MY.UAСтатті
Як приготувати японський омлет тамагоякі: простий рецепт
Як приготувати японський омлет тамагоякі: простий рецепт

Як приготувати японський омлет тамагоякі: простий рецепт

«Я люблю готувати на сніданок страви з яєць. Роблю це доволі часто і ділюся рецептами з вами. Це може бути просто яєчня з кількох яєць із сіллю та перцем, класичний французький омлет чи яйце пашот. Сьогодні ж буде трохи незвичний варіант — приготуємо японський омлет тамагоякі. Це солодкуватий та трохи пікантний рулет з яєць, за технікою приготування трохи схожий на французький, але має кілька шарів. Омлет тамагоякі обожнюють японські діти та дорослі, та й ви теж могли куштувати його як частину сніданку в японському стилі або разом із суші.

З японської «тамаго» означає «яйця», а «які» — «гриль». Омлет тамагоякі передбачає процес, коли кожна невеличка порція яєчної суміші виливається на розігріту пательню та згортається у рулет, утворюючи багатошарову структуру. Зазвичай тамагоякі готують на квадратній чи прямокутній пательні та шари загортають за допомогою паличок. Але я готував на звичній для нас круглій пательні та використовував лопатку. Версій японського омлету також існує кілька. У кожній варіації використовуються дещо інші інгредієнти, різні співвідношення приправ та способи приготування. Я обрав варіант, коли яйця змішуються із соєвим соусом, цукром та невеликою кількістю води. У інших версіях можуть додаватися мірін, саке, пюре з морепродуктів чи традиційний японський бульйон дасі. Замість останнього я вирішив використати ікру дикого минтая Аляски, яку виклав зверху на шматочки готового омлету. Вийшло надзвичайно смачно та поживно!», — ділиться Євген Клопотенко.

У чому користь ікри минтая?

У нас дуже люблять червону ікру, менше знають про чорну, а от про ікру минтая взагалі часто забувають. Але дарма, бо вона дуже смачна та корисна. Минтай —це дика риба, яку не вирощують спеціально, тому й харчується вона різноманітною природною їжею: більш мілкими рибинами та планктоном. Завдяки цьому і сама риба, і ікра містять набагато більше вітамінів, зокрема В12, кальцію та омега-3 жирних кислот. Тож сміливо додавайте ікру минтая до звичних страв, так ви зробите їх більш поживними та смачними. І це можуть бути не лише канапки чи омлет, як у сьогоднішньому рецепті. Сміливо експериментуйте та додавайте ікру дикого минтая Аляски до салатів, пасти, млинців, супів та навіть піци.

Як приготувати японський омлет

Інгредієнти:

3 яйця

1-2 ст. л. олії

1 дрібка солі

1 ст. л. соєвого соусу

½ ч. л. цукру

3 ст. л. води

1 банка ікри минтая Аляски (для подачі)

Як приготувати японський омлет тамагоякі: простий рецепт: 

Підготуйте всі інгредієнти для приготування японського омлету з ікрою минтая Аляски. Ікра чудово доповнить злегка солодкий смак омлету.

У маленьку мисочку всипте ½ ч. л. цукру та дрібку солі. Влийте 1 ст. л. соєвого соусу та 3 ст. л. води. Перемішайте, аби цукор і сіль розчинилися.

У більшу миску вбийте 3 яйця. Влийте суміш із соєвим соусом та перемішайте виделкою до однорідності.

Розігрійте пательню та змастіть її невеликою кількістю олії за допомогою кулінарного пензлика. Можете використати спеціальний спрей або просто паперову серветку. Зменште вогонь до невеличкого.

Далі влийте на пательню трохи яєчної суміші, приблизно 1/3 частину. Я роблю японський омлет з 3-х яєць, якщо ви хочете зробити його більш щільним, використовуйте більше яєць. Тоді виливайте спершу менше яєчної суміші.

Коли перший шар омлету схопиться, обережно згорніть його в рулет та зсуньте на край пательні.

Знову змастіть вільну частину пательні олією та вилийте другу третину яєчної суміші. Смажте омлет на маленькому вогні, аби перший та другий шари не встигли пригоріти.

Так само дайте яйцям трохи підсмажитися. Потім загорніть зверху на рулет, що ми сформували з першого шару яєць. Ще раз змастіть вільну частину пательні олією за допомогою пензлика.

Влийте за пательню останню третину суміші з яєць, соєвого соусу та цукру з водою.

Коли яєчна суміш схопиться, згорніть її так само, як і попереднього разу. У вас вийде яєчний рулет з трьох шарів.

Готовий рулет викладіть на тарілку та розріжте на поперечні шматочки приблизно однакової товщини. Викладіть зрізами вгору та зверху покладіть приблизно по чайній ложці ікри минтая Аляски.


Теги: готуємо вдома, меню на сніданок, рецепти клопотенка
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Що потрібно знати про Віка Бакіна — лауреата премії FUTURESPECTIVE 2025
Ukraine Art News
2025-12-23T13:30:19Z
Помер співак Кріс Рі — автор хітів The Road to Hell та Driving Home for Christmas
Ukraine Art News
2025-12-23T06:00:20Z
Пішов із життя легендарний співак Кріс Рі
Ukraine Art News
2025-12-22T20:03:24Z
Солідарність народжується з емпатії до інших
Ukraine Art News
2025-12-22T19:59:58Z
Помер автор хіта «Driving Home for Christmas», співак Кріс Рі
Ukraine Art News
2025-12-22T19:59:12Z
Крах ідилії Бекхемів: що відомо про гострий конфлікт між Девідом, Вікторією та їхнім старшим сином Брукліном
Elle
2025-12-22T19:58:48Z
Талісман щастя на підошві: історія бренду Aquazzura та його засновника Едгардо Осоріо
Elle
2025-12-22T19:58:47Z
Націоналіст, сепаратист, прагматик. Все про прем'єра Бельгії, який блокував гроші для України
Европейская правда
2025-12-22T19:57:17Z
У Львові сотні людей прощаються зі Степаном Гігою
Ukraine Art News
2025-12-14T18:45:29Z
В іспанській Малазі провели українські вечорниці
Ukraine Art News
2025-12-23T16:42:31Z
Різдвяні Історії: "Піккардійська Терція" вирушає у різдвяний тур Україною
Ukraine Art News
2025-12-23T16:15:17Z
Різдвяна містерія в Мюнхені: в Українському вільному університеті пройшов масштабний благодійний вечір
Ukraine Art News
2025-12-23T15:33:24Z
У Копенгагені вандал зруйнував скульптури української художниці, що розповідали про війну
Ukraine Art News
2025-12-23T13:21:15Z
Ірина Максимова та Маша Рева — героїні зимового числа «ELLE Україна»
Elle
2025-12-23T10:00:16Z
В Абу-Дабі українська громада провела фестиваль «Коляда 2025»
Ukraine Art News
2025-12-23T09:24:15Z
Американський українець залишив Нью-Йорк, аби розвивати кобзарство на Полтавщині
Ukraine Art News
2025-12-23T09:00:18Z
Різдво по-львівськи. Львів’ян запрошують на улюблений щорічний великий різдвяний концерт
Photo Lviv
2025-12-23T06:06:11Z
Мистецтво під час війни: фестиваль «За Україну, за її Волю, за Перемогу» зібрав кращих вокалістів області
Photo Lviv
2025-12-23T05:57:12Z
Крістофер Нолан представив офіційний трейлер свого епічного фільму «Одіссея»
KinoFilms
2025-12-23T17:12:12Z
«Месники: Судний день» — дивіться перший тизер блокбастера Марвел за участю Кріса Еванса
KinoFilms
2025-12-23T16:36:14Z
472 студенти, нові освітні формати та підтримка дебютів: яким був 2025 рік для Української Кіношколи
Cineast
2025-12-23T13:39:21Z
"Довженко-Центр" отримає додаткове фінансування на 2025 рік: Держкіно перерозподілило бюджет
Ukraine Art News
2025-12-23T13:33:24Z
Дивимося перший трейлер екранізації «Одіссеї» Крістофера Нолана
Elle
2025-12-23T13:06:23Z
Енді Воргол і Сьюзен Зонтаґ у діалогах з Йонасом Мекасом: українське видання книги “Розмови з кінорежисерами” Авангард, свобода і Нью-Йорк
Cineast
2025-12-23T12:33:21Z
Український фільм «2000 метрів до Андріївки» – у шортлисті «Оскара»
Cineast
2025-12-23T12:24:30Z
Подорож, монстри та кораблетрощі: вийшов перший трейлер "Одіссеї" Крістофера Нолана
Ukraine Art News
2025-12-23T06:30:16Z
Довженко-Центр цьогоріч отримає додаткове фінансування - Мінкульт
Ukraine Art News
2025-12-22T21:42:18Z
