MY.UAСтатті
Книжкові новинки липня, на які варто звернути увагу
Книжкові новинки липня, на які варто звернути увагу

Книжкові новинки липня, на які варто звернути увагу

Історія Жоржа Дюруа в перекладі Валер’яна Підмогильного, перевидання творів Григора Тютюнника та ромкоми для літнього відпочинку — ці та інші книжки виходять друком вже цього місяця. 

На яку літературу від українських видавництв варто чекати? Ми зібрали 14 книжок липня.

«Солодка крамничка другого шансу», Ханна Лінн 

Все, про що так мріяла Голлі — успішна кар’єра, кохання і власний будинок — зруйноване зрадою. І лише випадкова ідея відновити стареньку крамницю солодощів, про яку залишилось так багато теплих спогадів, стає можливістю для героїні розпочати нове життя. Але навіть серед цукерок, льодяників і шоколаду не все так просто: крамничка руйнується, а місцеві бюрократи й забудовники жадібно потирають долоні. Чи зможе Голлі уникнути закриття крамнички? І чи знайдеться в її серці місце не лише для солодощів, а й для кохання?

«Любий друг», Гі де Мопассан 

Жорж Дюруа — привабливий і амбітний юнак, який понад усе на світі прагне слави та грошей. Робота журналістом у La Vie française й талант зачаровувати жінок швидко роблять його частиною вищого світу. Серед підлих колег, коханок-маніпулянток і лукавих багатіїв Дюруа перетворюється на спокусника й шантажиста, коханця і кар`єриста, авантюрника й любого друга. Заради його кохання жінки здатні на все, а заради слави Дюруа здатний навіть на кохання. Роман Гі де Мопассана «Любий друг» сповнений цинізму й водночас чистої радості життя в аристократичному й чутливому Парижі.

«Проєкт “Ікона”. Архітектура, міста і глобалізація», Леслі Склер 

Архітектура — це місце, де зіштовхуються фантазія і холодний розрахунок, а кожна нова споруда стає іконою, покликаною виражати історію і розкривати культуру країни. Але за екскурсіями, сувенірними ятками й туристичними маршрутами приховане щось значно більше. Оперний театр у Сіднеї, Ейфелева вежа в Парижі, Пікова вежа в Гонконзі — це лише декілька відомих на весь світ споруд, що формують образи своїх міст і країн. 

Соціолог Леслі Склер влучно цитує Воргола («усі магазини стануть музеями, а всі музеї — магазинами») і вчить читати культові будівлі за лініями й деталями, розуміти, як вони стали архівами пам`яті й інструментами влади. Він по цеглинках розкладає основи капіталізму і доводить, що за архітектурою — не лише стиль та історія.

«Фігури світла», Сара Мосс

Розумна й наполеглива Алетея — Еллі, як ніжно кличе її батько — втягнута в одвічно програшну боротьбу за схвалення та прихильність власної матері — суворої релігійної фанатички, яку хвилюють лише голод бідних і порятунок повій. Коли Еллі стає однією з перших жінок-студенток, яким дозволено вивчати медицину в Лондоні, матері цього недостатньо.

Алетея так сильно потребує спокою у світі, де любов та схвалення знищені матір’ю, що перетворює власне життя на біль. І єдиний спосіб втамувати його — нищити власне тіло.

«Облога. Повісті. Оповідання», Григір Тютюнник

«І на мить не хотів би повернутися у своє дитинство» — часто казав Григір Тютюнник про своє життя. Однак повертався туди знову й знову, складаючи у своїх творах пазл з (авто)біографій маленьких персонажів, на долю яких випали тяжкі випробування: війна, радянський тоталітаризм, злидні, насильство…

Повісті, новели й оповідання Григора Тютюнника зосереджені на розкритті внутрішнього світу людини — дитини, юнака, молодої жінки — з усіма переживаннями й трагічними фаталістичними нотками. Цей світ такий крихкий і вразливий на тлі невблаганно жорстокого виру воєнного та післявоєнного життя, а біль, який несуть у своїх серцях юні персонажі, залишається з читачем надовго.

«Луцьк. Тисяча років життя та історії», Олександр Котис

Від Любарта й Вітовта до єзуїтів, чорнокнижників, імператорів та соціалізму. Де у Луцьку шукати Нижній замок і на якій будівлі залишила свій «автограф» сестра Лесі Українки? Чому коронували ікону Луцької Богоматері та для чого виставляли сідло у вікнах монастиря?

Олександр Котис не просто змальовує основні віхи історії Луцька — він знайомить нас із життям міста за різних часових періодів і тими, хто творив його сучасний ландшафт. 

«Непереможна. Моя битва за викриття королеви криптомафії», Дженіфер МакАдамс

Шотландська бабуся та донька шахтаря Джен МакАдам стала жертвою глобального шахрайства з криптовалютою Onecoin, яке забрало від 4 до 14 мільярдів доларів у звичайних людей у ​​всьому світі. Джен була єдиною жертвою, яка відбивалася, і, попри постійні переслідування та погрози вбивством, невпинно боролася за справедливість для себе, своєї родини, друзів і тисяч людей, які втратили все, а в деяких випадках навіть життя. Історія на реальних подіях дарує надію навіть тоді, коли все здається безнадійним.

«Дует наш темний», В. Е. Шваб

«Дует наш темний» — продовження серії «Чудовиська Істини».

Минуло майже пів року після останньої зустрічі Кейт і Огаста — війна між монстрами та людьми набула небаченої жорстокості. Огаст — лідер в Істині, а Кейт безжально полює на чудовиськ у Добробуті. Та ось із темряви з’являється монстр — той, який живиться хаосом та оживлює внутрішніх демонів своїх жертв. Він заманює Кейт додому, в І-Сіті, де з нею трапляються геть несподівані зустрічі й події. 

«Дракула», Брем Стокер

Молодий юрист Джонатан Гаркер їде в справах на північ Румунії. Його замовник — граф Дракула, який мешкає високо в горах. Проте всі, хто довідується, куди прямує Гаркер, жахаються та застерігають його. Джонатан дістається маєтку та невдовзі розуміє, що всі місцеві жителі мали рацію. 

Що чекає на чоловіка, коли в маєтку коїться щось справді жахливе ? «Дракула» — книга жахів, написана ірландським письменником Бремом Стокером. Вона триматиме в напрузі до останньої сторінки.

«Довіра», Ернан Діас

Кожен у 1920-х у Нью-Йорку чув про Бенджаміна та Гелен Раск. Він — легендарний магнат, вона — донька ексцентричних аристократів.  Разом вони піднялися на вершину світу і безмежного багатства. Але якою ціною здобули свої величезні статки? Існують різні версії — про них ми дізнаємося в цьому романі.

«Випадок із Рейчел», Керолайн О’Доног’ю

Рейчел працювала у книгарні, щоб сплачувати навчання в коледжі. Джеймз прийшов як тимчасовий помічник. Аж ось вони вже найкращі друзі, які розуміють і доповнюють одне одного, а ще — орендують будинок на двох. 

Рейчел із першого курсу впадає за доктором Бірном, але вона не тішитиметься взаємним коханням з одруженим чоловіком. Не те щоб викладач опирався перелюбові — він утомився зраджувати себе. То що має робити Рейчел? 

«Цієї миті завтра», Емма Страуб 

Еліс скоро 40. Їй подобається робота, навіть якщо це не робота мрії. Вона задоволена квартирою і своєю незалежністю. Але батько помирає — і, сидячи біля його лікарняного ліжка, жінка ставить собі запитання: «Я зробила правильний вибір чи просто погодилася на те, що пропонувало життя?». 

Наступного ранку Еліс прокидається, і їй знову 16. Але шокує не лише підліткове тіло, але й присутність тата, якому за 40 років. Очима майже однолітки жінка наче вперше чітко бачить батька.

«Виживуть п’ятеро», Голлі Джексон

На весняні канікули шестеро друзів вирушають на відпочинок у фургоні, який взяли напрокат. І наче все чудово і весело… хіба що кілька разів вони випадково звернули не туди… 

Друзі застрягають десь у глушині без сигналу GPS і мобільного зв’язку. А коли хтось прострілює їм усі шини та бензобак, вони розуміють — це геть не випадковість. Десь назовні в темряві за ними стежить убивця. А в когось у цьому фургоні є секрет, що вартує життя…

«Безсердечна», Марісса Маєр

Ця історія — переосмислена «Аліса в Країні Див», де оповідь веде Чирвова королева. У книжці Кет мріє про власну кондитерську, а її батьки вважають, що вона може стати наступною правителькою Королівства. 

