MY.UAСтатті
Універсальні поради для приготування млинців
Універсальні поради для приготування млинців

Універсальні поради для приготування млинців

Рецепти млинців досить прості — інгредієнти до страви подекуди змінюються, проте основа для приготування зазвичай залишається однаковою. Але як зробити їх ідеальними? Кухарі радять додавати борошно порціями, щоб тісто вийшло однорідним і не мало грудочок. Цукор кажуть використовувати до смаку, проте попереджають — млинці можуть підгоріти, якщо його буде багато. Щодо готового тіста, зазначають, що його варто залишити не декілька хвилин. Потім, щоб вдало посмажити, радять тільки трохи змастити олією сковорідку. Тісто на розпечену пательню треба наливати швидко — і так, щоб воно розподілилося рівномірно на поверхні.

Якщо ж ви готуєте американський варіант млинців, то запам’ятайте: перевертати панкейк потрібно тільки тоді, коли на поверхні ще не засмаженого боку з’являться дірочки. Та якщо бачите, що низ панкейку уже рум’яний, а на поверхні тісто ще рідке, то вогонь під сковорідкою потрібно прикрутити.

Такі поради — завжди універсальні. Проте варто ними скористатися і в житті. Разом із брендом «Олейна» ми зібрали 5 рецептів млинців — обирайте той, який вам найбільше до вподоби. 

Налисники по-чернігівськи

Інгредієнти для тіста:

Яйця — 2 шт.

Молоко — 200 мл

Крохмаль — 100 г

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Сіль — на свій смак

Вершкове масло для запікання — 40 г

Інгредієнти для начинки:

Сир — 200 г

Жовтки — 1 шт.  

Цукор — 1 ст. ложка

Готуємо: 

  1. Просіюємо крохмаль через сито.
  2. Збиваємо яйця з цукром до утворення піни й додаємо олію «Олейна» та молоко. Ретельно перемішуємо суміш.
  3. До суміші додаємо крохмаль.
  4. Частинами виливаємо утворене тісто на розігріту сковорідку. Налисники пропікаємо з двох сторін — можна перевертати, коли краї стають золотисто-рум’яними. 
  5. Окремо перетираємо сир із цукром та жовтками. Кладемо начинку на налисники — закручуємо їх у трубочки, загорнувши краї всередину. 
  6. Готові налисники складаємо у вогнетривку посудину. Розтоплюємо вершкове масло і заливаємо ним страву. 
  7. Запікаємо налисники в духовці за температури 180 градусів упродовж 20-30 хвилин. 

Пісні млинці 

Інгредієнти для тіста:

Борошно — 2 склянки

Соєве або мигдальне молоко — 2,25 склянки

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 2 ст. ложки

Цукор — 2–4 ст. ложки

Ванільний екстракт — 1 ст. ложка

Готуємо:

  1. У велику посудину додаємо борошно, ванільний екстракт, цукор, рафіновану соняшникову олію «Олейна» та соєве молоко. Перемішуємо, поки тісно не стане однорідним. 
  2. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи олії. Виливаємо трохи тіста на сковорідку та випікаємо млинці з обох боків. 
  3. Готові млинці можна подавати з медом або начинкою на ваш смак.

Шоколадні млинці 

Інгредієнти для тіста:

Яйце — 2 шт.

Борошно — 5 ст. ложок

Молоко — 100 мл

Розпушувач — 1 ч. ложка

Какао — 2 ст. ложки

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Окріп — 100 мл

Готуємо:

  1. У посудину додаємо яйця, какао та цукор. Розмішуємо, поки тісто не стане однорідним. 
  2. До суміші додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна» та окріп. Залишаємо тісто на 5 хвилин.
  3. Розігріваємо сковорідку, додаємо в неї трохи олії. Випікаємо млинці з обох боків. 
  4. Шоколадні млинці можна подавати із сиром, полуницею, заварним кремом чи начинкою на ваш смак. 

Млинці на гречаному борошні

Інгредієнти:

Кефір — 200 мл

Гречане борошно — 150 г

Пшеничне борошно — 50 г

Цукор — 2 ст. ложки

Яйце — 1 шт.

Сіль — на ваш смак

Розпушувач — 1 ч. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Готуємо:

  1. У глибокій посудині змішуємо пшеничне та гречане борошно, сіль та цукор. 
  2. Кефір кімнатної температури змішуємо з рафінованою соняшниковою олією «Олейна» та яйцем. Вливаємо суміш до борошна і розмішуємо до однорідності. 
  3. Залишаємо тісто на 20 хв.
  4. Розігріваємо сковорідку, змащуємо її тонким шаром олії. Наливаємо тісто і випікаємо млинці з обох боків.
  5. Гречані млинці можна подавати зі сметаною чи іншими начинками. 

