MY.UAСтатті
Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски
Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски

Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

У 2020 році Великдень випадає на 19 квітня.

Тому вже скоро православні почнуть пекти паски.

Loading...

“НАРОДНА ПРАВДА” дізналася у кулінарів найпростіші і популярні рецепти святкового ласощів.

Солодка паска.

борошно – 1 кг;.

молоко – 400 мл;.

яйця – 7 шт.

+ 1 жовток;.

цукор – 300 г + 2 ст.

л .;.

сухі дріжджі – 50 г (столова ложка з гіркою);.

вершкове масло – 250 г;.

ванільний цукор – 3 пакетика (30 г);.

сіль – 7 г (3/4 ч.

родзинки – 100 г (краще дрібного);.

Для обмазки пасок знадобиться 1 білок і 0,5 склянки цукру.

Спосіб приготування:.

Для опари підігріти половину молока і розчинити в ньому дріжджі.

Додати 2 ст.

цукру і частину борошна (можна просіяти).

Тісто по консистенції має бути, як густа сметана.

Залишити опару на 3-4 години в теплому місці.

Головний показник готовності опари – вона повинна почати опадати.

Ізюм замочити в холодній воді.

Підігріти молоко, що залишилося.

Вершкове масло розтопити.

Яйця з жовтком збити міксером разом з двома видами цукру і додати сіль.

Збивати потрібно не сильно, просто, щоб вони добре розмішати.

З родзинок злити воду, кілька разів промити і просушити.

Додати до опари молоко, що залишилося, розтоплене масло, яєчну масу (масло можна змішати з яйцями для зручності).

Ретельно перемішати.

Додавати просіяне борошно частинами.

Її може знадобитися менше 1 кг.

Тісто має бути густим, але ще дуже в’язким.

Потім додати родзинки, ще раз вимішати ложкою.

Залишити в теплі десь на 2 години.

Тісто сильно зростає, тому краще відразу перекласти в ємність побільше.

Форми для пасок гарненько змастити олією.

Тісто розкласти десь на 1/2 формочок.

Тепер потрібно з тіста видути булочки.

Для цього потрібно стиснути тісто кулаком однієї руки і через отвір вийняти булочку.

Тісто розкласти десь на 1/2 формочок.

Відставити на 20-30 хвилин.

Краще відразу підготувати і іншу партію, тому що паски випікаються досить швидко.

Випікати паски в розігрітій духовці до готовності.

Для глазурі в охолоджений білок додати маленьку щіпку солі і збити в 1/2 склянки цукру.

Цукор вводити, коли білок буде дуже пишним.

Потрібно його додавати потроху, не перестаючи збивати.

Готові паски остудити, змастити глазур’ю і присипати кондитерської посипкою.

Простий рецепт паски.

на 500г борошна (вийде 2 великих паски);.

5 яєчних жовтків;.

175г цукру;.

150г вершкового масла (розтопленого);.

смальцю (розтоплене сало, можна замінити рослинним маслом);.

250 мл молока;.

1,5 ч.

сухих дріжджів;.

0,5 ч.

куркума і мускатний горіх за смаком;.

цедра половини лимона;.

200 г родзинок.

Як готувати, дивіться на відео:.

Сирна паска.

нежирний сир – 600 г;.

сметана 25% – 150 г;.

вершкове масло – 100 г;.

цукор – 200 г;.

ванілін – 40 г;.

родзинки – 50 г;.

курага – 50 г;.

волоські горіхи – 50 г;.

шоколад – 150 г.

Спосіб приготування:.

Сир протерти через сито два-три рази, щоб сирна маса стала повітряної.

Вершкове масло розтопити на водяній бані до м’якого стану.

У миску скласти сир, сметану і масло.

Все перемішати до однорідного стану.

Додати цукор і ванілін і знову перемішати.

На морквяної тертці натерти шоколад і поставити його в морозильну камеру, поки стружка не стане твердою і розсипчастою.

Подрібнити волоські горіхи качалкою, а курагу та ізюм замочити в теплій воді.

