MY.UAСтатті
Про програму Ревізор, проведеня гастро-турів та особисте життя – інтерв’ю з Юлією Панковою
Про програму Ревізор, проведеня гастро-турів та особисте життя – інтерв’ю з Юлією Панковою

Про програму Ревізор, проведеня гастро-турів та особисте життя – інтерв’ю з Юлією Панковою

Юлія Панкова – українська телеведуча, якій вдалося поєднати два свої улюблені хобі – кулінарію та професію журналіста.

Вона була учасницею шоу Майстер-шеф. Професіонали, ведучою програми журналістських розслідувань Інсайдер, а також заснувала свою справу в проведенні гастрономічних турів по світу та Європі. Але найбільшу популярність Юлії принесла програма Ревізор, де вона була в якості ведучої три сезони поспіль.

В ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV Юлія Панкова розповіла про зйомки програми Ревізор, проведення гастрономічних турів та особисте життя.

– Ви попрощалися з програмою Ревізор. Чому вирішили не продовжувати співпрацю?

– Коли я підписувала контракт з Новим каналом на зйомки програми Ревізор, йшлося тільки про один сезон. І те, що ми відзняли цілих три сезони, є для нас успіхом і засвідчує, що цей формат актуальний.

Я не можу сказати, що ми назавжди припинили зйомки, можливо, вони ще продовжаться. Всі знають, що телевізійні проекти мають свій термін придатності, але я сподіваюся, що Ревізор ви ще побачите в ефірі.

– Що вам дав час, проведений в рамках проекту?

– Насамперед, це неймовірний досвід. Коли я прийшла в Ревізор, то зрозуміла, що немає межі досконалості. Завдяки програмі я отримала сертифікат координатора системи харчової продукції.

Тобто, тепер я можу заходити на будь-яке підприємство і вже перевіряти не тільки як телеведуча, але і як законний сертифікований фахівець. А також проект подарував мені багато нових знайомств та дивовижний досвід, який можна ще розвивати – і прагнути тільки вперед.

– Розкажіть детальніше, як проходили перевірки? За якими критеріями оцінювали заклад?

– Протягом усіх сезонів програми Ревізор існували чіткі стандартизовані критерії, за якими ми оцінювали те чи інше місце. Перш за все, це безпека. Якщо йдеться про ресторан, наприклад, Ревізор ніколи не може рекомендувати місце, де можна отруїтися або піддати своє здоров’я небезпеці.

Читайте
Сільпо, KFC, Mаmаmia: ревізор перевірив роботу закладів під час карантину

А потім вже йдуть ціноутворення, смакові якості та інші моменти. Але для нашої країни дуже важливим є те, з якою відповідальністю ресторатори, шефи і власники бізнесу ставляться до наданих ними послуг. Над цим ще треба працювати і працювати, адже більшість закладів, які я перевіряла, не отримували табличку.

– Пригадайте патовий момент на зйомках програми, коли було дійсно страшно за своє життя?

– Пам’ятаю багато моментів, коли мені було неприємно перебувати на знімальному майданчику. Іноді лилася кров, іноді хтось намагався напасти на операторів або ж налякати тим, що отруять нас газом.

Був дуже неприємний випадок, коли ми перевіряли суші з цілодобовою доставкою у Києві. Кухарі явно перебували у стані сп’яніння, і скоріше за все – наркотичного. Вони були шалено агресивні, і тоді я не могла зрозуміти, яку реакцію можу очікувати від цих людей.

Саме тому я вдячна Новому каналу та нашому охоронцеві Саші, який був з нами та захищав мене і всю нашу команду. Також не давали мене в образу наші улюблені оператори, які працювали до знемоги з 10-ти кілограмовими камерами. Тому страшно мені ніколи не було, але часто я не розуміла, чого чекати від наших героїв.

– Є заклади, які ви продовжуєте відвідувати після їх ревізії?

– Я не відвідую ті заклади, які я не рекомендувала. Це навіть не обговорюється.

Цього року ми з мамою відпочивали неподалік від Коблево, і мої друзі в той момент також були там. Вони запросили мене в ресторан, який не отримав табличку. Я, звичайно ж, відмовляюся від таких перспектив, тому що це не відповідає моїм цінностям та внутрішнім правилам.

І навпаки, я із задоволенням ходжу в ті місця, які отримали нагороду. Наприклад, був випадок у Львові: ми нагородили ресторан, у якому я перевірила всі медичні книжки, чистоту, свіжість продуктів, якість обслуговування. Я була впевнена, що співробітники ідеально виконують свою роботу. Після цього ми залишилися у них на вечерю, тому що це не суперечить нашим правилам. Ми завжди рекомендуємо людям те, у чому впевнені самі.

