«Я знаю ідеальний рецепт вишуканого та найніжнішого картопляного крем-супу, який зігріє вас у прохолодну погоду. Це найпростіша страва. Для картопляного супу потрібно мінімум інгредієнтів, які ви з легкістю знайдете у своєму холодильнику будь-якої пори року. І так, на його приготування піде зовсім небагато часу, саме те, що потрібне для сучасної господині», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати картопляний крем-суп з куркумою
Складові:
4-5 картоплин
100 мл вершків (15-20%)
2 зубчики часнику
1-2 ч. л. куркуми
1 лавровий лист
1 яблуко (кисло-солодке)
1 ст. л. імбиру (маринованого)
2-3 горошини запашного перцю
за смаком сіль
Картопляний крем-суп з куркумою: покроковий рецепт
Картопля (4-5 шт.) очистіть і наріжте шматочками. Чим меншими будуть шматочки — тим швидше звариться картопля. Залийте картоплю 1 літром питної води. Додайте лавровий лист, запашний перець та часник (2 зубчики). Варіть до готовності картоплі приблизно 15-20 хвилин. Посоліть до смаку. Картопляний відвар не зливайте, він знадобиться для подальшого приготування.
Перекладіть картоплю в чашу блендера і додайте трохи картопляного відвару і вершки (100 мл). Не забудьте прибрати лавровий лист, часник та горошини запашного перцю. Вони вже віддали страві всі свої пахощі.
Додайте до картоплі куркуму (1-2 ч. л.). Вона надасть незвичайний колір, тонкий смак та аромат картопляному супу. Перебийте картоплю у блендері до однорідного кремового стану. Густоту крем-супу регулюйте відваром картоплі. Якщо є потреба — доведіть суп до смаку, додаючи сіль.
Яблуко наріжте дрібним кубиком. Якщо є бажання і час, то можете трохи промаринувати шматочки яблука в оцті з цукром. Маринований імбир (1 ст. л.) теж подрібніть.
При подачі прикрасьте крем-суп яблуками та імбиром. Посипте міксом свіжомеленого перцю.