Дати їм розмокнути, після чого викласти сушитися на паперовий рушник.

Курагу порізати на дрібні шматочки.

У сирну масу всипати по черзі шоколад і сухофрукти, ретельно перемішуючи.

Форму для сирної паски застелити марлею, складеною в три-чотири шари.

Викласти сирну масу в форму і зав’язати її зверху.

Перевернути форму вузької стороною вниз і поставити на ємність, в яку буде стікати сироватка.

Зверху поставити прес (підійде дволітрова банку з водою).

Надіслати паску в холодильник на 12 годин.

Акуратно розібрати форму і зняти з паски марлю.

Паска класична.

500-600 г борошна;.

1,5 склянки молока;.

6 яєць 150-200 г вершкового масла;.

2 склянки цукру;.

40-50 г пресованих дріжджів;.

50 г родзинок;.

50 г фруктових цукатів;.

50 г сухого мигдалю;.

сіль, ванілін або ванільний цукор за смаком;.

трохи борошна для обсипання.

Як готувати:.

Для опари розчинити в молоці дріжджі і одну столову ложку цукру.

Постійно розмішуючи, додати 150-200 г просіяного борошна.

Розмішати (щоб не було грудок) і поставити в тепле місце.

Яєчні жовтки відокремити від білків.

Останні поставити в холодильник.

5 жовтків розтерти з цукром, що залишився.

Розтопити вершкове масло і дати тому охолонути до температури тіла.

Після того як опара збільшиться вдвічі, додати в неї жовтки, розтерті з цукром, а також сіль і ванілін – і ретельно все перемішати.

Охолоджені білки збити в піну і ввести в опару.

Після чого, помішуючи, додати борошно.

Замішувати тісто, поки в ньому не з’являться бульбашки повітря (воно повинно почати вільно відставати від стінок посуду).

За консистенцією тісто має бути рідині, ніж тісто на пироги, але густіше, ніж на оладки.

Накрити тісто і тримати його в теплому місці, поки воно не збільшиться в кілька разів.

Ізюм промити, висушити і обваляти в борошні.

Цукати нарізати кубиками.

Мигдаль очистити і дрібно нарубати.

Додати все в тісто, після чого ретельно вимішувати 5 хвилин.

Знову поставити тісто в тепле місце.

На дно форми покласти промаслений кружок пергаментного паперу, стінки змастити рослинним маслом і обсипати борошном.

Розкласти тісто, що підійшло в форми (приблизно на 1/3 висоти), дати тесту піднятися до країв форми і змастити верх паски залишилися жовтком.

Випікати при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 40-60 хвилин), час від часу обережно повертаючи форми.

Після того як поверхні паски зарум’яниться, краще накрити їх кружками паперу, попередньо змоченими у воді.

Готові паски обережно вийняти з форм і дати охолонути.

Прикрасити паски і поставити в тепле місце на ніч доходити.

