MY.UAСтатті
Вибір тижня: нові мастхеви осіннього гардероба від українських брендів
Вибір тижня: нові мастхеви осіннього гардероба від українських брендів

Вибір тижня: нові мастхеви осіннього гардероба від українських брендів

Здавалося б, ще вчора на термометрі виднілася цифра «+27», і ми з легкістю могли стилізувати свої улюблені літні образи. Однак осіння погода підкралася зовсім непомітно, і вже сьогодні нам потрібно діставати із закутків шафи теплий одяг, що врятує від вітру й прохолоди. 

Звісно, можна подивитися на це й з іншого боку — як на прекрасну можливість для створення нових багатошарових комбінацій. А щоб було легше втілити свої модні ідеї, звертаємося до нових колекцій українських брендів. Ми, як завжди, біжимо вам на допомогу й розповідаємо про найцікавіші позиції. 

Etnodim

Назва колекції «Спогадів взори» відображає розмиті, наче калейдоскопічні, спогади та рефлексії. Кольорові сни без чітких образів та форм, що сповнені мріями. У ній бренд ототожнює бурхливе сьогодення з тихим плином часу в минулому. Колекція представила чоловічі та жіночі вироби, які легко поєднуються між собою та урізноманітнюють базовий гардероб своєю виразністю. Окрім звичних сорочок, в асортименті з’явилися приталені жакети, чоловічі жилети та базові лляні штани без вишивки. 

Колекція «Спогадів взори» — це трансформація в’юнких та барвистих візерунків на рушниках, які датуються минулим століттям та перенесення їх на сучасні форми одягу. Яскрава палітра кольорів, наївні взори з подекуди фантазійними букетами, вазонами, різноманітними плодами та тваринами. Вивчаючи тему рушників другої половини ХХ століття, бренд проконсультувався з представниками Національного музею декоративного мистецтва та музею Івана Гончара. Команда бренду відвідала бібліотеки та дослідила архівні матеріали. 

L’eskizzo

Цієї пори бренд представив колекцію у двох частинах. За її основу були взяті класичні елементи дизайну L`eskizzo в новому прочитанні. Перша частина колекції складається з речей для перехідного сезону, тоді ж як друга пропонує верхній одяг для холодних осінніх днів.

Команда дизайнерів працювала зі звичною ідеєю бренду інтеграції чоловічих силуетів в жіночий гардероб: у першому дропі представлені костюми-трійки, класичні сорочки та краватки, а в другому — довгі двобортні пальта та бушлати з обʼємною лінією плеча. Однак у цьому сезоні героїня L`eskizzo демонструє свою впевненість та енергію не лише через костюми, а й через жіночні речі, натхнені 50-ми роками минулого століття з їхніми акцентними лініями талії, округлими плечима й довгими спідницями, які підкреслюють жіночі вигини. Жакети із вбудованими корсетами та деконструйованими лацканами, спідниці-годе, а також новий експериментальний аксесуар — мʼякий асиметричний кейп-шарф — додають витонченості переважно маскулінній колекції.

Le Charmie

Роблячи ставку на преміальну якість і неочікувані поєднання текстур та форм, дизайн-команда Le Charmie працює над тим аби створити гардероб, де витончені силуети балансують нотки спорту і вуличного стилю, а кожна річ доповнює одна одну. Нова колекція стала квінтесенцією стилю бренду, вираженою у поєднанні oversized тренчів із шоколадної замші та спортивних сетів у світло-бежевому відтінку, а також білих пальто із сукнями довжини міні. 

Окремої уваги заслужив блок колекції, виконаний у головному кольорі сезону — бургунді. Брючні костюми, де головну роль грають блейзери зі збільшеною лінією плеча і завуженою талією, сукні та сети зі шкіри, а також трикотажна лінійка стануть акцентними деталями сезону.

DAFF

Осіння колекція DAFF натхнена гармонією природи й теплом домашнього затишку. Вона поєднує в собі природні відтінки, м’які текстури й зручні силуети, що огортатимуть у прохолодні дні. Від бурштинового золота до туманно-сірих відтінків та класичного чорного — кожна річ стала продовженням осіннього настрою.

У колекції — усі необхідні речі для формування ідеальної бази: від стильних пальт до вільних светрів, від повсякденних елементів гардероба до вечірніх суконь і теплих курток для холодних вечорів. Окрім цього, бренд додав до асортименту нові спортивні костюми.

Norba

В осінньому сезоні Norba запропонував свіжий погляд на гардероб, який легко адаптується до будь-яких потреб: від занять спортом до повсякденних справ. Колекція осінь-зима 2024/25, яка складається з двох капсул, — Activewear та Essentialwear, — натхнена стилем Model-Off-Duty — особливою комбінацією комфорту та елегантності, яку моделі обирають для буденного життя поза подіумом. Ця естетика відома своєю невимушеністю, розслабленим, але завжди продуманим виглядом. Це гармонія між зручністю і шиком, що дозволяє міксувати спортивний стиль з класичними речами.

Кожен елемент колекції розроблений так, щоб легко комбінуватися з іншими. Асиметричний ромпер добре поєднується з чорним жакетом, а вовняне худі вдало доповнює комбінезони та боді. Колірна палітра включає теплі сірі тони, глибокий шоколадний і пастельно-персиковий відтінки.

CICI COCO

Нова колекція бренду створена для сучасної жінки, яка знає собі ціну та впевнено підкорює міські горизонти. Кожен елемент символізує поєднання елегантності та практичності, що дозволяє залишатися стильною у будь-якій ситуації — від ділових зустрічей до шопінгу з подругами. Натхненням для колекції стала саме та жінка, яка щодня вибирає не тільки модні тренди, але й себе. Вона — втілення сили та внутрішньої гармонії. Її образ — це свобода руху, впевненість у кожному кроці та здатність завжди виглядати бездоганно, незалежно від ритму мегаполіса. 

Лінійка включила як універсальні речі, так і нестандартні позиції для цікавих стилізацій на будь-які події. Головними кольорами стали класичні відтінки — чорний, білий, сірий, що підкреслюють стиль і самодостатність. Флагман колекції — класичний двобортний костюм у сіру смужку та коричневий жакет з екозамші.

PIRNAY

Лінійка URBAN SWAN — це ода жіночій силі та ніжності, що балансують між динамікою мегаполісу і спокоєм внутрішнього світу.

Героїня колекції URBAN SWAN — дівчина, яка сміливо приймає виклики міського життя, але зберігає свою чуттєву романтичну натуру. Центральний символом стала лебідка, яка уособлює грацію, проте, як і в природі, має приховану силу. Це відобразилося у вкороченому жакеті та спідниці, декорованій пір’ям. Крім цього, до нової колекції увійшли найяскравіші тренди оксамитового сезону — шоколадна сукня з мереживними вставками, акцентні панчохи, м’яке бра, капрі, урочистий піжамний костюм, базові худі та лонгсліви.

CATSSUIT

Колекція BALANCE — це історія про дівчину, яка не боїться виходити за межі звичного. Її життя — постійний пошук гармонії між двома світами: затишком дому та покликом природи, а її стиль — відображення сміливих рішень і виборів.

Вона завжди шукає баланс між внутрішнім спокоєм і зовнішньою свободою. Її образи — про легкість, з якою вона поєднує комфорт, природність і міську вишуканість. У новій лінійці кожен елемент гардероба говорить про невимушену впевненість і готовність досліджувати світ, залишаючись в гармонії із собою. Основний колір колекції — позачасовий чорний з додаванням срібних деталей. М`які лінії та вишуканий дизайн поєднані в кожному виробі: мініспідницях, лонгслівах, акцентних сукнях з вирізами та комбінезонах, на яких спеціалізується бренд. 

JUL

Прохолода вранці, приємність сонця удень і легкий вітерець ввечері — осінь багатогранна та смілива, вона без упину змінюється. Сповнена особливим шармом, пора оновлення дозволяє заповільнитися і віднайти власний момент рівноваги між спокоєм природи та активними міськими ритмами. Нова колекція бренду JUL досліджує тонку межу між змінами та постійністю — лінійка пропонує образи, що резонують із внутрішньою гармонією.

Як сама осінь, нова колекція розповідає історію через текстуру, відтінки та мінімалістичні елементи. Флагманом колірної палітри стали спокійні барви: від класичного сірого до теплого бордового і каштанового. Затишні кольори у тандемі з комфортними силуетами лягли в основу речей, що дозволяють почуватися вільно і комфортно. Основою колекції став різнохарактерний верхній одяг: оверсайз-жилети та більш структуровані жакети, бомбер, анорак та кардигани. Бренд запропонував поєднувати їх із кашеміровими светрами,  витонченими блузами, оверсайз-сорочками в актуальну клітинку, приталеними лонгслівами, боді або поло. Самостійним довершеним елементом стала сукня з трикотажу, що зачаровує вільним силуетом та витонченою мʼякістю. Дбаючи про додатковий теплий шар, JUL додав до осінньої лінійки аксесуари: шапки з трикотажу або кашеміру й рукавички. 

O.TAJE

Продовжуючи історію про рух за своєю пристрастю, пошуки себе та свого, бренд O.TAJE презентував новий дроп FW25, натхненний жагою жити та відчувати. Осінь — момент, коли життя прискорюється. Проте інколи просто необхідно зупинитися, бо в бурхливому вирі подій, планів та вражень ми інколи забуваємо про найголовніше — відчувати.

У TO FEEL знайдеться база на щодень: гольфи й топи, лаконічні светри, а також більш акцентні, декоровані об’ємними косами, кардигани — оверсайз із глибоким V-вирізом та трендові приталені, не обтяжені зайвими деталями. Окрема увага — на сукнях. O.TAJE продовжив експериментувати з трикотажними міді та максі — найуніверсальнішим вбранням на холодний сезон. Текстильним доповненням дропу для повноцінних осінніх образів стали широкі штани, мініспідниця, модель міді з розрізом з мікровельвету, базові класичні сорочки та прямі брюки — щоб цього сезону сміливо грати не лише з кольорами, а й із текстурами.

THE LACE

У новому сезоні THE LACE підніс мінімалістичну естетику на новий рівень, розкриваючи її багатогранну тональність жіночності та адаптивність. Колекція продемонструвала, як елементи гардероба можуть легко трансформуватися для різних життєвих ситуацій, змінитися під настрій та зберегти автентичну вишуканість й елегантність. 

Цього сезону важливу роль відіграли текстури: THE LACE поєднав костюмні вироби з легкими шовковими сорочками, тендітним модалом, який вишукано підкреслює жіночі форми. Також колекція включила жакети-трансформери, брюки-палаццо з корсажним поясом, мідіспідниці з «брючними» стрілками, сарафани зі складками-воланами, трикотажні джемпери та лонгсліви. Натомість колірна палітра відобразила справжню осінню атмосферу: в асортименті з’явилися відтінки заварного крему, карамелі, гіркого шоколаду, графіту, класичного чорного та трендового червоного акценту. 

VISHNI

Надихнувшись зображенням жіночого силуету в сучасному мистецтві, креативна команда бренду зробила ставку на трикотажні сукні й топи зі створеним вручну принтом оголеного тіла. 

Чорний, графітовий та молочний кольори, відкриті спини зі звабливими деталями, міні та максі позиції — нова колекція увібрала в себе принципи легкої провокації, що вже стала знаковою для VISHNI, дозволяючи кожній відкинути всі умовності та стереотипи. Також до лінійки увійшли деконструйовані джинси із розрізами у білому ти синьому кольорах, сорочки та укорочені куртки з деніму, рожеві та чорні брючні костюми-трійки й базові комплекти спідньої білизни. 

ALEXANDRA SHKLYAR

У новій колекції бренд зробив акцент на грі протилежностей: строгих архітектурних форм і легких, напіввагомих та прозорих тканин. Команда намагалася передати силу та багатогранність жінки, залишаючи головну роль саме їй, її характеру та настрою.

Головний фокус — на нових силуетах костюмів, де кожен виріб вирізняється чистими лініями та витонченим кроєм. Особливу увагу приділили й шовковій спідниці з мереживом — витонченому та чуттєвому елементу гардероба. Також колекцію поповнили сорочки з шовку та бавовни, спідниці та пальта на прохолодну пору. 

Str/Cd Wear

Easy Living від Str/Cd Wear — це заклик відмовитись від вимог та очікувань, нав`язаних суспільством. У часи, коли соціальні мережі диктують неможливі стандарти краси та успішного успіху бренд презентував колекцію, яка відкриває простір для самовираження і боротьби зі стереотипами, що змушують нас сумніватися у власній цінності.

