Осінь — сезон слив: приготуйте для близьких ароматний і ніжний пиріг за простим рецептом.
«Випічка з кукурудзяного борошна вирізняється злегка хрусткою, розсипчастою текстурою і тонким ароматом. Спробуйте мій простий рецепт із пряними сливами, вам точно сподобається», — запевняє українська food-блогерка Антоніна Латайко.
Інгредієнти для галети зі сливами
120 г вершкового масла
150 г кукурудзяного борошна
100 г цілозернового борошна
дрібка солі
1 ст. л. цукру
1-3 ч. л. холодної води
Покроковий рецепт: хрустка та ароматна сливова галета
- Масло добре охолодити, можна навіть у морозильній камері. Потім у чаші блендера змішати обидва види борошна, сіль, цукор і порізане кубиками охолоджене масло. Порубати блендером до стану дрібної крихти.
- Щоб швидко охолодити воду, я додаю в неї кілька шматочків льоду. Чим холоднішими будуть усі інгредієнти для тіста, тим краще. Додаємо в крихту з борошна та олії 1-2 столові ложки води. Пересипаємо тісто в миску і швидко замішуємо його рукою. Воно не має розсипатися, але й не повинно бути занадто м`яким. Можливо, знадобиться додати ще трохи води. Довго не вимішуємо, нам потрібно просто зібрати тісто в грудку, загорнути в харчову плівку і відправити його в холодильник мінімум на годину.
- Розігріти духовку до 200 градусів. Для начинки очищаємо сливи від кісточок, нарізаємо четвертинками або половинками. Присипаємо 2-4 ложками коричневого цукру, чайною ложкою кориці та столовою ложкою кукурудзяного крохмалю. Перемішуємо. Робити це потрібно безпосередньо перед розкочуванням тіста, щоб сливи не встигли пустити багато соку.
- Тісто розкачати на аркуші пергаментного паперу. Я при розкачуванні кладу на тісто харчову плівку, в яку воно було загорнуте, щоб не прилипала качалка. Розкачуємо в коло, товщиною 5-8 мм. На середину викладаємо начинку. Краї тіста загортаємо всередину. Тісто трохи рветься, не переживайте, начинка, завдяки крохмалю, зазвичай не витікає. Якщо утворяться дірочки, можна їх заліпити. Відправляємо в духовку на 40 хвилин.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала