MY.UAСтатті
Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски
Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски

Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

У 2020 році Великдень випадає на 19 квітня.

Тому вже скоро православні почнуть пекти паски.

Loading...

“НАРОДНА ПРАВДА” дізналася у кулінарів найпростіші і популярні рецепти святкового ласощів.

Солодка паска.

борошно – 1 кг;.

молоко – 400 мл;.

яйця – 7 шт.

+ 1 жовток;.

цукор – 300 г + 2 ст.

л .;.

сухі дріжджі – 50 г (столова ложка з гіркою);.

вершкове масло – 250 г;.

ванільний цукор – 3 пакетика (30 г);.

сіль – 7 г (3/4 ч.

родзинки – 100 г (краще дрібного);.

Для обмазки пасок знадобиться 1 білок і 0,5 склянки цукру.

Спосіб приготування:.

Для опари підігріти половину молока і розчинити в ньому дріжджі.

Додати 2 ст.

цукру і частину борошна (можна просіяти).

Тісто по консистенції має бути, як густа сметана.

Залишити опару на 3-4 години в теплому місці.

Головний показник готовності опари – вона повинна почати опадати.

Ізюм замочити в холодній воді.

Підігріти молоко, що залишилося.

Вершкове масло розтопити.

Яйця з жовтком збити міксером разом з двома видами цукру і додати сіль.

Збивати потрібно не сильно, просто, щоб вони добре розмішати.

З родзинок злити воду, кілька разів промити і просушити.

Додати до опари молоко, що залишилося, розтоплене масло, яєчну масу (масло можна змішати з яйцями для зручності).

Ретельно перемішати.

Додавати просіяне борошно частинами.

Її може знадобитися менше 1 кг.

Тісто має бути густим, але ще дуже в’язким.

Потім додати родзинки, ще раз вимішати ложкою.

Залишити в теплі десь на 2 години.

Тісто сильно зростає, тому краще відразу перекласти в ємність побільше.

Форми для пасок гарненько змастити олією.

Тісто розкласти десь на 1/2 формочок.

Тепер потрібно з тіста видути булочки.

Для цього потрібно стиснути тісто кулаком однієї руки і через отвір вийняти булочку.

Тісто розкласти десь на 1/2 формочок.

Відставити на 20-30 хвилин.

Краще відразу підготувати і іншу партію, тому що паски випікаються досить швидко.

Випікати паски в розігрітій духовці до готовності.

Для глазурі в охолоджений білок додати маленьку щіпку солі і збити в 1/2 склянки цукру.

Цукор вводити, коли білок буде дуже пишним.

Потрібно його додавати потроху, не перестаючи збивати.

Готові паски остудити, змастити глазур’ю і присипати кондитерської посипкою.

Простий рецепт паски.

на 500г борошна (вийде 2 великих паски);.

5 яєчних жовтків;.

175г цукру;.

150г вершкового масла (розтопленого);.

смальцю (розтоплене сало, можна замінити рослинним маслом);.

250 мл молока;.

1,5 ч.

сухих дріжджів;.

0,5 ч.

куркума і мускатний горіх за смаком;.

цедра половини лимона;.

200 г родзинок.

Як готувати, дивіться на відео:.

Сирна паска.

нежирний сир – 600 г;.

сметана 25% – 150 г;.

вершкове масло – 100 г;.

цукор – 200 г;.

ванілін – 40 г;.

родзинки – 50 г;.

курага – 50 г;.

волоські горіхи – 50 г;.

шоколад – 150 г.

Спосіб приготування:.

Сир протерти через сито два-три рази, щоб сирна маса стала повітряної.

Вершкове масло розтопити на водяній бані до м’якого стану.

У миску скласти сир, сметану і масло.

Все перемішати до однорідного стану.

Додати цукор і ванілін і знову перемішати.

На морквяної тертці натерти шоколад і поставити його в морозильну камеру, поки стружка не стане твердою і розсипчастою.

Подрібнити волоські горіхи качалкою, а курагу та ізюм замочити в теплій воді.

Дати їм розмокнути, після чого викласти сушитися на паперовий рушник.

Курагу порізати на дрібні шматочки.

У сирну масу всипати по черзі шоколад і сухофрукти, ретельно перемішуючи.

Форму для сирної паски застелити марлею, складеною в три-чотири шари.

Викласти сирну масу в форму і зав’язати її зверху.

Перевернути форму вузької стороною вниз і поставити на ємність, в яку буде стікати сироватка.

Зверху поставити прес (підійде дволітрова банку з водою).

Надіслати паску в холодильник на 12 годин.

Акуратно розібрати форму і зняти з паски марлю.

Паска класична.

500-600 г борошна;.

1,5 склянки молока;.

6 яєць 150-200 г вершкового масла;.

2 склянки цукру;.

40-50 г пресованих дріжджів;.

50 г родзинок;.

50 г фруктових цукатів;.

50 г сухого мигдалю;.

сіль, ванілін або ванільний цукор за смаком;.

