MY.UAСтатьи
Переможе BBQ! Відкритий чемпіонат на Ulichnaya Eda 18-19 вересня
Переможе BBQ! Відкритий чемпіонат на Ulichnaya Eda 18-19 вересня

Переможе BBQ! Відкритий чемпіонат на Ulichnaya Eda 18-19 вересня

Одне тільки слово «барбекю» викликає безліч асоціацій.

Це і страва, що тане в роті, й особливий соус, і вулична вечірка, де на спеціальному обладнанні люди готують м`ясо.

А ще це ціла культура зі своїми традиціями, яка поширилася на весь світ.

Наприклад, у США чемпіонати з приготування барбекю — звична справа.

А ось в Україні такий формат заходів з`явився зовсім недавно.

Ulichnaya Eda, звичайно, не могла обійти стороною барбекю.

Саме тут три роки тому в Україні з`явився перший BBQ-фестиваль.

Організатори знову запрошують поціновувачів вуличної їжі разом провести вихідні 18-19 вересня на Арт-заводі «Платформа».

У програмі: змагання серед 20 команд у чотирьох традиційних номінаціях, приготування страв BBQ, дегустація від кращих ресторанних бренд-шефів країни, майстер-класи знаменитих шеф-кухарів, квест, стендап від переможців проєкту «Розсміши коміка» і сучасна українська музика від LATEXFAUNA і PATSYKY Z FRANEKA.

Українцям до вподоби американський формат.

Головний суддя Чемпіонату BBQ Сергій Мантулін впевнений, що культура барбекю в Україні має велике майбутнє.

І це підтверджує наша історія.

«Барбекю близьке по духу українцям.

У козацькій кухні велику роль відігравало м`ясо, приготоване на свіжому повітрі та живому вогні.

А ще в козаків було багато схожих технік — наприклад, бочки з багаттям всередині, де смажиться їжа.

У багатьох українських ресторанах, кафе і кейтерингах барбекю вже посіло своє місце.

І ми тільки підходимо до того, щоб воно з`явилося в приватних будинках і на виїзних заходах», — ділиться Сергій.

Чемпіонат BBQ на фестивалі Ulichnaya Eda — перший масовий захід в Україні, присвячений приготуванню м`яса за цією технологією.

Засновник фестивалю Роман Тугашев згадує, як все починалося: «Завданням нашої команди завжди було давати трохи більше, ніж від нас очікують, дивувати наших гостей новими форматами і концепціями.

Кілька років тому ми думали про те, що в нас є «Вулична їжа», пивний і кавовий фестивалі, але потрібно ще щось цікаве.

І прийшли до того, що нашому гостю напевно сподобається м`ясо.

Нас надихнув американський формат проведення Чемпіонату BBQ — у США це ціла індустрія, а в Україні нічого подібного до нас не було».

Організатори стверджують, що барбекю — це не просто посмажити шматок свинини на свіжому повітрі, це передусім велика майстерність приготування м`яса всілякими способами.

Формат фестивалю сприяє тому, щоб учасники ділилися досвідом, показували своє вміння, а отже — розвивали культуру барбекю.

Роман розповідає: «На кожному Чемпіонаті BBQ ми збираємо і нових, і старих учасників.

Тих, хто тільки хоче навчитися готувати м`ясо на смокері, грилях й інших девайсах, і тих, хто вже вміє».

Про культуру барбекю і подвійну перемогу.

У складі журі Чемпіонату BBQ — відомі українські шеф-кухарі, за плечима яких співпраця з кращими ресторанами країни.

Експерти поділилися своєю думкою про розвиток культури барбекю в Україні.

Ведучий нового сезону «Пекельна кухня» Олександр Якутов впевнений, що українці — нація, яка любить м`ясо, тому вони оцінять барбекю по достоїнству.

Олександр розповідає: «Ця техніка дуже пасує нашому менталітету і нашим продуктам.