– Як персонал закладу реагує на ваш візит у якості гостя? Можливо, починають відразу метушитися, адже можуть подумати, що зараз буде перевірка?

– З цим у мене пов’язано багато різних цікавих історій. Наприклад, іноді мені підсовують нульові чеки та намагаються безкоштовно мене нагодувати. Але я не піддаюся, бо цього ні в якому разі не повинно бути, я завжди плачу за рахунком і впевнена в тому, що будь-яка праця має бути оплачена.

Або ж мене намагаються посадити за столик під відеокамерами, щоб стежити за мною і, можливо, прослуховувати. Не можу звинувачувати, але ходять чутки, що в деяких ресторанах є прослушка.

– Які ресторани і бари могли б порекомендувати нашим читачам в Україні?

– Взагалі, мені дуже подобається те, що в Україні зараз розвивається гастрономічна культура. Я бачу, як кожного місяця відкривається багато нових ресторанів.

Читайте
Живу без зарплати: Євген Клопотенко розповів про Мастер Шеф, їжу за 4 грн і холостяцьке життя

Я перш за все обираю заклади за шефом. Мені дуже подобається ресторан Рідкісна Птаха, також заклад Юрія Нікітюка Wine Love. Я в захваті від того, що робить Євген Клопотенко, і як він відроджує українську кухню, знаходить неймовірні рецепти стародавніх каш, страв, і говорить про те, що Україна – це не тільки вареники.

Я дуже люблю те, що робить Вова Ярославський і розумію, наскільки відповідально він ставиться до продуктів. Ось їх я точно можу рекомендувати.

– Як вдавалося доглядати за собою під час поїздок та підтримувати режим харчування?

– Дуже багато уваги я приділяла правильному сну. Саме тому завжди просила нашого продюсера вибирати мені номери подалі від усіх, щоб я могла відпочити. Мені необхідно спати по сім-вісім годин, щоб нормально себе почувати та триматися у кадрі.

Також я намагалася пити багато води. З харчуванням іноді були проблеми, але хлопці, які організовували знімальний процес, старалися, щоб у нас були сніданок, обід та вечеря. Хоча ми не завжди могли собі дозволити цю розкіш.

– Цього року програмі Ревізор буде вже десять років. У чому, на ваш погляд, унікальність цього проекту? Чому люди його чекають і дивляться вже десять років поспіль?

– Унікальність програми в тому, що всім завжди цікаво подивитися в замкову щілину і побачити те, що намагаються від нас приховати.

Наприклад, у турецькій гастрономії є традиція – дуже часто там кухня відкрита і відвідувач завжди може побачити процес приготування своєї страви. У нас в Україні це не так. Тому я впевнена, що секрет нашої програми в тому, що ми показуємо залаштунки цих кухонь. Мало того, іноді ми викриваємо, а іноді показуємо, як люди відповідально ставляться до своєї роботи.

– У яких проектах вас можна буде побачити на ТБ?

– Скоро ви про все дізнаєтеся. Я поки що не можу про це говорити, але незабаром всі секрети і таємниці відкриються.

– Ви активно займаєтеся гастро-турами Європою. Розкажіть про своє хобі й чому вирішили зайнятися саме цим напрямком?

– Проектна робота ведучої досить нестабільна. І в якийсь момент я зрозуміла, що мені необхідна власна справа, завдяки якій я буду відчувати насолоду. А оскільки я люблю їжу та подорожі, мені захотілося поділитися цим з людьми.

У підсумку, я провела близько восьми гастрономічних турів, звозила близько 100 людей у ці подорожі й можу сказати, що це досить цікаве заняття, у якому я знаходжу собі нових друзів, спілкуюся та розвиваюся.

У гастрономічних турах ми пізнаємо культуру країни через їжу, знайомимося з місцевими спеціалітетами, виробництвами, ходимо на екскурсії, багато гуляємо, п’ємо вино, розважаємося та спілкуємося. Це моя улюблена справа і моя відрада, яку я зараз буду ще більше розвивати.

На жаль, кордони закриті й останні півроку я займаюся такими напрямками, як Туреччина, Стамбул, Каппадокія, але там теж дуже багато цікавого. І ось коли я наповнюю цим своє життя та життя інших людей, я стаю трішки щасливішою, адже можу доторкнутися до справжньої культури.

– Чи належить комусь серце Юлії Панкової зараз?

– На сьогодні моє серце вільне. Я досить багато часу приділяла тому, щоб пережити попереднє розлучення і не стрибнути у вир з головою в нові стосунки, тому що це було б абсолютно нечесно.

