MY.UAСтатті
Смачний рецепт вівсянки з пшеницею, індичкою та буряком
Смачний рецепт вівсянки з пшеницею, індичкою та буряком

Смачний рецепт вівсянки з пшеницею, індичкою та буряком

«Яку страву із пшениці ви знаєте, окрім куті? Припускаємо, що більше і не згадаєте. Ми хочемо змінити цю прикрість, щоб кожен українець відкрив для себе усі смакові якості нашого українського символу, який навіть відображений на прапорі. Пропонуємо зробити вишукану та поживну страву, поєднавши необроблену, а значить, дуже корисну пшеницю, з різними видами вівсянки. А ще рекомендуємо додати інші національні продукти, як-то: буряк, гарбузове насіння та гречку, але у вигляді попкорну. У вас вийде страва з різними текстурами та смаковим різноманіттям», — обіцяє Євген Клопотенко.

Поради з приготування вівсянки з пшеницею, індичкою та буряком

У страві ми використали необроблену пшеницю. Вона найкорисніша, але готується довго. Враховуючи це, підготовтесь звечора, скажімо, у п’ятницю, щоб на вихідних насолодитися справжнім українським сніданком чи вечерею. На ніч замочіть пшеницю у холодній воді або щонайменше на 8 годин. Вранці злийте воду, залийте свіжу та варіть до готовності. Її не потрібно надто розварювати, крупа повинна залишитися пружною.

Для цієї страви ми зробили філе індички пастрамі. Процес приготування довгий, але це того варто. М’ясо виходить неймовірно ніжним на смак. Якщо у вас немає багато часу, пропонуємо відварити індичку з додаванням лаврового листа та духмяного перцю чи посмажити на пательні із соняшниковою олією, або знову ж таки зробіть пастрамі напередодні.

Буряк відваріть до готовності або обгорніть фольгою та поставте запікатися щонайменше на годину в духовку за температури 180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Як приготувати вівсянку з пшеницею, індичкою та буряком

Інгредієнти:

50 г вівсянки пластівцями  

50 г вівсянки плющеної 

50 г відвареної пшениці (30 г сухої)

1 буряк  

50 г бринзи 

1 ст. л. гарбузового насіння  

50 мл вершків  33%

2 яйця

1 ст. л. запашної олії для подачі

200 мл води

сіль до смаку  

Для індички пастрамі:

100 г філе індички

100 г солі

Для попкорну з гречки:

5 г гречки 

200-250 г соняшникової олії

Для соусу бер нуазет :

20 г вершкового масла 82,5%

Вівсянка з пшеницею, індичкою та буряком: покроковий рецепт

На ніч або щонайменше на 8 годин замочіть 30 г пшениці у холодній воді.

Зачистьте 100 г філе індики від плівок та зайвого жиру, перекладіть у миску та засипте 100 г солі. Залиште на годину. Це потрібно, щоб із м’яса вийшла вся рідина. Ми будемо її запікати су-від. Тому увімкніть розігріватися духовку до 100 градусів за 30 хвилин до приготування.

Злийте воду з пшениці, перекладіть в каструлю, залийте рідиною, посоліть до смаку та варіть годину до готовності.

Поставте варитися чи запікатися один середній буряк. Індичку дістаньте з солі, помийте під струменем води, обсушіть паперовим рушником, а потім герметично загорніть у харчову плівку. Перекладіть у форму для запікання, залийте водою, щоб повністю покривала м`ясо. Якщо цього не зробите, плівка буде підгоряти. Ставте форму в духовку на 2 години за температури 100 градусів. Ця техніка приготування су-від зробить філе індички неймовірно ніжним на смак.

Зробіть попкорн з гречки. На сухій пательні підсмажте 5 г гречки. В сотейник влийте 200-250 г соняшникової олії та дочекайтеся, щоб вона підігрілася. Слідкуйте за тим, щоб вона не перегрілася. Всипте з пательні гречку в олію, тоді кожне зернятко вибухне, як це відбувається із зернами кукурудзи. Дістаньте попкорн шумівкою та перекладіть на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія.

Приготуйте два яйця пашот. У сотейнику розігрійте воду, яйце вбийте у шумівку з дрібними дірочками, почекайте, поки зайва рідина стече. Щоб вийшло гарне яйце пашот, має залишитися густий білок, без рідини навколо, а потім обережно перекладіть його в киплячу воду. Варіть 1 хвилину, потім дістаньте шумівкою та перекладіть в тарілку. Те саме зробіть із другим яйцем.

Зробіть соус бер нуазет. На пательні розтопіть 20 г вершкового масла 82,5%. Слідкуйте за тим, щоб воно не пригоріло.

Коли звариться пшениця та буде готова індичка пастрамі, всипте у каструлю 50 г вівсянки пластівцями та 50 г вівсянки плющеної. Залийте 200 мл води та доведіть до кипіння. Потім злийте воду з пшениці та додайте відварені зерна в каструлю до вівсянки, влийте 50 мл вершків 33% та соус бер нуазет. Варіть на середньому вогні до готовності плющеної вівсянки.

Розкладіть на дві тарілки. Зверху на суміш каш викладіть шматочки відвареного буряка, порізану індичку пастрамі, яйця пашот та руками покришіть 50 г бринзи. Полийте 1 ст. л. запашної олії, посипте 1 ст. л. гарбузового насіння та попкорном з гречки.


Теги: готуємо вдома, корисний сніданок, рецепти клопотенка
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Два украинских фильма попали в шорт-лист премии "Оскар-2026"
Gloss
2025-12-22T19:59:29Z
IGN назвал лучшие игры 2025 года для ПК и консолей
Gloss
2025-12-22T19:59:13Z
Украинский тизер фильма «День истины» с Эмили Блант и Колином Фертом
KinoFilms
2025-12-22T19:57:38Z
Финальный украинский трейлер фильма «Служанка» с Сидни Суини и Амандой Сейфрид
KinoFilms
2025-12-22T19:57:36Z
Лучшее кино года: объявлены номинанты на «Золотой глобус»-2026
Gloss
2025-12-09T15:12:28Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Кроссовер для груди
Men's Life
2025-12-22T19:58:42Z
Google выпустила нейросеть Nano Banana Pro: сгенерированные изображения не отличаются от фото
Gloss
2025-11-28T14:42:55Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z