MY.UAСтатті
KOBLEVO: як пройшла подорож у світ виноробства
KOBLEVO: як пройшла подорож у світ виноробства

KOBLEVO: як пройшла подорож у світ виноробства

Днями блогери та журналісти змогли стати свідками народження вина в рамках KOBLEVO Grape Harvesting Tour 2021.

Давай разом з ними зануримося у подорож виноградниками від найбільшого виробника українських вин.

У турі гості відвідали виноградники, що знаходяться в унікальній природній зоні поміж теплим Чорним морем та заповідним Тилігульським лиманом.

Неповторні ґрунтово-кліматичні умови цієї місцевості дозволяють вирощувати тут виноград кращих європейських сортів.

Поціновувачі вина були вражені їх розмаїттям: тут вирощують виноград сортів Аліготе, Шардоне, Совіньйон блан, Ркацителі, Іршаї Олівер, Рислінг рейнський, Мускат Оттонель і Трамінер рожевий, Каберне Совіньйон, Мускат гамбурзький, Мерло, Одеський чорний , Бастардо магарачський, Сапераві та інших.

Понад 2000 гектарів виноградників (3333 саджанця на гектар) – справжній скарб, бо KOBLEVO закуповує найкращі європейські саджанці з провідних винних регіонів Франції, Італії та Німеччини.

Їх дбайливо висаджують, вирощують та доглядають, аби лоза виросла й дала ідеальні для вина ягоди.

Нічна варта: кращий час для збору винограду.

Журналісти та блогери відправилися з агрономами на збір винограду для лімітованих колекцій вина о п’ятій ранку, бо щоб виготовити добре вино, треба виходити в ніч та збирати виноград до перших променів сонця: так він зберігає найкращу органолептику: смак та аромат.

У KOBLEVO кажуть, що воно того варте, адже виноград зранку ще «спить» та не псується сонцем.

Біля кущів винограду садять троянди, які захищають виноградники від комах та сигналізують агрономам, про різні захворювання винограду, тому що починають відчувати негаразди першими.

У такий спосіб можна своєчасно зреагувати і захистити виноград.

Виглядає таке сусідство з трояндами дуже романтично! До речі, хімікати в жодному разі не використовують, а з бур’янами боряться механічними сапами.

Максимальна користь і якість винограду досягається завдяки контролю кількості ґрон на кущі – в ідеалі їх залишається лише чотири.

Секрети виноробів: як виготовити вино.

Найстаріше виноробне підприємство було створене в курортній зоні Коблеве в 1982 році, хоча історія цього найбільшого виноградного господарства в Україні почалася з далекого 1792 року, коли британець граф Коблє посадив першу виноградну лозу і прославив південне Причорномор’я як виноробний край.

Завдяки вдалому розташуванню виробництва врожай потрапляє на виноробню KOBLEVO майже одразу: від двадцяти хвилин до двох годин.

Виноград обробляють без перетирання шкірки та кісточки за допомогою пневматичного пресу (потужність перероблювальних ліній 160 тонн на годину).

«Це кропітка праця: з однієї тони винограду можна отримати 700 літрів виноградного соку, з якого буде вироблено біля 650 літрів вина».

– каже головний технолог винозаводу KOBLEVO Матвєєва Тетяна.

В лабораторії винозаводу фахівці визначають рівень цукру й кислотності у виноматеріалі, вносять чисті культури дріжджів окремих рас для кожного сорту, контролюють усі фізико-хімічні та мікробіологічні показники.

Зберігають виноматеріал у сховищі, яке вміщує до 20 мільйонів літрів! Його оброблюють холодом, що дозволяє позбутися осаду при зберіганні.

З 2013 р на заводі застосовують холодний стерильний спосіб розливу для збереження користі і біологічної цінності вина.

Як пройшла цікава дегустація.

Щорічний обсяг виробництва вражає – понад 20 млн пляшок високоякісних вин та вермутів.

Всього на підприємстві розроблено понад 80 позицій вина, серед яких столові (сухі, напівсухі і напівсолодкі), кріплені (міцні і десертні), а також вермути.

Журналісти та блогери не лише побачили повний процес виробництва вина (від вирощування винограду і його первинної переробки до бродіння, фільтрації, обробки холодом і, в кінцевому підсумку, до розливу вина в пляшки), а й завітали на дегустацію.

Досвідчені експерти з вина навчили їх усім тонкощам правильної дегустації, пояснили, як обирати і насолоджуватися вином, а також розказали правила гастрономічного поєднання різних вин.

«Попри різні відтінки смаку, наші вина створені виключно з винограду.

А в рецептурі вермутів використовуються 11 натуральних трав, квіток і прянощів, включаючи: троянду ефіроолійну, шавлію, коріандр, лаванду, мелісу, полин, ромашку, безсмертник, мускатний горіх та ваніль»,.

