MY.UAСтатті
Універсальні поради для приготування млинців
Універсальні поради для приготування млинців

Універсальні поради для приготування млинців

Рецепти млинців досить прості — інгредієнти до страви подекуди змінюються, проте основа для приготування зазвичай залишається однаковою. Але як зробити їх ідеальними? Кухарі радять додавати борошно порціями, щоб тісто вийшло однорідним і не мало грудочок. Цукор кажуть використовувати до смаку, проте попереджають — млинці можуть підгоріти, якщо його буде багато. Щодо готового тіста, зазначають, що його варто залишити не декілька хвилин. Потім, щоб вдало посмажити, радять тільки трохи змастити олією сковорідку. Тісто на розпечену пательню треба наливати швидко — і так, щоб воно розподілилося рівномірно на поверхні.

Якщо ж ви готуєте американський варіант млинців, то запам’ятайте: перевертати панкейк потрібно тільки тоді, коли на поверхні ще не засмаженого боку з’являться дірочки. Та якщо бачите, що низ панкейку уже рум’яний, а на поверхні тісто ще рідке, то вогонь під сковорідкою потрібно прикрутити.

Такі поради — завжди універсальні. Проте варто ними скористатися і в житті. Разом із брендом «Олейна» ми зібрали 5 рецептів млинців — обирайте той, який вам найбільше до вподоби. 

Налисники по-чернігівськи

Інгредієнти для тіста:

Яйця — 2 шт.

Молоко — 200 мл

Крохмаль — 100 г

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Сіль — на свій смак

Вершкове масло для запікання — 40 г

Інгредієнти для начинки:

Сир — 200 г

Жовтки — 1 шт.  

Цукор — 1 ст. ложка

Готуємо: 

  1. Просіюємо крохмаль через сито.
  2. Збиваємо яйця з цукром до утворення піни й додаємо олію «Олейна» та молоко. Ретельно перемішуємо суміш.
  3. До суміші додаємо крохмаль.
  4. Частинами виливаємо утворене тісто на розігріту сковорідку. Налисники пропікаємо з двох сторін — можна перевертати, коли краї стають золотисто-рум’яними. 
  5. Окремо перетираємо сир із цукром та жовтками. Кладемо начинку на налисники — закручуємо їх у трубочки, загорнувши краї всередину. 
  6. Готові налисники складаємо у вогнетривку посудину. Розтоплюємо вершкове масло і заливаємо ним страву. 
  7. Запікаємо налисники в духовці за температури 180 градусів упродовж 20-30 хвилин. 

Пісні млинці 

Інгредієнти для тіста:

Борошно — 2 склянки

Соєве або мигдальне молоко — 2,25 склянки

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 2 ст. ложки

Цукор — 2–4 ст. ложки

Ванільний екстракт — 1 ст. ложка

Готуємо:

  1. У велику посудину додаємо борошно, ванільний екстракт, цукор, рафіновану соняшникову олію «Олейна» та соєве молоко. Перемішуємо, поки тісно не стане однорідним. 
  2. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи олії. Виливаємо трохи тіста на сковорідку та випікаємо млинці з обох боків. 
  3. Готові млинці можна подавати з медом або начинкою на ваш смак.

Шоколадні млинці 

Інгредієнти для тіста:

Яйце — 2 шт.

Борошно — 5 ст. ложок

Молоко — 100 мл

Розпушувач — 1 ч. ложка

Какао — 2 ст. ложки

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Окріп — 100 мл

Готуємо:

  1. У посудину додаємо яйця, какао та цукор. Розмішуємо, поки тісто не стане однорідним. 
  2. До суміші додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна» та окріп. Залишаємо тісто на 5 хвилин.
  3. Розігріваємо сковорідку, додаємо в неї трохи олії. Випікаємо млинці з обох боків. 
  4. Шоколадні млинці можна подавати із сиром, полуницею, заварним кремом чи начинкою на ваш смак. 

Млинці на гречаному борошні

Інгредієнти:

Кефір — 200 мл

Гречане борошно — 150 г

Пшеничне борошно — 50 г

Цукор — 2 ст. ложки

Яйце — 1 шт.

Сіль — на ваш смак

Розпушувач — 1 ч. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Готуємо:

  1. У глибокій посудині змішуємо пшеничне та гречане борошно, сіль та цукор. 
  2. Кефір кімнатної температури змішуємо з рафінованою соняшниковою олією «Олейна» та яйцем. Вливаємо суміш до борошна і розмішуємо до однорідності. 
  3. Залишаємо тісто на 20 хв.
  4. Розігріваємо сковорідку, змащуємо її тонким шаром олії. Наливаємо тісто і випікаємо млинці з обох боків.
  5. Гречані млинці можна подавати зі сметаною чи іншими начинками. 

