Кавун — чудовий літній фрукт. Він смачний і дуже добре освіжає спекотним літнім днем. Але що робити, коли ви їх наїлися вдосталь? Звісна річ, приготувати щось смачненьке!
Авторка фудблогу «Котлетка» та головна редакторка гастрономічного порталу SHUBA Маша Сердюк розповідає три суперпрості та супершвидкі рецепти кавуном, які під силу приготувати навіть кулінару-початківцю.
Салат з кавуном
кавун — 3 скибки
огірок — 1 шт.
синя цибуля — половинка
кисломолочний сир — 2 ст. л.
сіль, перець — на смак
олія, лимонний сік — для заправки
м’ята — 2-3 гілочки
З кавуна зрізати шкірку, м`якоту нарізати невеличкими кубиками. Огірки порізати кубиками або півкільцями. Цибулю нашаткувати тоненькими півкільцями. Якщо ви не любите цибулю, пропустіть цей крок.
Скласти все в миску, додати кисломолочний сир, листочки м’яти, сіль і перець. Полити олією, збризнути лимонним соком, все перемішати.
Кавун на грилі
кавун
рідкий мед — 3 ст. л.
лимон — 1 шт.
олія — 1 ст. л.
З лимона натерти цедру та вичавити сік. Скласти в миску, додати олію та мед, добре збити все вінчиком.
Кавун нарізати трикутничками. Кожен трикутничок за допомогою кулінарного пензлика змастити медово-лимонною сумішшю з обох боків. Викласти на добре розігріту сковорідку-гриль або на мангал і смажити до засмаглих смужок з кожного боку.
Гаспачо з кавуна
м`якота кавуна — 500 г
м’ята — 3 гілочки
зелений базилік — 2 гілочки
лимон — половинка
оливкова олія — 1 ст. л.
сіль, перець — щіпка
Кавун порізати шматочками. З м’яти й базиліку обірвати листочки.
Скласти кавун і зелень у блендер, вичавити сік з половинки лимона, додати оливкову олію, дрібку солі й перцю. Все добре збити до гладенької консистенції. Перед подачею охолодити в холодильникугодину-дві. При подачі збризнути олією та прикрасити листочками базиліку або м’яти.