MY.UAСтатті
Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски
Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски

Кулінари озвучили найпростіший рецепт Паски

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

У 2020 році Великдень випадає на 19 квітня.

Тому вже скоро православні почнуть пекти паски.

Loading...

“НАРОДНА ПРАВДА” дізналася у кулінарів найпростіші і популярні рецепти святкового ласощів.

Солодка паска.

Популярні новини зараз.

У Вінницькій області загадково помер військовий ЗСУ: деталі трагедії.

У Путіна коронавірус?: стало відомо про поганий стан президента РФ.

Олег Винник все?: з’явилося страшне фото співака.

борошно – 1 кг;.

молоко – 400 мл;.

яйця – 7 шт.

+ 1 жовток;.

цукор – 300 г + 2 ст.

л .;.

сухі дріжджі – 50 г (столова ложка з гіркою);.

вершкове масло – 250 г;.

ванільний цукор – 3 пакетика (30 г);.

сіль – 7 г (3/4 ч.

родзинки – 100 г (краще дрібного);.

Для обмазки пасок знадобиться 1 білок і 0,5 склянки цукру.

Спосіб приготування:.

Для опари підігріти половину молока і розчинити в ньому дріжджі.

Додати 2 ст.

цукру і частину борошна (можна просіяти).

Тісто по консистенції має бути, як густа сметана.

Залишити опару на 3-4 години в теплому місці.

Головний показник готовності опари – вона повинна почати опадати.

Ізюм замочити в холодній воді.

Підігріти молоко, що залишилося.

Вершкове масло розтопити.

Яйця з жовтком збити міксером разом з двома видами цукру і додати сіль.

Збивати потрібно не сильно, просто, щоб вони добре розмішати.

З родзинок злити воду, кілька разів промити і просушити.

Додати до опари молоко, що залишилося, розтоплене масло, яєчну масу (масло можна змішати з яйцями для зручності).

Ретельно перемішати.

Додавати просіяне борошно частинами.

Її може знадобитися менше 1 кг.

Тісто має бути густим, але ще дуже в’язким.

Потім додати родзинки, ще раз вимішати ложкою.

Залишити в теплі десь на 2 години.

Тісто сильно зростає, тому краще відразу перекласти в ємність побільше.

Форми для пасок гарненько змастити олією.

Тісто розкласти десь на 1/2 формочок.

Тепер потрібно з тіста видути булочки.

Для цього потрібно стиснути тісто кулаком однієї руки і через отвір вийняти булочку.

Тісто розкласти десь на 1/2 формочок.

Відставити на 20-30 хвилин.

Краще відразу підготувати і іншу партію, тому що паски випікаються досить швидко.

Випікати паски в розігрітій духовці до готовності.

Для глазурі в охолоджений білок додати маленьку щіпку солі і збити в 1/2 склянки цукру.

Цукор вводити, коли білок буде дуже пишним.

Потрібно його додавати потроху, не перестаючи збивати.

Готові паски остудити, змастити глазур’ю і присипати кондитерської посипкою.

Простий рецепт паски.

на 500г борошна (вийде 2 великих паски);.

5 яєчних жовтків;.

175г цукру;.

150г вершкового масла (розтопленого);.

смальцю (розтоплене сало, можна замінити рослинним маслом);.

250 мл молока;.

1,5 ч.

сухих дріжджів;.

0,5 ч.

куркума і мускатний горіх за смаком;.

цедра половини лимона;.

200 г родзинок.

Як готувати, дивіться на відео:.

Сирна паска.

нежирний сир – 600 г;.

сметана 25% – 150 г;.

вершкове масло – 100 г;.

цукор – 200 г;.

ванілін – 40 г;.

родзинки – 50 г;.

курага – 50 г;.

волоські горіхи – 50 г;.

шоколад – 150 г.

Спосіб приготування:.

Сир протерти через сито два-три рази, щоб сирна маса стала повітряної.

Вершкове масло розтопити на водяній бані до м’якого стану.

У миску скласти сир, сметану і масло.

