MY.UAСтатьи
Переможе BBQ! Відкритий чемпіонат на Ulichnaya Eda 18-19 вересня
Переможе BBQ! Відкритий чемпіонат на Ulichnaya Eda 18-19 вересня

Переможе BBQ! Відкритий чемпіонат на Ulichnaya Eda 18-19 вересня

Одне тільки слово «барбекю» викликає безліч асоціацій.

Це і страва, що тане в роті, й особливий соус, і вулична вечірка, де на спеціальному обладнанні люди готують м`ясо.

А ще це ціла культура зі своїми традиціями, яка поширилася на весь світ.

Наприклад, у США чемпіонати з приготування барбекю — звична справа.

А ось в Україні такий формат заходів з`явився зовсім недавно.

Ulichnaya Eda, звичайно, не могла обійти стороною барбекю.

Саме тут три роки тому в Україні з`явився перший BBQ-фестиваль.

Організатори знову запрошують поціновувачів вуличної їжі разом провести вихідні 18-19 вересня на Арт-заводі «Платформа».

У програмі: змагання серед 20 команд у чотирьох традиційних номінаціях, приготування страв BBQ, дегустація від кращих ресторанних бренд-шефів країни, майстер-класи знаменитих шеф-кухарів, квест, стендап від переможців проєкту «Розсміши коміка» і сучасна українська музика від LATEXFAUNA і PATSYKY Z FRANEKA.

Українцям до вподоби американський формат.

Головний суддя Чемпіонату BBQ Сергій Мантулін впевнений, що культура барбекю в Україні має велике майбутнє.

І це підтверджує наша історія.

«Барбекю близьке по духу українцям.

У козацькій кухні велику роль відігравало м`ясо, приготоване на свіжому повітрі та живому вогні.

А ще в козаків було багато схожих технік — наприклад, бочки з багаттям всередині, де смажиться їжа.

У багатьох українських ресторанах, кафе і кейтерингах барбекю вже посіло своє місце.

І ми тільки підходимо до того, щоб воно з`явилося в приватних будинках і на виїзних заходах», — ділиться Сергій.

Чемпіонат BBQ на фестивалі Ulichnaya Eda — перший масовий захід в Україні, присвячений приготуванню м`яса за цією технологією.

Засновник фестивалю Роман Тугашев згадує, як все починалося: «Завданням нашої команди завжди було давати трохи більше, ніж від нас очікують, дивувати наших гостей новими форматами і концепціями.

Кілька років тому ми думали про те, що в нас є «Вулична їжа», пивний і кавовий фестивалі, але потрібно ще щось цікаве.

І прийшли до того, що нашому гостю напевно сподобається м`ясо.

Нас надихнув американський формат проведення Чемпіонату BBQ — у США це ціла індустрія, а в Україні нічого подібного до нас не було».

Організатори стверджують, що барбекю — це не просто посмажити шматок свинини на свіжому повітрі, це передусім велика майстерність приготування м`яса всілякими способами.

Формат фестивалю сприяє тому, щоб учасники ділилися досвідом, показували своє вміння, а отже — розвивали культуру барбекю.

Роман розповідає: «На кожному Чемпіонаті BBQ ми збираємо і нових, і старих учасників.

Тих, хто тільки хоче навчитися готувати м`ясо на смокері, грилях й інших девайсах, і тих, хто вже вміє».

Про культуру барбекю і подвійну перемогу.

У складі журі Чемпіонату BBQ — відомі українські шеф-кухарі, за плечима яких співпраця з кращими ресторанами країни.

Експерти поділилися своєю думкою про розвиток культури барбекю в Україні.

Ведучий нового сезону «Пекельна кухня» Олександр Якутов впевнений, що українці — нація, яка любить м`ясо, тому вони оцінять барбекю по достоїнству.

Олександр розповідає: «Ця техніка дуже пасує нашому менталітету і нашим продуктам.

Наприклад, під свинину в будь-якому вигляді: копчену, тушковану, брискет — усе це страви, які готуються на барбекю.