трохи борошна для обсипання.

Як готувати:.

Для опари розчинити в молоці дріжджі і одну столову ложку цукру.

Постійно розмішуючи, додати 150-200 г просіяного борошна.

Розмішати (щоб не було грудок) і поставити в тепле місце.

Яєчні жовтки відокремити від білків.

Останні поставити в холодильник.

5 жовтків розтерти з цукром, що залишився.

Розтопити вершкове масло і дати тому охолонути до температури тіла.

Після того як опара збільшиться вдвічі, додати в неї жовтки, розтерті з цукром, а також сіль і ванілін – і ретельно все перемішати.

Охолоджені білки збити в піну і ввести в опару.

Після чого, помішуючи, додати борошно.

Замішувати тісто, поки в ньому не з’являться бульбашки повітря (воно повинно почати вільно відставати від стінок посуду).

За консистенцією тісто має бути рідині, ніж тісто на пироги, але густіше, ніж на оладки.

Накрити тісто і тримати його в теплому місці, поки воно не збільшиться в кілька разів.

Ізюм промити, висушити і обваляти в борошні.

Цукати нарізати кубиками.

Мигдаль очистити і дрібно нарубати.

Додати все в тісто, після чого ретельно вимішувати 5 хвилин.

Знову поставити тісто в тепле місце.

На дно форми покласти промаслений кружок пергаментного паперу, стінки змастити рослинним маслом і обсипати борошном.

Розкласти тісто, що підійшло в форми (приблизно на 1/3 висоти), дати тесту піднятися до країв форми і змастити верх паски залишилися жовтком.

Випікати при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 40-60 хвилин), час від часу обережно повертаючи форми.

Після того як поверхні паски зарум’яниться, краще накрити їх кружками паперу, попередньо змоченими у воді.

Готові паски обережно вийняти з форм і дати охолонути.

Прикрасити паски і поставити в тепле місце на ніч доходити.

