Семіфредо в перекладі з італійської означає «напівзаморожений» – це і є його головна відмінність від морозива у тому вигляді, до якого ми звикли.
Окрім ніжного вершкового смаку та мусоподібної текстури у цього десерту є ще один плюс – його легко приготувати з мінімальним набором продуктів, а смаки та добавки можна змінювати хоч щодня.
Інгредієнти на 6-8 порцій:.
3 яйця;.
180 г цукру;.
300 г жирних вершків (мін 30% жирності);.
600 г полуниць;.
Цедра та сік лайма.
Спосіб приготування:.
Яйця змішати з цукром та цедрою лайма в великій мисці.
Поставити миску на кастрюлю з киплячою водою таким чином, щоб її дно не торкалося до води.
Збивати міксером на високій швидкості протягом 8ми хвилин, потім зняти миску з каструлі та збивати ще протягом 5ти хвилин.
Холодні вершки збити до середніх піків, обережно перемішати силіконовою лопаткою з яєчною сумішшю.
Полуниці перетерти блендером з соком лайму, додати пюре до нашого майбутнього морозива.
Перемішати все до однорідності! Це важливо, оскільки в данному випадку я перемішана не до кінця - хотіла, щоб моє морозиво було з красивими полуничними смужками.
Але ці ділянки перетворилися в лід, що вплинуло на констстенцію.
Готову суміш вилити в підготовлену форму (в ідеалі - силіконову, щоб було зручно виймати готовий десерт, але я скористалася формою для хліба, яку заздалегідь простелила пергаментом) та заморозити на 12 годин.
Заморожене семіфредо вийняти з форми на посуд, на якому будете подавати.
Прикрасити на ваш розсуд та з`їсти з задоволенням).