Чи існує ідеальний соус, який однаково добре підходить до будь-якої страви — з м`яса, риби, овочів? Так! Сьогодні ми приготуємо вегетаріанську страву — чатні з помідорів, яка зробить смак кожного прийому їжі цікавішим. Час приготування чатні становить менше 20 хвилин, тому його можна вважати рецептом нашвидкуруч.
Інгредієнти для соусу з томатів:
1 кг стиглих червоних помідорів
50 г свіжого імбиру
1 зубчик часнику
4 цибулі-шалот
2 ст. л. цукрового піску
2 червоних каєнських перці
0,5 ч. л. меленого кмину
1 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
сіль
Спосіб приготування
Для 700 г чатні
Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте м`якоть на кубики.
Імбир і часник очистіть, натріть на дрібній тертці. Очистіть цибулю-шалот і розріжте кожну цибулину на 4 частини. У сотейнику з антипригарним покриттям розігрійте оливкову олію. Додайте помідори, імбир і часник, цибулю-шалот, цукор, влийте лимонний сік і посоліть. Перемішайте і нагрівайте на повільному вогні, постійно помішуючи.
Перець подрібніть і з кмином нагрійте на сковороді. Додайте в чатні, все перемішайте та остудіть. Зберігайте в холодильнику.
У холодильнику чатні можна зберігати протягом тижня. Підходить як приправа до абсолютно будь-яких страв.