MY.UAСтатті
6 оригінальних рецептів для обіду в неділю
6 оригінальних рецептів для обіду в неділю

6 оригінальних рецептів для обіду в неділю

Ці смачні страви прикрасять і поліпшать будь-який обід, особливо — обід у неділю.

Вибирай рецепт на свій смак і потіш себе, близьких, або клич друзів на смачний обід.

Голубці з савойської капусти з м’ясом і грибами.

На 4 порції:.

2 великі цибулини.

4 зубчики часнику.

2 моркви.

2 ст.

л рослинної олії.

1 ст.

л томатної пасти.

400 г очищених томатів.

250 мл бульйону.

250 г печериць.

1 кг рубленого м’яса.

2 яйця.

3 ст.

л вівсяних пластівців.

1 качан савойської капусти.

30 г вершкового масла.

сіль, мелений перець чилі.

Цибулю і часник порубати.

Половину відкласти.

Моркву нарізати кубиками.

Нагріти олію та обсмажити овочі.

Додати томатну пасту, подрібнені томати й тушкувати 10 хв.

Влити бульйон, тушкувати 10 хв.

Гриби нарізати кубиками (кілька штук відкласти).

Перемішати з рештою цибулею і часником, м’ясом, яйцями та вівсяними пластівцями.

Посолити й поперчити.

Капусту розібрати на листя і відварити їх по одному в киплячій підсоленій воді протягом 1 хв.

Розкласти їх по два навхрест, зверху розподілити м’ясний фарш і згорнути.

Укласти в форму, залити томатним соусом, посолити, поперчити та запікати 45 хв при 1600.

Відкладені гриби розрізати навпіл і підрум’янити на вершковому маслі.

Прикрасити ними голубці.

Польський журек.

На 4 порції:.

Для закваски:.

500 мл води.

10 ст.

л житнього борошна.

4 зубчики часнику.

3 лаврові листки.

4 горошини запашного перцю.

1 скибочка житнього хліба.

Для супу:.

500 мл закваски.

500 г копченостей.

3 цибулини.

1 голівка часнику.

300 мл сметани.

4 яйця.

3 лаврові листки.

по 10 горошин запашного і чорного перцю.

1 ст.

л майорану.

Неочищений часник розчавити.

Залити кип’яченою водою всі інгредієнти для закваски та залишити на 5 днів.

Цибулю нарізати й обсмажити.

Залити 2 л води та варити пів години.

Додати нарізані копченості, пропущений через прес часник, духмяний і чорний перець, лавровий лист, майоран.

Варити пів години.

Влити заправку, перемішати, посолити, варити 2-3 хв.

Додати сметану, перемішати, довести до кипіння і зняти з вогню.

Розлити суп по тарілках, поклавши в кожну половинку вареного яйця.

Цитрусовий салат.

На 4 порції:.

2 мандарини.

1 грейпфрут.

1 гранат.

100 г свіжого шпинату.

1 ч.

л меду.

3 ст.

л оливкової олії.

1 ст.

л лимонного соку.

1 гілочка розмарину.

сіль, чорний мелений перець.

Мандарини та грейпфрут очистити.

М’якоть гострим ножем нарізати тонкими кружечками.

Гранат вимити, розрізати впоперек на дві половинки.

Тримаючи кожну половинку над тарілкою і постукуючи ложкою по шкірці, вибити зернятка.

Листя шпинату вимити холодною водою і добре обсушити.

З’єднати в мисці з зернятками граната і кружечками цитрусових.

Розмарин обполоснути, обірвати листочки з гілочки й перемішати їх з медом, оливковою олією і соком лимона.

Посолити та поперчити.

Соусом заправити салат.

Пиріг з фісташками.

На 4 порції:.

80 г кураги.

4 ст.

л лікеру.

4 яйця.

130 г вершкового масла.

130 г цукру.

цедра 1 апельсина.

250 г борошна.

2 ч.

л розпушувача.

3 ст.

л вершків.

4 яблука.

2 ст.

л меду.

1 ст.

л лимонного соку.

4 ст.

л абрикосового джему.

2 ст.

л подрібнених фісташок.

Курагу залити лікером і залишити на 1 годину.