Раніше ми розповідали, що великодній кошик в Україні в цьому році буде коштувати приблизно 660 гривень.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Дитяче Євробачення - 2024: 15 листопада розпочинається перший етап голосування
Ukraine Art News
2024-11-15T15:00:47Z
Родина фантаста Станіслава Лема була тісно пов'язана з відомими магнатами на Львівщині, - дослідження
Ukraine Art News
2024-11-15T12:54:44Z
«Я почав вести блог, щоб потрапити в музичну сферу»: як TUMAZAR став зіркою TikTok. Інтерв’ю
MC Today
2024-11-15T08:07:22Z
Христина Соловій оголосила, що бере паузу від виступів на невизначений період
Ukraine Art News
2024-11-14T16:36:40Z
Що треба знати про Соню Делоне – королеву кольору та авангарду
Ukraine Art News
2024-11-14T13:34:31Z
Образ дня: Ріта Ора в кутюрній сукні FROLOV у новому епізоді The Masked Singer
Elle
2024-11-14T13:10:10Z
Співак Ray J заявив, що зірки, які брали участь у вечірках Diddy, намагаються підкупити імовірних жертв
Ukraine Art News
2024-11-14T12:24:56Z
Жінка, яка має план. Інтерв'ю з Іриною Горовою
Elle
2024-11-13T12:31:03Z
Бренду Poustovit виповнюється 25 років
Elle
2024-11-13T11:34:43Z
Музикант Олександр Ремез і Культурний десант випустили пісню та кліп «Як ти там, Харків?»
Ukraine Art News
2024-11-15T17:15:45Z
Обличчя української науки: L’ORÉAL оголосить імена переможниць шостого сезону української премії «Для жінок у науці»
Elle
2024-11-15T15:45:45Z
Українців запросили на зустріч з українськими книговидавцями у Відні
Ukraine Art News
2024-11-15T13:49:07Z
BEVZA представляє різдвяну ялинкову прикрасу «Щедрик»
Elle
2024-11-15T13:18:48Z
Guzema Fine Jewelry презентує святковий діамантовий дроп
Elle
2024-11-15T12:46:33Z
Перший після смерті Беннінгтона: Linkin Park випустили альбом From Zero з вокалісткою Емілі Армстронг
Ukraine Art News
2024-11-15T09:48:44Z
«Мій бекграунд — це основа, що дарує мені свободу». Інтерв’ю з Дмитром Козинцем, українським митцем з грецьким корінням
Elle
2024-11-15T09:30:47Z
У Києві презентують шість міських проєктів про мистецтво та урбаністику
Хмарочос
2024-11-15T08:55:37Z
У Києві створили Музей авангарду. Зараз у колекції 50 робіт
Хмарочос
2024-11-15T08:26:48Z
В Анкарі відбудеться фестиваль українського кіно
Ukraine Art News
2024-11-15T17:37:01Z
Зеленський призначив гранти молодим кінематографістам для створення фільмів
Ukraine Art News
2024-11-15T17:33:42Z
Оголосили імʼя ведучого церемонії "Оскар-2025"
Ukraine Art News
2024-11-15T17:21:54Z
Фільмографія “королеви комедій” Дженніфер Еністон: ТОП 10 фільмів, які має побачити кожен
MC Today
2024-11-15T16:43:51Z
Одразу на кількох кінофестивалях у Великій Британії покажуть українські фільми
Ukraine Art News
2024-11-15T16:16:14Z
«Зоряні війни»: Бен Мендельсон повернеться в новому сезоні серіалу «Андор»
KinoFilms
2024-11-15T15:42:33Z
Новий погляд на Гаррісона Форда в образі Червоного Галка у фільмі про Капітана Америка
KinoFilms
2024-11-15T15:12:29Z
Режисер "Пʼятого елемента" і "Таксі" Люк Бессон виступив онлайн на російському форумі, - росЗМІ
Ukraine Art News
2024-11-15T13:00:53Z
"Ще здатен": Богдан Бенюк готовий піти в ЗСУ та зізнався, чим хоче там зайнятися
Ukraine Art News
2024-11-15T12:24:37Z
Урич зі Львівщини опинився в переліку "Найкращих туристичних сіл" за версією турорганізації ООН
Ukraine Art News
2024-11-15T12:15:52Z
У Британії запускають поїзд із двокімнатними купе, спа і світським салоном
Хмарочос
2024-11-15T10:46:03Z
Мінкульт виступив проти планів КМДА збудувати підземний паркінг на Старокиївській горі