Раніше ми розповідали, що великодній кошик в Україні в цьому році буде коштувати приблизно 660 гривень.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
У Національному театрі Лесі Українки відбулася прем'єра вистави «Дім» Андрія Жолдака
Ukraine Art News
2025-09-14T08:12:28Z
Український міфологічний пантеон: погляд крізь об'єктив
Elle
2025-09-13T08:30:34Z
Аплодуватимуть не лише у Королівському оперному театрі, а й у Кремлі, - Залужний про виступ росіянки Нетребко у Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-11T08:30:38Z
Вбивці Джона Леннона вчотирнадцяте відмовили у достроковому звільненні
Ukraine Art News
2025-09-11T02:54:33Z
“Її голос заглушає крики українських дітей”: Залужний розкритикував виступ Анни Нетребко в Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-10T12:52:00Z
Андрій Заліско презентував оновлену версію хіта “Не поїду, не піду ’25”
Photo Lviv
2025-09-10T05:03:29Z
«If You know what I mean»: MONATIK і DOROFEEVA представили нову пісню та відеороботу
Elle
2025-09-09T13:30:44Z
ССО нагородили 91-річного ветерана УПА почесним нагрудним знаком "Вовча зграя"
Ukraine Art News
2025-09-08T18:18:41Z
Кількасот протестувальників вийшли до Королівської опери в Лондоні через виступ путіністки Нетребко
Ukraine Art News
2025-09-08T17:15:44Z
У Чехії показали ілюстрації дітей з Херсона під час Днів української культури
Ukraine Art News
2025-09-14T19:12:34Z
У Харкові відкривається перше благодійне кафе
Хмарочос
2025-09-14T10:54:40Z
Подивіться на оздоблення бутіка в Києві, яке здобуло премію на конкурсі «Інтер’єр року – 2025»
Хмарочос
2025-09-14T10:54:37Z
«Охоронці культури» на захисті української ідентичності
Ukraine Art News
2025-09-14T09:00:32Z
Текстиль і кераміка: у Львові відкривається виставка-дослідження «Обійми пустоти»
Photo Lviv
2025-09-14T05:06:17Z
У Миколаєві відкрили виставку «Алея незламних міст»
Ukraine Art News
2025-09-13T17:12:32Z
Співак Melovin проходить психіатричне лікування: яка причина
Ukraine Art News
2025-09-13T16:15:28Z
Яким буде Львівський BookForum-2025: все про подію
Ukraine Art News
2025-09-13T16:00:35Z
У Раді Європи проходить виставка «Втрачене дитинство»
Ukraine Art News
2025-09-13T14:03:32Z
Ліам Гемсворт бореться з монстром в новому відео 4 сезону «Відьмака»
KinoFilms
2025-09-14T09:39:19Z
Українець у США виростив соняшник заввишки 10,9 м: його досягнення занесли до Книги рекордів Гіннеса
Ukraine Art News
2025-09-13T22:15:28Z
"Золота дзиґа - 2025": хто цьогоріч отримав національну кінопремію
Ukraine Art News
2025-09-13T19:00:39Z
Зеленський відзначив держнагородами 37 діячів українського кіно, шістьох із них - посмертно
Ukraine Art News
2025-09-13T15:15:29Z
Премія Довженка 2025 року присуджена творчому колективу фільму «Медовий місяць»
Ukraine Art News
2025-09-13T14:54:33Z
Бен Аффлек та Метт Деймон грають копів у першому трейлері фільму «Зрив»
KinoFilms
2025-09-13T11:45:20Z
День українського кіно: 10 фільмів, які варто переглянути
Ukraine Art News
2025-09-13T11:00:31Z
"Велика маленька брехня" отримає третій сезон: розпочалась робота над серіалом
Ukraine Art News
2025-09-12T14:00:29Z
Образ дня: Марго Роббі віддала шану Джорджіо Армані, поставши в напівпрозорій кутюрній сукні Armani Prive
Elle
2025-09-12T13:21:30Z
Забудовник отримав дозвіл на будівництво «Терас для Трускавця» за проєктом Drozdov & Partners
Хмарочос
2025-09-13T06:30:36Z
Цікаві сторінки історії Високого Замку. Частина 3
Photo Lviv
2025-09-13T05:12:17Z
Туризм і природа: як вулкани Азії формують унікальні ландшафти
Photo Lviv
2025-09-13T04:51:17Z
Новою євроколією рушили перші поїзди з Ужгорода до Європи
Хмарочос
2025-09-12T09:04:04Z
На Львівщині відреставрують костел і перетворять його на галерею та музей модерністської скульптури
Хмарочос
2025-09-12T08:51:49Z
На Полтавщині відновили сторічну будівлю колишньої школи в стилі українського модерну
Хмарочос
2025-09-12T06:09:50Z
У Яремче відновили ресторан, збудований без жодного цвяха
Хмарочос
2025-09-11T05:33:45Z
У канадській провінції Онтаріо відзначають місяць української культури
Ukraine Art News
2025-09-08T19:54:38Z
5 будинків на нестандартних ділянках — їх вмістили у щілини в забудові
Хмарочос
2025-09-08T13:03:42Z
Олег Сенцов став комбатом і пояснив, що потрібно для перемоги України
Ukraine Art News
2025-09-14T18:45:28Z
Історія нескорених: бій УПА з німцями за Загорівський монастир
Ukraine Art News
2025-09-14T16:30:41Z
«Київпастранс» представлятиме Київ на першому чемпіонаті світу з водіння трамваїв
Хмарочос
2025-09-14T10:54:39Z
Кава, що рятує серце: чому варто пити фільтрований напій
Photo Lviv
2025-09-14T05:12:18Z
Львівська лікарня ОХМАТДИТ відзначила 75-літній ювілей
Photo Lviv
2025-09-14T05:00:20Z
Святкова атмосфера на Торговій площі: як Біла Церква відзначала День міста
Ukraine Art News
2025-09-13T18:45:29Z
КМДА відхилила петицію щодо демонтажу занедбаного будмайданчика біля метро «Осокорки»
Хмарочос
2025-09-13T06:27:36Z
Фонд «Повернись живим» та Львівська ОВА передали військовим автівок на понад 24 мільйони
Photo Lviv
2025-09-13T05:00:21Z
Нідерланди відмовляться від участі в “Євробаченні-2026”, якщо до конкурсу допустять Ізраїль
Ukraine Art News
2025-09-12T17:48:30Z
Чому вам варто додати Maison de Beauté від Chanel у Парижі до свого travel-плану
Elle
2025-09-12T10:48:38Z
Картка для вигідних онлайн-покупок з безпекою, кешбеком і пільговим періодом
Хмарочос
2025-09-12T10:03:46Z
Вчені створили «живий» цемент, який накопичує енергію
Хмарочос
2025-09-11T13:30:47Z
Молодь 15-20 років може взяти участь в програмі для старту кар’єри або бізнесу
Хмарочос
2025-09-11T12:21:47Z
Атака Росії дронами по Польщі викликала хвилю мемів у соцмережах
Gloss
2025-09-10T14:31:02Z
У Швеції уклали першу у світі угоду про ліцензування музики зі штучним інтелектом
Ukraine Art News
2025-09-10T08:54:52Z
Оцифрування історичних архівів: кадрові потреби у сфері збереження спадщини
Photo Lviv
2025-09-09T04:57:24Z
В Польщі збудують завод з виробництва водневих локомотивів
Хмарочос
2025-09-08T04:54:38Z
Місячне затемнення 2025: як виглядав «Кривавий Місяць» з різних куточків світу
Ukraine Art News
2025-09-07T23:18:31Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z
Готуємо гаспачо за рецептом знаменитого іспанського шеф-кухаря Хосе Андреса
Elle
2025-07-09T12:21:43Z
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Elle
2025-07-08T15:36:36Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z
8 найкращих лимонадів у літню спеку
Krasinfo
2025-06-03T07:09:43Z