«Сьогодні готуємо кунжутне печиво до чаю.
Воно швидке в приготуванні, з доступних продуктів, багате кальцієм і, звісно, дуже смачне», — ділиться food-блогер Ганна Пундак.⠀.
• 250 г ЦЗ борошна.
• 100 г тростинового цукру.
• 80 г смаженого сезаму.
• 1/2 ч.
• 1/2 ч.
• 50 г кокосової олії.
• 100 г холодної води/рослинного молока.
* Цукор можна замінити на будь-який інший.
Поєднати борошно, кунжут, цукор, соду і сіль.
Змолоти це все у блендері (необов’язково ідеально, але насіння має бути покришене, щоб пустило запах і масло).
Кокосову олію розтопити.
Вона не повинна бути гаряча.
Поєднати всі складники і замісити тісто руками.
Воно має бути клейке, але не рідке.
Відставити в холодильник на 30 хв.
Розігріти духовку до 180°C.
Охолоджене тісто сформувати в кулики за допомогою ложки і зволожених рук.
Має вийти 18-20 штук.
Викласти на пергамент, легко притиснути пальцями чи виделкою (я зробила ще візерунок) і випікати 17-20 хв.
Остудити печиво.