Іноді у нас виникає такий настрій, що хочеться не просто бути панянкою з перчинкою, а ще й приготувати щось з перцем та іншими гострими прянощами.
Де ж знайти перевірений рецепт, як не в нас на сайті? Ми зібрали найкращі рецепти гострих страв для любителів пікантних гастрономічних пригод.
Тут і гаряча закуска з сиром, і справжній мексиканський фахітос, і крем-суп.
Але королевою цієї підбірки можна вважати ніжну та гостреньку курочку на овочах!.
Гаряча закуска з сиром.
На 6 порцій:.
18 маленьких солодких перців.
120 г зеленої цибулі.
200 г вершкового сиру.
120 г борошна.
100 г панірувальних сухарів.
2 яйця.
рослинна олія для фритюру.
мелений чорний перець.
Зі стручків солодкого перцю зрізати верхівки, видалити насіння і перегородки, промити зсередини.
Зелену цибулю нарізати кільцями.
Перемішати з вершковим сиром, посолити й поперчити, наповнити ним стручки перцю.
Прикрити зрізаними «кришечками» і злегка притиснути до начинки.
Борошно і панірувальні сухарі розкласти в різні миски.
В окремій місткості збити яйця.
Фаршировані стручки перцю вмочити в яйця й обваляти в борошні.
Потім знову вмочити в яйця та обваляти в сухарях.
Обсмажити у фритюрі до рум’яної скоринки.
Фахітос з перцем чилі та шпинатом.
На 8 порцій:.
3 зубчики часнику.
1 перець чилі.
8 ст.
л рослинної олії.
4 ст.
л соку лайма.
1 ст.
л текіли.
дрібка меленого кмину.
2 яловичих стейки (по 300 г).
1 червона цибулина.
350 г помідорів чері.
4 солодких перців.
мелений червоний перець.
Часник порубати.
Один перець чилі дуже дрібно нарізати, додати половину рослинної олії, сік лайма, текілу і кмин.
Посолити, поперчити, перемішати й замаринувати стейки.
Залишити на 3 години.
М’якоть солодкого перцю нарізати смужками та обсмажити на грилі або на сковороді до готовності.
Цибулю нарізати кільцями.
Помідори вимити та розрізати на половинки.
Стейки обсушити й обсмажити на сковороді на рослинній олії до бажаного ступеня прожарювання.
Зняти з вогню і залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі.
Нарізати смужками й перемішати з усіма підготовленими овочами.
Крем-суп з ковбасками.
На 2 порції:.
1 цибулина.
1 зубчик часнику.
3 шт.
великих солодких червоних перців.
1 перець чилі.
250 г мисливських ковбасок.
2 ст.
л рослинної олії.
2 ч.
л каєнського перцю.
1 ч.
л меленої паприки.
1 ст.
л борошна.
200 мл вершків (10%).
мелений червоний перець.
Цибулю з часником порубати.
Солодкий перець нарізати великими шматками.
Перець чилі, видаливши насіння, порубати.
Ковбаски крупно нарізати та обсмажити з цибулею і часником.
Додати солодкий перець і перець чилі, смажити 7 хвилин.
Влити 700 мл води, всипати спеції та посолити.
Варити 10 хвилин.
Борошно розвести холодними вершками.
Влити в каструлю з супом і варити 2 хвилини.
Подрібнити блендером і посолити на смак.
Суп розлити по тарілках, в кожну додати ковбаски.
На стіл можна подати зі сметаною, посипавши рубаною зеленню.
Курочка на овочах.
На 4 порції:.
6 листочків шавлії.
50 г вершкового масла.
1 ст.
л лимонної цедри.
1 ст.
л панірувальних сухарів.
4 солодких перці.
4 курячі стегенця.
3 червоні цибулини.
1 головка часнику.
100 мл білого вина.
100 мл бульйону.
мелений перець.
зелень на смак.
Шавлію нарізати соломкою.
Масло розім’яти виделкою, перемішати з шавлією, цедрою і сухарями.
Посолити й поперчити.
Шкіру з курячих стегенець злегка відокремити від м’якоті та розподілити приготовлену суміш всередині.
Запікати 30 хвилин.
Цибулю нарізати тонкими кільцями.
Солодкий перець — смужками.
Стегенця викласти з форми, розподілити по її дну цибулю, солодкий перець.
Додати неочищені зубчики часнику.
Зверху укласти стегенця, залити вином і бульйоном.
Приправити та запікати 15 хвилин.
Перед подачею прикрасити свіжою зеленню.
Не забудь зберегти собі наші рецепти, щоб не загубити!.