Наприклад, під свинину в будь-якому вигляді: копчену, тушковану, брискет — усе це страви, які готуються на барбекю.

Ми дуже допитлива нація і зараз пробуємо пірнути в кожну культуру і взяти з неї найкраще.

Сам я готую барбекю переважно вдома.

Передусім для мене важливе якісне м`ясо, потім час — до нього не потрібно прив`язуватися, а ще — хороше обладнання».

Олексій Юсупов, бренд-шеф МХП, вважає, що такі заходи, як Чемпіонат BBQ, сприяють розвитку гастрономічної культури в країні: «Учасники можуть поділитися своїми напрацюваннями, глядачі — відкрити для себе нові техніки й смаки, а дегустатори — оцінити рівень барбекю.

Ця культура поки тільки шукає своє місце в Україні.

Традиційна українська кухня більше про тушкування, ніж про смаження.

Але принесені тюрками шашлик і кебаб — це хороший міст для переходу в культуру барбекю».

Володимир Ташаєв, бренд-шеф закладів Eastman, «Любимый дядя», «Італійська редакція» і «ЖЗЛ», згоден зі своїми колегами і зазначає, що українці тільки починають своє знайомство з барбекю:.

«Ця культура практично невідома на пострадянському просторі.

Саме завдяки таким івентам, як Чемпіонат BBQ, вона стає більш впізнаваною.

Якість продукту і любов до м`яса, безумовно, сприяють тому, щоб українці полюбили барбекю».

Геннадій Шумейко переміг у Чемпіонаті BBQ двічі — в 2018 і 2019 роках.

Кухар впевнений: запорукою його перемоги став великий досвід, а також те, що його страва припала до смаку багатьом людям.

Геннадій згадує: «Моїми суперниками були 15 команд, серед яких були як початківці, так і сильні київські ресторани.

Коли переміг, відчув дуже сильні емоції, які складно передати.

Я зрозумів, що в мене є до цієї справи талант, і це розвіяло будь-які сумніви, які в мене були до чемпіонату».

Чемпіонат BBQ на Ulichnaya Eda відбудеться 18-19 вересня на Арт-заводі «Платформа».

У програмі:.

змагання 20 команд у чотирьох номінаціях: «Курячі крильця в соусі Баффало», «Свинячі ребра», «Брискет» і «Sausages BBQ» (крафтові ковбаски);.

концерти LATEXFAUNA і PATSYKY Z FRANEKA;.

стендап від переможців проєкту «Розсміши коміка» дуету «НеМАЧІ»;.

квест із призами від радіостанції «Перець ФМ»;.

дегустація страв від топових ресторанних брендів України: «М’ясторія», «Сосискова», MEET Busters, Humu Sapiens, «Ребро», «Смак Кореї» та інші;.

майстер-класи від експертів барбекю Сергія Мантуліна, Джеффрі Камінса, Сергія Кожукала, Тетяни Волинець, Георгія Сови;.

зліт жінок-байкерів з усієї України від Harley Davidson;.

700 м² спорту від X-PARK;.

велика зона для собак, де працюватимуть кінолог, собачий психолог і дієтолог;.

кінотеатр Marvel.

