«Коли в магазині чи на ринку є вибір, я обов`язково купую курячі грудки на кістки зі шкірою. Що не кажи, а вона виходить смачнішою, ніж звичайне куряче філе, просто якась магія. Цей рецепт — дуже популярне поєднання курки та лимона, але, крім цього, я вирішив додати трохи імбиру для пікантності, а як гарнір використовувати глазуровані апельсини. Куряча грудка виходить дуже смачною та святковою!», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати курячу грудку з лимонно-імбирним глазуруванням
Інгредієнти:
1 куряча грудка (на кістці)
20 г кореня імбиру (очищеного)
3 ст. л. цукру
сік лимона (одного)
1-2 апельсини
Оливкова олія (або соняшникова олія для смаження)
Сіль та перець (до смаку)
Куряча грудка з лимонно-імбирним глазуруванням: покроковий рецепт
Замаринуйте курячу грудку. У невеликій мисці змішайте корінь імбиру (20 г), натертий на дрібній тертці, половину сік лимона і 2 ст. л. цукру. Викладіть в миску курячу грудку (1 шт.), помірно розподіліть по ній маринад і залиште на 15 хвилин.
Приготуйте подушку з апельсинів. Апельсин (1-2 шт.) поріжте кружальцями, викладіть у сотейник, додайте сік половини лимона та 1 ст. л. цукру. Доведіть до кипіння на маленькому вогні, продовжуйте кип`ятити, поки глазур не загусне.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Курячі грудки обсмажте на сковороді з оливковою олією до отримання золотистої скоринки. Перекладіть грудку в місткість для запікання або на лист, полийте маслом, на якому вона смажилася, і декількома ложками маринаду. Відправте до духовки на 20-25 хвилин. Подавайте на подушці із глазурованих апельсинів. Готувати — це просто !