Колекція використовує іронію і сатиру, щоб висвітлити абсурдність тих вимог, які суспільство ставить перед кожною жінкою та чоловіком. До лінійки увійшов базовий, якісний та комфортний одяг для будь-яких занять: зручні спортивні костюми, худі, світшоти, спідниці, футболки та топи. У капсулі можна знайти речі як спокійних базових кольорів, так і яскравих помаранчевого та зеленого.

Marsego

У своєму першому осінньому дропі бренд зосередився на ідеальному балансі між трендовими елементами та повсякденним комфортом. Лонгсліви складного крою з відкритими плечима, джинси з легкими потертостями, костюми з італійського трикотажу — мʼякого та ніжного на дотик, брюки у двох варіаціях, які легко поєднати з курткою-косухою, а також базовими майками та футболками.

Колірна гама колекції залишається незмінною — переважно у класичних відтінках. Молочний колір освіжає образ, сірий надає спокою, чорний — елегантності, а теплий бежевий гармонійно контрастує з глибоким бургунді, додаючи акцентів.

STIMMA

З настанням нового сезону, коли літні дні поступаються місцем новим можливостям, ми повертаємося до активного ритму життя та насичених справ. Український бренд STIMMA, спираючись на це, представив Studio Collection у стилі smart casual, яка дозволяє виглядати стильно у будь-яку хвилину життя.

Акцентами дропу стали піджаки у стриманих осінніх відтінках Їх можна вдало комбінувати зі штанами або теплими вʼязаними костюмами, створюючи зручний лук для прохолодного дня. Крім цього, лінійка представила всі необхідні елементи для гармонійного капсульного гардероба: костюми, спідниці, штани, лонгсліви, сорочки, жакети та утеплені блейзери. Колірна палітра наповнена теплими відтінками: молочним, теракотовим, хакі, пісочним та шоколадним, що додають образам затишку.

Fashionista

Сучасна аристократія — це не про блиск і розкіш, а про впевненість у кожному кроці, поєднану із затишком і функціональністю. Posh & Cozy від українського бренду Fashionista — це колекція, що об`єднує в собі усі ці складники. 

Головний акцент лінійки — це позачасова база, що стане основою гардероба. Окрім цього, бренд зосередився й на позиціях у трендовій тенденції office core, що знайшло відображення у штанах-палацо, класичних піджаках та спідницях-шортах з плісируванням. 

Якщо говорити про колірну палітру, то здебільшого новий дроп заграв відтінками бордо, чорного, молочного й теплого шоколаду.

POUSTOVIT x GRIE

Колаборація POUSTOVIT х GRIE стала результатом втілення спільних цінностей обох брендів. Нові клатчі відображають баланс між мінімалізмом та функціональністю. Вони ідеально підходять для тих, хто цінує красиві речі, не жертвуючи практичністю, та прагне мати у своєму гардеробі аксесуари, які легко поєднуються з різними стилями.

Колаборація представлена ​​капсулою зручних та стильних клатчів двох форм, що побудовані на фірмових металевих рамках бренду GRIE. Сумки виконані у текстурах високоякісної шкіри та замші, у стриманій, але виразній колірній палітрі, яка легко інтегрується в гардероб сучасної жінки та гармонійно поєднається з атмосферою дня та вечора.

WILLO

WILLO продовжив робити акцент на комфорті та універсальності у своїх колекціях. Цього разу фокус на зручних підборах, лоферах та актуальних сумках хобо й багеті. У новій осінній лінійці команда відмовилася від чорного кольору, натомість додала трендових відтінків — від карамельного й оливкового до зеленого й сливового.

До колекції увійшли туфлі-човники у стилі 60-х, лофери, чоботи-труби, ботильйони, сумки хобо і багет, а також фаворити попередньої лінійки — Wave BAG у нових кольорах. Серед матеріалів — замша, велюр, гладка шкіра із тисненням. 

POCHÈ

У новій колекції український ювелірний бренд POCHÈ дослідив колообіг життя і його красу, а в сюжетах прикрас розкрив його незмінні елементи — циклічність, позачасовість, трансформацію, оновлення, які є основою колективного людського досвіду. Це відобразилося в кожному виробі колекції: кольє, браслетах, сережках та каблучках. Прикраси лінійки виконані з латуні, покриті 18-каратним золотом та чорним родієм, а також інкрустовані цирконіями. Особливість Circle of Life — кулька — пірсинг-елемент, що прослідковується майже у кожному виробі. 

Коло повсюди: воно ніби додає додаткового руху колекції. У метафізичному сенсі воно означає нескінченність, цілісність та єдність. Коло символізує гармонію, баланс та захист, створюючи простір, у якому людина може відчувати духовне зростання. 


Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Linkin Park возвращается с новой вокалисткой спустя 7 лет после смерти фронтмена
Gloss
2024-09-06T15:22:47Z
Мадонна отметила свой 66-й день рождения в шляпе от украинского бренда
Gloss
2024-08-28T12:00:55Z
Анонимная певица Klavdia Petrivna впервые показала свое лицо в новом клипе с группой Tvorchi
Gloss
2024-08-23T15:52:15Z
Первая среди украинских звезд: Светлана Лобода спела для Грэмми
Gloss
2024-08-20T13:43:04Z
Лариса Долина заявила, что стала жертвой мошенников из Украины: артистка потеряла почти 2 миллиона долларов
Gloss
2024-08-13T15:51:51Z
61-летний Джонни Депп начал новые отношения с 28-летней россиянкой: кто она
Gloss
2024-07-17T14:43:11Z
Неожиданный сюжетный поворот: Лобода выпустила клип, в котором она ломает руку
Gloss
2024-07-05T12:43:16Z
Звезда "Эмили в Париже" снялась в рекламе BMW в жакете от украинского бренда
Gloss
2024-04-24T14:49:11Z
DOROFEEVA и Лебига презентовали общий трек и побили онлайн-рекорд украинского Twitch
Gloss
2024-04-18T13:16:02Z
Самые смешные фотографии дикой природы: финалисты конкурса Nikon Comedy Wildlife Awards 2024
Gloss
2024-09-30T13:13:29Z
Надя Дорофеева презентовала клип на новую песню «Нитроглицерин»
Gloss
2024-08-07T15:40:50Z
Balenciaga выпустили самую дорогую в мире авоську за 7 тысяч долларов
Gloss
2024-07-17T16:30:55Z
В Steam стартовал фестиваль файтингов
Overclockers
2024-07-16T06:52:19Z
ЗНАКОМСТВО С ЛОНДОНСКОЙ ХУДОЖНИЦЕЙ ЛАРОЙ ДЖУЛИАН
Ukraine Art News
2024-06-08T15:42:56Z
Right 2 Fitness Unveils New Metabolic Ignition System for Women Over 30
Elle
2024-05-27T13:28:03Z
MONATIK выпустил новый клип на песню «А что?», режиссером которого стала Таню Муиньо
Gloss
2024-05-24T13:49:13Z
Princess Karibo's Art Celebrates Diversity in Children's Literature
Elle
2024-05-22T15:31:23Z
Работы украинского художника украсили витрины магазина Hermes в Японии
Gloss
2024-05-07T14:22:20Z
Netflix показал тизер второго сезона «Уэнсдей» и трейлер новой части «Игры в кальмара»
Gloss
2024-09-20T15:58:14Z
FILM.UA Group выпустили трейлер фильма «БожеВільні» о советской карательной психиатрии
Gloss
2024-09-19T12:24:44Z
«Киевская Неделя Критики – программа «Фокус: Украина – Нидерланды»»: смотрите с 17 октября
KinoFilms
2024-09-19T10:51:28Z
Украинский тизер мультфильма «200% Волк»
KinoFilms
2024-09-19T10:24:27Z
Стало известно, когда выйдет сериал «Гарри Поттер»
Gloss
2024-09-18T13:54:56Z
Лучшие сериалы 2024 года: премия «Эмми» объявила победителей
Gloss
2024-09-16T17:07:05Z
Создатели «Мавки» представили тизер первого украинского мультфильма для взрослых
Gloss
2024-09-16T13:37:08Z
Украинский тизер фильма ужасов «Вовкулака»
KinoFilms
2024-09-15T09:27:27Z
Украинский трейлер экшн триллера «Лига миллионеров»
KinoFilms
2024-09-11T06:00:34Z
Доступ к реке: 6 идей, как киевляне могут получить комфортные набережные
Хмарочос
2024-09-30T13:23:52Z
ТОП-8 экстремальных видов спорта
Men's Life
2024-08-19T07:57:54Z
В Китае открыли 24-километровый морской мост, который побил сразу 10 мировых рекордов
Gloss
2024-07-03T12:40:09Z
Самый большой в мире круизный лайнер Icon of the Seas отправился в свой первый рейс
Gloss
2024-01-29T17:51:45Z
Самые комфортные места для жизни уже в недалеком будущем
Men's Life
2024-01-24T08:33:40Z
Культурное значение шампанского в разных странах
Gloss
2023-11-29T10:12:53Z
Лас-Вегас: удивительная история города азарта, мафии и головной боли для архитектора
MC Today
2023-11-24T17:21:39Z
Как самостоятельно организовать свой отдых?
Men's Life
2023-11-13T07:57:47Z
Дом Шрека теперь можно арендовать на Airbnb
Gloss
2023-09-29T10:42:43Z
Готовлю быструю, вкусную, сочную пиццу за считанные минуты, без заморочек и приготовления теста
InfoHome
2024-09-30T06:39:44Z
Ароматные парфюмы для различных времен года
Gloss
2024-09-26T13:33:54Z
Искусство грамотной саморекламы
Men's Life
2024-09-23T08:39:49Z
В чем польза семейных ссор?
Men's Life
2024-09-20T13:57:40Z
Секс после ссоры: панацея или плацебо?
Men's Life
2024-09-19T11:30:48Z
Целуйтесь на здоровье!
Men's Life
2024-09-18T08:48:40Z
Мужское здоровье и достоинство: разоблачаем мифы
Men's Life
2024-09-17T12:24:36Z
3 способа избавиться от храпа
Men's Life
2024-09-16T09:40:30Z
Советы мужчинам по уходу за лицом
Men's Life
2024-09-13T10:33:39Z
В Китае установили рекорд по количеству одновременно запущенных в небо дронов
Gloss
2024-09-30T14:43:21Z
Huawei рассылает первые образцы ИИ-чипов Ascend 910C своим партнерам
Overclockers
2024-09-30T09:01:10Z
Nintendo Switch 2 поступит в продажу весной 2025 года
Overclockers
2024-09-27T10:16:04Z
be quiet! выпустила линейку «корпусов-аквариумов» Light Base
Overclockers
2024-09-26T13:25:17Z
Meta представила автономную VR-гарнитуру Quest 3S
Overclockers
2024-09-26T07:49:30Z
MSI готовит линейку продуктов для фанатов S.T.A.L.K.E.R.2: Heart of Chornobyl
Overclockers
2024-09-25T13:01:27Z
Шутер Witchfire вышел в Steam и получает хорошие отзывы
Overclockers
2024-09-25T11:31:31Z
Наушник Samsung взорвался прямо в ухе девушки
Gloss
2024-09-25T11:10:15Z
Сэм Альтман прогнозирует появление суперинтеллекта и революцию ИИ
Overclockers
2024-09-25T10:55:02Z
Диета для карьеры. Правила офисного питания
Men's Life
2024-09-30T07:12:39Z
Расскажу, как можно быстро и легко приготовить самим сливочно - кунжутный соус
InfoHome
2024-09-30T06:39:44Z
Обожаю такие гарниры. Готовить просто, при этом вкусно и полезно!
InfoHome
2024-09-29T12:09:48Z
Готовлю для мужа любимые горячие бутерброды с халапеньо
InfoHome
2024-09-29T12:09:48Z
До чего же это вкусно! Рецепт из Тик Ток. 2 яйца, 1 стакан кефира и 3 стакана муки!
InfoHome
2024-09-27T13:24:37Z
4 рецепта вкуснейших горячих бутербродов - на завтрак, на перекус или на пикник!
InfoHome
2024-09-26T07:03:58Z
Торт, который вы будете делать каждый день? Невероятно просто и вкусно! Торт на сковороде
InfoHome
2024-09-25T06:30:48Z
Гуляш из говядины! Что приготовить на ужин. Идеальное Блюдо для вкусного ужина
InfoHome
2024-09-25T06:27:39Z
Обалденно вкусно и быстро на одной сковороде. Ужин за полчаса на всю семью! Очень просто из овощей!!
InfoHome
2024-09-25T06:27:39Z