Все перемішати до однорідного стану.

Додати цукор і ванілін і знову перемішати.

На морквяної тертці натерти шоколад і поставити його в морозильну камеру, поки стружка не стане твердою і розсипчастою.

Подрібнити волоські горіхи качалкою, а курагу та ізюм замочити в теплій воді.

Дати їм розмокнути, після чого викласти сушитися на паперовий рушник.

Курагу порізати на дрібні шматочки.

У сирну масу всипати по черзі шоколад і сухофрукти, ретельно перемішуючи.

Форму для сирної паски застелити марлею, складеною в три-чотири шари.

Викласти сирну масу в форму і зав’язати її зверху.

Перевернути форму вузької стороною вниз і поставити на ємність, в яку буде стікати сироватка.

Зверху поставити прес (підійде дволітрова банку з водою).

Надіслати паску в холодильник на 12 годин.

Акуратно розібрати форму і зняти з паски марлю.

Паска класична.

500-600 г борошна;.

1,5 склянки молока;.

6 яєць 150-200 г вершкового масла;.

2 склянки цукру;.

40-50 г пресованих дріжджів;.

50 г родзинок;.

50 г фруктових цукатів;.

50 г сухого мигдалю;.

сіль, ванілін або ванільний цукор за смаком;.

трохи борошна для обсипання.

Як готувати:.

Для опари розчинити в молоці дріжджі і одну столову ложку цукру.

Постійно розмішуючи, додати 150-200 г просіяного борошна.

Розмішати (щоб не було грудок) і поставити в тепле місце.

Яєчні жовтки відокремити від білків.

Останні поставити в холодильник.

5 жовтків розтерти з цукром, що залишився.

Розтопити вершкове масло і дати тому охолонути до температури тіла.

Після того як опара збільшиться вдвічі, додати в неї жовтки, розтерті з цукром, а також сіль і ванілін – і ретельно все перемішати.

Охолоджені білки збити в піну і ввести в опару.

Після чого, помішуючи, додати борошно.

Замішувати тісто, поки в ньому не з’являться бульбашки повітря (воно повинно почати вільно відставати від стінок посуду).

За консистенцією тісто має бути рідині, ніж тісто на пироги, але густіше, ніж на оладки.

Накрити тісто і тримати його в теплому місці, поки воно не збільшиться в кілька разів.

Ізюм промити, висушити і обваляти в борошні.

Цукати нарізати кубиками.

Мигдаль очистити і дрібно нарубати.

Додати все в тісто, після чого ретельно вимішувати 5 хвилин.

Знову поставити тісто в тепле місце.

На дно форми покласти промаслений кружок пергаментного паперу, стінки змастити рослинним маслом і обсипати борошном.

Розкласти тісто, що підійшло в форми (приблизно на 1/3 висоти), дати тесту піднятися до країв форми і змастити верх паски залишилися жовтком.

Випікати при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 40-60 хвилин), час від часу обережно повертаючи форми.

Після того як поверхні паски зарум’яниться, краще накрити їх кружками паперу, попередньо змоченими у воді.

Готові паски обережно вийняти з форм і дати охолонути.

Прикрасити паски і поставити в тепле місце на ніч доходити.

