Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа».
Якщо вам поставили завдання: принести одну-дві страви на святковий стіл, а вам вже набридли традиційні олів’є та холодці, пропонуємо 8 небанальних рецептів, які швидко готуються й не потребують кулінарного хисту.
Автор цих новорічних страв – кулінар Чаба Бакош, який щодня ділиться своїми рецептами у ранковому шоу «Утро ДОМа» на телеканалі «ДОМ».
Для приготування лососю у вершково-ікорному соусі знадобиться:.
Стейки лосося — 2 шт.
(близько 500 (п’ятсот грамів).
Ікра червона – 40 грамів.
Вершки 20% — 100 грамів.
Вершкове масло — 50 грамів.
Оливкова олія — 30 грамів.
Розмарин — декілька гілочок.
Кінза — декілька листочків.
Перець чилі – половина.
Лимон — 1 шт.
Перець розе.
Білий перець.
Стейки поперчіть, посоліть, змастіть оливковою олією.
Обсмажте до готовності на сковороді з обох боків.
Збризніть лимонним соком.
Для приготування соусу: додайте в сотейник вершкове масло, залийте вершки та нагрійте.
Коли маса загусне, додайте ікру і відразу зніміть з вогню.
Підпаліть розмарин.
Розкладіть на готові стейки та накрийте тарілкою.
При подачі полийте рибу вершково-ікорним соусом.
Прикрасьте долькою лимона, перцем чилі, листочками кінзи.
«Утро ДОМа» – ранкова, щоденна програма на телеканалі «ДОМ», де кожного дня телеведучі Костянтин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко зустрічають в будинку проєкту цікавих гостей: від зірок шоу-бізнесу до провідних спеціалістів із різних галузей.