/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F154%2Fbdc7044b29ca7f9bf3077952ed82c846.jpg)
Кавопауза: освіжаючі рецепти глясе, фраппе та мокко
Експерти з ментального здоров’я радять створити собі маленьку щоденну традицію – це дає відчуття стабільності, надійності, дуже важливі в наш час.
Нехай це буде навіть чашка кави кожного ранку – вона матиме таку ж чудодійну силу.
А ще – освіжаючу! Адже у спеку можна приготувати «холодну каву».
В її основі – запашний свіжозварений напій.
Приготуйте його в якісній кавоварці, яка гарантовано забезпечить потрібні вам міцність і кількість.
Кавоварка Gorenje, наприклад, автоматично контролює рівень води на чашку кави.
А для тих, хто любить каву по-турецьки, у Gorenje є ще й електрична турка.
В цих кавоварках можна одночасно приготувати до 4 порцій кави – на дружну компанію.
Кава глясе (на 1 порцію).
ванільне морозиво — 100 г;.
охолоджена кава – 100 мл;.
збиті вершки і гіркий шоколад – до смаку.
Покладіть у склянку морозиво, залийте охолодженою кавою.
Залишіть на кілька хвилин, щоб морозиво почало танути.
Прикрасьте напій збитими вершками, зверху на дрібній тертці натріть шоколад.
Кава фраппе (на 1 порцію).
охолоджена кава – 100 мл;.
лід – кілька кубиків або 1 ст.
молоко – 50 мл;.
вишневий сироп (або будь-який інший) – 1 ст.
Змішайте всі інгредієнти в чаші блендера.
Подавайте у високих прозорих склянках.
Мокко на згущеному молоці (на 1 порцію).
охолоджена кава – 100 мл;.
щіпка кориці;.
згущене молоко – 1 ст.
лід – кілька кубиків або 1 ст.
Перш ніж заварювати каву, змішайте необхідну порцію з корицею.
В готову каву додайте згущене молоко і лід.
Ретельно розмішайте.
Множте інгредієнти на потрібну кількість порцій, вмикайте кавоварку і насолоджуйтеся моментом!.