Раніше ми розповідали, що великодній кошик в Україні в цьому році буде коштувати приблизно 660 гривень.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Класичний художник сучасного життя: яким був Едґар Деґа – один із співзасновників імпресіонізму
Ukraine Art News
2024-09-27T17:12:42Z
Фронтмен Måneskin Даміано Девід почав сольну карʼєру, випустивши пісню Silverlines
Ukraine Art News
2024-09-27T16:55:30Z
Попри відмову зніматися в "Піратах Карибського моря": Джонні Депп в образі Джека Спарроу відвідав дітей в іспанській лікарні
Ukraine Art News
2024-09-27T13:16:02Z
Драматична історія портрета Митрополита Андрея Шептицького роботи Нестора Кисілевського
Photo Lviv
2024-09-27T05:12:25Z
Помер барабанщик ABBA Роджер Палм
Ukraine Art News
2024-09-26T10:30:50Z
Після арешту репера Diddy за секс-торгівлю і рекет його музика стала популярнішою
Ukraine Art News
2024-09-25T08:31:05Z
Бйорн Ульвеус з ABBA у 79 років одружився втретє
Ukraine Art News
2024-09-23T13:31:12Z
Пристрасна та вільна: співачка VIRA презентувала гарячий кліп на новий сингл “Зупини”
Photo Lviv
2024-09-22T05:03:25Z
Ольга Бачинська – “найрозумніша жінка Галичини”
Photo Lviv
2024-09-20T05:12:29Z
Українську мову представили на Європейському дні мов в Абу-Дабі
Ukraine Art News
2024-09-27T14:48:59Z
У Мінкульті назвали вартість реставрації Костелу Святого Миколая
Хмарочос
2024-09-27T11:16:46Z
Український дім започаткував літературний фестиваль «Фундамент: історії про культуру»
Ukraine Art News
2024-09-27T10:45:51Z
Фасад офісу в Мюнхені оздоблять черепицею з переробленого пластику
Хмарочос
2024-09-27T10:31:30Z
У Кишиневі відбувся концерт відомого українського бандуриста
Ukraine Art News
2024-09-27T09:46:01Z
РФ діє в кількох напрямках, коли краде історичну спадщину України – експертка
Ukraine Art News
2024-09-27T09:28:41Z
Музейні війни: як Росія краде українську історичну спадщину
Ukraine Art News
2024-09-27T07:01:17Z
Спонтанна радість і вираження повної свободи в колекції Chloé SS25
Elle
2024-09-27T06:57:44Z
Шоколадні ботильйони — новий фаворит цієї осені: 3 моделі, від яких усі в захваті
Elle
2024-09-27T06:12:56Z
Британська акторка Меггі Сміт померла у віці 89 років
Ukraine Art News
2024-09-27T16:42:49Z
Померла акторка Меггі Сміт - професорка Макґонеґел з "Гаррі Поттера"
Ukraine Art News
2024-09-27T16:42:48Z
Палички догори: у віці 89 років померла акторка Меггі Сміт
Elle
2024-09-27T16:22:04Z
Українська студія MAKHNO презентувала вироби в резиденції Бетмена на Мангеттені
Elle
2024-09-27T15:45:47Z
Режисер Ахтем Сеїтаблаєв розповів, чи зазнає тиску його син у Криму через службу батька в ЗСУ
Ukraine Art News
2024-09-27T12:01:34Z
Кожен другий українець дивиться в кінотеатрах українське кіно, — опитування
Хмарочос
2024-09-27T10:52:06Z
Що подивитися в жовтні: найочікуваніші премʼєри фільмів
Elle
2024-09-27T09:54:59Z
Українські стрічки покажуть на Батумському міжнародному фестивалі артхаусного кіно
Ukraine Art News
2024-09-27T09:09:46Z
Цюрихський кінофестиваль скасував покази пропагандистського фільму "Росіяни на війні", Україна відреагувала
Ukraine Art News
2024-09-27T09:00:58Z
Подорож автом по Галичині 1936 року. Частина третя
Photo Lviv
2024-09-26T05:12:24Z
Нові правила в’їзду до Євросоюзу: штампи в паспорті більше не ставитимуть
Хмарочос
2024-09-25T06:22:34Z
Смак міського громадянства. У які двері заходити для комфортного життя у давньому Львові
Photo Lviv
2024-09-24T12:24:32Z