Ukraine Art News
2024-11-14T13:49:26Z
В осередку старинного Львова. Наше місто перед 700 роками
Photo Lviv
2024-11-14T06:12:28Z
Напівпрозорий скляний фасад і гра світла: приватний будинок у Хіросімі
Хмарочос
2024-11-13T07:07:07Z
Залізничні вокзали Галичини часів Австро-Угорщини
Photo Lviv
2024-11-13T06:18:32Z
Маршрути пам’яті й більше подорожей Україною. Як змінилася туристична галузь під час війни. Інтерв’ю з Мар’яною Олеськів
MC Today
2024-11-12T13:32:56Z
Нестача даних, персоналу і не тільки: очільниця ДАРТ розповіла про виклики туристичної сфери
MC Today
2024-11-12T13:32:54Z
Засновник COMFY інвестував у 33 торгових парка в Польщі: що це за бізнес та як він працює
MC Today
2024-11-12T13:32:43Z
Англійська мова без підручників: 9 Telegram-каналів для легкого і цікавого навчання
MC Today
2024-11-15T18:42:51Z
Зараз в Україні лише 0,5% людей можуть дозволити собі придбати практично все, що хочуть
Хмарочос
2024-11-15T18:10:15Z
У Києві триває кампанія UNICEF для підтримки дітей з інвалідністю
Хмарочос
2024-11-15T18:06:52Z
Україна та Іспанія обговорили перспективи співпраці у сфері культури
Ukraine Art News
2024-11-15T17:18:57Z
Мистецтво визначати пріоритети: поради зі щоденної практики есенціалізму
MC Today
2024-11-15T16:33:51Z
Не тільки одяг чи взуття: на маркетплейсі Kasta тепер можна купувати техніку від «Фокстрот»
MC Today
2024-11-15T16:27:51Z
Асоціація «Українки Швейцарії» проведе вечорниці з нагоди свого 5-ліття
Ukraine Art News
2024-11-15T15:43:01Z
Розкажіть про Україну за кордоном. Як доєднатися до акції Unbroken for 1000 days від платформи Strichka
MC Today
2024-11-15T15:28:07Z
Ексочільник Google впевнений, що віддалена робота заважає підвищенню. Як він це пояснює
MC Today
2024-11-15T15:13:27Z
Стівен Кінг оголосив, що йде з соцмережі X
Ukraine Art News
2024-11-15T15:31:08Z
«Українці створюють технології, яких раніше не існувало»: головні тези з виступу Олександр Борнякова на Web Summit 2024
MC Today
2024-11-15T15:03:58Z
Як застарілі системи можуть стримувати український бізнес: власний досвід
MC Today
2024-11-15T13:55:07Z
На Вінничині запустили газотурбінну установку в рекордні строки
Хмарочос
2024-11-15T11:39:56Z
Чорна п’ятниця 2024: найпривабливіші пропозиції українських брендів і прогнози від Admitad Україна
MC Today
2024-11-15T07:31:20Z
Чому мережа «Кібернетики» не «злетіла» в Одесі: співзасновники про досвід у великих містах
MC Today
2024-11-15T07:13:08Z
Uklon запустив верифікацію нових водіїв через Дію, щоб зекономити дві хвилини
Хмарочос
2024-11-14T16:28:31Z
Спрацьовує wow-ефект: співзасновники «Кібернетиків» розповіли про масштабування в регіонах
MC Today
2024-11-14T11:49:07Z
Біткойн різко зріс: як платформа хмарного майнінгу BCH Miner допоможе заробляти $5 тис. на день
MC Today
2024-11-14T11:11:51Z
Королівський пляцок-пиріг: смачно через віки
Ukraine Art News
2024-11-15T09:30:48Z
Секрети приготування смачного бургера в домашніх умовах
Photo Lviv
2024-10-24T04:57:29Z
Дуже смачна лазанья з козячим сиром
Elle
2024-09-23T13:39:47Z
Сезонний десерт: хрустка та ароматна сливова галета
Elle
2024-09-19T07:32:19Z
Ідеальний соус до будь-яких страв: чатні з помідорів
Elle
2024-09-17T16:04:06Z
Від Бенедикта до шакшуки: 7 смачних способів приготування яєць
Elle
2024-09-13T11:13:30Z
Фетучіні зі шпинатом і сиром горгондзола
Elle
2024-08-30T13:09:44Z
Готуємо рататуй: елементарний рецепт
Elle
2024-08-29T13:21:51Z
Рецепт легендарного сливового пирога з New York Times
Elle
2024-08-27T10:55:13Z