Буряк – один з самих смачних і корисних овочів.
З неї можна приготувати найрізноманітніші як гарячі, так і холодні страви, від яких ваші близькі прийдуть в захват.
Карпаччо з буряка і яблук.
3 відварених буряків.
3 солодких яблука.
75 г ядер волоських горіхів.
1 лимона.
1 їдальня ложка масла волоського горіха.
Вичавити лимонний сік.
Очистіть і наріжте буряк на дуже тонкі скибочки.
Викладіть їх круглим каскадом на шість порційних тарілок.
Вимийте і ретельно висушіть яблука.
Розріжте їх на четвертинки і видалити насіння.
Наріжте вздовж тонкими скибочками, збризніть лимонним соком.
Яблуко викладіть зверху на буряк, теж каскадом.
Збризніть горіховим маслом.
Волоські горіхи подрібніть і посипте карпаччо.
Можна подавати до столу.
Популярні новини зараз.
МОЗ шукатиме пандемію серед покійників, викриття Ємця зі "Слуги народу", карантин хочуть продовжити - головне за ніч.
3 позитивні породи собак, з якими не засумуєш навіть у карантин.
56-річна Лоліта з голими грудьми показала, як миє унітаз, витівка переплюнула навіть Волочкову.
Коли пандемія відступить? Вірусолог дала переконливий прогноз, залишилось недовго.
Показати ще.
Рисовий салат з буряком і тунцем.
Цей салат чудово підійде для тих, хто старанно стежить за фігурою, оскільки він містить малу кількість калорій (196 на 1 порцію).
Регулярне вживання його в їжу сприяє схудненню.
150 г рису.
1 відварена буряк.
1 банка тунця у власному соку (160 г).
2 червоних цибулини.
Для заправки:.
3 столових ложки оливкової олії.
1 столова ложка бальзамічного оцту.
сіль і перець.
Відваріть рис і остудіть.
Наріжте буряк-кубиками.
Покришіть червоний лук.
Злийте тунця і розімніть його виделкою.
У мисці змішайте всі інгредієнти салату.
Окремо змішайте всі інгредієнти для заправки.
Полийте нею салат і добре перемішайте.
Зберігайте в холодильнику до подачі на стіл.
Салат з сиру, яєць і буряка.
Цибуля зелена (можна будь-яку зелень (у мене кріп).
Часник — 2 зуб.
Сир твердий — 200 г.
Яйце куряче (відварне) — 2 шт.
Буряк (запечена або відварна) — 1 шт.
Перець чорний.
Буряк помити, обсушити, загорнути у фольгу і запекти в духовці при температурі 180-200 гр., приблизно 1 годину (якщо протикається буряк виделкою або зубочисткою - значить, готово).
Можна, звичайно, і відварити, але запечена смачніше.
Сир і буряк натерти на крупній тертці, яйця порізати кубиками, додати видавлений часник, сіль, перець, заправити майонезом, перемішати, посипати зеленню.
Буряк по-корейськи.
Буряк - 450 грам;.
Часник - 1 зубчик;.
Сіль - за смаком;.
Цукор - 1 ч.
Оцет яблучний - 2 ст.
Кунжут - 1 ч.
Масло рослинне - 3 ст.
Коріандр - 0.5 ч.
Перець червоний мелений - 0.25 ч.
Часник - 1 зубчик.
Перець гострий - 0.5 шт;.
Перець чорний мелений - 0.25 ч.
Пропоную більш м'який спосіб приготування буряка, який мені дуже сподобався.
У цьому випадку буряк потрібно трохи відварити 10-15 хвилин достатньо.
У мене був великий коренеплід, тому 15 хвилин, якщо ж буряк дрібна, то слід зменшити.
Злити киплячу воду і відразу ж підставити каструлю під проточну холодну воду.
Залишити буряк в крижаній воді на 10 хвилин.
Потім буряк очистити і нарізати дрібною соломкою.
Додати цукор, сіль і оцет, зубчик часнику видавити, все перемішати і залишити.
У сковороді розігріти масло і швидко обсмажити часник , перець і коріандр протягом 5 секунд.
Відразу ж залити буряк гарячим, запашним маслом і знову добре перемішати.
Масло з сковороди гарненько промакнуть буряком, ніби стираючи ганчіркою, це обов'язкова умова салату.
Так завжди роблять корейці, щоб не пропало ні краплі.
Скласти салат в контейнер і дати настоятися кілька годин.
Перед подачею можна посипати салат кунжутом.
Салат з буряка і картоплі по-фінськи.
Буряк — 500 г.
Картопля — 250 г.
Часник — 2-3 зуб.
Майонез (Беремо легкий.
Це не моя дієт.
примха, просто так треба за рецептом.
Мабуть, несе цей момент якусь смакову навантаження) — 5-6 ст.
Гірчиця — 2-3 ч.
Цукрова пудра — 1 ч.
Спеції (сіль і чорний перець) — за смаком.
Відварити буряк і картопля.
Головне, щоб буряків було в два рази більше, ніж картоплі.
Буряк і картоплю натерти на крупній тертці, перемішати, додати часник.
Зробити соус із майонезу, гірчиці і цукрової пудри.
Додати майонезно-гірчичну заправку в салат і перемішати і тільки після цього вже приправити за смаком сіллю і перцем.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.
Як повідомляв Знай.
ua, як швидко і економно приготувати гору цукерок.
Також Знай.
ua писав, як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще.