У київському ресторані Citronelle відбувся бранч, під час якого засновниця закладу Марія Дідковська та кураторка Марʼяна Павлович-Томовски розказали про реалізовані впродовж останніх місяців проєкти.
Серед них — ініціативи, присвячені Києву. Організаторки заходу презентували колекцію шоколадних цукерок «Зорі Києва». Її візуальним символом стала картина відомої української художниці Олени Придувалової «Поділ», представлена в Citronelle в межах проєкту «Перемога Гідності». Вона прикрашає і частину пляшок лімітованої мистецької колекції шампанського Victoire de la Dignité. Цукерки «Зорі Києва» — це класичне французьке праліне з додаванням цільних горіхів фундука, вкритих якісним чорним шоколадом.
«Де б ви не були, якщо поглянете на зоряне небо, побачите ті ж самі зорі, які сяють і над Києвом» — такий слоган проєкту.
Багатогранний зміст мистецького проєкту під час зустрічі обговорили і з директоркою Музею історії міста Києва Діаною Поповою.
«Команда Музею історії міста Києва працювала над художнім проєктом “Київ вночі”, аби нагадати містянам про безтурботні емоції мирних київських ночей! І ми щиро радіємо співпраці з ініціативою Марії Дідковської. “За мною Київ тягнеться у снах…” — ще одна прекрасна робота Олени Придувалової щемливо доповнить загальну картину нічного Києва, відтворену в нашому музеї», — розповіла Діана Попова.
Зараз Музей історії міста Києва презентував виставку робіт українських митців XIX-XXI століття, натхненних нічною красою столиці, — «Київ вночі». У межах експозиції також є картина «Поділ» Олени Придувалової.
Серед інших ініціатив — благодійні ярмарки від Citronelle і Saint Bar. На одному із таких заходів організатори зібрали понад 86 тисяч гривень і спрямували їх на потреби Коростишівської школи-інтернату. Водночас у межах проєкту «Перемога Гідності» вдалося створити мистецьку колекцію шампанського Victoire de la Dignité, кошти з продажу якої перерахували на потреби Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України та мобільних військових госпіталів. З нагоди Великодня організатори створили два велетенські яйця з бельгійського шоколаду, праліне та горіхів. Одне з них вони подарували дітям у Коростишівській школі-інтернаті, а друге — розіграли, аби зібрати кошти на облаштування кухні в інтернаті.
«Ми бачимо нашу місію в тому, щоб спільними силами створювати маленькі та великі дива для тих, кому вони потрібні, і продукувати смисли, які єднатимуть і надихатимуть. А сили на це нам дає наша стійка країна, її героїчний народ та наше сильне місто. І всі, хто підтримує нас», — підсумувала засновниця ресторану Citronelle Марія Дідковська.
Завершилася зустріч гастрономічною частиною, під час якої гості змогли продегустувати страви з нового літнього меню, які презентував шеф Citronelle Влад Кіндер.