Поделиться
Поделиться сюжетом
Источник материала
Що потрібно знати про Віка Бакіна — лауреата премії FUTURESPECTIVE 2025
Ukraine Art News
2025-12-23T13:30:19Z
Помер співак Кріс Рі — автор хітів The Road to Hell та Driving Home for Christmas
Ukraine Art News
2025-12-23T06:00:20Z
Пішов із життя легендарний співак Кріс Рі
Ukraine Art News
2025-12-22T20:03:24Z
Солідарність народжується з емпатії до інших
Ukraine Art News
2025-12-22T19:59:58Z
Помер автор хіта «Driving Home for Christmas», співак Кріс Рі
Ukraine Art News
2025-12-22T19:59:12Z
Крах ідилії Бекхемів: що відомо про гострий конфлікт між Девідом, Вікторією та їхнім старшим сином Брукліном
Elle
2025-12-22T19:58:48Z
Талісман щастя на підошві: історія бренду Aquazzura та його засновника Едгардо Осоріо
Elle
2025-12-22T19:58:47Z
Націоналіст, сепаратист, прагматик. Все про прем'єра Бельгії, який блокував гроші для України
Европейская правда
2025-12-22T19:57:17Z
У Львові сотні людей прощаються зі Степаном Гігою
Ukraine Art News
2025-12-14T18:45:29Z
Ноти «Щедрика» розмістили в найпрестижнішому концертному просторі Нью-Йорка
Ukraine Art News
2025-12-25T15:21:15Z
Прикраси, що передаються з покоління в покоління: новорічна колекція Chopard, натхненна родинними історіями
Elle
2025-12-25T12:00:15Z
Різдво крізь драми історії
Ukraine Art News
2025-12-25T11:51:19Z
Українці в Абу-Дабі представили рідні традиції на міжнародному ярмарку
Ukraine Art News
2025-12-25T10:42:18Z
Львівська Гітарна Оркестра презентує святкову програму «МЕЛОДІЇ РІЗДВА…»
Photo Lviv
2025-12-25T06:06:12Z
Мінкульт Польщі фінансує порятунок 25 унікальних пам’яток: від розписів Розена до стін Бердичева
Photo Lviv
2025-12-25T06:03:10Z
LiatoshynskySpace 2026. Перевідкриття: у січні відбудеться Фестиваль музики Бориса Лятошинського
Ukraine Art News
2025-12-25T04:15:19Z
Національний рейтинг «Книжковий інфобум-2025» оголосив переможців
Ukraine Art News
2025-12-24T17:03:31Z
Найкращі книжки 2025 року за версією Українського ПЕН
Ukraine Art News
2025-12-24T14:21:18Z
Знімався в серіалах "Друзі", "Сайнфелд" та "Доктор Хаус": у віці 60 років помер актор Пет Фінн
Ukraine Art News
2025-12-25T12:45:23Z
Томас Шелбі повертається: Netflix опублікував трейлер фільму “Гострі картузи: Безсмертний”
Ukraine Art News
2025-12-25T10:57:22Z
У віці 60 років помер актор серіалів “Друзі” та “Буває й гірше”
Ukraine Art News
2025-12-25T10:24:18Z
«Персні влади»: розкрито синопсис 3 сезону фентезі за мотивами «Володаря перснів»
KinoFilms
2025-12-25T08:57:13Z
Зеленський підписав указ про надання грантів молодим діячам у низці галузей культури і мистецтва
Ukraine Art News
2025-12-24T20:03:18Z
5 нових різдвяних фільмів для сімейного перегляду
KinoFilms
2025-12-24T14:51:10Z
Вдягнутися в стилі «Емілі в Парижі»: розглядаємо наймодніші образи п’ятого сезону
Elle
2025-12-24T09:39:15Z
Marvel випустила перший тизер “Месники: Сходження Доктора Дума”: назвали дату прем’єри
Ukraine Art News
2025-12-24T09:15:20Z
Оголосили дату виходу фільму від творців “Мавка. Лісова пісня”: де і коли відбудеться прем’єра
Ukraine Art News
2025-12-24T08:24:16Z
Українська громада відзначила Різдво в одному з найбільших мегаполісів Китаю
Ukraine Art News
2025-12-25T14:09:17Z
Човен фараона Хеопса збирають на очах відвідувачів Великого єгипетського музею
Ukraine Art News
2025-12-25T08:18:17Z