Ми дуже допитлива нація і зараз пробуємо пірнути в кожну культуру і взяти з неї найкраще.

Сам я готую барбекю переважно вдома.

Передусім для мене важливе якісне м`ясо, потім час — до нього не потрібно прив`язуватися, а ще — хороше обладнання».

Олексій Юсупов, бренд-шеф МХП, вважає, що такі заходи, як Чемпіонат BBQ, сприяють розвитку гастрономічної культури в країні: «Учасники можуть поділитися своїми напрацюваннями, глядачі — відкрити для себе нові техніки й смаки, а дегустатори — оцінити рівень барбекю.

Ця культура поки тільки шукає своє місце в Україні.

Традиційна українська кухня більше про тушкування, ніж про смаження.

Але принесені тюрками шашлик і кебаб — це хороший міст для переходу в культуру барбекю».

Володимир Ташаєв, бренд-шеф закладів Eastman, «Любимый дядя», «Італійська редакція» і «ЖЗЛ», згоден зі своїми колегами і зазначає, що українці тільки починають своє знайомство з барбекю:.

«Ця культура практично невідома на пострадянському просторі.

Саме завдяки таким івентам, як Чемпіонат BBQ, вона стає більш впізнаваною.

Якість продукту і любов до м`яса, безумовно, сприяють тому, щоб українці полюбили барбекю».

Геннадій Шумейко переміг у Чемпіонаті BBQ двічі — в 2018 і 2019 роках.

Кухар впевнений: запорукою його перемоги став великий досвід, а також те, що його страва припала до смаку багатьом людям.

Геннадій згадує: «Моїми суперниками були 15 команд, серед яких були як початківці, так і сильні київські ресторани.

Коли переміг, відчув дуже сильні емоції, які складно передати.

Я зрозумів, що в мене є до цієї справи талант, і це розвіяло будь-які сумніви, які в мене були до чемпіонату».

Чемпіонат BBQ на Ulichnaya Eda відбудеться 18-19 вересня на Арт-заводі «Платформа».

У програмі:.

змагання 20 команд у чотирьох номінаціях: «Курячі крильця в соусі Баффало», «Свинячі ребра», «Брискет» і «Sausages BBQ» (крафтові ковбаски);.

концерти LATEXFAUNA і PATSYKY Z FRANEKA;.

стендап від переможців проєкту «Розсміши коміка» дуету «НеМАЧІ»;.

квест із призами від радіостанції «Перець ФМ»;.

дегустація страв від топових ресторанних брендів України: «М’ясторія», «Сосискова», MEET Busters, Humu Sapiens, «Ребро», «Смак Кореї» та інші;.

майстер-класи від експертів барбекю Сергія Мантуліна, Джеффрі Камінса, Сергія Кожукала, Тетяни Волинець, Георгія Сови;.

зліт жінок-байкерів з усієї України від Harley Davidson;.

700 м² спорту від X-PARK;.

велика зона для собак, де працюватимуть кінолог, собачий психолог і дієтолог;.

кінотеатр Marvel.

Поделиться
Поделиться сюжетом
Источник материала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Два украинских фильма попали в шорт-лист премии "Оскар-2026"
Gloss
2025-12-22T19:59:29Z
IGN назвал лучшие игры 2025 года для ПК и консолей
Gloss
2025-12-22T19:59:13Z
Украинский тизер фильма «День истины» с Эмили Блант и Колином Фертом
KinoFilms
2025-12-22T19:57:38Z
Финальный украинский трейлер фильма «Служанка» с Сидни Суини и Амандой Сейфрид
KinoFilms
2025-12-22T19:57:36Z
Лучшее кино года: объявлены номинанты на «Золотой глобус»-2026
Gloss
2025-12-09T15:12:28Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Кроссовер для груди
Men's Life
2025-12-22T19:58:42Z
Google выпустила нейросеть Nano Banana Pro: сгенерированные изображения не отличаются от фото
Gloss
2025-11-28T14:42:55Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z