MY.UAСтатті
Рецепт смачних польських бейглів з лососем та крем-сиром
Рецепт смачних польських бейглів з лососем та крем-сиром

Рецепт смачних польських бейглів з лососем та крем-сиром

«Бейгл — виріб з тіста, який за формою нагадує бублик, популярний у Європі та Америці. Основна концепція випічки з отвором посередині налічує багато століть. Це не дивно, тому що така форма має практичну перевагу — виріб можна було насадити на ціпок або протягнути через нього мотузку для полегшення транспортування. За однією з версій бейгл потрапив до Польщі з Відня, коли пекар приготував випічку у формі стремена та подарував королю Яну Собесському, який врятував Австрію від турецьких загарбників у 1683 році. Деякі дослідники вважають цю історію вигаданою, але головне, що бейгл пройшов крізь сторіччя і зараз ми можемо насолоджуватися його чудовим смаком.

Те, що бейгл пройшов такий довгий шлях і його досі люблять, вийшло не в останню чергу завдяки тому, що бейгл зберігався завжди довше звичайного хліба. Справа у спеціальному процесі приготування. Коли тісто вже підійшло і з нього сформували бейгли, перед запіканням їх спочатку занурюють у киплячу воду. Це робиться для того, щоб крохмаль, що знаходиться в борошні, утворив досить міцну захисну кірку. Вона не дозволяє воді або волозі потрапити усередину виробу. Таким чином, після випікання бейгл має тверду золотисту скоринку і пухку і м`яку середину.

Бейгли, звичайно, можна їсти просто так. Але смачніше буде, якщо з них приготувати сендвічі, розрізавши булочки навпіл. Для різних бутербродів і сендвічів часто використовують рибу. Популярна рибна начинка - це лосось, на ньому я і вирішив зупинитися, тому приготуємо бейгли з лососем та вершковим сиром. Але лосось ми подамо не просто так, а попередньо замаринуємо його зі свіжим буряком і зеленню кропу та меліси. Виходить просто ідеально смачно», — каже Євген Клопотенко.

Готуємо бейгли:

Складові:

Для тіста:

350 г борошна

150 мл теплої води

1,5 ст. л. цукру

½ ч. л. солі

2 ст. л. соняшникової олії

1 яйце (для змащування)

10 г живих дріжджів

1 ст. л. кунжуту (для посипання)

Для начинки:

300 г слабосоленого лосося

250 г крем-сиру

1 буряк

10 гілочок кропу

10 гілочок меліси

Рецепт ідеальних польських бейглів

Підготуйте інгредієнти для приготування бейгла з крем-сиром та маринованим лососем. Для тіста в миску з 350 г борошна розкришіть руками 10 г дріжджів.

На інший бік миски всипте 1,5 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 2 ст. л. соняшникової олії та влийте 150 мл теплої води. Цукор та сіль краще викладати не на дріжджі, щоб не придушити процес їхньої роботи.

Перемішайте тісто ложкою, воно має бути щільним. Тісто може здатися вам занадто сухим, але воно і повинно бути таким, не лякайтеся. Головне — добре його вимішати. Накрийте тісто плівкою та залиште на 1 годину для підйому.

Коли пройде година, розділіть тісто на 6 однакових частин і сформуйте з нього кульки.

У кожній кульці зробіть отвір пальцем і викладіть на лист. Залиште ще на 20-30 хвилин для підйому. Після цього можна зробити дірки ще більше, бо тісто ще трохи підійшло.

Закип`ятіть воду у великій каструлі. Коли вода закипить, вимкніть її та вкиньте три бейгли у воду. Тримайте по 1 хвилині з кожного боку, перевертаючи шумівкою, потім вкиньте ще три бейгли.

Викладіть на лист так, щоб між бейглами була відстань, тому що вони ще збільшуватимуться в процесі випічки. Змастіть їх яйцем за допомогою пензлика.

Посипте бейгли кунжутом і випікайте в духовці 20 хвилин при 180 градусах.

Тим часом приготуємо начинку для бейглів. Наріжте тонкими смужками 300 г слабосоленого лосося і викладіть у миску. Можна використати і свіжий.

Якщо ви використовуєте свіжий лосось, додайте 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. солі. Якщо ви взяли слабосолоний лосось, можете пропустити цей крок.

Сирий буряк натріть на дрібній тертці і додайте в миску до лососю. Вона надасть не тільки красивого кольору рибі, а й цікавого смаку всієї страви.