Поїздка Київ–Одеса–Житомир, 46 тисяч грн чайових і музика для бджіл: річні підсумки Uklon
Хмарочос
2025-12-23T12:27:31Z
Аеропорт біля Торонто перетворять на нове місто
Хмарочос
2025-12-23T11:06:43Z
У Римі з туристів стягуватимуть по два євро за наближення до фонтану Треві
Хмарочос
2025-12-23T09:33:23Z
Чому трамваї в Торонто є одними з найповільніших у світі та чи можна це виправити?
Хмарочос
2025-12-22T19:59:58Z
У В’єтнамі збудували спа-центр із дахом-мушлею, вкритим папороттю
Хмарочос
2025-12-22T19:59:57Z
Реальний досвід подорожі Львів – Катовіце автобусом
Gloss
2025-12-22T19:59:38Z
Замок Острожських в Старім Селі. Стаття Миколи Голубця 1933 року
Photo Lviv
2025-12-22T19:56:23Z
Вепр на фасаді: Таємниця єдиного «кабанячого» будинку у Львові
Photo Lviv
2025-12-22T19:56:12Z
Ізраїльські археологи виявили унікальний свинцевий кулон VI–VII століть з менорою у Єрусалимі
Ukraine Art News
2025-12-15T15:36:30Z
Макіяж soft glow: новорічний makeup-тренд, який ми будемо любити весь 2026 рік
Elle
2025-12-23T21:36:19Z
Чи ми вже поза добром та злом?
Ukraine Art News
2025-12-23T18:00:15Z
Українське Різдво в Греції: громаду та друзів запрошують на святкове дійство
Ukraine Art News
2025-12-23T17:24:17Z
5 українських різдвяних традицій, які легко відтворити вдома
Elle
2025-12-23T16:12:16Z
У чому зустрічати рік Вогняного коня: головний колір прийдешнього 2026-го
Elle
2025-12-23T13:30:19Z
Amazon підвищує ціни на всьому ринку, навіть для тих, хто не користується платформою
Хмарочос
2025-12-23T12:24:37Z
Булгаков і "русскій мір"
Ukraine Art News
2025-12-23T12:15:24Z
Як змінювались різдвяні листівки британської королівської родини за понад 100 років
Elle
2025-12-23T10:30:19Z
Ці культові сережки з 90-х, які були в гардеробі кожної, знову переживають відродження
Elle
2025-12-23T09:51:16Z
Вінс Зампелла, один із розробників відеогри Call of Duty, загинув у автокатастрофі
Ukraine Art News
2025-12-23T14:00:16Z
Коли фарбування стає ритуалом догляду: Schwarzkopf презентували Crème Supreme
Elle
2025-12-22T19:58:47Z
Американський словник Merriam-Webster обрав слово 2025 року
Ukraine Art News
2025-12-15T19:45:24Z
Як замінити філамент на 3Д принтері – LBL
Хмарочос
2025-12-12T12:22:41Z
Рекламу МакДональдса про «жахливе Різдво» розкритикували
Хмарочос
2025-12-11T16:03:57Z
Winter edition: лімітована зубна паста зі смаком глінтвейну від бренду Splash
Elle
2025-12-11T09:39:38Z
Теракота, бетон, склоблоки: 10 трендів у дизайні інтер’єру 2025 року
Хмарочос
2025-12-10T07:42:45Z
Вишукана зимова база: GASANOVA представляє кашеміровий дроп
Elle
2025-12-09T15:12:21Z
В США замість фіксованих цін масово впроваджують динамічне ціноутворення. Як від цього програє покупець?
Хмарочос
2025-12-08T09:51:34Z
Імбирне печиво як в Нью-Йорку: елементарний рецепт з продуктів, які є на кожній кухні
Elle
2025-12-09T16:15:46Z
Кава з сіллю: наважтеся спробувати! Навіщо додають сіль у каву, як це впливає на смак та у яких країнах це традиція
Photo Lviv
2025-11-30T06:12:14Z
Мигдальний тарт зі сливами: покроковий рецепт найніжнішого осіннього десерту
Elle
2025-11-18T18:30:23Z
Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін
Elle
2025-10-31T11:15:32Z
Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка
Elle
2025-10-23T14:36:33Z
Гарбузовий крем-суп: покроковий рецепт топ-страви осені
Elle
2025-10-21T21:33:27Z
Гарячі страви із м’яса для обіду восени
Photo Lviv
2025-10-21T04:57:26Z
Найкорисніший сніданок для краси волосся і шкіри
Elle
2025-09-15T14:39:26Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z