Приготування
- Овочі помила, баклажани нарізаю кружальцями товщиною в 1 см, посолила, перемішала, залишаю постояти 30 хвилин.
- Нарізаю кріп, петрушку, болгарський перець та часник.
- На пательню наливаю олію, добре розігріла, обсмажую баклажани до золотистого кольору. Кладу на серветку щоб зайва олія стекла.
- Болгарський перець обсмажую на олії хвилин 5.
- Окремо обсмажую часник 2 хвилини.
- В чисті банки викладаю все шарами. За смаком можна додати гіркий перець.
- Помідори подрібнила блендером, можна перекрутити через м'ясорубку. Додаю сіль та цукор, даю закипіти і розливаю побанках.
- На дно каструлі обов'язково кладу рушник, ставлю банки, заливаю теплою водою, накриваю простерелізованими кришками, і з моменту закіпання води в каструлі стерелізую 10 хвилин.
- Закрила, перевернула на кришку, закутувати не потрібно, залишаю так до повного охолодження.
- Зберігати цей салат можна при кімнатній температурі всю зиму.
- Всім приємного смаку та мирного неба. Все буде Україна.
Інгредієнти
- 500 г баклажанів
- 250 г болгарського перцю
- 50 г часнику
- 100 г кропу
- 100 г петрушки
- 600 г помідорів
- 1 ч.л солі
- 0.5 ч.л цукру
- 70 мл оліі
Сохранить в:
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала