/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F154%2F4b04f7c58785b3caf657318d6ff06560.jpg)
Чайна церемонія: рецепти зігріваючого чаю для холодних вечорів
Чаювання – це не тільки смакування напою, це турбота, неквапливі розмови та тепла атмосфера.
Впевнені, чай за рецептами від домашнього помічника – компанії Gorenje стане невіддільною частиною таких церемоній.
Чай з обліпихи.
Потрібно: пів стакана обліпихи, 1 апельсин, пів лимона, 1/2 ч.
кориці, зірочка бадьяну чи гвоздика за бажанням.
Теркою зніміть цедру апельсину, очистьте його від плівок і наріжте кружечками.
Лимон наріжте скибками.
1 столову ложку обліпихи відкладіть.
Решту розімніть виделкою у тарілці, перекладіть у сотейник, додайте цедру апельсина, корицю і бадьян.
Залийте окропом і проваріть 1-2 хвилини.
Залиште на 5 хвилин.
У скляний заварник покладіть нарізаний апельсин, лимон, 1 ложку цілої обліпихи, залийте обліпиховим настоєм, додайте мед.
Імбирний чай з полуницею (можна замороженою).
Потрібно: корінь імбиру (8-10 см), 1 ч.
чорного чаю, 1 лимон, 5-6 заморожених полуничок, 1-2 ст.
полуничного сиропу (або варення), 1 л окропу.
Почистьте імбир, наріжте тонкими пластинками.
З половини лимону вичавіть сік, половину наріжте кружечками.
Покладіть їх у заварник, додайте полуницю, залийте соком лимону.
Чай заваріть окропом, дайте настоятися 1-2 хвилини, процідіть і залийте у заварник із рештою інгредієнтів.
У кожну чашку покладіть трошки полуничного сиропу чи варення, залийте чаєм.
Для особливої атмосфери на кухні Gorenje має чайники різного дизайну: від класичного стилю Classico до лаконічно-модернових ORA ÏTO.
Насолоджуйтеся не лише смаком, а й естетикою чаювання!.