/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fdd9744bca9133fb7812cdabf9752e2d7.jpg)
Лимонний пиріг з мигдалем та сиропом
Сьогодні ми приготуємо дуже смачний і простий десерт — лимонний пиріг з мигдалем і сиропом. Цю модну страву можна приготувати нашвидкуруч, з інгредієнтів, які знайдуться на кожній кухні.
Інгредієнти:
Олія вершкове 225 г
Цукор 225 г
Фреш із 3 лимонів
4 яйця
Борошно для млинців 200 г
Пекарський порошок 1 ч. л.
Мигдаль 50 г
Спосіб приготування лимонного пирога:
Розігріти духовку до 160 градусів. Змастити маслом дно та стінки та прокласти пергаментом круглу форму діаметром 20 см.
Збити масло із цукром у великій мисці електричним міксером до утворення блідої маси.
Додати лимонну цедру. Поступово додати яйця до олії.
Просіяти борошно та пекарський порошок, додати в масло і перемішати великою металевою ложкою або лопаткою.
Додати мелений мигдаль і 3/4 лимонного соку та перемішати.
Перекласти у форму для пирога та запікати 1 годину та 15 хвилин.
Змішати лимонний сік, що залишився, і цедру з цукровою пудрою до утворення рідкої глазурі та побризкати пиріг зверху.
Остудити перед подачею. Приємного апетиту!