Про користь помаранчевої ягоди хурми, родом із Китаю, можна говорити вічно.
Вона приваблює не лише яскравим зовнішнім виглядом, а й цілющими властивостями.
У хурмі міститься чимало вітамінів (особливо групи А, В та С) та мікроелементів: фосфор, марганець, калій, кальцій, залізо, йод тощо.
Ягода чудово впливає на роботу ШКТ, нормалізує роботу печінки та нирок, має антибактеріальні властивості, запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.
У такому разі чому би не потішити себе цікавими стравами з хурмою? А особливо, коли організм потребує нової порції вітамінів в осінню пору.
Пропонуємо приготувати наступні:.
Боул із хурмою.
Для приготування боулу вам знадобляться виключно свіжі овочі, зелень та хурма.
Проте спершу потрібно відварити трохи кіноа.
Розкладіть на велику тарілку за часовою стрілкою готову кашу, нарізані моркву та половину авокадо, подріблену капусту, листя бебі-шпинату, слайси хурми та грибів.
Прикрасьте боул шматочками цибулі та перцю чилі (для пікантності).
Перед подачею збризніть соком лайму.
Чіа-пудинг із хурмою.
Цю страву краще готувати звечора і смакувати нею на сніданок.
Для цього ретельно змішайте 1 ст.
насіння чіа із 250 мл молока (рослинного чи тваринного за смаком) у прозорій склянці.
Можете також додати трохи меду.
Накрийте склянку харчовою плівкою і залиште на ніч у холодильнику (або на 3-4 години).
Готовий чіа-пудинг прикрасьте кубиками хурми.
Осінній смузі з хурмою.
Щоб приготувати осінній смузі, змішайте у чаші блендеру 1 хурму, 1 апельсин, 1 банан і додайте трохи кориці для аромату.
Готовий напій вилийте у склянку і прикрасьте зернятами гранату та шматочками інжиру.
Вітамінний салат із хурмою та фетою.
Солодкий і терпкий смак хурми гармонійно поєднується із солоними продуктами.
У цьому можна впевнитися, приготувавши вітамінний салат.
Для цього змішайте на тарілці листя салату зі шматочками ківі, хурми, моркви та фети.
Збризніть салат оливковою олією і додайте трохи родзинок за смаком.
Запечена хурма.
Для приготування двох запечених ягід вам знадобиться 200 г сиру, 3 ч.
цукрової пудри і 30 г мигдалю.
Спершу змішайте всі інгредієнти до появи однорідної маси.
Потім розріште хурму, вийміть серединку і додайте сирну начинку.
Запікайте у печі при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.
Текст: Дарія Андрійчук.