— поділилася секретами головний технолог KOBLEVO Матвєєва Тетяна.

Тим часом винний експерт Євгенія Ніколайчук розповіла про різні відтінки смаку вин:.

«Залежно від сорту винограду, вина розкриваються різними первинними відтінками: наприклад, шарконе – нотами білих фруктів, цитрусів, совіньон – нотами аґрусу, маракуї та цитрусів, каберне-совіньон – чорної смородини, мерло – відтінками сливи.

Вторинні відтінки карамелі або вершкового масла чи дюшесу приходять в процесі технологічної обробки, а третинні відтінки – аромати сухоцвітів, кураги або горіхів залежать від тривалості витримки.

Але усього цього не додають у вино».

Також родзинкою туру стало відвідування устричної ферми «Устриці скіфії», де журналісти та блогери спробували найсмачніші устриці з солоного Тилігульського лиману та дізналися від устричного сомельє, з якими винами цей делікатес смакує найкраще.

«»Гарне вино – як гарний фільм: швидко закінчується, залишаючи чудовий післясмак.

З кожним ковтком в ньому відкривається щось нове, воно народжується і відроджується в кожному новому поціновувачі»,.

— говорив режисер Федеріко Фелліні.

KOBLEVO Grape Harvesting Tour 2021 відкрив таємниці народження якісного українського вина, в якого з’явилися нові прихильники.