Не можу сказати, що зараз маю мету знайти якусь людину, я не прагну до цього. Я розумію, що насамперед необхідно відчувати себе комфортно наодинці, а вже потім вступати у партнерські стосунки з людиною, з якою ти візьмешся за руку і підеш у світле майбутнє.

Ось тому в мене зараз період, у якому я насолоджуюся собою, практиками, розвитком та новими проектами, про які ви незабаром дізнаєтеся.

Перевірки Ревізора під час карантину

У сезоні Ревізор. Карантин. Юлія Панкова разом зі знімальною групою спеціально виїжджали на перевірки у той час, коли було страшно працювати через пандемію коронавірусу. У масках та засобах захисту вони перевіряли, як люди дотримуються карантинних заходів.

В одному зі спецвипусків програми Юлія Панкова влаштувала перевірку в столичному ресторані Сушія, вуличному фаст-фуді Caliber 10 і гіпермаркеті Ашан. Який із закладів зміг гідно пройти ревізію – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Фото: Юлія Панкова

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Інтерв’ю зі Сьюзен Зонтаґ для Rolling Stone, видане «Основами»
Хмарочос
2025-12-03T13:07:49Z
Майлі Сайрус продемонструвала приголомшливу діамантову обручку на червоній доріжці й підігріла чутки про заручини
Elle
2025-12-02T20:21:22Z
На фронті загинув режисер “Орла і Решки” Василь Хомко
Ukraine Art News
2025-12-02T15:00:27Z
За Україну і проти московської отрути, або з біографії Луки Луціва
Photo Lviv
2025-12-02T07:03:14Z
Дженна Ортега продемонструвала найвишуканіше вбрання для червоної доріжки — і воно від українського бренду
Elle
2025-12-01T20:39:22Z
У Львові відновлять пошкоджену обстрілом віллу «Сонечко»
Хмарочос
2025-12-01T15:51:47Z
Легенда на сцені: Віктор Павлік відсвяткує 60-річчя грандіозним концертом у Львові
Photo Lviv
2025-12-01T06:03:13Z
Актриса Римма Зюбіна: «З лютого 2022-го це зовсім інша зала…»
Ukraine Art News
2025-11-30T13:00:30Z
Ексклюзивне інтерв’ю з зірковою диригенткою українського походження Кері-Лінн Вілсон
Elle
2025-11-27T00:12:25Z
"Суспільне" оголосило шортлист фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2026
Ukraine Art News
2025-12-03T14:45:28Z
Chanel підкорює нью-йоркське метро: чим запамʼяталося нове шоу Métiers d’Art від Матьє Блазі
Elle
2025-12-03T14:42:28Z
The Washington Post включила книгу прикарпатського письменника Артема Чапая до списку найкращого нонфікшну 2025 року
Ukraine Art News
2025-12-03T13:30:27Z
POELLE і the COAT by Katya Silchenko презентують колекцію сумок, натхненну розквітом театрального життя
Elle
2025-12-03T11:00:33Z
Шортлист Нацвідбору на “Євробачення-2026”: хто пройшов у фінал
Ukraine Art News
2025-12-03T10:57:32Z
Різдвяно-новорічні колекції українських брендів, які повертають магію зимових свят
Elle
2025-12-03T10:12:23Z
Україну представили на різдвяному ярмарку в Таллінні
Ukraine Art News
2025-12-03T09:30:34Z
Чотири влади, одна історія: Львівський Фотомузей запрошує на презентацію “Дім-шедевр, дім-символ, дім-перехрестя”
Photo Lviv
2025-12-03T06:12:15Z
«Коли треба вертатись…»: Віктор Винник та гурт МЕРІ презентували потужний сингл «Вертатись», присвячений Дню ЗСУ
Photo Lviv
2025-12-03T06:06:17Z
Новий бойовик «Самотник» з Джейсоном Стейтемом вийде у січні 2026 року
KinoFilms
2025-12-03T14:12:19Z
Історія фільму «Ти — космос», або як зі студентської вистави народився повний метр
Elle
2025-12-03T13:00:27Z
Том Голланд і Зендея зустрілися з фанатами на зйомках четвертого фільму про Людину-павука
KinoFilms
2025-12-03T12:39:17Z
Український міжнародний трейлер фільму «28 років по тому: Храм кісток»
KinoFilms
2025-12-03T12:36:18Z
«Ілюзія обману 3»: що спільного між фільмом й легендарним діамантом Михайла Терещенка?
Elle
2025-12-02T21:39:23Z