Спочатку головна героїня весела та безтурботна. Вона прагне кохання — і поряд з нею з’являється таємничий придворний блазень з очима кольору золота. Через нього Кет з милої дівчинки перетворюється на жорстоку королеву. 


Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Бйорн Ульвеус з ABBA у 79 років одружився втретє
Ukraine Art News
2024-09-23T13:31:12Z
Пристрасна та вільна: співачка VIRA презентувала гарячий кліп на новий сингл “Зупини”
Photo Lviv
2024-09-22T05:03:25Z
Ольга Бачинська – “найрозумніша жінка Галичини”
Photo Lviv
2024-09-20T05:12:29Z
Vivat видасть мемуари Камали Гарріс
Ukraine Art News
2024-09-19T09:46:03Z
Польська дизайнерка, що поєднала давні ремісничі традиції та сучасний fashion: історія Магди Бутрим
Elle
2024-09-17T09:24:52Z
Відео дня: «Океан Ельзи» презентували особливу для Святослава Вакарчука пісню «Мукачево»
Elle
2024-09-17T09:00:47Z
Венсан Кассель стане батьком вчетверте
Elle
2024-09-16T11:46:43Z
54 роки “Червоній руті”. Пісня, що стала неофіційним гімном України
Photo Lviv
2024-09-13T05:12:32Z
Стінг та Снуп Догг записують спільну пісню, яку випустять у листопаді
Ukraine Art News
2024-09-10T12:00:57Z
Зеленська: Важливо повернути Україні митців, яких присвоїла Росія
Ukraine Art News
2024-09-24T14:41:50Z
В Києві відкрилася велика музейна ретроспектива Тіберія Сільваші
Ukraine Art News
2024-09-24T12:31:57Z
У Франції проходить виставка ікон з України
Ukraine Art News
2024-09-24T12:31:56Z
У Будапешті провели міжнародний фестиваль «Перехрестя епох. Шевченкіана»
Ukraine Art News
2024-09-24T12:30:50Z
США передали Україні історичні артефакти, викрадені Росією
Ukraine Art News
2024-09-24T12:30:39Z
Строга геометрія, підкреслена жіночність та сміливі акценти в колекції PAPAYA FW 24/25
Elle
2024-09-24T12:30:25Z
Волонтери Тата Кеплер, Ірина Солошенко та Світлана Легка стануть спікерами ELLE Active Forum
Elle
2024-09-24T12:30:25Z
Львівський музей Михайла Грушевського запрошує послухати про романтичні історії родини Грушевських
Photo Lviv
2024-09-24T12:24:33Z
У столиці Перу відкрили виставку «Мамо, я не хочу війни!»
Ukraine Art News
2024-09-23T13:57:44Z
Меріл Стріп виступила на захист жінок в Афганістані: "Кішка має більше свободи"
Ukraine Art News
2024-09-24T15:13:10Z
На YouTube виходить філософська програма з Іваном Семесюком про українські смисли
Хмарочос
2024-09-24T14:42:30Z
Marvel випустив трейлер фільму "Громовержці*", який обʼєднає суперлиходіїв
Ukraine Art News
2024-09-24T14:41:49Z
Рецензія на фільм «Забери мене на Місяць»
KinoFilms
2024-09-24T14:41:15Z
Джеймс Кемерон назвав "Термінатора" частково кринжовим та пояснив чому
Ukraine Art News
2024-09-24T12:31:53Z
Вийшов новий трейлер "Гладіатора 2", який розкрив звʼязок персонажів Пола Мескаля та Рассела Кроу
Ukraine Art News
2024-09-24T12:30:48Z
Роман "Хто ти такий?" військового Артема Чеха видадуть у США
Ukraine Art News
2024-09-24T12:30:45Z
Топ-4 очікуваних релізів жанру трилер
Ukraine Art News
2024-09-24T12:30:42Z
Міжнародний кінофестиваль "Молодість" оголосив фільми національного конкурсу
Ukraine Art News
2024-09-24T12:30:38Z
Смак міського громадянства. У які двері заходити для комфортного життя у давньому Львові
Photo Lviv
2024-09-24T12:24:32Z
На березі Йорданського озера на Оболоні продовжують робити парк – оголошений тендер на 32 мільйони
Хмарочос
2024-09-23T09:58:35Z
