Що приготувати на обід у піст, крім борщу без м`яса? Український food-блогер Едуард Насиров пропонує пісний рецепт баклажанно-томатного супу з чилі та карі. Він надзвичайно смачний і ситний, а також потішить небанальним смаком навіть найвибагливіших гурманів.
Рецепт пісного супу
Інгредієнти на 3-4 порції:
1 кг стиглих томатів
3-4 баклажани
1 велика червона цибулина
2 чилі
2-4 зубчики часнику
хороший пучок зелені
сіль і перець до смаку
1+1 ст. л. оливкової олії
1 чищений корінь петрушки
1 ч. л. каррі
1/2 ч. л. сухого чебрецю/базиліку
1 склянка води (+/-).
Приготування пісного супу:
Для початку томати скласти в каструлю і залити окропом. Накрити каструлю з томатами кришкою і залишити на 5-10 хвилин. Тим часом цибулю і часник нарізати дрібно, баклажани нарізати середніми кубиками. Чилі та корінь петрушки також дрібно нарізати.
Злити з каструлі воду (1 склянку залишимо про всяк випадок). З томатів зняти шкірку і нарізати невеликими кубиками. У каструлі з`єднати цибулю, часник, олію (1 ст. л.), чилі, корінь петрушки та відправити на середній вогонь.
Готувати, помішуючи, до м`якості овочів. Додати в каструлю баклажани, карі, сіль, перець, трави та готувати, перемішуючи, під кришкою протягом 4-5 хвилин. Перемішати овочі ще раз і додати томати та, за потреби, воду (вода не має бути вищою за овочі). Накрити каструлю кришкою і на середньому вогні довести до кипіння.
Зменшити вогонь до мінімуму і готувати 10 хвилин. Тим часом зелень вимити, скласти в блендер і, додавши ложку олії, що залишилася, подрібнити (дрібно, але не до однорідності).
Суп зняти з вогню і за допомогою блендера зробити з нього однорідне пюре. Процідити отриману масу через сито. Повернути в каструлю і тримати на мінімальному вогні під кришкою до подачі на стіл.
Розлити суп по тарілках, додати в кожну по 1 ст. л. подрібненої зелені та подавати до столу. Смачного!