MY.UAСтатті
Ромово-фруктова паска: покроковий рецепт
Ромово-фруктова паска: покроковий рецепт

Ромово-фруктова паска: покроковий рецепт

До Великодня залишилося усього лише два дні, тому саме час розпочати пекти паски або замовляти їх у перевірених локаіцях. Сьогодні ми приготуємо дуже смачну ромово-фруктову паску, покроковим рецептом якої поділилася українська food-блогерка.

«Паска дуже ароматна, насичена смаками — печу її понад 10 років і всім раджу», — розповідає food-експертка Світлана Левицька.

Покроковий рецепт паски:

За добу до випічки замочуємо сухофрукти та підготовляємо мигдаль.

Родзинки — 100 г

Курага — 100 г

Чорнослив — 100 г

Сушена вишня — 100 г

Журавлина — 100 г

Ром — 50 г

Сухофрукти подрібнюємо, всі затрамбовуємо в баночки та заливаємо ромом. Для більшого аромату і кращого просочування фруктів порцію рому можна подвоїти. Протягом дня вертимо баночки, щоб ром розподілявся рівномірно.

Мигдаль — 100 г

Заливаємо кип‘ятком, очищуємо від шкірки, просушуємо в духовці, подрібнюємо.

Місимо тісто

Борошно — приблизно 500 г Це приблизна цифра, бо кінцевий результат залежить від вологості усіх інгредієнтів. Цього разу у мене пішло значно більше.

Дріжджі. Я люблю пресовані, але через те, що паска вийшла експромтом, то на хазяйстві були тільки сухі.

Сухих — 10 г

Пресованих — 30 г

Сухі швидкодійні можна одразу в борошно, пресовані та звичайні сухі бажано розчинити в теплому молоці.

Молоко тепле — 200 мл

Масло розтоплене — 150 г

Дрібка солі

Жовтки — 5 шт.

Білки — 3 шт.

Цукор — 150-200 г. Я беру 150, мені фрукти дуже солодкі.

Цедра 1 лимона

Ваніль до смаку

Готуємо паску: покроковий рецепт

Розподіляємо цукор між білками та жовтками. Білки збиваємо в густу піну, але не до стійких піків. Жовтки перетираємо до білого кольору. До жовтків додаємо цедру і ваніль. У мене лимон був зі стороннім запахом, замінила цедру на екстракт апельсина.

Важливо: не беріть одразу усе борошно! Для початку приблизно 3/4.

Змішуємо сухі інгредієнти. Додаємо молоко, розтоплене масло, суміш з жовтків. Замішуємо тісто, поки рідке. Акуратно в нього вводимо збиті білки. Поступово вимішуючи додаємо борошно, що залишилось, доводячи до потрібної консистенції. Не обов’язково піде все, дивіться на консистенцію. А, можливо, знадобиться ще трішки додати. Тісто не повинно бути крутим, має липнути до сухих рук. Змащуйте руки олією, щоб легше було місити.

Відправляємо тісто підходити. Приблизно на 2-3 години, має збільшитись у 3 рази.

Сухофрукти відкидаємо на сито, щоб стекла зайва волога.

Тісто підійшло. Обвалюємо сухофрукти у борошні, додаємо до нашого тіста разом із горішками. Раджу додавати поступово, щоб розподілити рівномірно — місити дуже важко.

Формуємо колобочки. Оскільки тісто з сухофруктами важке, наші пасочки при розстойці виростуть приблизно у 2 рази. У форми 300 мл я накладала 350 г тіста — можна було більше, бо ще залишилось місце, куди рости.

Залишаємо в теплому місці підійматися на 1,5 - 2 години. Орієнтуємось на подвійне збільшення в об’ємі.

Випікати при температурі 180 градусів. Мої 350-грамові пеклися 40 хвилин.


Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В Париже картину синего цвета продали за 18,4 миллионов евро
Gloss
2025-10-27T15:39:33Z
Самые смешные фото животных в этом году: объявлены финалисты Comedy Wildlife Photography Awards 2025
Gloss
2025-10-27T15:06:35Z
Бренд SKIMS Ким Кардашьян выпустили нижнее белье с имитацией волос разных оттенков
Gloss
2025-10-15T10:30:37Z
Adidas представил коллекцию брендовой одежды для домашних животных
Gloss
2025-10-13T14:39:37Z
Два украинских фильма попали в шорт-лист премии "Оскар-2026"
Gloss
2025-12-22T19:59:29Z
IGN назвал лучшие игры 2025 года для ПК и консолей
Gloss
2025-12-22T19:59:13Z
Украинский тизер фильма «День истины» с Эмили Блант и Колином Фертом
KinoFilms
2025-12-22T19:57:38Z
Финальный украинский трейлер фильма «Служанка» с Сидни Суини и Амандой Сейфрид
KinoFilms
2025-12-22T19:57:36Z
Лучшее кино года: объявлены номинанты на «Золотой глобус»-2026
Gloss
2025-12-09T15:12:28Z
Украинский трейлер фильма «День койота»
KinoFilms
2025-11-04T09:18:23Z
Украинский трейлер фильма «Последний викинг» с Мадсом Миккельсеном
KinoFilms
2025-10-31T09:54:24Z
В Египте открыли самый крупный археологический музей мира, который строился 20 лет
Gloss
2025-11-04T15:00:35Z
Польский альпинист совершил первый в мире лыжный спуск с Эвереста без кислорода
Gloss
2025-11-03T16:36:33Z
Празднование на природе: идеи для любого времени года
Gloss
2025-05-13T06:40:26Z
Вкусная и дешевая намазка к бутербродам на пасху. Не успевала подавать на стол
InfoHome
2025-04-09T16:54:38Z
5 альтернативных видов спорта
Men's Life
2025-03-31T07:33:45Z
16 удивительных мест, которые стоит увидеть своими глазами
Men's Life
2025-02-04T10:24:53Z
Кроссовер для груди
Men's Life
2025-12-22T19:58:42Z
Google выпустила нейросеть Nano Banana Pro: сгенерированные изображения не отличаются от фото
Gloss
2025-11-28T14:42:55Z
Умеет мыть посуду и убирать: в США стартовали продажи домашнего робота NEO
Gloss
2025-10-31T13:00:46Z
Nike представила кроссовки Mind, которые стимулируют работу мозга
Gloss
2025-10-28T17:18:38Z
Meet the artist using immersive technologies to transform the boundaries of performance and art
Elle
2025-10-23T14:06:30Z
Не отличить от мясных: Если рыбные котлеты то только так
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Очень вкусный завтрак! Так яйца вы ещё не готовили. Простой и быстрый рецепт на завтрак. Рекомендую!
InfoHome
2025-05-09T13:09:51Z
Мы съели сердечки быстрее, чем шашлык! Вот это да
InfoHome
2025-05-06T10:45:45Z
Самые вкусные сырники из творога без муки, манки, крахмала
InfoHome
2025-05-03T06:57:59Z
Эти фрикадельки тают во рту! Лучший рецепт Фрикаделек с овсяной кашей в мультиварке
InfoHome
2025-05-03T06:55:06Z
Невероятно вкусный ужин для всей семьи. Так готовлю макароны 3 раза в неделю! Очень вкусно и быстро!
InfoHome
2025-05-03T06:55:05Z
Куриные крылышки на сковороде без фритюра за 30 минут
InfoHome
2025-05-02T06:42:59Z
Капуста с яйцами вкуснее мяса! Я готовлю так капусту каждую неделю! Простой и вкусный рецепт капусты
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z
Пирог Яблочный взрыв вкуснее торта, еще один быстрый рецепт вам в копилочку
InfoHome
2025-05-02T06:42:58Z