Панкейки 

Інгредієнти для тіста:

Молоко — 200 мл

Борошно — 200 г

Яйце — 1 шт.

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Розпушувач — ½ ч. ложки 

Готуємо:

  1. У глибоку миску додаємо яйце, цукор, збиваємо суміш. До неї вливаємо молоко. 
  2. Змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо до молочно-яєчної суміші й ретельно збиваємо. 
  3. До однорідного тіста середньої густини додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна». Накриваємо миску плівкою і залишаємо її в холодильнику на 20 хвилин. 
  4. Виливаємо частинами суміш у центр розігрітої сковорідки. Смажимо її з обох боків до золотистої кірочки. 
  5. Панкейки можна подати з медом, сиропом чи начинкою на будь-який смак. 

Олейна, готуємо з любов`ю!




Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Українській кіноакадемії пояснили, чому присвоїли "Золоту Дзиґу" звинуваченому в насильстві актору Темляку
Ukraine Art News
2025-09-15T12:39:30Z
Актор Костянтин Темляк відмовився від кінопремії "Золота Дзиґа": яка причина
Ukraine Art News
2025-09-15T06:30:29Z
Найкрасивіші зіркові образи на червоній доріжці «Еммі-2025»
Elle
2025-09-15T06:09:30Z
У Національному театрі Лесі Українки відбулася прем'єра вистави «Дім» Андрія Жолдака
Ukraine Art News
2025-09-14T08:12:28Z
Український міфологічний пантеон: погляд крізь об'єктив
Elle
2025-09-13T08:30:34Z
Аплодуватимуть не лише у Королівському оперному театрі, а й у Кремлі, - Залужний про виступ росіянки Нетребко у Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-11T08:30:38Z
Вбивці Джона Леннона вчотирнадцяте відмовили у достроковому звільненні
Ukraine Art News
2025-09-11T02:54:33Z
“Її голос заглушає крики українських дітей”: Залужний розкритикував виступ Анни Нетребко в Лондоні
Ukraine Art News
2025-09-10T12:52:00Z
Андрій Заліско презентував оновлену версію хіта “Не поїду, не піду ’25”
Photo Lviv
2025-09-10T05:03:29Z
Гардероб осені: пальта, тренчі й кашемір у нових колекціях українських брендів
Elle
2025-09-15T13:12:30Z
На Андріївському узвозі під час реставрації знищено всі інтерʼєри пам’ятки ХІХ століття
Хмарочос
2025-09-15T13:03:45Z
Українські вишивані рушники представили в музеї Осаки
Ukraine Art News
2025-09-15T11:36:33Z
Відкриття «Контрастів»: найстаріший фестиваль сучасної музики в Україні
Photo Lviv
2025-09-15T05:06:18Z
У Чехії показали ілюстрації дітей з Херсона під час Днів української культури
Ukraine Art News
2025-09-14T19:12:34Z
У Харкові відкривається перше благодійне кафе
Хмарочос
2025-09-14T10:54:40Z
Подивіться на оздоблення бутіка в Києві, яке здобуло премію на конкурсі «Інтер’єр року – 2025»
Хмарочос
2025-09-14T10:54:37Z
«Охоронці культури» на захисті української ідентичності
Ukraine Art News
2025-09-14T09:00:32Z
Текстиль і кераміка: у Львові відкривається виставка-дослідження «Обійми пустоти»
Photo Lviv
2025-09-14T05:06:17Z
Розкриваємо цікаві деталі про сюжет продовження серіалу «Баффі – переможниця вампірів»
KinoFilms
2025-09-15T13:03:21Z
Фільм про гурт Океан Ельзи вийде в кіно у листопаді
KinoFilms
2025-09-15T12:36:21Z
Вийшов трейлер 4 сезону серіалу «Ранкове шоу» з Дженніфер Еністон та Різ Візерспун
KinoFilms
2025-09-15T11:57:21Z
Повний список переможців премії “Еммі” 2025
Ukraine Art News
2025-09-15T10:54:29Z
Фільм-антиутопію Валентина Васяновича "За Перемогу!" відзначили на фестивалі в Торонто
Ukraine Art News
2025-09-15T09:45:32Z
Український фільм вперше здобув головний приз TIFF
Ukraine Art News
2025-09-15T09:36:36Z
Актор Костянтин Темляк відмовився від “Золотої Дзиґи” на тлі звинувачень у домашньому насиллі
Ukraine Art News