Панкейки 

Інгредієнти для тіста:

Молоко — 200 мл

Борошно — 200 г

Яйце — 1 шт.

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Розпушувач — ½ ч. ложки 

Готуємо:

  1. У глибоку миску додаємо яйце, цукор, збиваємо суміш. До неї вливаємо молоко. 
  2. Змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо до молочно-яєчної суміші й ретельно збиваємо. 
  3. До однорідного тіста середньої густини додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна». Накриваємо миску плівкою і залишаємо її в холодильнику на 20 хвилин. 
  4. Виливаємо частинами суміш у центр розігрітої сковорідки. Смажимо її з обох боків до золотистої кірочки. 
  5. Панкейки можна подати з медом, сиропом чи начинкою на будь-який смак. 

Олейна, готуємо з любов`ю!




Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Названо найкрасивішу жінку світу за версією People
Elle
2025-04-23T15:24:49Z
Ректор, “годувальник вошей” і дослідник спадщини Боїма, або ботанік з Львівського університету
Photo Lviv
2025-04-22T05:57:46Z
Alyona alyona відмовилася виступати на концерті з Парфенюком після звинувачень його в домашньому насильстві
Ukraine Art News
2025-04-17T18:12:40Z
Чому Кейт Бланшетт хоче завершити акторську карʼєру
Elle
2025-04-16T14:40:15Z
Обкладинку платівки Nevermind з підписами всіх учасників Nirvana виставили на аукціон
Ukraine Art News
2025-04-16T12:46:07Z
"Є багато речей, які я хочу зробити": оскарівська лауреатка Кейт Бланшетт заявила, що збирається кинути акторство
Ukraine Art News
2025-04-15T17:04:00Z
Кеті Перрі летить у космос та пообіцяла там заспівати
Ukraine Art News
2025-04-14T14:01:37Z
Кеті Перрі вирушає в космос: що відомо про подорож першого жіночого екіпажу Blue Origin
Elle
2025-04-14T10:42:52Z
Помер нобелівський лауреат з літератури Маріо Варгас Льоса
Ukraine Art News
2025-04-14T09:16:20Z
У кожному проєкті культурної дипломатії має бути закладений просвітницький елемент - Шейко
Ukraine Art News
2025-04-26T17:18:54Z
У Відні відбудеться масштабна художня виставка Івана Марчука
Ukraine Art News
2025-04-26T14:27:40Z
У Львові Тетяна Скоромна презентувала унікальну "Угоду"
Ukraine Art News
2025-04-26T14:00:49Z
У Харкові відкрилася виставка Вольфґанґа Тільманса і Бориса Михайлова: розповідаємо найважливіше
Ukraine Art News
2025-04-26T13:31:12Z
Вже чули про презентацію нового видання “Ерос, жінка-митець і трохи екзотики” Василя Ґабора?
Photo Lviv
2025-04-26T05:06:47Z
Улюблениця глядачів вистава “Баба Пріся” повертається на сцену з благодійною місією
Photo Lviv
2025-04-26T05:00:49Z
З початку вторгнення росіян з регіонів України евакуйовано понад пів мільйона музейних експонатів
Ukraine Art News
2025-04-26T01:15:49Z
У Києві припиняє роботу музей історії моди Victoria Museum
Ukraine Art News
2025-04-26T00:21:48Z
У столичному Музеї медицини працює інтерактивна виставка «Операція - вакцинація»
Ukraine Art News
2025-04-25T23:51:50Z
Цікаві українські серіали для підлітків. Топ-3
Ukraine Art News
2025-04-26T06:16:05Z
Гурт Within Temptation зняв стрічку про незламність українців
Ukraine Art News
2025-04-26T01:46:06Z
Бери "Насіння священного інжиру": що подивитися на вихідні
Ukraine Art News
2025-04-25T20:31:12Z
Кращі фільми, кіносеріали за 2023 рік. Топ-5
Ukraine Art News
2025-04-25T18:45:40Z
Перший погляд: зірка «Дому дракона» Міллі Олкок у новому серіалі Netflix «Sirens»
KinoFilms
2025-04-25T18:15:43Z
Як Дженніфер Еністон відреагувала на своє неочікуване камео в серіалі «Останні з нас»
Elle
2025-04-25T17:21:59Z
Топ-5 фільмів за участі Олівії Вайлд
Ukraine Art News
