«О, які прекрасні локшина або спагетті, приготовані власними руками! Звичайно ж, найпростіше піти в магазин і взяти упаковку, що сподобалася, з полиці, але куди приємніше зробити це своїми руками, що я і пропоную зробити в цьому рецепті. Якщо ви думаєте, що це неймовірно складно та неможливо, то я доведу вам протилежне. Повірте, приготування домашніх спагетті з часниково-імбирним соусом не займе у вас багато часу, але подарує масу задоволення від процесу і, головне, результату!», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати спагетті з часниковим соусом
Складові:
Для тіста:
200 г борошно (пшеничне, можна використовувати борошно із твердих сортів)
2 яйця
1-2 ст. л. оливкової олії
Для соусу:
3 см кореня імбиру
2-3 зубчики часнику
5-6 шт. томатів черрі
¼ шт. перцю Чилі
5-6 ст. л. оливкової олії
½ ч. л. солі
Домашні спагетті з часниково-імбірним соусом: покроковий рецепт
Насамперед замісіть тісто для спагетті. Для цього в борошно (200 г) вбийте яйця (2 шт.), додайте сіль (½ ч. л.) та оливкову олію (1-2 ст. л.).
Замісіть круте тісто, оберніть його харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 15-20 хвилин, щоб воно стало пластичним.
Дістаньте тісто з холодильника і дуже тонко розкотіть його. Чим тонше у вас це вдасться зробити, тим смачнішим будемо домашня локшина або спагетті. До речі, це тісто ви можете використовувати і для лазаньї, і для равіолі, і для будь-якого іншого виду пасти. Воно є універсальним в італійській кухні.
Існує два види нарізки. Можна нарізати тонку локшину акуратно вздовж усього шару тіста. І другий спосіб — посипати тісто борошном і згорнути «гармошкою». Потім нарізати впоперек бажаної товщини смужки. Я вибрав другий спосіб.
Акуратно наріжте тісто смужками. Намагайтеся зробити їх однаковою товщини, щоб потім паста поступово зварилася.
Нарізані спагетті розгорніть. Пам`ятайте, такі спагетті можна заморозити, сформувавши з них «гнізда», і використовувати на вимогу. А можна відразу ж приготувати, закинувши в киплячу підсолену воду з додаванням 1 ст. л. оливкової олії протягом 1 хвилини.
Підготуйте інгредієнти для соусу: часник (2-3 зубчики), корінь імбиру (3 см) та чилі (¼ шт.). Часник просто роздавити плоскою стороною ножа. Чилі наріжте тонкими слайсами, імбир тонкими брусочками. Для краси та яскравості я використовую томати черрі (5-6 шт.). Просто розріжте їх навпіл. Поки вариться паста, прогрійте сковороду та припустіть на ній підготовлені інгредієнти для соусу. Не забудьте додати на сковороду оливкову олію (4-5 ст. л.). Черрі можна додати на цьому етапі або вже наприкінці.
Як тільки часник та імбир із чилі стануть м`якими, додайте до них вже готові спагетті та прогрійте всі разом протягом 1 хвилини.
Наприкінці додайте половинки томатів чері і припустіть все разом ще хвилину. Готову страву відразу ж подавайте до столу. За бажанням можна ще приправити оливковою олією та свіжомеленим чорним перцем.