MY.UAСтатті
Універсальні поради для приготування млинців
Універсальні поради для приготування млинців

Універсальні поради для приготування млинців

Рецепти млинців досить прості — інгредієнти до страви подекуди змінюються, проте основа для приготування зазвичай залишається однаковою. Але як зробити їх ідеальними? Кухарі радять додавати борошно порціями, щоб тісто вийшло однорідним і не мало грудочок. Цукор кажуть використовувати до смаку, проте попереджають — млинці можуть підгоріти, якщо його буде багато. Щодо готового тіста, зазначають, що його варто залишити не декілька хвилин. Потім, щоб вдало посмажити, радять тільки трохи змастити олією сковорідку. Тісто на розпечену пательню треба наливати швидко — і так, щоб воно розподілилося рівномірно на поверхні.

Якщо ж ви готуєте американський варіант млинців, то запам’ятайте: перевертати панкейк потрібно тільки тоді, коли на поверхні ще не засмаженого боку з’являться дірочки. Та якщо бачите, що низ панкейку уже рум’яний, а на поверхні тісто ще рідке, то вогонь під сковорідкою потрібно прикрутити.

Такі поради — завжди універсальні. Проте варто ними скористатися і в житті. Разом із брендом «Олейна» ми зібрали 5 рецептів млинців — обирайте той, який вам найбільше до вподоби. 

Налисники по-чернігівськи

Інгредієнти для тіста:

Яйця — 2 шт.

Молоко — 200 мл

Крохмаль — 100 г

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Сіль — на свій смак

Вершкове масло для запікання — 40 г

Інгредієнти для начинки:

Сир — 200 г

Жовтки — 1 шт.  

Цукор — 1 ст. ложка

Готуємо: 

  1. Просіюємо крохмаль через сито.
  2. Збиваємо яйця з цукром до утворення піни й додаємо олію «Олейна» та молоко. Ретельно перемішуємо суміш.
  3. До суміші додаємо крохмаль.
  4. Частинами виливаємо утворене тісто на розігріту сковорідку. Налисники пропікаємо з двох сторін — можна перевертати, коли краї стають золотисто-рум’яними. 
  5. Окремо перетираємо сир із цукром та жовтками. Кладемо начинку на налисники — закручуємо їх у трубочки, загорнувши краї всередину. 
  6. Готові налисники складаємо у вогнетривку посудину. Розтоплюємо вершкове масло і заливаємо ним страву. 
  7. Запікаємо налисники в духовці за температури 180 градусів упродовж 20-30 хвилин. 

Пісні млинці 

Інгредієнти для тіста:

Борошно — 2 склянки

Соєве або мигдальне молоко — 2,25 склянки

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 2 ст. ложки

Цукор — 2–4 ст. ложки

Ванільний екстракт — 1 ст. ложка

Готуємо:

  1. У велику посудину додаємо борошно, ванільний екстракт, цукор, рафіновану соняшникову олію «Олейна» та соєве молоко. Перемішуємо, поки тісно не стане однорідним. 
  2. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи олії. Виливаємо трохи тіста на сковорідку та випікаємо млинці з обох боків. 
  3. Готові млинці можна подавати з медом або начинкою на ваш смак.

Шоколадні млинці 

Інгредієнти для тіста:

Яйце — 2 шт.

Борошно — 5 ст. ложок

Молоко — 100 мл

Розпушувач — 1 ч. ложка

Какао — 2 ст. ложки

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Окріп — 100 мл

Готуємо:

  1. У посудину додаємо яйця, какао та цукор. Розмішуємо, поки тісто не стане однорідним. 
  2. До суміші додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна» та окріп. Залишаємо тісто на 5 хвилин.
  3. Розігріваємо сковорідку, додаємо в неї трохи олії. Випікаємо млинці з обох боків. 
  4. Шоколадні млинці можна подавати із сиром, полуницею, заварним кремом чи начинкою на ваш смак. 

Млинці на гречаному борошні

Інгредієнти:

Кефір — 200 мл

Гречане борошно — 150 г

Пшеничне борошно — 50 г

Цукор — 2 ст. ложки

Яйце — 1 шт.

Сіль — на ваш смак

Розпушувач — 1 ч. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Готуємо:

  1. У глибокій посудині змішуємо пшеничне та гречане борошно, сіль та цукор. 
  2. Кефір кімнатної температури змішуємо з рафінованою соняшниковою олією «Олейна» та яйцем. Вливаємо суміш до борошна і розмішуємо до однорідності. 
  3. Залишаємо тісто на 20 хв.
  4. Розігріваємо сковорідку, змащуємо її тонким шаром олії. Наливаємо тісто і випікаємо млинці з обох боків.
  5. Гречані млинці можна подавати зі сметаною чи іншими начинками. 

