MY.UAСтатті
6 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими
6 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими

6 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими

Підготовка до Великодня у розпалі: ми плануємо зустріч гостей, робимо прибирання в будинку, печемо паски та складаємо святкове меню. Перед важливими подіями завжди обмаль часу, тому хочеться вибрати смачні рецепти і водночас не витрачати на приготування страв занадто багато часу. Разом із брендом «Олейна» ми зібрали для вас рецепти найсмачніших соусів, які стануть ідеальним доповненням до будь-яких великодніх страв. Всі соуси можна зберігати в холодильнику протягом трьох діб, подавати до м`яса, риби, морепродуктів, закусок, а також заправляти ними улюблені салати.

Чудово, що їх можна зробити нашвидкуруч, витративши максимум 10 хвилин. Ваші близькі будуть у захваті, а смак соусів здивує навіть найдосвідченіших гурманів. Всі соуси надають стравам неперевершений смак і аромат, а домашній атмосфері — затишок. Тому що приготування їжі для близьких — один із проявів кохання та турботи. З цими соусами будь-які ваші страви — і святкові, і буденні, будуть ще смачнішими.

Соус із пряних трав

Інгредієнти:

4 ст. л. подрібнених пряних трав: петрушки, м`яти, коріандру, кропу

100 мл винного оцту

100 мл арахісової олії

100 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна»

½ ч. л. цукру

3 ст. л. діжонської гірчиці

мелений чорний перець до смаку

Готуємо соус:

Змішайте діжонську гірчицю, цукровий пісок та оцет.

Вливайте тонким струмком арахісову, а потім рафіновану олію «Олейна», одночасно збиваючи блендером.

Додайте пряні трави, поперчіть.

Голландський соус:

Інгредієнти:

яйце (жовток) — 2 шт.

вершкове масло — 125 г

рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. л.

сіль до смаку

лимонний фреш — 1 ч. л.

перець білий мелений до смаку

Готуємо соус:

Розтопіть на водяній бані вершкове масло, додайте до нього рафіновану соняшникову олію «Олейна». Каструлю з олією відставте убік.

В іншій каструлі розітріть жовтки до світлого кольору і поставте на водяну баню. Розтираючи жовтки, поступово додайте 1-2 ст. л. холодної води. При цьому соус повинен загуснути.

Не перестаючи розтирати жовтки, акуратно влийте в кілька підходів розтоплене вершкове масло, змішане із соняшниковою олією. Додайте сіль, мелений білий перець і лимонний фреш.

Гострий соус з перцем та часником

Інгредієнти:

1 шматочок сушеного фенхелю

1 зубчик часнику

1 стручок свіжого червоного гострого перцю

1 стручок свіжого гострого зеленого перцю

6 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. рафінованої соняшникової олії «Олейна»

3 ст. л. винного оцту

сіль до смаку

чорний мелений перець до смаку

Готуємо соус:

Розкришіть фенхель. Зубчик часнику очистьте та розріжте на 4 частини.

Стручки перцю розріжте на 4 поздовжні часточки.

Влийте оливкову олію, рафіновану соняшникову олію «Олейна» і винний оцет у миску, додайте перець, часник та фенхель. Перемішайте, посоліть і поперчіть.

Домашній майонез

Інгредієнти:

1 яйце

150 мл рафінованої олії «Олейна»

лимонний фреш — 1 ст. л.

класична гірчиця — ½ ч. л.

сіль — ½ ч. л.

цукор — ½ ч. л.

Готуємо соус:

Розбийте в чашу блендера яйце, додайте до нього цукор, сіль та гірчицю.

Акуратно починайте збивати отриману масу занурювальним блендером. Збивайте всі інгредієнти, крім олії.

Поступово додавайте рафіновану соняшникову олію «Олейна» до потрібної густоти — її може піти трохи менше або трохи більше.

Додайте лимонний фреш і ще раз перемішайте.

Соус песто з насінням соняшника

Інгредієнти:

1 зубчик часнику

80 г свіжого листя базиліка

50 г сиру пармезан

120 мл оливкової олії

½ ч. л. рафінованої соняшникової олії «Олейна»

50 г очищеного насіння соняшника

сіль до смаку

чорний мелений перець до смаку

Готуємо соус:

Часник та пармезан натріть на дрібній тертці.

Розігрійте соняшникову олію в сковороді на середньому вогні. Відправте туди насіння, посоліть і підсмажуйте до золотистого кольору близько двох хвилин. Зніміть насіння з вогню і відставте остигати.

За допомогою занурювального блендера змішайте базилік з оливковою олією. Додайте до отриманої маси часник, пармезан та смажене насіння.

Продовжуйте збивати доти, доки маса не стане однорідною. Посоліть, поперчіть до смаку і знову добре перемішайте.

Соус для салату «Цезар»

Інгредієнти:

200 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна»

1 ст. л. оливкової олії

20 г пармезану

1 яйце

20 г філе анчоусів в олії

1 ч. л. гірчиці

3 ч. л. лимонного фрешу

сіль до смаку

½ ч. л. цукру

3 зубчики часнику

мелений перець до смаку

Готуємо соус:

Відправте в чашу блендера 200 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна», 1 ст. л. оливкової олії та яйце. Починайте збивати та поступово додавайте гірчицю, цукор, сіль і лимонний фреш.

Коли соус трохи загусне і побіліє, акуратно підіймайте та опускайте блендер, продовжуючи збивати до однорідної маси. Як тільки це сталося, вимикайте блендер.

Порубайте ножем філе анчоуса, пропустіть зубчики часнику через прес, а пармезан натріть на дрібну тертку.

Анчоуси, часник і пармезан змішайте з отриманим соусом і збивайте 5-7 секунд, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Олейна, готуємо з любов`ю!


Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Два украинских фильма попали в шорт-лист премии "Оскар-2026"
Gloss
2025-12-22T19:59:29Z
IGN назвал лучшие игры 2025 года для ПК и консолей
Gloss
2025-12-22T19:59:13Z
Украинский тизер фильма «День истины» с Эмили Блант и Колином Фертом
KinoFilms
2025-12-22T19:57:38Z
Финальный украинский трейлер фильма «Служанка» с Сидни Суини и Амандой Сейфрид
KinoFilms
2025-12-22T19:57:36Z
Лучшее кино года: объявлены номинанты на «Золотой глобус»-2026
Gloss
2025-12-09T15:12:28Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Кроссовер для груди
Men's Life
2025-12-22T19:58:42Z
Google выпустила нейросеть Nano Banana Pro: сгенерированные изображения не отличаются от фото
Gloss
2025-11-28T14:42:55Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z