Кращі рецепти улюбленої закуски поколінь: рулетики.
З м’ясом і овочами, горішками та чим завгодно — цю страву ти полюбиш!.
Зі смаженим арахісом.
На 4 порції:.
1 стручок перцю чилі.
1 ст.
л насіння фенхелю.
2 цибулини.
1 ст.
л рослинної олії.
200 г рубленого смаженого арахісу.
300 г броколі.
сік 2 лаймів.
4 курячих філе (по 160 г).
500 мл бульйону.
400 мл кокосового молока.
по щіпці кайенского перцю і цукру.
Для начинки.
Зі стручка перцю чилі видалити насіння, м’якоть нарізати тонкими смужками.
Насіння фенхелю підрум’янити на сковороді без жиру.
Цибулю очистити й нарізати маленькими кубиками.
Броколі розібрати на суцвіття, відварити в підсоленій воді до готовності та дрібно порубати.
У сковороді нагріти рослинну олію і підрум’янити цибулю.
Додати перець чилі, насіння фенхелю, броколі, арахіс і 2 ст.
л лайма.
Посолити до свого смаку і перемішати.
Куряче філе вимити й злегка відбити.
Кожне намазати начинкою і згорнути рулетиком.
Скріпити зубочистками й перекласти в глибокий сотейник.
Бульйон нагріти з кокосовим молоком, додати кайенский перець, цукор і сіль.
Соусом залити рулетики.
Тушкувати на середньому вогні під кришкою 30 хв.
Подати з картопляним пюре.
З цукіні й беконом.
На 4 порції:.
4 шніцелі.
200 г цукіні.
40 г в’ялених томатів.
150 г бекону.
6 ст.
л оливкової олії.
200 мл червоного вина.
250 мл вершків.
2 ст.
л томатної пасти.
Шніцелі вимити й обсушити паперовим рушником.
Посолити й поперчити до свого смаку.
Цукіні вимити й нарізати довгими скибочками.
Томати дрібно порубати.
На кожен шніцель укласти скибочки бекону, цукіні (1/3 скибочок відкласти) і в’ялені томати.
Згорнути рулетиками й скріпити зубочистками.
У сотейнику нагріти 3 ст.
л оливкової олії й обсмажити рулетики з усіх боків.
Влити червоне вино і тушкувати протягом 20 хв.
Можна додати трохи бульйону.
Окремо в сковороді нагріти 3 ст.
л оливкової олії й підрум’янити залишилися скибочки цукіні.
Подати на стіл разом з приготованими рулетиками.
З броколі та моцарелою.
На 4 порції:.
500 г броколі.
4 свинячих шніцелі.
60 г моцарели.
2 ст.
л рослинної олії.
1 зубок часнику.
1 ст.
л листочків чебрецю.
30 г вершкового масла.
100 г сметани.
мелений чорний перець.
Броколі розділити на суцвіття і варити в підсоленій воді 10 хв.
Відкинути на друшляк, обдати холодною водою і дати стекти рідини.
Шніцелі відбити.
Третину броколі розподілити по шніцелях.
Сир моцарелу нарізати скибочками й розкласти по шніцелях.
Згорнути рулетами й скріпити зубочистками.
У сковороді нагріти рослинну олію й обсмажити рулети з усіх боків.
Потім сковороду закрити та готувати на маленькому вогні ще 15 хв.
Часник порубати й разом з чебрецем злегка прогріти в розтопленому вершковому маслі.
З броколі, часнику з чебрецем і сметани зробити пюре.
Приправити й подати на стіл разом з рулетиками.
З червоною капустою.
На 4 порції:.
800 г червоної капусти.
150 г білого хліба.
2 цибулини.
1 груша.
2 цибулини.
500 г рубленого м’яса.
1 яйце.
2 ст.
л листочків чебрецю.
60 г топленого масла.
250 мл бульйону.
Листя капусти варити в підсоленій воді 5 хв і викласти на друшляк.
Відібрати найбільші (інші можна використовувати для приготування інших страв).
Для фаршу з хліба зрізати скоринку, м’якуш замочити в холодній воді на 10 хв.
Грушу нарізати дрібними кубиками.
Лук порубати.
Хліб віджати, з’єднати з м’ясом, яйцем, половиною цибулі, грушею і чебрецем.
Посолити й поперчити.
Одержаний фарш загорнути в листя капусти та обсмажити з усіх боків на топленому маслі.
Потім додати рубаний лук і злегка підрум’янити все разом.
Влити гарячий бульйон і тушкувати на маленькому вогні під кришкою 40 хв.