MY.UAСтатті
Мікс грибів та листкове тісто: рецепт смачного пирога з грибами
Мікс грибів та листкове тісто: рецепт смачного пирога з грибами

Мікс грибів та листкове тісто: рецепт смачного пирога з грибами

«Восени багато хто любить ходити на так зване тихе полювання. Я теж обожнюю збирати гриби, та інколи буває так, що не щастить і зібрати майже нічого не виходить. Тому я вирішив приготувати пиріг з грибами, які завжди можна знайти у магазині — з гливами та печерицями. Вони мають різну структуру та смак, тому страва буде ще смачнішою. Також до цього міксу я додав і трохи білих сушених грибів, які нададуть неймовірного аромату пирогові. Найбільш звичне для нас поєднання — це гриби та цибуля. Я вирішив не відходити від цієї класики, але трохи її видозмінив. Замість ріпчастої цибулі я використав цибулю порей, вона має більш м’яку структуру та ніжніший аромат. А щоб начинка не виявилася занадто вологою, я додав до неї трохи панірувальних сухарів.

Існує багато варіантів приготування смачного пирога з грибами. Мій пиріг з грибами з листкового тіста, але ви можете використати й дріжджове, приготоване власноруч чи вже готове з магазину, як зробив це я за браком часу», — каже Євген Клопотенко

Як замочувати сушені білі гриби?

Всі ми знаємо, що перед використанням білі сухі гриби обов’язково потрібно замочити. Але скільки часу треба замочувати гриби? Тут все залежить від того, яким саме способом гриби були засушені. Якщо це відбувалося під впливом гарячої температури, наприклад, у духовці, тоді час замочування буде довшим, бо структура гриба за такого способу засушування стане більш грубою. Якщо ж гриби сушили за природної температури, вони будуть більш м’які за структурою, відповідно, замочувати їх треба менше за часом. У будь-якому разі, ви завжди можете перевірити гриби руками — якщо вони вже стали досить м’якими, можна починати приготування. Воду, в якій замочувалися гриби, я раджу не виливати, а використовувати у приготування страв, це надасть їм неймовірного аромату, як і у нашому рецепті.

Інгредієнти:

500 г прісного листкового тіста

1 яйце (для змащування тіста)

1 цибуля порей

300 г печериць

300 г глив

50 г сухих білих грибів

2 ст. л. оливкової олії

3-4 ст. л. панірувальних сухарів

1 ч. л. меленого коріандру

до смаку сіль та перець

Рецепт смачного пирога з грибами: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога з грибами. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Якщо ви використовуєте заморожене листкове тісто, заздалегідь перекладіть його з морозильної камери у холодильник, аби потім зручно було розкочувати.

Наріжте 300 г печериць та 300 г глив не дуже дрібними однаковими шматочками, аби вони рівномірно просмажилися.

Відділіть від цибулі порей верхню зелену частину, білу частину наріжте напівкільцями однакової товщини.

У невеличку миску викладіть 50 г сушених білих грибів та залийте водою, замочуйте від 30 хвилин, поки гриби не стануть м’якими. Якщо у вас великі гриби, потім посічіть їх, якщо невеличкі — так і залиште. Воду, в якій замочувалися гриби, поки не виливайте.

Обсмажте на розігрітій пательні з 2 ст. л. оливкової олії цибулю, через кілька хвилин додайте гливи та печериці.

Додайте білі гриби та 3 ст. л. води, в якій замочувалися білі гриби, таким чином пиріг стане ще більш ароматним. Смажте, доки не випарується волога з грибів.

Перекладіть обсмажені гриби із цибулею у миску та додайте 3-4 ст. л. панірувальних сухарів.

Додайте до грибів сіль до смаку та 1 ч. л. меленого коріандру. Перемішайте та залиште трохи охолонути.

Прісне листкове тісто розділіть на дві частини, приблизно на 2/3 та 1/3 від листа. Роз’ємну форму для запікання вистеліть пергаментом.

Більшу частину розкачайте та вистеліть нею форму для запікання, я використовую форму діаметром 26 см.

Краї нижнього пласта тіста повинні виходити за межі форми для запікання, аби зручно було защепити пиріг. Викладіть на тісто грибну начинку.

Накрийте пиріг 1/3 частиною тіста, що залишилося. Защепіть краї пирога, загорнувши тісто, що виступало за межі форми, всередину.

Змастіть пиріг яйцем та проколіть виделкою, аби із парою виходила зайва волога. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин у режимі конвекції.


Теги: готуємо вдома, пиріг, рецепти клопотенка
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Два украинских фильма попали в шорт-лист премии "Оскар-2026"
Gloss
2025-12-22T19:59:29Z
IGN назвал лучшие игры 2025 года для ПК и консолей
Gloss
2025-12-22T19:59:13Z
Украинский тизер фильма «День истины» с Эмили Блант и Колином Фертом
KinoFilms
2025-12-22T19:57:38Z
Финальный украинский трейлер фильма «Служанка» с Сидни Суини и Амандой Сейфрид
KinoFilms
2025-12-22T19:57:36Z
Лучшее кино года: объявлены номинанты на «Золотой глобус»-2026
Gloss
2025-12-09T15:12:28Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Кроссовер для груди
Men's Life
2025-12-22T19:58:42Z
Google выпустила нейросеть Nano Banana Pro: сгенерированные изображения не отличаются от фото
Gloss
2025-11-28T14:42:55Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z