MY.UAСтатті
Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски
Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски

Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

У 2020 році Великдень випадає на 19 квітня.

Тому вже скоро православні почнуть пекти паски.

Loading...

“НАРОДНА ПРАВДА” дізналася у кулінарів найпростіші і популярні рецепти святкового ласощів.

Солодка паска.

борошно – 1 кг;.

молоко – 400 мл;.

яйця – 7 шт.

+ 1 жовток;.

цукор – 300 г + 2 ст.

л .;.

сухі дріжджі – 50 г (столова ложка з гіркою);.

вершкове масло – 250 г;.

ванільний цукор – 3 пакетика (30 г);.

сіль – 7 г (3/4 ч.

родзинки – 100 г (краще дрібного);.

Для обмазки пасок знадобиться 1 білок і 0,5 склянки цукру.

Спосіб приготування:.

Для опари підігріти половину молока і розчинити в ньому дріжджі.

Додати 2 ст.

цукру і частину борошна (можна просіяти).

Тісто по консистенції має бути, як густа сметана.

Залишити опару на 3-4 години в теплому місці.

Головний показник готовності опари – вона повинна почати опадати.

Ізюм замочити в холодній воді.

Підігріти молоко, що залишилося.

Вершкове масло розтопити.

Яйця з жовтком збити міксером разом з двома видами цукру і додати сіль.

Збивати потрібно не сильно, просто, щоб вони добре розмішати.

З родзинок злити воду, кілька разів промити і просушити.

Додати до опари молоко, що залишилося, розтоплене масло, яєчну масу (масло можна змішати з яйцями для зручності).

Ретельно перемішати.

Додавати просіяне борошно частинами.

Її може знадобитися менше 1 кг.

Тісто має бути густим, але ще дуже в’язким.

Потім додати родзинки, ще раз вимішати ложкою.

Залишити в теплі десь на 2 години.

Тісто сильно зростає, тому краще відразу перекласти в ємність побільше.

Форми для пасок гарненько змастити олією.

Тісто розкласти десь на 1/2 формочок.

Тепер потрібно з тіста видути булочки.

Для цього потрібно стиснути тісто кулаком однієї руки і через отвір вийняти булочку.

Тісто розкласти десь на 1/2 формочок.

Відставити на 20-30 хвилин.

Краще відразу підготувати і іншу партію, тому що паски випікаються досить швидко.

Випікати паски в розігрітій духовці до готовності.

Для глазурі в охолоджений білок додати маленьку щіпку солі і збити в 1/2 склянки цукру.

Цукор вводити, коли білок буде дуже пишним.

Потрібно його додавати потроху, не перестаючи збивати.

Готові паски остудити, змастити глазур’ю і присипати кондитерської посипкою.

Простий рецепт паски.

на 500г борошна (вийде 2 великих паски);.

5 яєчних жовтків;.

175г цукру;.

150г вершкового масла (розтопленого);.

смальцю (розтоплене сало, можна замінити рослинним маслом);.

250 мл молока;.

1,5 ч.

сухих дріжджів;.

0,5 ч.

куркума і мускатний горіх за смаком;.

цедра половини лимона;.

200 г родзинок.

Як готувати, дивіться на відео:.

Сирна паска.

нежирний сир – 600 г;.

сметана 25% – 150 г;.

вершкове масло – 100 г;.

цукор – 200 г;.

ванілін – 40 г;.

родзинки – 50 г;.

курага – 50 г;.

волоські горіхи – 50 г;.

шоколад – 150 г.

Спосіб приготування:.

Сир протерти через сито два-три рази, щоб сирна маса стала повітряної.

Вершкове масло розтопити на водяній бані до м’якого стану.

У миску скласти сир, сметану і масло.

Все перемішати до однорідного стану.

Додати цукор і ванілін і знову перемішати.

На морквяної тертці натерти шоколад і поставити його в морозильну камеру, поки стружка не стане твердою і розсипчастою.

Подрібнити волоські горіхи качалкою, а курагу та ізюм замочити в теплій воді.

Дати їм розмокнути, після чого викласти сушитися на паперовий рушник.

Курагу порізати на дрібні шматочки.

У сирну масу всипати по черзі шоколад і сухофрукти, ретельно перемішуючи.

Форму для сирної паски застелити марлею, складеною в три-чотири шари.

Викласти сирну масу в форму і зав’язати її зверху.

Перевернути форму вузької стороною вниз і поставити на ємність, в яку буде стікати сироватка.

Зверху поставити прес (підійде дволітрова банку з водою).