Подивіться на проєкт агрохабу в Умані у вигляді соняшника
Хмарочос
2025-12-24T09:51:30Z
Свята за розкладом магістрату, або як формувалися 5 стовпів львівського Різдва
Photo Lviv
2025-12-24T06:21:10Z
На Стрийщині встановили національний рекорд: у Славську приготували понад 300 літрів «Гетьманського борщу»
Photo Lviv
2025-12-24T06:06:13Z
Поїздка Київ–Одеса–Житомир, 46 тисяч грн чайових і музика для бджіл: річні підсумки Uklon
Хмарочос
2025-12-23T12:27:32Z
Аеропорт біля Торонто перетворять на нове місто
Хмарочос
2025-12-23T11:06:43Z
У Римі з туристів стягуватимуть по два євро за наближення до фонтану Треві
Хмарочос
2025-12-23T09:33:23Z
Чому трамваї в Торонто є одними з найповільніших у світі та чи можна це виправити?
Хмарочос
2025-12-22T19:59:58Z
У Києві відбулася Різдвяна хода: коляда лунала центральними вулицями столиці
Ukraine Art News
2025-12-25T16:45:18Z
З Тернополя до Лондона: українська жар-птиця прикрашає ялинку біля резиденції прем’єра Великої Британії
Ukraine Art News
2025-12-25T14:45:18Z
Queen вперше оприлюднили різдвяну пісню, записану ще у 1974 році
Ukraine Art News
2025-12-25T13:57:19Z
У США виявили ще понад мільйон документів, які можуть бути пов'язані з Епштейном
Ukraine Art News
2025-12-25T12:45:25Z
Конгрес українців організував масштабне різдвяне дійство в Таллінні
Ukraine Art News
2025-12-25T11:27:14Z
Різдво в дитячих спогадах українського мовознавця Василя Сімовича
Photo Lviv
2025-12-25T06:12:11Z
"390 тисяч різдвяних янголів": Укрпошта випустила третю різдвяну марку
Ukraine Art News
2025-12-25T06:06:16Z
7 найкращих beauty-подарунків на Різдво на будь-який бюджет
Elle
2025-12-24T22:03:17Z
Різдвяне послання Блаженнішого Святослава 2025 року
Ukraine Art News
2025-12-24T17:00:16Z
Мін'юст США шукає прокурорів, які б зголосились редагувати файли Епштейна на Різдво на волонтерській основі
Ukraine Art News
2025-12-24T20:45:32Z
Комета не прилітає
Ukraine Art News
2025-12-24T17:00:19Z
Вінс Зампелла, один із розробників відеогри Call of Duty, загинув у автокатастрофі
Ukraine Art News
2025-12-23T14:00:16Z
Коли фарбування стає ритуалом догляду: Schwarzkopf презентували Crème Supreme
Elle
2025-12-22T19:58:47Z
Американський словник Merriam-Webster обрав слово 2025 року
Ukraine Art News
2025-12-15T19:45:24Z
Як замінити філамент на 3Д принтері – LBL
Хмарочос
2025-12-12T12:22:41Z
Рекламу МакДональдса про «жахливе Різдво» розкритикували
Хмарочос
2025-12-11T16:03:57Z
Winter edition: лімітована зубна паста зі смаком глінтвейну від бренду Splash
Elle
2025-12-11T09:39:38Z
Теракота, бетон, склоблоки: 10 трендів у дизайні інтер’єру 2025 року
Хмарочос
2025-12-10T07:42:45Z
Імбирне печиво як в Нью-Йорку: елементарний рецепт з продуктів, які є на кожній кухні
Elle
2025-12-09T16:15:46Z
Кава з сіллю: наважтеся спробувати! Навіщо додають сіль у каву, як це впливає на смак та у яких країнах це традиція
Photo Lviv
2025-11-30T06:12:14Z
Мигдальний тарт зі сливами: покроковий рецепт найніжнішого осіннього десерту
Elle
2025-11-18T18:30:23Z
Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін
Elle
2025-10-31T11:15:32Z
Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка
Elle
2025-10-23T14:36:33Z
Гарбузовий крем-суп: покроковий рецепт топ-страви осені
Elle
2025-10-21T21:33:27Z
Гарячі страви із м’яса для обіду восени
Photo Lviv
2025-10-21T04:57:26Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z