MY.UAСтатті
Універсальні поради для приготування млинців
Універсальні поради для приготування млинців

Універсальні поради для приготування млинців

Рецепти млинців досить прості — інгредієнти до страви подекуди змінюються, проте основа для приготування зазвичай залишається однаковою. Але як зробити їх ідеальними? Кухарі радять додавати борошно порціями, щоб тісто вийшло однорідним і не мало грудочок. Цукор кажуть використовувати до смаку, проте попереджають — млинці можуть підгоріти, якщо його буде багато. Щодо готового тіста, зазначають, що його варто залишити не декілька хвилин. Потім, щоб вдало посмажити, радять тільки трохи змастити олією сковорідку. Тісто на розпечену пательню треба наливати швидко — і так, щоб воно розподілилося рівномірно на поверхні.

Якщо ж ви готуєте американський варіант млинців, то запам’ятайте: перевертати панкейк потрібно тільки тоді, коли на поверхні ще не засмаженого боку з’являться дірочки. Та якщо бачите, що низ панкейку уже рум’яний, а на поверхні тісто ще рідке, то вогонь під сковорідкою потрібно прикрутити.

Такі поради — завжди універсальні. Проте варто ними скористатися і в житті. Разом із брендом «Олейна» ми зібрали 5 рецептів млинців — обирайте той, який вам найбільше до вподоби. 

Налисники по-чернігівськи

Інгредієнти для тіста:

Яйця — 2 шт.

Молоко — 200 мл

Крохмаль — 100 г

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Сіль — на свій смак

Вершкове масло для запікання — 40 г

Інгредієнти для начинки:

Сир — 200 г

Жовтки — 1 шт.  

Цукор — 1 ст. ложка

Готуємо: 

  1. Просіюємо крохмаль через сито.
  2. Збиваємо яйця з цукром до утворення піни й додаємо олію «Олейна» та молоко. Ретельно перемішуємо суміш.
  3. До суміші додаємо крохмаль.
  4. Частинами виливаємо утворене тісто на розігріту сковорідку. Налисники пропікаємо з двох сторін — можна перевертати, коли краї стають золотисто-рум’яними. 
  5. Окремо перетираємо сир із цукром та жовтками. Кладемо начинку на налисники — закручуємо їх у трубочки, загорнувши краї всередину. 
  6. Готові налисники складаємо у вогнетривку посудину. Розтоплюємо вершкове масло і заливаємо ним страву. 
  7. Запікаємо налисники в духовці за температури 180 градусів упродовж 20-30 хвилин. 

Пісні млинці 

Інгредієнти для тіста:

Борошно — 2 склянки

Соєве або мигдальне молоко — 2,25 склянки

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 2 ст. ложки

Цукор — 2–4 ст. ложки

Ванільний екстракт — 1 ст. ложка

Готуємо:

  1. У велику посудину додаємо борошно, ванільний екстракт, цукор, рафіновану соняшникову олію «Олейна» та соєве молоко. Перемішуємо, поки тісно не стане однорідним. 
  2. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи олії. Виливаємо трохи тіста на сковорідку та випікаємо млинці з обох боків. 
  3. Готові млинці можна подавати з медом або начинкою на ваш смак.

Шоколадні млинці 

Інгредієнти для тіста:

Яйце — 2 шт.

Борошно — 5 ст. ложок

Молоко — 100 мл

Розпушувач — 1 ч. ложка

Какао — 2 ст. ложки

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Окріп — 100 мл

Готуємо:

  1. У посудину додаємо яйця, какао та цукор. Розмішуємо, поки тісто не стане однорідним. 
  2. До суміші додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна» та окріп. Залишаємо тісто на 5 хвилин.
  3. Розігріваємо сковорідку, додаємо в неї трохи олії. Випікаємо млинці з обох боків. 
  4. Шоколадні млинці можна подавати із сиром, полуницею, заварним кремом чи начинкою на ваш смак. 

Млинці на гречаному борошні

Інгредієнти:

Кефір — 200 мл

Гречане борошно — 150 г

Пшеничне борошно — 50 г

Цукор — 2 ст. ложки

Яйце — 1 шт.

Сіль — на ваш смак

Розпушувач — 1 ч. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Готуємо:

  1. У глибокій посудині змішуємо пшеничне та гречане борошно, сіль та цукор. 
  2. Кефір кімнатної температури змішуємо з рафінованою соняшниковою олією «Олейна» та яйцем. Вливаємо суміш до борошна і розмішуємо до однорідності. 
  3. Залишаємо тісто на 20 хв.
  4. Розігріваємо сковорідку, змащуємо її тонким шаром олії. Наливаємо тісто і випікаємо млинці з обох боків.
  5. Гречані млинці можна подавати зі сметаною чи іншими начинками. 

Панкейки 

Інгредієнти для тіста:

Молоко — 200 мл

Борошно — 200 г

Яйце — 1 шт.

Цукор — 1 ст. ложка

Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка

Розпушувач — ½ ч. ложки 

Готуємо:

  1. У глибоку миску додаємо яйце, цукор, збиваємо суміш. До неї вливаємо молоко. 
  2. Змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо до молочно-яєчної суміші й ретельно збиваємо. 
  3. До однорідного тіста середньої густини додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна». Накриваємо миску плівкою і залишаємо її в холодильнику на 20 хвилин. 
  4. Виливаємо частинами суміш у центр розігрітої сковорідки. Смажимо її з обох боків до золотистої кірочки. 
  5. Панкейки можна подати з медом, сиропом чи начинкою на будь-який смак. 

Олейна, готуємо з любов`ю!




Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Лучшее кино года: объявлены номинанты на «Золотой глобус»-2026
Gloss
2025-12-09T15:12:28Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
Вышел анимационный трейлер к сценарию будущей полнометражной игровой ленты «Хорт. Первый характерник» по мотивам книги Ольги Навроцкой
KinoFilms
2025-10-27T16:24:21Z
Украинский трейлер фильма ужасов «Старая с..ка»
KinoFilms
2025-10-27T15:45:26Z
Украинский трейлер триллера «Помогите» с Рэйчел МакАдамс
KinoFilms
2025-10-17T18:51:28Z
Украинский трейлер фильма «Гренландия 2: Миграция» с Джерардом Батлером
KinoFilms
2025-10-17T18:27:21Z
Финальный тизер-трейлер фильма «Океан Ельзи: Спостереження шторму»
KinoFilms
2025-10-17T18:03:23Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости
Cineast
2025-12-10T18:58:01Z
Как можно совмещать две работы?
Men's Life
2025-12-09T12:51:37Z
Google выпустила нейросеть Nano Banana Pro: сгенерированные изображения не отличаются от фото
Gloss
2025-11-28T14:42:55Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z