Панкейки 

Інгредієнти для тіста:

Молоко — 200 мл

Борошно — 200 г

Яйце — 1 шт.

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Розпушувач — ½ ч. ложки 

Готуємо:

  1. У глибоку миску додаємо яйце, цукор, збиваємо суміш. До неї вливаємо молоко. 
  2. Змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо до молочно-яєчної суміші й ретельно збиваємо. 
  3. До однорідного тіста середньої густини додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна». Накриваємо миску плівкою і залишаємо її в холодильнику на 20 хвилин. 
  4. Виливаємо частинами суміш у центр розігрітої сковорідки. Смажимо її з обох боків до золотистої кірочки. 
  5. Панкейки можна подати з медом, сиропом чи начинкою на будь-який смак. 

Олейна, готуємо з любов`ю!




Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Мирон Коновалець. “Він ніколи не афішував те, що робив для брата”
Photo Lviv
2025-07-26T05:12:26Z
Раптова загибель Ярослава Рущишина: Україна втратила видатного політика та громадського діяча
Photo Lviv
2025-07-25T06:03:29Z
Британський музикант Оззі Осборн помер у віці 76 років
Ukraine Art News
2025-07-23T13:15:40Z
Пішов з життя Оззі Осборн — легендарний фронтмен Black Sabbath і «Принц темряви»
Ukraine Art News
2025-07-23T07:30:43Z
Мешканка Великої Британії повернула викрадену 50 років тому картину XVI ст. музею в Італії
Ukraine Art News
2025-07-22T10:30:40Z
«ELLE Україна» презентує новий номер разом із додатком ELLE BUSINESS
Elle
2025-07-22T08:00:37Z
Я знаю роль, яку можу зіграти, - актор Хостікоєв про свою мрію
Ukraine Art News
2025-07-21T11:10:19Z
«Вирій. Простонеба»: Альона Гудкова, Іван Уривський та Леся Патока про перший в Україні етнічно-електронний фестиваль з дрескодом
Elle
2025-07-21T10:30:44Z
У віці 87 років померла американська естрадна співачка Конні Френсіс
Ukraine Art News
2025-07-17T17:24:41Z
У Києво-Печерській лаврі відкрили виставку пам’яті загиблих в Оленівці
Ukraine Art News
2025-07-26T21:33:33Z
Незламне мистецтво: як арттерапія допомагає ветеранам відновлюватися після війни
Ukraine Art News
2025-07-26T14:09:34Z
Львів готується до унікальної творчої зустрічі з Андрієм Содоморою
Photo Lviv
2025-07-26T05:07:14Z
Сергій Жадан став лауреатом Австрійської державної премії
Ukraine Art News
2025-07-25T20:15:40Z
У Польщі проходить виставка «Яворів. Народні барви Розточчя»
Ukraine Art News
2025-07-25T16:30:35Z
23 виставки, які варто побачити в липні та серпні в Києві
Elle
2025-07-25T15:42:41Z
У Варшаві відбудеться зустріч-перформанс «Узори спротиву: Леся Українка і Леонора Янко»
Ukraine Art News
2025-07-25T13:21:43Z
Ансамбль з Києва представляє Україну на міжнародному фестивалі в Марокко
Ukraine Art News
2025-07-25T11:45:49Z
"Українському шахраєві перерахували 283 тис. фунтів на похорон Оззі Осборна": роспропаганда вигадала новий фейк
Ukraine Art News
2025-07-25T11:00:53Z
Фільм «Ліло і Стіч» нарешті заробив свій мільярд
KinoFilms
2025-07-26T11:03:28Z
Український «Корпорат» готується до старту: оголошено дату кінотеатрального релізу
Cineast
2025-07-25T18:24:49Z
Фільм “За перемогу!” Валентина Васяновича – у конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю в Торонто
Cineast
2025-07-25T18:03:48Z
Дебютна стрічка Жанни Озірної «Медовий місяць»,номінована на премію Довженка, виходить на великі екрани
Cineast
2025-07-25T17:57:57Z
Пол Мескаль та Джош О’Коннор грають закоханих у гей-драмі «Історія звуку»
Elle
2025-07-25T14:45:34Z
«Супермен» рулить: блокбастер DC обійшов у прокаті обидва цьогорічні фільми Marvel
KinoFilms
2025-07-25T12:42:25Z
Ріанна відвідала прем'єру мультфільму «Смурфи» разом зі своїми дітьми
KinoFilms
2025-07-25T10:18:32Z
На 71-му році життя помер актор і рестлер Халк Хоган
