Кіноа називають «фабрикою білка». Річ у тім, що 100 г сухого зерна містить близько 14 г білка. Кіноа може замінити рис і надати будь-якій страві нового відтінку смаку. Крім того, кіноа не містить глютену. Тому випічка з кіноа може замінити хліб людям із непереносністю глютену.
Сьогодні ми приготуємо вишуканий та дуже смачний салат за рецептом талановитого шеф-кухаря, володаря двох зірок Мішлен і беззмінного маестро Terre Blanche Філіпа Журдена.
Рецепт салату з кіноа на 2 персони
Інгредієнти для заправки салату:
Тахіні (кунжутна паста) 100 г;
Соєвий соус 4 г;
Винний оцет 36 г;
Апельсиновий сік 10 мл;
Цибуля-шалот 1 шт;
Часник 1 зубчик;
Стручковий червоний перець (еспелет) 20 г;
Сіль до смаку.
Рецепт приготування салату:
1. Покладіть у миску тахіні, дрібно порізану цибулю-шалот і подрібнений часник, потім додайте соєвий соус, винний оцет і апельсиновий сік. Змішуйте, поки не отримаєте однорідну заправку для салату. Додайте сіль і перець.
Інгредієнти для салату:
Салат латук 110 г;
Апельсин 3 шт;
Горіхи волоські або кедрові 30 г;
Сухі абрикоси 44 г;
Смажене кунжутне насіння 5 г;
Кіноа 80 г;
Сіль до смаку;
Стручковий червоний перець (еспелет) до смаку.
Спосіб приготування:
- Промийте водою та подрібніть листя салату.
- Приготуйте кіноа. Полийте приготовленою заправкою листя салату, додайте кіноа і все добре перемішайте.
- Якщо є можливість, дайте салату настоятися протягом 15 хвилин за кімнатної температури.
- Апельсини вимийте, зріжте цедру, а їхню м`якоу разом із сухими абрикосами наріжте великими кубиками та насипте горіхи. Додайте нарізані кубиками апельсини та сухофрукти в листя салату.
- Подавайте, посипавши смаженим кунжутом.