Зміна температури на вулиці диктує свої правила, і як не дивно, цей агресивно сонячний період, несучи за собою ряд незручностей, дискомфорту, повинен теж регулюватися правилами, дотримуючись яких, життя стане якісно приємнішим.
Правило № 1.
Влітку ми потіємо, і це фізіологічний процес для терморегуляції.
З потом ми втрачаємо воду і важливі електроліти — Na, K, Mg, Cа, які вимагають поповнення.
Пофарбованою рідиною з цукром або цукрозамінниками та бульбашками це важко зробити, тому не «заїдайте» спрагу такими напоями, а слухайте своє тіло, і поповнюйте водний баланс в першу чергу формулою H2O.
Правило №2.
Безпека, обережність і пильність.
Пам`ятайте про те, що спека вносить корективи в якість продуктів, при недотриманні правил зберігання яких небезпека збільшується в геометричній прогресії.
Особливо будьте пильними до таких продуктів, як ковбасні вироби, сире м`ясо та риба, молочні продукти, вершки, виключіть ті продукти, які при умовах такої температури швидко псуються.
Уникайте доставок в цю пору, поєднайте приємне з корисним.
Складіть здорову тарілку самі, або почастуйте себе стравою в закладі з-під ножа.
Правило №3.
Літо — це справжній подарунок нашому організму з точки зору збагачення макро- і мікронутрієнтів.
Додавайте в кожен прийом їжі зелень, овочі, листя салату.
Вони багаті калієм, кальцієм, вітамінами групи В (особливо фолатами), С, антиоксидантами.
Ягоди, фрукти — обов`язково, але, давайте спробуємо без переїдання (диня та кавун передають великий привіт).
Розбавте раціон холодними супами (гаспачо, холодний борщ, окрошка).
Високоякісний білок знайдете в яйцях, рибі, м`ясі (без обсмажування), бобових.
На сніданок і обід вони підійдуть ідеально.
Вечері іноді робіть з комбінації овочів і корисних жирів (наприклад, тушкований кабачок, цукіні, томат, цибуля з додаванням оливкової олії, кунжуту, оливок або авокадо).
Жарка пора має свої нюанси, але не скасовує повноцінності та різноманітності.
Скористайтеся сезоном на всі 100% собі на благо, без тяжкості і зневоднення.