«Хрумкий зовні та тягучий всередині, брауні просто створений для того, щоб завоювати світ. Так і склалося: десерт виник в Америці, але зараз його можна замовити в багатьох закладах харчування по всьому світу. Традиційно брауні готують великим шматком, а потім розрізають на однакові порційні квадрати. Але тепер можна зустріти й інші форми його подачі, як то у вигляді кексу, торту чи тістечка.
У брауні немає незвичних інгредієнтів, зазвичай, це борошно, шоколад, вершкове масло та цукор. Справа у їх кількості та у почерговості додавання. Радимо перед подачею трішки розігріти брауні в мікрохвильовій печі. Тягуча начинка тане ще більше і це неймовірно смачно», — радить Євген Клопотенко.
Поради щодо приготування брауні з вишнями та маком
Для приготування брауні оберіть справжній чорний шоколад. Він має насичений смак і це в цілому відобразиться на десерті. Вишні використовуйте свіжі, заморожені чи цілі консервовані. Кісточки можна залишити або вийняти, бо без них брауні зручніше вживати. Вершкове масло бажано використати найвищої жирності, 82,5%. А цедру лимона за бажанням замініть цедрою апельсина.
Як приготувати брауні з вишнями та маком
Інгредієнти:
220 г темного шоколаду не менше 73%
75 г пшеничного борошна
150 г цукру
1 ст. л. какао
1 лимон (цедра)
150 г вершкового масла 82,5%
1 ч. л. розпушувача
5 яєць
200 г вишень (свіжі або заморожені)
3 ст. л. маку
¼ ч. л. солі
Брауні з вишнями: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для брауні з вишнями та маком. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Якщо використовуєте заморожені вишні, розморозьте їх в сотейнику, аби зайва рідина стекла. Те саме з консервованими. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
Зробіть парову баню. В нижній каструлі повинно бути стільки води, щоб верхня миска не стикалася з нею. Викладіть у миску 220 г чорного шоколаду та додайте 150 г вершкового масла 82,5%. Інгредієнти повинні розтопитися та об’єднатися. Як тільки це трапилося, зніміть миску з парової бані.
В іншу миску вбийте 5 яєць, додайте 150 г цукру та ¼ ч. л. солі. Змішайте віничком до об’єднання, але не треба сильно збивати. На цьому етапі можуть залишитися крупинки цукру та це нормально.
В миску зі збитими яйцями додайте натерту на дрібній тертці цедру одного лимона.
Тонкою цівкою вливайте суміш з розтопленого шоколаду та вершкового масла в яєчну суміш, мішаючи віничком.
Всипте 75 г пшеничного борошна, 1 ст. л. какао та1 ч. л. розпушувача. Перемішайте віничком.
Всипте 3 ст. л. маку та знову добре перемішайте.
Додайте 200 г вишень та перемішайте все силіконовою лопаткою.
Форму для випікання застеліть пергаментним папером та влийте шоколадну суміш. Ставте випікатися на 35 хвилин за температури 180 градусів в режимі конвекції. Якщо такого немає, вмикайте режим верхнього та нижнього нагріву.