«Сандвіч — ідеальний перекус на сніданок або обід, а особливо — якщо ви обмежені в часі. Я розповім вам, як приготувати ідеальний сандвіч з грибами і беконом. Одна з головних умов — обов’язково виберіть для сендвіча хрусткий хліб — чіабату або багет. У поєднанні з грибами у вершках, пікантними оливками і золотистим беконом це буде щось», — обіцяє Євген Клопотенко.
Як приготувати сандвіч з грибами і беконом
Інгредієнти:
1 шт. Чіабата (або багет, краще використовувати гречаний хліб)
200 г печериць
200 г оливок (без кісточок)
2 ст. л. рослинної олії (20-33%)
150 мл вершків
6 слайсів бекону
4 слайса сиру твердого
Сандвіч з грибами і беконом: покроковий рецепт
200 г печериць подрібніть ножем. За бажанням ви можете використовувати блендер. Розріжте на дві частини 200 г оливок без кісточки, а потім подрібніть їх ножем.
Розігрійте у сковороді 2 столові ложки рослинної олії та підрум`яньте гриби протягом декількох хвилин. Потім додайте до грибів оливки.
Влийте у сковорідку 150 мл вершків і тушкуйте протягом 8-10 хвилин до отримання досить стійкої грибної пасти. Посоліть і поперчіть за смаком.
Розріжте чіабату або багет уздовж на дві половинки. 6 слайсів бекону підрум`яньте в духовці при 180 градусах протягом 10-15 хвилин до хрусткого стану.
На нижню частину чіабати викладіть пасту з печериць із оливками.
Далі викладіть 4 слайса сиру і накрийте верхньою частиною чіабати. Покладіть сендвіч до духовки, розігрітоъ до 185 градусів, на 5 хвилин, щоб сир розплавився.
Дістаньте сандвіч і покладіть в середину хрусткий бекон.