Адже недарма в активі виноробні KOBLEVO більше 50 нагород престижних національних та міжнародних конкурсів!.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Мером Нью-Йорка став Зохран Мамдані — один із найбільш обговорюваних політиків року
Хмарочос
2025-11-05T08:34:40Z
Відтепер «сер»: Девід Бекхем отримав титул лицаря від короля Чарльза у Віндзорі
Elle
2025-11-04T21:20:54Z
Демі Мур повертає до трендів культову джинсову сукню з 90-х
Elle
2025-11-04T12:15:28Z
У рейтинг Billboard США вперше потрапила ШІ-артистка
Ukraine Art News
2025-11-04T08:24:28Z
Кендалл Дженнер — королева «голих» образів: згадуємо найвідвертіші сукні моделі, які обговорювали всі
Elle
2025-11-03T22:15:25Z
«Важливо бути готовим до викликів». Інтерв’ю з оперною зіркою Ольгою Кульчинською про творчий шлях і не тільки
Elle
2025-11-03T13:18:27Z
Королева Гелловіну: Гайді Клум приголомшила публіку моторошним образом Медузи з рухливими зміями
Elle
2025-11-01T21:03:26Z
За лаштунками визнання: 8 маловідомих фактів про авторку "Сестер Річинських" Ірину Вільде
Ukraine Art News
2025-10-30T18:00:29Z
Іспанська співачка Rosalía записала новий альбом 13 мовами — серед них українська
Ukraine Art News
2025-10-30T15:51:37Z
Après-ski по-українськи: як JUL і ЦУМ Київ локалізували популярну естетику
Elle
2025-11-06T18:00:31Z
У Львів повертається грандіозне шоу — «Арена епатажу»!
Photo Lviv
2025-11-06T06:45:18Z
Відтворення старовинних листівок: Олег Огородник проведе майстер-клас Van Dyke Brown у Львові
Photo Lviv
2025-11-06T06:09:21Z
“Жінки, мир, безпека”: у Києві відкрилася перша в Україні артінтерпретація резолюції ООН
Ukraine Art News
2025-11-06T00:27:31Z
PhotoVogue представляє фіналісток глобального проєкту Women by Women
Ukraine Art News
2025-11-05T17:21:28Z
У київському костелі святого Миколая представили картину «Молитва», яку передадуть Папі Римському
Ukraine Art News
2025-11-05T13:36:29Z
Лауреатом Гонкурівської премії у 2025 році став Лоран Мовіньє: що варто знати про нього і його роман
Elle
2025-11-05T13:12:56Z
Гурт «Полтава» з Бразилії представить українське мистецтво на фестивалі в Перу
Ukraine Art News
2025-11-05T11:33:38Z
«Моє місто – в Україні 2.0»: у Пекіні відбулася зворушлива подорож українською культурою
Ukraine Art News
2025-11-05T11:07:03Z
Режисерка Анна Бурячкова розпочала роботу над ігровим повнометражним фільмом «Gimme Shelter» — екранізацією однойменного роману Ольги Сідоріної-Вілкінс
Cineast
2025-11-06T17:18:35Z
Хто він — найсексуальніший чоловік 2025 року за версією People
Elle
2025-11-06T15:24:26Z
Анджеліна Джолі поділилась враженнями від візиту до України
Ukraine Art News
2025-11-06T15:12:30Z
Прем’єра фільму «Довженко. Легенда українського кіно» відбудеться на кінофестивалі в Таллінні
Ukraine Art News
2025-11-06T14:59:28Z
Еммі Стоун — 37! Згадуємо найкрасивіші виходи акторки на червоних доріжках
Elle
2025-11-06T07:36:33Z
Анджеліна Джолі відвідала Херсон — ЗМІ
Elle
2025-11-05T17:18:29Z
Фільм “Мумія” отримає продовження: Брендан Фрейзер і Рейчел Вайс знову в головній ролі
Ukraine Art News
2025-11-05T16:06:53Z
5 найкращих серіалів для перегляду восени
KinoFilms
2025-11-05T15:03:29Z
Роберт Паттінсон розповів про зйомки третьої «Дюни» в пустелі
KinoFilms
2025-11-05T14:15:26Z
«Україна Інкогніта» готує фотовиставку про закинуті штольні
Хмарочос
2025-11-05T16:09:52Z
Склади та логістичні хаби переїжджають у центр Парижа у колишні, вже непотрібні паркінги
Хмарочос
2025-11-05T13:33:47Z
Що таке slow travel та у чому його переваги
Elle
2025-11-04T15:21:34Z
У Єгипті відкрили найбільший археологічний музей світу, який будувався 20 років
Gloss
2025-11-04T14:58:03Z
Найкращою готельною мережею Іспанії управляє держава. Так зберегли сотню унікальних пам’яток архітектури
Хмарочос
2025-11-04T10:36:40Z
Хачко, або впливовий караван-баша зі Львова
Photo Lviv
2025-11-04T06:12:38Z
Польський альпініст здійснив перший у світі лижний спуск з Евересту без кисню
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Безкоштовні 3000 км подорожей поїздами: українці сперечаються щодо нової програми
Хмарочос
2025-11-03T15:06:47Z
Цьогорічна «Зимова країна» на ВДНГ відкриється вже в кінці листопада
Хмарочос
2025-11-03T12:12:39Z
7 вправ для красивих і підтягнутих рук
Elle
2025-11-06T18:33:42Z
Новим гендиректором ЮНЕСКО став єгиптолог Халед Аль-Анані
Ukraine Art News
2025-11-06T16:54:55Z
Для водіїв-порушників в Україні хочуть ввести систему штрафних балів
Хмарочос
2025-11-06T07:49:12Z
Геть сірі будні: як розбавити осінні образи кольоровими акцентами — поради від модниць
Elle
2025-11-06T06:54:24Z
«Пане мер, прийміть вольове рішення» – Тимур Ткаченко звернувся до Кличка щодо виділення грошей на захист енергооб’єктів
Хмарочос
2025-11-06T06:48:36Z
Український “народній університет” у львівських Бриґідках
Photo Lviv
2025-11-06T06:12:24Z
Як укладати брови гелем, щоб вони тримали форму: поради від зіркових візажистів
Elle
2025-11-05T16:18:37Z
В Києві почнуть встановлювати новорічну ялинку
Хмарочос
2025-11-05T14:43:17Z
Киянин перевозив «шахед» на даху лексуса
Хмарочос
2025-11-05T14:33:48Z
Словник Collins назвав слово 2025 року
Ukraine Art News
2025-11-06T16:12:34Z
Тустань: Код Карпатської Скелі, або Як 4000 Пазів Відтворили Неіснуючу Фортецю
Photo Lviv
2025-11-05T06:18:53Z
Тютюн 420: універсальність для широкої аудиторії
Cineast
2025-11-03T18:12:47Z
Monobank запустив спільний доступ до вашої картки
Хмарочос
2025-11-03T15:51:37Z
Еволюція кофеїну: Аналіз Найгарячіших Трендових Коктейлів 2025 — Тільки Факти та Інновації
Photo Lviv
2025-11-02T06:12:23Z
Оновлення Windows 11 спричинило збій у "Диспетчері завдань": програма дублюється та перевантажує систему
Ukraine Art News
2025-10-31T19:45:27Z
Хартійські дрони-"вампіри" доставили військовим гарбузокоїни з речами першої необхідності
Ukraine Art News
2025-10-31T17:45:28Z
Зашкварні історії та ексклюзиви: В Україні запустився новий YouTube-канал про шоу-бізнес "Зіркотека"
Ukraine Art News
2025-10-31T15:30:48Z
Вміє мити посуд та прибирати: у США стартували продажі домашнього робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:47Z
Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін
Elle
2025-10-31T11:15:32Z
Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка
Elle
2025-10-23T14:36:33Z
Гарбузовий крем-суп: покроковий рецепт топ-страви осені
Elle
2025-10-21T21:33:27Z
Гарячі страви із м’яса для обіду восени
Photo Lviv
2025-10-21T04:57:26Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z