Готель Metropole Monte-Carlo, в якому розташований один з найвідоміших ресторанів Монако — ресторан Joël Robuchon, відзначений двома зірками Мішлен, ділиться своїм секретом — рецептом знаменитого картопляного пюре від легендарного шеф-кухаря Жоеля Робюшона. Володар безлічі титулів — «найкращий французький ремісник», «шеф-кухар століття», мсьє Робюшон залишив після себе величезну гастрономічну спадщину, зокрема під його патронажем перебували всі чотири ресторани готелю Metropole Monte-Carlo, на кухні яких народилися справжні кулінарні шедеври.
Жоель Робюшон зробив картопляне пюре витвором мистецтва і назавжди змінив французьку гастрономію. Просте, але, як зазначали всі, хто його куштував, ідеальне пюре прославило талановитого шеф-кухаря на весь світ. Відчути себе справжнім кулінарним майстром можна і на власній кухні — з мінімальним і простим набором продуктів і рецептом від ресторану Joël Robuchon Monte-Carlo та його виконавчого шеф-кухаря Крістофа Кюссака.
Рецепт картопляного пюре на 6 персон
Інгредієнти:
1 кг картоплі (найкраще підійде салатна картопля)
250 г холодного вершкового масла
250 мл цільного молока
Сіль грубого помелу
Велика каструля
Маленька каструля
Дрібна терка
Час на підготовку: 15 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Рецепт приготування картопляного пюре:
- Помийте картоплю, але не чистіть її. Покладіть картоплю у велику каструлю і залийте 2 літрами холодної води, додайте 1 столову ложку крупної солі.
- Накрийте кришкою і готуйте близько 25 хвилин до готовності (картопля не має бути розвареною).
- Розріжте масло на маленькі кубики і покладіть у холодильник. Щойно картопля звариться, злийте воду. Очистіть картоплю, поки вона ще тепла.
- Потріть картоплю на тертці в каструлю. На середньому вогні дайте пюре злегка висохнути, активно помішуючи дерев`яною лопаткою (близько 5 хвилин).
- Одночасно налийте в маленьку каструлю трохи води (щоб покрила дно), влийте молоко і доведіть молоко до кипіння.
- Продовжуючи помішувати картоплю на повільному вогні, поступово почніть додавати масло. Масло має бути дуже холодне, тверде і нарізане на шматочки. Активно помішуйте, щоб консистенція вийшла гладкою і кремоподібною.
- Далі почніть повільно тонким струменем додавати дуже гаряче молоко, продовжуючи помішувати, поки воно повністю не вбереться. Додайте сіль і перець до смаку.
Лайфзак: щоб зробити пюре ще більш тонким і повітряним, ви можете пропустити його через марлю або через сито.