На березі Йорданського озера на Оболоні продовжують робити парк – оголошений тендер на 32 мільйони
Хмарочос
2024-09-23T09:58:35Z
Як виглядало місто Яремче 100 років тому
Photo Lviv
2024-09-23T05:12:27Z
Восьмий повірений, або Можливість Третього острова
Ukraine Art News
2024-09-21T13:00:44Z
Забута тема совкового життя Львова — фарцовщики
Photo Lviv
2024-09-21T05:12:23Z
У Болгарії проведуть референдум щодо відновлення комуністичної пам’ятки бруталізму
Хмарочос
2024-09-20T14:07:01Z
Під час зведення сонячної електростанції в Англії розкопали римське поселення. Від будівництва відмовилися
Хмарочос
2024-09-20T09:02:16Z
Піратське видання книжки "33 стратегії війни" в Україні: правовласник розповів про перебіг відновлення законності
Ukraine Art News
2024-09-27T15:39:44Z
Естонія приймала делегацію українських архітекторів. Представлено проєкти реновації українських міст
Хмарочос
2024-09-27T14:58:08Z
Назва "Іллічівськ" - ***ня": суд ухвалив рішення щодо лайки Соловій на фестивалі в Чорноморську
Ukraine Art News
2024-09-27T14:27:41Z
MELOVIN випустив пісню "Обиратиму себе" зі співачкою iSKra
Ukraine Art News
2024-09-27T13:46:23Z
"Чекають, що хтось "наведе лад" у США": нардеп Павленко про ставлення УПЦ МП до заборони її в Україні
Ukraine Art News
2024-09-27T12:51:52Z
Одним з найдієвіших способів присвоєння Росією культурної спадщини України є археологічні дослідження в Криму – експертка
Ukraine Art News
2024-09-27T12:01:36Z
«Що б не відбувалося навколо, не вимикай світло в собі». Анна Алексєєва про бізнес, життєві принципи та власні джерела натхнення
Elle
2024-09-27T11:01:05Z
У Києві практично зникли горобці. Екологи звинувачують «гламурні» парки та косіння трави
Хмарочос
2024-09-27T10:52:07Z
Поліція перевірить "жарт" коміка Стенюка про мусульман
Ukraine Art News
2024-09-27T10:45:50Z
Lenovo підтвердила роботу над Legion Go Lite та Legion Go другого покоління
Overclockers
2024-09-27T12:10:13Z
4 причини, чому корпоративні подарунки важливі для бізнесу
Elle
2024-09-27T11:52:11Z
Більше інформації про GeForce RTX 5090
Overclockers
2024-09-27T11:23:09Z
MSI випустить ігровий десктоп MEG Vision X AI на базі Core Ultra та GeForce RTX наступного покоління
Overclockers
2024-09-27T10:51:57Z
Nintendo Switch 2 надійде в продаж навесні 2025 року
Overclockers
2024-09-27T10:16:04Z
Продажі Black Myth: Wukong перевищили 20 мільйонів копій
Overclockers
2024-09-27T07:39:51Z
Оприлюднено попередні специфікації відеокарт GeForce RTX 5090 та RTX 5080
Overclockers
2024-09-27T06:57:51Z
Огляд ASUS Zenbook S 16 : ультратонкий Copilot+ ноутбук на базі AMD Ryzen AI 9 HX 370 та Radeon 890M
Overclockers
2024-09-26T15:00:58Z
be quiet! випустила лінійку «корпусів-акваріумів» Light Base
Overclockers
2024-09-26T13:25:16Z
Дуже смачна лазанья з козячим сиром
Elle
2024-09-23T13:39:47Z
Сезонний десерт: хрустка та ароматна сливова галета
Elle
2024-09-19T07:32:19Z
Ідеальний соус до будь-яких страв: чатні з помідорів
Elle
2024-09-17T16:04:06Z
Від Бенедикта до шакшуки: 7 смачних способів приготування яєць
Elle
2024-09-13T11:13:30Z
Фетучіні зі шпинатом і сиром горгондзола
Elle
2024-08-30T13:09:44Z
Готуємо рататуй: елементарний рецепт
Elle
2024-08-29T13:21:51Z
Рецепт легендарного сливового пирога з New York Times
Elle
2024-08-27T10:55:13Z
Яблучний пиріг з яблуком, мигдалем і ромом
Elle
2024-08-16T14:49:09Z
Літній пиріг із ягодами та кедровими горішками
Elle
2024-08-09T10:46:05Z