Після Великодніх свят часто в наших холодильниках залишаються не тільки паски, а й крашанки, які їсти як самостійну страву вже зовсім немає апетиту й бажання. Однак не поспішайте викидати варені яйця. Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує вісім простих способів перетворити зайві крашанки в смачні страви, які врізноманітнять ваш раціон. Записуємо і зберігаємо.
Варені яйця з ароматною сіллю та спеціями
Розповідаємо секрет, як зробити варені яйця ще смачнішими — доповніть їх особливою присипкою з цього рецепта. Ароматні кмин та коріандр роблять з яйцями якусь магію, перетворюючи їх на завершену страву. Швидкий сніданок або перекус буквально за кілька хвилин.
Салат з яйцем, тунцем та зеленню
Простий та корисний салат, в якій тунець та яйця є чудовими джерелами білка та вітамінів групи A, D, В, а рукола забезпечить вам хорошу порцію клітковини. Рекомендуємо використати саме тунець консервованого у власному соку — так не лише смачніше, але й корисніше.
Цей клаб-сендвіч з обсмаженою індичкою, яйцями, крем-сиром та капустою не залишить вас байдужим! Це ідеальний сніданок, перекус або обід. Інгредієнти для сендвіча, наприклад м`ясо та яйця, зручно приготувати заздалегідь, а потім лише швиденько зібрати страву за якихось 10-15 хв.
Соковитий яловичий фарш та хрумка рум`яна скоринка яєць по-шотландськи однаково сподобаються і дорослим, і малечі. Якщо ніколи не готували подібного, спробуйте! Страва має всі шанси увійти у ваше щотижневе меню як альтернатива котлетам та м`ясним кулькам.
Салат з пекінською капустою та яйцями
Супер простий салат з найпростіших інгредієнтів: половина качана пекінської капусти, трохи консервованої кукурудзи, сметана та звісно пара зварених вкруту яєць — і ось зайві крашанки перетворюються у чудовий салат, щоб пригостити рідних та друзів.
Фаршировані яйця по-французьки
При згадці про страву “Мімоза” більшість уявляють собі радянський салат. Але насправді, мімоза — це страва французької кухні, що являє собою яйця, фаршировані перетертими з домашнім майонезом та зеленню жовтками. Чудова холодна закуска для святкового столу.
Заливний пиріг з яйцями та зеленою цибулею
Заливний пиріг — найпростіша випічка, яку тільки можна собі уявити. У цьому рецепті тісто замішується на основі кефіру, а для начинки знадобляться лише три відварені яйця, 100 г зеленої цибулі та спеції до смаку.
Зелений борщ зі свіжим шпинатом та яйцем
Зелений борщ — весняна класика. На випадок, якщо під рукою немає молодої кропиви чи щавлю, ми готуємо його зі шпинату — зелені яку легко придбати у більшості супермаркетів. У рецепті використовуються перепелині яйця, які ви легко можете замінити курячими — на смак це не вплине.