Як виглядало місто Яремче 100 років тому
Photo Lviv
2024-09-23T05:12:27Z
Восьмий повірений, або Можливість Третього острова
Ukraine Art News
2024-09-21T13:00:44Z
Забута тема совкового життя Львова — фарцовщики
Photo Lviv
2024-09-21T05:12:23Z
У Болгарії проведуть референдум щодо відновлення комуністичної пам’ятки бруталізму
Хмарочос
2024-09-20T14:07:01Z
Під час зведення сонячної електростанції в Англії розкопали римське поселення. Від будівництва відмовилися
Хмарочос
2024-09-20T09:02:16Z
На словах зелені береги, а насправді – бетонні жолоби. Як КМДА вже 10 років ігнорує запит киян на ревіталізацію русла річки Либідь
Хмарочос
2024-09-20T07:28:00Z
У Білій Церкві пропонують заборонити їздити на електросамокатах велодоріжками
Хмарочос
2024-09-20T07:13:04Z
Київські комунальники перейменують бджілок Бібу і Бобу. Вгадайте, чому
Хмарочос
2024-09-24T14:42:29Z
США передали Україні історичні артефакти, вкрадені раніше РФ
Ukraine Art News
2024-09-24T14:41:51Z
Як це було: сніданок від Elledgy Media Group і Charlotte Tilbury для жінок з усього світу
Elle
2024-09-24T14:41:47Z
Подруга Путіна, партнерка Шольца? Як вибори у Бранденбурзі можуть вдарити по канцлеру Німеччини
Европейская правда
2024-09-24T12:51:47Z
Кожен п’ятий бездомний в Україні виявився переселенцем
Хмарочос
2024-09-24T12:43:32Z
Держаудит: кошторис метро на Виноградар зріс на 8 мільярдів за час будівництва
Хмарочос
2024-09-24T12:34:35Z
Забудовник почав роботи впритул до різьбленої дерев’яної садиби у Пущі-Водиці
Хмарочос
2024-09-24T12:34:34Z
На велопараді та велоперегонах збиратимуть 500 000 грн на ППО Київщини. Як взяти участь?
Хмарочос
2024-09-24T12:34:33Z
У Львові хочуть змінити підрядника для будівництва сміттєпереробного заводу. Чому?
Хмарочос
2024-09-24T12:34:32Z
Відбувся реліз ноутбуків із процесорами Intel Core Ultra 200V. Опубліковано перші огляди
Overclockers
2024-09-24T14:42:04Z
Ціна S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl у Steam підвищилася
Overclockers
2024-09-24T12:32:26Z
Чутки: Rocksteady Studios працює над новою грою про Бетмена
Overclockers
2024-09-24T12:32:26Z
Intel Core Ultra 5 245K обігнав Core i5-14600K у тесті Cinebench R23
Overclockers
2024-09-24T12:32:25Z
Процесор AMD Ryzen Z2 Extreme отримає вісім ядер
Overclockers
2024-09-24T12:32:25Z
MSI незабаром випустить материнські плати Project Zero на базі логіки Intel Z890 та AMD X870
Overclockers
2024-09-24T12:32:25Z
Огляд та тестування системи рідинного охолодження ASUS ProArt LC 360
Overclockers
2024-09-23T13:01:02Z
Valve тестує Proton для запуску ігор на ARM
Overclockers
2024-09-23T12:31:04Z
Вчені записали людський геном на кристал пам'яті 5D
Overclockers
2024-09-23T11:43:31Z
Дуже смачна лазанья з козячим сиром
Elle
2024-09-23T13:39:47Z
Сезонний десерт: хрустка та ароматна сливова галета
Elle
2024-09-19T07:32:19Z
Ідеальний соус до будь-яких страв: чатні з помідорів
Elle
2024-09-17T16:04:06Z
Від Бенедикта до шакшуки: 7 смачних способів приготування яєць
Elle
2024-09-13T11:13:30Z
Фетучіні зі шпинатом і сиром горгондзола
Elle
2024-08-30T13:09:44Z
Готуємо рататуй: елементарний рецепт
Elle
2024-08-29T13:21:51Z
Рецепт легендарного сливового пирога з New York Times
Elle
2024-08-27T10:55:13Z
Яблучний пиріг з яблуком, мигдалем і ромом
Elle
2024-08-16T14:49:09Z
Літній пиріг із ягодами та кедровими горішками
Elle
2024-08-09T10:46:05Z