Скинути зайву вагу можна комфортно — не страждаючи від голоду і не відмовляючись від смачної їжі.
При цьому необов’язково проводити багато часу біля плити.
Ми підібрали для тебе прості дієтичні страви, які готуються не більше ніж 20 хвилин!.
Головне правило комфортної дієти — їсти часто (бажано кожні 2,5-3 години), але потроху.
Це дозволить уникнути різких коливань рівня цукру в крові та підтримає почуття ситості.
До того ж при такому режимі харчування збільшиться швидкість обміну речовин.
Основу раціону повинні складати риба, нежирне м’ясо, овочі, фрукти, крупи й кисломолочні продукти.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Рецепти легких страв, щоб не набрати вагу під час карантину.
Що в меню?.
На сніданок їси кашу — джерело вітамінів групи B і клітковини.
На обід і вечерю вибери будь-який з наших рецептів.
Пий не менше 1,5-2 л води в день.
У перервах між їжею можна дозволити собі легкий перекус.
Тайський суп каррі на кокосовому молоці.
Готується 16 хвилин.
1 морква.
1 цибулина.
200 г відвареного рису.
500 г печериць.
1 червоний солодкий перець.
2 ст.
л зеленої пасти каррі.
400 мл кокосового молока.
2 гілочки свіжої петрушки.
Всі овочі ретельно вимий і очисть.
Цибулю дрібно наріж, морква наріж соломкою, перець — півкільцями.
Гриби промий і наріж.
В 1 л бульйону (або води) додай зелену каррі-пасту, добре перемішай і доведи до кипіння.
У киплячий бульйон додай кокосове молоко, рис, гриби, перець, моркву і цибулю.
Доведи до кипіння і вари тайський суп 2-3 хвилини.
При подачі страви додай в нього скибочку лайма чи лимона, а також будь-яку нарізану зелень.
Для різноманітності в суп можна додати морепродукти або відварну рибу.
Прикрась страву листочками петрушки.
Булгур з овочами та травами.
Готується 16 хвилин.
350 г булгуру.
1 л бульйону.
500 г цвітної капусти.
1 ріпчаста цибуля.
2 зубчики часнику.
пучок петрушки.
200 мл томатного соку.
4 ст.
л рослинної олії.
щіпка сухих орегано, чебрецю, базиліка і майорану.
100 г зерен граната.
1/2 лимона.
Часник і цибулю наріж, змішай і половину цієї суміші пасеруй у 2 ст.
л рослинної олії 3 хв.
Додай булгур, помішуй так, щоб олія покрила крупу.
Додай бульйон, накрий кришкою і тушкуй 15 хв.
Цвітну капусту розділи на суцвіття, відвари в киплячій воді 5 хв.
Потім обсмаж в олії, що залишилася з частиною цибулі та часнику.
Додай сухі трави, петрушку і томатний сік.
Потримай на вогні 2 хв.
Додай овочеву суміш до булгура, посоли та поперчи.
Розклади по тарілках, прикрась зернами граната і шматочками лимона.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Булгур: користь і шкода, як варити булгур.
Паста з лососем і цибулею-пореєм.
Готується 15 хвилин.
350 г пасти.
450 г філе лосося.
по 30 г зеленої спаржі та горошку.
4 ст.
л вершкового масла.
1 зубчик часнику.
перець на власний смак.
Приготуй пасту, як зазначено на упаковці.
Поки паста вариться, приправ філе лосося сіллю і перцем до свого смаку.
Обсмаж філе на 2 ст.
л вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні — 4-6 хв з кожної сторони.
Зніми рибу з вогню і наріж її шматочками.
У сковороду додай горошок, нарізану спаржу і готуй 6 хв.
Ретельно перемішай готову пасту з лососем, спаржею, горошком, вершковим маслом.
Додай свіжий подрібнений часник.
Розклади пасту по тарілках.
БОНУС: 3 корисних перекуси.
Хлібці з сиром.
Нежирний сир перемішай з зеленню, готову суміш намаж на цільнозерновий хлібець.
Можна міняти компоненти та вносити нові інгредієнти.
Як варіант — додати в сир дрібно нарізані помідори й болгарський перець.
Чіпси з фруктів.
Найсмачніші — з хурми та апельсинів.
Наріж фрукти на тонкі скибочки, уклади на деко з пергаментним папером, посип корицею.
У розігрітій духовці тримай «чіпси» 10 хв, переверни й помісти в духовку ще на 10 хв.
Овочеве асорті.
Морква, огірки, помідори, солодкий перець, селера — ними запросто можна хрумати між основними прийомами їжі.
Наріж овочі шматочками або соломкою і хрусти на здоров’я вдома або на роботі!.
Поділися з нами своїми смачними та корисними рецептами для схуднення у коментарях!.