Вимийте 10 гілочок кропу і 10 гілочок меліси і дрібно порубайте зелень. Додайте кріп та мелісу до лососю. Маринуйте рибу 20 хвилин, якщо ви взяли свіжий лосось і на 5-7 хвилин менше, якщо вибрали слабосолоний.

Готові булочки розріжте повністю на дві поперечні частини. Змастіть нижню частину булочки крем-сиром. Зверху викладіть замаринований лосось і накрийте другою булочкою.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Мером Нью-Йорка став Зохран Мамдані — один із найбільш обговорюваних політиків року
Хмарочос
2025-11-05T08:34:40Z
Відтепер «сер»: Девід Бекхем отримав титул лицаря від короля Чарльза у Віндзорі
Elle
2025-11-04T21:20:54Z
Демі Мур повертає до трендів культову джинсову сукню з 90-х
Elle
2025-11-04T12:15:28Z
У рейтинг Billboard США вперше потрапила ШІ-артистка
Ukraine Art News
2025-11-04T08:24:28Z
Кендалл Дженнер — королева «голих» образів: згадуємо найвідвертіші сукні моделі, які обговорювали всі
Elle
2025-11-03T22:15:25Z
«Важливо бути готовим до викликів». Інтерв’ю з оперною зіркою Ольгою Кульчинською про творчий шлях і не тільки
Elle
2025-11-03T13:18:27Z
Королева Гелловіну: Гайді Клум приголомшила публіку моторошним образом Медузи з рухливими зміями
Elle
2025-11-01T21:03:26Z
За лаштунками визнання: 8 маловідомих фактів про авторку "Сестер Річинських" Ірину Вільде
Ukraine Art News
2025-10-30T18:00:29Z
Іспанська співачка Rosalía записала новий альбом 13 мовами — серед них українська
Ukraine Art News
2025-10-30T15:51:37Z
“Жінки, мир, безпека”: у Києві відкрилася перша в Україні артінтерпретація резолюції ООН
Ukraine Art News
2025-11-06T00:27:31Z
PhotoVogue представляє фіналісток глобального проєкту Women by Women
Ukraine Art News
2025-11-05T17:21:28Z
У київському костелі святого Миколая представили картину «Молитва», яку передадуть Папі Римському
Ukraine Art News
2025-11-05T13:36:29Z
Лауреатом Гонкурівської премії у 2025 році став Лоран Мовіньє: що варто знати про нього і його роман
Elle
2025-11-05T13:12:56Z
Гурт «Полтава» з Бразилії представить українське мистецтво на фестивалі в Перу
Ukraine Art News
2025-11-05T11:33:38Z
«Моє місто – в Україні 2.0»: у Пекіні відбулася зворушлива подорож українською культурою
Ukraine Art News
2025-11-05T11:07:03Z
У Києві відкривається масштабна виставка Якова Гніздовського до 110-річчя митця діаспори
Ukraine Art News
2025-11-05T10:42:29Z
У Костелі святого Миколая презентували картину "Молитва": її подарують Папі Римському
Ukraine Art News
2025-11-05T10:30:27Z
“Скорий” крізь століття: у Львові вшанують 100-річчя повстанця Дмитра-Олеся Гуменюка
Photo Lviv
2025-11-05T06:18:55Z
Анджеліна Джолі відвідала Херсон — ЗМІ
Elle
2025-11-05T17:18:29Z
Фільм “Мумія” отримає продовження: Брендан Фрейзер і Рейчел Вайс знову в головній ролі
Ukraine Art News
2025-11-05T16:06:53Z
5 найкращих серіалів для перегляду восени
KinoFilms
2025-11-05T15:03:29Z
Роберт Паттінсон розповів про зйомки третьої «Дюни» в пустелі
KinoFilms
2025-11-05T14:15:26Z
У німецькому Фрайбурзі проведуть Тиждень українського кіно
Ukraine Art News
2025-11-05T14:06:34Z
Ендрю Ґарфілд і Моніка Барбаро зіграють разом у новому фільмі Луки Гуаданьїно
KinoFilms
2025-11-05T13:18:22Z
Тричі номінантка на «Оскар» Даян Ледд померла на 90 році життя: згадуємо її найяскравіші ролі
Elle
2025-11-05T11:48:35Z
Раян Рейнольдс похвалив новий фільм Г'ю Джекмана і Кейт Гадсон
KinoFilms
2025-11-05T11:33:26Z