Дивіться божевільний тизер української комедії «Корпорат» від режисера «Вартових Різдва»
KinoFilms
2025-12-02T18:48:13Z
Вийшов український трейлер анімації «Цап-забивайло» за участю зірок «Дивних див»
KinoFilms
2025-12-02T18:24:16Z
Переможці Gotham Awards 2025: фільм про російських журналістів випередив “2000 метрів до Андріївки”
Ukraine Art News
2025-12-02T17:52:38Z
Хлопчик з небес / Думка
Cineast
2025-12-02T17:18:34Z
У Румунії відзначили 162-річчя Ольги Кобилянської
Ukraine Art News
2025-12-03T14:03:24Z
Програма «УЗ-3000» запустилася. Вже доступно понад 20 маршрутів
Хмарочос
2025-12-03T11:19:23Z
Дубай і Абу-Дабі 2025: де жити, що дивитися і коли їхати в ОАЕ
Elle
2025-12-02T13:00:24Z
Лувр удвічі підвищує ціни для туристів з-поза ЄС: коли набудуть чинності зміни
Ukraine Art News
2025-12-02T11:36:32Z
Теракотовий фасад готелю на Балі наповнює кімнати сонячним візерунком
Хмарочос
2025-12-02T09:06:41Z
Токіо вже не набільше місто в світі
Хмарочос
2025-12-01T12:18:43Z
Курорт «Драгобрат» продають майже за $3 млн
Хмарочос
2025-12-01T06:33:38Z
Магніт для романтиків і митців: історія Кудринецького замку
Ukraine Art News
2025-11-30T21:00:28Z
«Цікава філософія» в норвезькому антуражі від Юстейна Ґордера
Ukraine Art News
2025-11-30T17:00:52Z
Російські пісні знову в українському топі Apple Music: чому так відбувається
Ukraine Art News
2025-12-03T14:36:29Z
Цей жакет, який обожнювали наші бабусі у 70-х, повертається в моду у нових варіаціях
Elle
2025-12-03T14:00:40Z
Піца як арт-об’єкт: найкреативніші поєднання інгредієнтів, які підкорюють світ
Photo Lviv
2025-12-03T13:54:25Z
Корисне харчування — це не дорого: поради від нутриціологині на зиму
Elle
2025-12-03T13:15:30Z
Безалкогольне вино — тренд чи нова реальність
Elle
2025-12-03T12:21:40Z
Житній ринок знову хочуть продати. Що відбувається?
Хмарочос
2025-12-03T10:19:25Z
Українці зможуть зареєструвати власний родовий герб
Хмарочос
2025-12-03T10:15:39Z
На залізничному вокзалі в Києві запрацював евакуаційний центр
Хмарочос
2025-12-03T07:33:57Z
ТРЦ Gulliver невдовзі відкриють, але поки лише 2 поверхи
Хмарочос
2025-12-03T07:30:54Z
В Австралії заборонили соцмережі для дітей до 16-ти років
Хмарочос
2025-12-03T07:36:53Z
Apple Music представила підсумок 2025 року: що слухали в Україні та світі
Ukraine Art News
2025-12-02T19:12:22Z
Китай збуває за кордон бензинові автівки, які не може продати на місцевому ринку, де панують електрокари
Хмарочос
2025-12-02T10:54:38Z
Чому локальний номер важливий для формування довіри в регіональному маркетингу
Хмарочос
2025-12-02T09:39:48Z
Що таке рейдж-бейт, слово 2025 року, і чому цей контент так сильно бісить?
Хмарочос
2025-12-02T06:27:40Z
Оксфорд оголосив слово 2025 року: що означає rage bait
Ukraine Art News
2025-12-01T14:57:31Z
Google випустила нейромережу Nano Banana Pro: згенеровані зображення не відрізняються від фото
Gloss
2025-11-28T14:42:56Z
Комфорт орендаря = дохід інвестора: як сьогодні функціонує ринок дохідної нерухомості
Хмарочос
2025-11-28T07:46:18Z
Відділення Ощадбанку оформили виробами із карпатської вовни
Хмарочос
2025-11-26T14:42:53Z
Кава з сіллю: наважтеся спробувати! Навіщо додають сіль у каву, як це впливає на смак та у яких країнах це традиція
Photo Lviv
2025-11-30T06:12:14Z
Мигдальний тарт зі сливами: покроковий рецепт найніжнішого осіннього десерту
Elle
2025-11-18T18:30:23Z
Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін
Elle
2025-10-31T11:15:32Z
Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка
Elle
2025-10-23T14:36:33Z
Гарбузовий крем-суп: покроковий рецепт топ-страви осені
Elle
2025-10-21T21:33:27Z
Гарячі страви із м’яса для обіду восени
Photo Lviv
2025-10-21T04:57:26Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z