Ukraine Art News
2025-07-25T08:00:44Z
5 нових серіалів серпня
Elle
2025-07-24T19:03:45Z
Як створювати комерційні архітектурні проєкти: особистий досвід за останні роки
Хмарочос
2025-07-24T10:48:57Z
Місце, куди хочеться повертатися: УЛІС відкрив подієвий простір, басейн просто неба і формат вечерь у лісі
Elle
2025-07-24T08:30:43Z
Церква св. Климента в Белзі. Археологічні розкопки 1930-х років
Photo Lviv
2025-07-24T05:12:23Z
«Не висовуйтесь»: турфірми інструктують американців, як не дратувати європейців за кордоном у часи Трампа
Хмарочос
2025-07-23T06:51:48Z
У Щирецькій громаді створять ландшафтний заказник “Озеро Лебедине”
Photo Lviv
2025-07-23T05:06:32Z
Напій "золотої доби"
Ukraine Art News
2025-07-22T05:45:49Z
Люди рай розбентежують мій… : рибальськими берегами Івана Франка у давньому селі Медвежа
Photo Lviv
2025-07-22T05:12:30Z
На Львівщині оновлено перелік безпечних для купання водойм: де можна відпочивати без ризику для здоров’я
Photo Lviv
2025-07-21T05:03:39Z
«Пасивні» будинки, зелені фасади і «сіра вода»: як Чехія адаптується до зміни клімату і що може перейняти Україна
Хмарочос
2025-07-21T04:37:06Z
У кухарів львівського «Китайського привіту» знайшли сальмонельоз
Хмарочос
2025-07-26T05:16:18Z
22 Мільйони для Здоров’я: Львівський Онкоцентр Запускає Нову Еру в Боротьбі з Раком
Photo Lviv
2025-07-26T05:03:29Z
РФ 24 липня пошкодила та зруйнувала в Одесі 7 об’єктів культурної спадщини: Лубінець звернувся до ЮНЕСКО
Ukraine Art News
2025-07-25T19:58:19Z
В Україну повернули історичний стародрук з підписом митрополита Шептицького
Ukraine Art News
2025-07-25T17:15:55Z
На Приморському бульварі в Одесі археологи виявили залишки Хаджибейського замку
Ukraine Art News
2025-07-25T17:00:35Z
Як нічого не робити та при цьому не звинувачувати себе: відповідають психологи
Elle
2025-07-25T16:27:36Z
Тактичні капелюхи — практичні речі не тільки для військових
Хмарочос
2025-07-25T12:31:08Z
8 дійсно ефективних антицелюлітних засобів
Elle
2025-07-25T12:27:45Z
Костел Святого Миколая належить парафії. Тепер це остаточне рішення Верховного суду
Хмарочос
2025-07-25T11:49:03Z
Bolt запускає підписку. Вона дає бонуси під час замовлення поїздок і доставки
Хмарочос
2025-07-24T08:22:00Z
25 найкращих архітектурних студій з України — за версією Architizer
Хмарочос
2025-07-23T09:09:47Z
У відділеннях Нової пошти можна лишити багаж перед потягом чи автобусом
Хмарочос
2025-07-18T10:12:57Z
МКСК запускає електронний Реєстр базової мережі закладів культури
Ukraine Art News
2025-07-17T17:03:42Z
Пентагон показав прототипи майбутніх дронів
Ukraine Art News
2025-07-17T05:57:53Z
Жуки можуть знищити історію: найстарішу бібліотеку Угорщини рятують від нашестя комах
Ukraine Art News
2025-07-15T11:58:14Z
Україна першою в Європі надаватиме послуги мобільного зв’язку через Starlink, — гендиректор Київстар
Хмарочос
2025-07-10T12:31:47Z
В Україні заблокували інтернет-магазин Leader-Books, у якому продавали книжки з РФ та Білорусі
Ukraine Art News
2025-07-09T17:42:47Z
Штучний інтелект Grok від Ілона Маска тепер викриває російську пропаганду: росіяни лютують
Gloss
2025-07-09T13:07:03Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z
Готуємо гаспачо за рецептом знаменитого іспанського шеф-кухаря Хосе Андреса
Elle
2025-07-09T12:21:43Z
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Elle
2025-07-08T15:36:36Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z
8 найкращих лимонадів у літню спеку
Krasinfo
2025-06-03T07:09:43Z
Весняне меню: детокс-салат із цибулі-порею з креветками
Elle
2025-05-20T19:09:34Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Анастасія Степанова ділиться рецептом лимонного тарту
Elle
2025-05-14T19:03:31Z