Чілдрен Кінофест оголошує ювілейний Десятий дитячий кіноконкурс
Cineast
2025-11-04T19:21:33Z
«Україна Інкогніта» готує фотовиставку про закинуті штольні
Хмарочос
2025-11-05T16:09:52Z
Склади та логістичні хаби переїжджають у центр Парижа у колишні, вже непотрібні паркінги
Хмарочос
2025-11-05T13:33:47Z
Що таке slow travel та у чому його переваги
Elle
2025-11-04T15:21:34Z
У Єгипті відкрили найбільший археологічний музей світу, який будувався 20 років
Gloss
2025-11-04T14:58:03Z
Найкращою готельною мережею Іспанії управляє держава. Так зберегли сотню унікальних пам’яток архітектури
Хмарочос
2025-11-04T10:36:40Z
Хачко, або впливовий караван-баша зі Львова
Photo Lviv
2025-11-04T06:12:38Z
Польський альпініст здійснив перший у світі лижний спуск з Евересту без кисню
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Безкоштовні 3000 км подорожей поїздами: українці сперечаються щодо нової програми
Хмарочос
2025-11-03T15:06:47Z
Цьогорічна «Зимова країна» на ВДНГ відкриється вже в кінці листопада
Хмарочос
2025-11-03T12:12:39Z
Як укладати брови гелем, щоб вони тримали форму: поради від зіркових візажистів
Elle
2025-11-05T16:18:37Z
В Києві почнуть встановлювати новорічну ялинку
Хмарочос
2025-11-05T14:43:17Z
Киянин перевозив «шахед» на даху лексуса
Хмарочос
2025-11-05T14:33:48Z
Молдова закриє російський культурний центр у Кишиневі - уряд схвалив розірвання угоди з РФ
Ukraine Art News
2025-11-05T13:39:31Z
Діалог без сценарію: як Андрій Здесенко та Марина Авдєєва говорили про бізнес з харизмою, лідерство і натхнення на ELLE Active Forum
Elle
2025-11-05T13:00:34Z
Технології в одязі: DWR-покриття, мембрани та вітрозахист — як вибрати куртку для міста й активного відпочинку
Gloss
2025-11-05T12:45:42Z
У Чехії зросли ціни на оренду. Але винаймати все одно до 80% дешевше, ніж платити за іпотекою
Хмарочос
2025-11-05T11:12:46Z
В Україні затвердили новий національний стандарт ДСТУ для безбар’єрності
Хмарочос
2025-11-05T10:45:41Z
Проспект Свободи на Виноградарі відремонтують за 460 мільйонів
Хмарочос
2025-11-05T10:40:00Z
Тустань: Код Карпатської Скелі, або Як 4000 Пазів Відтворили Неіснуючу Фортецю
Photo Lviv
2025-11-05T06:18:53Z
Тютюн 420: універсальність для широкої аудиторії
Cineast
2025-11-03T18:12:47Z
Monobank запустив спільний доступ до вашої картки
Хмарочос
2025-11-03T15:51:37Z
Еволюція кофеїну: Аналіз Найгарячіших Трендових Коктейлів 2025 — Тільки Факти та Інновації
Photo Lviv
2025-11-02T06:12:23Z
Оновлення Windows 11 спричинило збій у "Диспетчері завдань": програма дублюється та перевантажує систему
Ukraine Art News
2025-10-31T19:45:27Z
Хартійські дрони-"вампіри" доставили військовим гарбузокоїни з речами першої необхідності
Ukraine Art News
2025-10-31T17:45:28Z
Зашкварні історії та ексклюзиви: В Україні запустився новий YouTube-канал про шоу-бізнес "Зіркотека"
Ukraine Art News
2025-10-31T15:30:48Z
Вміє мити посуд та прибирати: у США стартували продажі домашнього робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:47Z
Слово 2025 року — це цифра. І вона нічого не означає
Elle
2025-10-30T19:54:27Z
Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін
Elle
2025-10-31T11:15:32Z
Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка
Elle
2025-10-23T14:36:33Z
Гарбузовий крем-суп: покроковий рецепт топ-страви осені
Elle
2025-10-21T21:33:27Z
Гарячі страви із м’яса для обіду восени
Photo Lviv
2025-10-21T04:57:26Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z