Надіслати паску в холодильник на 12 годин.

Акуратно розібрати форму і зняти з паски марлю.

Паска класична.

500-600 г борошна;.

1,5 склянки молока;.

6 яєць 150-200 г вершкового масла;.

2 склянки цукру;.

40-50 г пресованих дріжджів;.

50 г родзинок;.

50 г фруктових цукатів;.

50 г сухого мигдалю;.

сіль, ванілін або ванільний цукор за смаком;.

трохи борошна для обсипання.

Як готувати:.

Для опари розчинити в молоці дріжджі і одну столову ложку цукру.

Постійно розмішуючи, додати 150-200 г просіяного борошна.

Розмішати (щоб не було грудок) і поставити в тепле місце.

Яєчні жовтки відокремити від білків.

Останні поставити в холодильник.

5 жовтків розтерти з цукром, що залишився.

Розтопити вершкове масло і дати тому охолонути до температури тіла.

Після того як опара збільшиться вдвічі, додати в неї жовтки, розтерті з цукром, а також сіль і ванілін – і ретельно все перемішати.

Охолоджені білки збити в піну і ввести в опару.

Після чого, помішуючи, додати борошно.

Замішувати тісто, поки в ньому не з’являться бульбашки повітря (воно повинно почати вільно відставати від стінок посуду).

За консистенцією тісто має бути рідині, ніж тісто на пироги, але густіше, ніж на оладки.

Накрити тісто і тримати його в теплому місці, поки воно не збільшиться в кілька разів.

Ізюм промити, висушити і обваляти в борошні.

Цукати нарізати кубиками.

Мигдаль очистити і дрібно нарубати.

Додати все в тісто, після чого ретельно вимішувати 5 хвилин.

Знову поставити тісто в тепле місце.

На дно форми покласти промаслений кружок пергаментного паперу, стінки змастити рослинним маслом і обсипати борошном.

Розкласти тісто, що підійшло в форми (приблизно на 1/3 висоти), дати тесту піднятися до країв форми і змастити верх паски залишилися жовтком.

Випікати при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 40-60 хвилин), час від часу обережно повертаючи форми.

Після того як поверхні паски зарум’яниться, краще накрити їх кружками паперу, попередньо змоченими у воді.

Готові паски обережно вийняти з форм і дати охолонути.

Прикрасити паски і поставити в тепле місце на ніч доходити.

Раніше ми розповідали, що великодній кошик в Україні в цьому році буде коштувати приблизно 660 гривень.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Названы лучшие астрономические фото 2025 года по версии Королевской обсерватории Гринвича
Gloss
2025-07-16T12:28:30Z
Ким Кардашьян и ее 69-летняя мама снялись в рекламе купальников SKIMS x Roberto Cavalli
Gloss
2025-06-30T14:45:43Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
Вышел анимационный трейлер к сценарию будущей полнометражной игровой ленты «Хорт. Первый характерник» по мотивам книги Ольги Навроцкой
KinoFilms
2025-10-27T16:24:21Z
Украинский трейлер фильма ужасов «Старая с..ка»
KinoFilms
2025-10-27T15:45:26Z
Украинский трейлер триллера «Помогите» с Рэйчел МакАдамс
KinoFilms
2025-10-17T18:51:28Z
Украинский трейлер фильма «Гренландия 2: Миграция» с Джерардом Батлером
KinoFilms
2025-10-17T18:27:21Z
Финальный тизер-трейлер фильма «Океан Ельзи: Спостереження шторму»
KinoFilms
2025-10-17T18:03:23Z
Украинский трейлер мультфильма «Космическая принцесса-лесбиянка»
KinoFilms
2025-10-17T17:00:24Z
Лучшие сериалы года: триумфаторы премии Эмми-2025
Gloss
2025-09-15T17:27:39Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Тренировки со скакалкой
Men's Life
2025-11-05T09:21:46Z
Как бросать кости в кости: Лучшие техники бросания
Cineast
2025-11-03T16:03:39Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
10 лучших iGaming B2B-компаний в 2025 году
Cineast
2025-10-06T11:24:33Z
Медиабаинг в iGaming: Тенденции и прогнозы на 2025 год
Cineast
2025-10-06T11:12:36Z
Зерносушилки KMZ Industries: особенности и преимущества
Cineast
2025-09-26T16:06:42Z
HBO Max выходит на рынок Украины: сколько будет стоить подписка на стриминговый сервис
Gloss
2025-09-23T12:30:35Z
Как выбрать фрезер для маникюра и педикюра?
Gloss
2025-09-23T07:18:29Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z