2025-04-25T16:00:57Z
Флоренс П'ю стрибнула з другої за висотою будівлі у світі заради фільму «Громовержці»
KinoFilms
2025-04-25T12:06:45Z
Один блиск для губ, який потрібен усім нам цієї весни
Elle
2025-04-25T10:51:41Z
«Золотий вік Львова» – найбільшого торгівельного міста Східної Європи
Photo Lviv
2025-04-26T05:12:57Z
10 маловідомих фактів про Пагорб Слави у Львові
Photo Lviv
2025-04-25T05:12:36Z
Мерія Парижа похвалилася тим, як знизився рівень шуму у місті
Хмарочос
2025-04-24T13:12:57Z
У Китаї закінчують будівництво моста, який буде вищим за стоповерховий хмарочос
Хмарочос
2025-04-23T10:19:18Z
Як в 1990-х роках в Німеччині збудували утопічний еко-район і що з цього вийшло
Хмарочос
2025-04-23T07:37:05Z
Святий Юрій, або як лицар зі списом став покровителем Львова
Photo Lviv
2025-04-23T05:13:11Z
YOD Group розробила дизайн для готелю в Буковелі з 9-метровим Чугайстером та очеретяним Вітроломом
Хмарочос
2025-04-21T08:12:57Z
ТОП-10 найкрутіших кав’ярень Львова для незабутньої подорожі
Photo Lviv
2025-04-20T05:12:32Z
Передавали 9100 книжок з рук у руки: мешканці містечка у США утворили живий ланцюг, щоб допомогти книгарні з переїздом
Ukraine Art News
2025-04-18T11:45:52Z
Спротив має бути не лише на полі бою, а й у культурному просторі - гендиректор Українського інституту
Ukraine Art News
2025-04-26T17:06:48Z
Гендиректор Українського інституту: Відкриття представництва в Нідерландах - важлива подія
Ukraine Art News
2025-04-26T14:31:06Z
Секрет молодості японок: рисова маска для сяючої шкіри
Krasinfo
2025-04-26T09:04:00Z
Чиновник з КМДА за $15 тисяч пропонував «закрити очі» на незаконне футбольне поле на ділянці
Хмарочос
2025-04-26T06:18:52Z
Check-list по організації подій: все, що потрібно врахувати
Photo Lviv
2025-04-26T04:57:57Z
Розгадкою «загадковості Росії» є глобальна комунікація про РФ як країну-колонізатора
Ukraine Art News
2025-04-25T20:00:49Z
Обстріл Києва, маріупольська писанка і «Збиті…»
Ukraine Art News
2025-04-25T16:36:46Z
5 книжкових новинок для затишних весняних читань
Elle
2025-04-25T15:34:18Z
У Славутичі школярі запустили бізнес «нуль відходів» і продають квіти та овочі
Хмарочос
2025-04-25T14:31:15Z
У Monobank зміниться структура власності
Хмарочос
2025-04-25T11:37:03Z
Компанія, що продає труби, замовила офіс з фасадом повністю з труб
Хмарочос
2025-04-25T09:31:17Z
Обираємо хостинг для інтернет магазину. Який найкращий хостинг для інтернет-магазину в 2025 році?
Хмарочос
2025-04-22T09:01:08Z
ChatGPT витрачає «десятки мільйонів доларів» на обробку слів «дякую» та «будь ласка»
Хмарочос
2025-04-21T12:57:51Z
«Видобувач вуглецю» – українці створили установку, яка витягає вуглець з повітря
Хмарочос
2025-04-21T08:10:18Z
Великоднє меню: дуже смачна домашня куряча ковбаска
Elle
2025-04-18T18:10:02Z
Дуже смачна великодня паска з родзинками, в'яленою журавлиною та вишнями за французьким рецептом
Elle
2025-04-18T17:21:41Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Стефано Антоніоллі ділиться рецептом пасти араб’ята
Elle
2025-04-17T16:04:05Z
Найсмачніша вишнева healthy-паска
Elle
2025-04-15T19:45:58Z
Найсмачніша сирна паска за рецептом Тіни Кароль
Elle
2025-04-14T12:37:00Z
Соус песто із соняшниковим насінням: покроковий рецепт
Elle
2025-04-09T16:54:57Z
Пісне меню: готуємо фруктову галету без масла та яєць
Elle
2025-04-09T16:54:55Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Анастасія Степанова ділиться рецептом цвітної капусти в східних спеціях
Elle
2025-04-04T13:49:02Z
6 рецептів весняних смузі для схуднення, детоксу та імунітету
Elle
2025-03-31T12:03:45Z