене вершкове масло, гарненько вимішати.

Перемішати зі збитими білками.

Додати борошно - просіювати через сито потроху, щоб тісто вийшло м'яким і не липло до рук.

Залишити тісто на 1 годину в теплому місці, накривши рушником.

Періодично вимішувати (через кожні 15-20 хв.).

Додати попередньо замочені родзинки та приготований мак.

Натерти цедру лимона.

Перемішати, викласти у форму мультиварки, змащену вершковим маслом.

Дати 10 хв.

Включити мультиварку на режим «підігрів».

Залишити паску на 10 хв.

Змінити на режим «випічка».

Випікати півтори години.

Для помадки збити 1 білок, що залишився з цукровою пудрою.

Полити глазур'ю паску, що остила.

Посипати присипкою.

Така паска не буде рихлою, її смак - ніжний.

Ароматну домашню випічку не порівняти з тою, яку було придбано в магазині.

Готуйте вдома самі швидко й смачно.

Серединкою паски можуть стати літери «ХВ», що означають «Христос воскрес».

Прикрасьте паску на свій розсуд.

Нехай у цьому допоможе ваша фантазія.

Паска в хлібопічці з вершками: майстер-клас, фото покрокового приготування.

Можна спекти в хлібопічці маленьку італійську паску на жовтках та вершках.

Пропонуємо покроковий майстер-клас із фото з його приготування:.

Замочити 100 г родзинок, вийняти, обсушити, злегка пересипати борошном.

Розтопити 100 г вершкового масла.

У тепле масло додати 7 г швидкодіючих дріжджів (2 ч.

від хлібопічки) та 1 ч.

солі від хлібопічки.

Всипати 100 г цукру (8 ст.

від хлібопічки), розмішати, залишити на 5 хв.

Додати до маси 200 г вершків 10% жирності.

Потім збити 5 яєчних жовтків і 0,5 ч.

меленого кардамону.

Змішати всі інгредієнти, всипати 2 ч.

ванільного екстракту від хлібопічки.

Додати 400 г борошна.

Закласти тісто у відерце хлібопічки.

Включити основний режим тістозамісу.

Додати родзинки, перемішати.

Залишити тісто для бродіння в хлібопічці ще на півтори години.

Включити для готового тіста режим «випічка» на 50 хв.

Перевірити готовність італійської паски дерев'яною шпажкою.

Остудити, прикрасити за бажанням безе.

паска на яєчних жовтках.

Якщо хочете, можете приготувати італійську повітряну меренгу.

Вона робиться із заварного білкового крему.

Цією універсальною прикрасою можна прикрашати не тільки паски.

Її можна вдало використовувати для кексів або у якості прикраси для будь-якої випічки.

Адже італійська меренга досить стійка і відмінно тримає форму.

Приготувати сироп: до 3 ст.

води додати 150 г цукру.

Варити в сотейнику помішуючи, поки цукор не розчиниться.

Сироп буде готовий, якщо його взята крапля не розтечеться на блюдці, а збереже форму.

Збити 3 яєчних білка з 3 ч.

Додати в цю суміш нагрітий сироп.

Вливати тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб сироп не прилип до стінок чаші.

Збивати масу до утворення гарної блискучої консистенції.

Готуйте паски з пристрастю! Нехай у вашій оселі витають аромати цедри лимона, ванілі та апетитний запах паски! Випічка, рецепти якої представлені в цій статті, виходить ніжною, запашною, м'якою та дуже смачною.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Названы лучшие астрономические фото 2025 года по версии Королевской обсерватории Гринвича
Gloss
2025-07-16T12:28:30Z
Ким Кардашьян и ее 69-летняя мама снялись в рекламе купальников SKIMS x Roberto Cavalli
Gloss
2025-06-30T14:45:43Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
Вышел анимационный трейлер к сценарию будущей полнометражной игровой ленты «Хорт. Первый характерник» по мотивам книги Ольги Навроцкой
KinoFilms
2025-10-27T16:24:21Z
Украинский трейлер фильма ужасов «Старая с..ка»
KinoFilms
2025-10-27T15:45:26Z
Украинский трейлер триллера «Помогите» с Рэйчел МакАдамс
KinoFilms
2025-10-17T18:51:28Z
Украинский трейлер фильма «Гренландия 2: Миграция» с Джерардом Батлером
KinoFilms
2025-10-17T18:27:21Z
Финальный тизер-трейлер фильма «Океан Ельзи: Спостереження шторму»
KinoFilms
2025-10-17T18:03:23Z
Украинский трейлер мультфильма «Космическая принцесса-лесбиянка»
KinoFilms
2025-10-17T17:00:24Z
Лучшие сериалы года: триумфаторы премии Эмми-2025
Gloss
2025-09-15T17:27:39Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Тренировки со скакалкой
Men's Life
2025-11-05T09:21:46Z
Как бросать кости в кости: Лучшие техники бросания
Cineast
2025-11-03T16:03:39Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
10 лучших iGaming B2B-компаний в 2025 году
Cineast
2025-10-06T11:24:33Z
Медиабаинг в iGaming: Тенденции и прогнозы на 2025 год
Cineast
2025-10-06T11:12:36Z
Зерносушилки KMZ Industries: особенности и преимущества
Cineast
2025-09-26T16:06:42Z
HBO Max выходит на рынок Украины: сколько будет стоить подписка на стриминговый сервис
Gloss
2025-09-23T12:30:35Z
Как выбрать фрезер для маникюра и педикюра?
Gloss
2025-09-23T07:18:29Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z