М’яке масло збити з цукром, додати жовтки й ще раз збити.

Підмішати просіяне борошно з розпушувачем і цедрою, чергуючи з вершками.

Додати курагу, потім збиті в піну білки.

Викласти тісто у форму.

Яблука очистити, розрізати навпіл, видалити серцевину, зробити поздовжні розрізи на опуклій стороні, укласти на тісто.

Змастити яблука медом, змішаним лимонним соком.

Випікати пів години при 180 градусів.

Готовий пиріг змастити теплим джемом і прикрасити подрібненими фісташками.

Сом в соляному панцирі.

Соковита й ароматна риба з овочевим соусом — зірка нашої вибірки.

На 4 порції:.

1 тушка сома.

50 г солі для чищення.

0,5 л молока.

8 яєчних білків.

2 кг морської солі.

24 виноградних листів.

Для соусу:.

3 цибулини.

1 морква.

10 помідорів чері.

6 зубчиків часнику.

3 гілочки чебрецю.

1 ч.

л лимонної цедри.

1 пучок петрушки.

рослинна олія.

Промити рибу під проточною водою, натерти сіллю та очистити слиз.

Ще раз промити й протерти паперовими рушниками.

Відокремити філе, розрізати на скибочки товщиною 2-3 см.

Залити молоком на 10 хв.

Посолити скибочки риби, загорнути кожен у свіже або мариноване виноградне листя (можна використовувати листя клена, вишні, смородини).

Відокремити білки від жовтків, збити білки до стійкої піни та з’єднати з морською сіллю.

Викласти білкову масу порціями на деко з пергаментом, зверху покласти шматочки риби в листі.

Закрити їх зверху білковою масою — це і є панцир.

Запікати в духовці протягом 50 хв при 180 градусів.

Для соусу цибулю нарізати півкільцями, моркву — соломкою, помідори черрі — навпіл.

Підсмажити на олії цибулю, додати моркву і смажити до напівготовності моркви.

потім додати томати.

Коли помідори пустять сік, покласти чебрець і лимонну цедру.

Зняти сковороду з вогню, додати подрібнену зелень і пропущений через прес часник.

Скибочки риби вийняти з панцира, видалити виноградне листя.

Подати на стіл з овочевим соусом.

Гарнірувати можна відвареною картоплею.

Бургер з чилі.

У серединці — ніжна куряча котлетка і свіжий огірочок.

Пальчики оближеш.

На 4 порції:.

1 свіжий огірок.

1 стручок перцю чилі.

400 г курячого філе.

2 ст.

л рослинної олії.

1 червона цибулина.

4 булочки для гамбургера.

4 листочки салату.

4 ст.

л соусу тартар.

2 скибочки сиру для тостів.

мелений перець чилі.

свіжа зелень.

Огірок поздовжньо нарізати тонкими пластинами.

Перець чилі, видаливши насіння, нарізати тонкими смужками.

Куряче філе подрібнити в блендері, посолити, поперчити й перемішати з меленим чилі.

Сформувати котлетки та обсмажити на маслі.

Цибулю нарізати тонкими кільцями.

Булочки розрізати навпіл і злегка підрум’янити на грилі.

На нижні половинки укласти сир, листочки салату, кільця цибулі, котлетки.

На них — соус тартар, потім огірки та перець чилі.

Накрити верхніми половинками булочок.

Прикрасити свіжою зеленню.

А що ти будеш готувати?.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Два украинских фильма попали в шорт-лист премии "Оскар-2026"
Gloss
2025-12-22T19:59:29Z
IGN назвал лучшие игры 2025 года для ПК и консолей
Gloss
2025-12-22T19:59:13Z
Украинский тизер фильма «День истины» с Эмили Блант и Колином Фертом
KinoFilms
2025-12-22T19:57:38Z
Финальный украинский трейлер фильма «Служанка» с Сидни Суини и Амандой Сейфрид
KinoFilms
2025-12-22T19:57:36Z
Лучшее кино года: объявлены номинанты на «Золотой глобус»-2026
Gloss
2025-12-09T15:12:28Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Google выпустила нейросеть Nano Banana Pro: сгенерированные изображения не отличаются от фото
Gloss
2025-11-28T14:42:55Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z