2025-09-15T08:15:29Z
Найкращі серіали 2025 року за версією премії «Еммі»
Elle
2025-09-15T07:36:40Z
A Vampire in the Family / Думка
Cineast
2025-09-15T03:09:30Z
У Дніпрі презентували перший панорамний екскурсійний трамвай
Хмарочос
2025-09-15T09:09:39Z
Датський острів став прикладом енергетичної революції з від’ємним вуглецевим слідом. Як йому вдалося цього досягти?
Хмарочос
2025-09-15T07:33:41Z
Окупований Львів у 1941–1943 роках: світлини з архівів
Photo Lviv
2025-09-15T05:12:17Z
Забудовник отримав дозвіл на будівництво «Терас для Трускавця» за проєктом Drozdov & Partners
Хмарочос
2025-09-13T06:30:36Z
Цікаві сторінки історії Високого Замку. Частина 3
Photo Lviv
2025-09-13T05:12:17Z
Туризм і природа: як вулкани Азії формують унікальні ландшафти
Photo Lviv
2025-09-13T04:51:17Z
Новою євроколією рушили перші поїзди з Ужгорода до Європи
Хмарочос
2025-09-12T09:04:04Z
На Львівщині відреставрують костел і перетворять його на галерею та музей модерністської скульптури
Хмарочос
2025-09-12T08:51:49Z
На Полтавщині відновили сторічну будівлю колишньої школи в стилі українського модерну
Хмарочос
2025-09-12T06:09:50Z
Кейсеваки для військових: як команда «Аврори» підтримує полтавську автомайстерню Frame
Хмарочос
2025-09-15T11:39:41Z
Скандинавська філософія прання: Від інновацій до досконалості
Elle
2025-09-15T11:09:31Z
Найкрасивіші beauty-образи «Еммі-2025», які стануть трендами осені
Elle
2025-09-15T10:51:30Z
«Єдиний правильний шлях для Каховської ГЕС – стати заповіником» – еколог
Хмарочос
2025-09-15T10:48:57Z
"Одна із найсумніших речей, які я коли-небудь бачив": принц Гаррі підсумував візит до Києва
Ukraine Art News
2025-09-15T10:45:37Z
Делегація Нацгвардії на виставці у Лондоні ініціювала переговори з провідними виробниками озброєння
Ukraine Art News
2025-09-15T10:18:41Z
Цей універсальний принт захопив вулиці Нью-Йорка восени-2025
Elle
2025-09-15T08:30:32Z
Зіркові пари на «Еммі-2025», від яких неможливо відірвати погляд
Elle
2025-09-15T06:42:27Z
В центрі Івано-Франківська заборонили електросамокати – подробиці
Хмарочос
2025-09-15T06:33:42Z
Чому вам варто додати Maison de Beauté від Chanel у Парижі до свого travel-плану
Elle
2025-09-12T10:48:38Z
Картка для вигідних онлайн-покупок з безпекою, кешбеком і пільговим періодом
Хмарочос
2025-09-12T10:03:46Z
Вчені створили «живий» цемент, який накопичує енергію
Хмарочос
2025-09-11T13:30:47Z
Молодь 15-20 років може взяти участь в програмі для старту кар’єри або бізнесу
Хмарочос
2025-09-11T12:21:47Z
Атака Росії дронами по Польщі викликала хвилю мемів у соцмережах
Gloss
2025-09-10T14:31:02Z
У Швеції уклали першу у світі угоду про ліцензування музики зі штучним інтелектом
Ukraine Art News
2025-09-10T08:54:52Z
Оцифрування історичних архівів: кадрові потреби у сфері збереження спадщини
Photo Lviv
2025-09-09T04:57:24Z
В Польщі збудують завод з виробництва водневих локомотивів
Хмарочос
2025-09-08T04:54:38Z
Місячне затемнення 2025: як виглядав «Кривавий Місяць» з різних куточків світу
Ukraine Art News
2025-09-07T23:18:31Z
Сицилійські роли з баклажанів з рикотою і томатним соусом
Elle
2025-08-19T14:03:36Z
Раціон для довголіття, краси шкіри, здоров'я серця: що таке гарвардський альтернативний індекс здорового харчування
Elle
2025-08-18T13:42:35Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z
Готуємо гаспачо за рецептом знаменитого іспанського шеф-кухаря Хосе Андреса
Elle
2025-07-09T12:21:43Z
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Elle
2025-07-08T15:36:36Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z
8 найкращих лимонадів у літню спеку
Krasinfo
2025-06-03T07:09:43Z