Влітку нам завжди хочеться особливих десертів — наприклад, лимонадів і морозива. Особливе місце в цьому списку посідає випічка зі свіжими сезонними ягодами, яка вирізняється особливим смаком і ароматом.
Сьогодні ми приготуємо літній пиріг із ягодами та кедровими горішками. Нехай вас не лякає, що цей дієтичний, низькокалорійний десерт складається з великої кількості — час приготування цієї страви не перевищує 20-25 хвилин. Починаємо!
Рецепт літнього пирога з ягодами та кедровими горішками
Інгредієнти для пирога з ягодами:
800 г ваших улюблених лісових ягід
8-10 шт. ягід полуниці
50 г кедрових горішків
3 яйця
150 г цукру
1/2 л молока
100 г вершкового масла
150 г подрібненого в пудру мигдалевого горіха
150 г борошна
1 пакетик розпушувача
0,25 ч. л. меленої кориці
0,5 ч. л. меленої ванілі
10 щіпок тертого мускатного горіха
Спосіб приготування пирога з ягодами:
- Духовку прогрійте до 180 °C. Ягоди вимийте, видаліть плодоніжки, полуницю розріжте на дві частини.
- Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або на водяній бані.
- Збийте яйця, цукровий пісок і прянощі міксером.
- Влийте молоко, додайте вершкове масло, перемішайте, додайте пудру мигдалевого горіха, просіяне борошно і розпушувач.
- Викладіть пергаментним папером прямокутну форму довжиною 24 см. Влийте тісто.
- Поверх викладіть ягоди та посипте кедровими горішками. Запікайте, поки тісто не стане золотистого кольору.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала