Джоаккіно Россіні прагнув досягнення гармонії і в музиці, і в приготуванні страв. Автор "Севільського цирульника" і "Отелло" вважав високу кулінарію і прекрасну музику "двома деревами одного кореня". Він метафорично казав, що "шлунок - це диригент, який керує оркестром наших пристрастей. Порожній шлунок гарчить від невдоволення, як фагот, або висловлює своє бажання в верескливих тонах, як флейта-пікколо. Повний шлунок - трикутник задоволення або барабан радості. Їсти, любити, співати, перетравлювати - по правді кажучи, це і є чотири дії комічної опери, яку ми називаємо життям. Той, хто дозволить їй пройти без насолоди ними, - не більше ніж повний дурень".
Турнедо "Россіні"
Про те, як ця апетитна страва отримала свою назву, існує легенда. Все сталося в Cafe Anglais в Парижі. Нібито Россіні наполягав на приготуванні страви під особистим наглядом і зобов'язав шефа готувати в кімнаті, що він міг спостерігати за процесом. Коли шеф врешті-решт обурився постійним втручанням, маестро вигукнув: "Et alors, tournez le dos!" - "Якщо так, повертай назад!" Одним словом, "турнедо".
Турнедо "Россіні"
Інгредієнти
400 г філе яловичини
200 г білого хліба
2 ст. л. вершкового масла.
Для начинки
100 г паштету з печінки
6 помідорів
пів-лимона
зелень петрушки, сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт
Крок 1: філе нарізаємо шматочками поперек волокон і злегка відбиваємо.
Крок 2: хліб ріжемо на скибочки. У сковороді розігріваємо 1 ст. л. вершкового масла, підсмажуємо хліб.
Крок 3: м'ясо солимо, обсмажуємо з обох боків на олії, укладаємо на скибочки хліба.
Крок 4: зверху кладемо паштет.
Крок 5: прикрашаємо четвертинками помідорів, лимоном, гілочками петрушки.
Паста "Россіні"
Біографи Россіні розходяться в думках, скільки разів в житті маестро плакав. Деякі стверджують, що двічі: від радості - коли вперше почув Паганіні, і від горя - коли впустив тарілку власноруч приготованих макаронів.
Паста "Россіні"
Інгредієнти
300 г макаронів
300 г нежирної яловичини
2 білі цибулини
2 моркви
3 корінці і пучок зелені петрушки
1 головка селери
3 ст. л. вершкового масла
200 г яловичої печінки
1 ч. л. оливкової олії
2 яйця
200 г тертого пармезану
товчені сухарі
Покроковий рецепт
Крок 1: обдаємо окропом макарони, відкидаємо на друшляк і витираємо їх серветкою.
Крок 2: в 1 л води варимо м'ясо, додаємо 1 цибулину, 1 морква і коріння. Проціджуємо бульйон через складену вдвічі марлю.
Крок 3: заливаємо макарони киплячим бульйоном і на повільному вогні варимо до готовності. Відкидаємо на друшляк, розмішуємо з 2 ст. л. вершкового масла.
Крок 4: відварене м'ясо нарізаємо шматочками. Печінка нарізаємо. Моркву нарізаємо тонкими скибочками, цибулину - дрібно шаткуємо, зелень петрушки - дрібно нарізаємо.
Крок 5: розігріваємо в сковороді олію, підсмажуємо печінку, моркву і цибулю.
Крок 6: з’єднуємо варене м'ясо і смажену печінку прогріваємо суміш на сковороді, додавши 7 ст. л. бульйону. Після всю суміш двічі провернути через м'ясорубку. Посолити і поперчити за смаком.
Крок 7: злегка збиваємо яйця. Гладку форму змащуємо маслом, посипаємо сухарями. Кладемо кілька шарів макаронів. Потім м'ясну суміш. Верхній шар повинен бути з макаронів. Посипаємо тертим сиром і змащуємо збитим яйцем.
Крок 8: розігріваємо духовку до 180 ° С. Запікаємо страву до утворення золотистої скоринки. Нарізаємо макарони "Россіні" шматками і подаємо з бульйоном.
Салат "Фігаро"
Біографія батька оперної реформи XIX століття - наполовину факти, наполовину легенда – містить безліч гастрономічних анекдотів. Кажуть, одного разу музикант в поспіху біг з прем'єри "Севільського цирульника", щоб зануритися в детальний опис нового рецепта салату, який, зрозуміло, отримав назву - салат "Фігаро а-ля Россіні".
Салат "Фігаро"
Інгредієнти
язик телячий 250 г
буряк 200 г
селера 200 г
салат 100 г
анчоус 50 г
помідори 200 г
майонез 200 г
Покроковий рецепт
Крок 1: телячий язик відварюємо і нарізаємо соломкою.
Крок 2: буряки відварюємо і нарізаємо кружечками. Бадилля селери нарізаємо великою соломкою, філе анчоусів - дрібною соломкою.
Крок 3: листя салату рвемо руками або нарізаємо великою соломкою.
Крок 4: помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, дрібно нарізаємо і змішуємо з майонезом.
Крок 5: всі складові змішуємо, заправляємо майонезом з помідорами і викладаємо в салатник.
- Автор:
- Ірина Денисова